Az alkotmánytervezet négy részből áll. Az első fejezet címe még kérdéses: vagy a Nemzeti hitvallás, vagy a Nemzeti nyilatkozat címet viseli majd. Ezt követi az Alapvetés című rész, amely egyebek mellett rögzíti, hogy hazánk neve Magyarország; majd a Szabadság és felelősség címet viselő fejezet következik az alapjogok és kötelezettségek felsorolásával; a negyedik rész Az állam, amely az államszervezetről szól.
Amit én látok az komoly káderhiány, mert pl. adott hivatalban tök ugyanazon kretének ülnek akiket még a szocik telepítettek be és hiába cserélődött ki a vezetés adott jogászbrancsról másik jogászbrancsra, az utolsó mitokondrális membránig debil végrehajtóréteg megmaradt.
Akárhova megyek jogászok döntenek szakmai kérdésekről és műszakiak jogi kérdésekről.
Na, figyu! Komolyra fordítva a szót. Néhány lózungon kívül az új alkotmány egy ún. köztársasági, demokratikus alkotmány lesz. Eleget tesznek a klerikális meg nacionalista igényeknek, de a lényegen nem változtatnak. Én is tanultam az alkotmányt a közgazd.-ban, nincs ember és hatalom, amelyik az alapvető tételeket, mint pl. a szabadságjogokat meg merné változtatni. Nem kell félni ettől az új fideszes és nem létező párti (kádéenpé) megnyálazástól. Ez egy olyan alapjogszabály lesz, mint a többi, aki akarja betartja, aki akarja, nem. Pénzkérdés az egész. Következésképp: "Következmények nélküli ország."
Én erre a névre tippelnék, nem Magyarország, se nem Magyar Köztársaság.
Hat, nekem csupan fel evnyi targy volt az allam és jogtudomanyi ismeretek alkotmanyjog es polgari jog alapozo, de ez az izee amit osszeganytak a cikkekkel A-tol Q-ig meg I-LXXI eleg nagy osszevisszasag, jo van lehetoseguk amokot futni hisz mar nem hatalyos a jogalkotasrol szolo torveny...
Szerintem ugy nez ki mintha valamely fideszes osszeszabdalta volna olloval ama bizonyos 1949 évi XX-at, es odaadtak volna a darabokat egy csimpanznak hogy jaccadozzon, oszt valami lett belole. Csak ez a sok otestamentumbeli duma honnan jott bele.. Gondolok a 873x elofordulo "sarkalatos" meghatarozasra...
Így jártunk... szarkofág Paks fölé... vidám évek elé nézünk... legalábbis én bittos jókat röhögök, de azé' annyi cucuális érzék szorútt belém, hogy a zeccségsugarú melós szarja inkább elkeseríccsen... erre a vérprimitv hordára azé' mégse köllene államrezont bazérozni...
"atomerőmű fényévnyi szellemi horizontyukon sincs."
Na ez mar nagyon regota vilagos szamomra amikor valamikor a fidesz talan egyetlen muszaki vegzettsegu kornyezetvedoje megszolalt a temaban. Akkor milyen lehet a tobbi ,ha az allamtitkar a teruleten is ilyen hulye?
De ahhoz mindenki hozza tud szolni:-)) Az atomfizikahoz csak nagyon kevesek, meg a hagyomanyos newtoni mechanikahoz se. Mert ugye azert meg kell dolgozni hosszu evekig.
A teve az egy olyan lo amit egy bizottsag tervezett:-))
Teljesen mindegy, mert ahogyan nem leszünk liberális Magyar Köztársaság, úgy nem leszünk keresztény Magyarország sem. A nagy büdös káosz leszünk Európa peremén.
Ez csak annyit jelent,hogy olyan buncselekmeny eseteben nem adjak ki az USA-nak pontosabban olyan USA allamnak, amiert ott halalbuntetes jarna,de ez igy van a tobbi europai orszagnal is, a tobbinel kiadjak.
(1) Magyar állampolgárt Magyarország területéről nem lehet kiutasítani és külföldről bármikor hazatérhet. Magyarország területén tartózkodó külföldit csak törvényes határozat alapján lehet kiutasítani.
(2) Senki nem utasítható ki olyan államba, vagy adható ki olyan államnak, ahol az a veszély fenyegeti, hogy halálra ítélik, kínozzák, illetve más embertelen bánásmódnak, büntetésnek vetik alá.
Jól értem, hogy egy csomó országgal, pl. az Amerikai Egyesült Államokkal is felbontjuk a kiadatási szerződést?
Te nagyon felvilágosúlt. Husvét nem egy állóndó dátumra esik, minden évben máskor van. Van mikor márciusban, van mikor áprilisban hol az elején, hol a közepén, hol a végén.
Nincs forradalmi idő? Akkor azért csorba a késem, hideg a vasalóm, koszolja a ruát a mosóporom, mert ezek nem forradalmi technoklógiával készültek? Bah, pedig fülkében vettem őket!