Keresés

Részletes keresés

Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 266

Mint azt már itt más is megállapitotta, nem vagyunk egyformák.

Engem orvos akkor látott amikor születt, azután mikor szültem.

Mostanság meg mikor átjönnek egy kis kerti partyra. 

Tudom ez olyan struccos dolog, de amiről nem tudok az nincs. Ezért nem is járok semmiféle vizsgálatokra.

Előzmény: Törölt nick (254)
nandras0824 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 264

nem arról van szó, hogy azzal kell jóllakni, de hülyeségeket sem kell beszélni.

nincs olyan étel, amelynek ne lenne valamilyen nem kívánatos hatása mértéktelen fogyasztása esetén, de azért létezik ésszerű lépték.

a teljes megvonás sem egészséges...

Előzmény: Törölt nick (262)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.03.05 0 0 263

Ez az vezessük be a sós teát, majd azt hazudjuk jó a rákra mert a túl sós vér megöli a káros sejteket.

A zállatok is azért nyalnak sós köveket.

Előzmény: Törölt nick (262)
nandras0824 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 260

"Menj el egyszer az sztk-ba és számold meg hány sántikáló (ha éppen járni tudó) idős cukorbeteg van ott, például a fizioterápián."

a kardiológián meg rengeteg szívbeteg, a szemészeten rosszul látó, a balesetin sebesült....

te tényleg ennyire szőke vagy, hogy ilyen hülye érvet hozol fel?

Előzmény: Törölt nick (214)
Egyes! Creative Commons License 2011.03.05 0 0 259

Avagy az élet egy olyan nemi úton terjedő betegség, melynél a halálozási arány 100%.

Előzmény: kireszavaztam (258)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.03.05 0 0 258

Erre mondják tele a temető "egészséges" emberekkel ami egyébként az halál leglassabb formája egyesek szerint.

Előzmény: Egyes! (257)
Egyes! Creative Commons License 2011.03.05 0 0 257

Mivel már amúgy is rongyosra offolt a topik...

Szvsz. meglehetősen kevés értelmét látom ennek a "nyugatos", már-már sznobizmusba hajló egészséges életmód mániának.

Kis részben azért, mert mire mi kb. 75 évesen megkapjuk a jelen árszinten huszontöt forintos havi nyugdíjunkat, szart sem fogsz érni a felnőttkori egészségeddel. Nem kevésbé, még éhenhalni sem fogunk tudni belőle, mert jóval valószínűbb, hogy átutalást követő napon az akkori 20-40 évesek rögtön agyonütnek, kedvezőbb forgatókönyv esetén kiraknak a hegytetőre, hogy tessék megpusztulni...

kireszavaztam Creative Commons License 2011.03.05 0 0 256

Mit akarsz te itt 60 70 évig élni? Nehogymá kibaccá az állammal és nyugdíjhoz akarj jutni. Ma mikor már a vér laborvizsgálatokra is volumenkorlát van.

Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 253

Már csak azért is feladom, mert már tiszta sohernorbi topic lett, pediglen a cukor - és egyéb élelmiszerek - árának a növekedése nem egészségügyi kérdés. 

Előzmény: Maccskacico (252)
Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 252

Az ok-okozatot nem érted. 

A hasnyálmirigy felmondja a szolgálatot és nem tudja lebontani a cukrot.

De nem cukortól mondja fel a szolgálatot.

De mindegy is, én feladom. Akkor ti ne egyetek cukrot, biztos ami biztos alapon.

Én meg inkább eszek, mert édesen szép az élet. :)

Előzmény: Törölt nick (250)
Akarkij Creative Commons License 2011.03.05 0 0 251

"S a sós kaják is arra késztetik a szervezetet, hogy valami édeset egyen. Egyszerűen én is kívánom az édeset, ha sós ebédet (pl húsleves, pörkölt) ettem, egyszerűen jól esik. A lényeg ilyenkor, hogy elég egy falat édesség is ennek a késztetésnek a megszüntetésére. De egy édesebb mandarin, vagy dinnye is megfelel ilyenkor, nem kell feltétlenül dobostorta.

Édes étel után (pl gyümölcsleves) nem is kívánok külön édességet."

Egy kiadós étkezés végén a desszert lényegében az anyagcserét segít beindítani, egy erőteljes rugással - hisz a hirtelen nagymennyiségű táplálék feldolgozását segíti, hogy a cukor hirtelen megemeli az inzulin szintet... csak épp ezek az erőteljes rugások évtizedeken keresztül kicsinálják a szervezetet

Előzmény: Törölt nick (245)
DoomONMZ3 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 249

Szerintem átmeneti jelenség mind a cukor és liszt áremelkedése mind pedig a benziné, az első kettő a tavalyi év szélsőséges időjárása okozta katasztrofális mezőgazdasági eredmények következménye lehet, a benziné pedig az észak-afrikai történések. Kérdés idén hogy alakulnak az események.

Akarkij Creative Commons License 2011.03.05 0 0 248

kicsit régi az idézeted

leírtam egyszerűsítve a folyamatot, ami egy negatív spirál, a lényege, hgoy a hasnyálmirigy nem képes további inzulin termelésre (kimerül a hasnyálmirigy), miután folyamatosan inzulin termelésre van kényszerítve a folyamatos túlterhelés miatt - a túlterhelésben a finomított tápanyagok igen jelentős részt képviselnek (kristálycukor, fehér liszt) - a glikémiás indexük ezen élelmiszereknek, amiknek a rendszeres fogyasztását csökkenteni kell átalában magas

mindent lehet fogyasztani, az emberi anyagcsere rendszer rugalmas - de hosszútávon nem képes elviselni a túlterhelést, mint általában semmilyen rendszer - a túlterhelés vége az egyensúly fenntartásáért felelős hasnyálmirigy kimerülése, leállása

na, ezt hívják 2. típusú felnöttkori cukorbetegségnek

a finomított cukor, liszt folyamatosan borítja az egyensúlyt

persze, más faktorok is vannak, amik az egyensúly borításban részt vesznek, testmozgás hiánya, stressz - ezek mind olyan dolgok, amik a tápanyag túlterheléssel együtt garantálják a felnöttkori cukorbetegséget

Előzmény: Maccskacico (241)
Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 247

Egyébként állitólag a zsir egészségesebb mint az olaj.

Én is zsirral főzök, de azért a sültkrumlit, meg a rántotthust már nem sütöm abban.

Előzmény: Maccskacico (246)
Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 246

Bocs, de ezt nem tudom elképzelni, hogy 1 liter olaj elég egy hónapig egy családnak.

Bár igaz, boldogult gyerekkoromban nálunk még annyi se fogyott, zsirban sültek a husik.

Előzmény: zsuzsa (242)
Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 244

Már megint mivel vádolod szegény cukrot? :)

Kétségtelen, mint minden édesség növeli a boldogsághormon termelést.

De azért kábitószernek nem nevezném. 

Viszont aki kevés cukrot eszik a végén besavanyodik. :)

Előzmény: Akarkij (240)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.03.05 0 0 243

Ugyan miként elég egy liter olaj egy hónapig, Te soha nem sütsz semmit?

Előzmény: zsuzsa (242)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.05 0 0 242

Szerintem mindkét oldalnak igaza van. Én imádom a házikosztot, szeretek főzni-sütni, de be kellett látnom, hogy túl sok cukrot, vajat, olajat hazsnálunk. A versenyszerüen sportoló nagyobbik gyerekemnek is gond tartani a súlyát.Én meg dagadt vagyok, sajnos városban élünk, irodban dolgozom, túl sokat ülök, ha ideges vagyok többet eszem. :-(

Próbálunk most  egészségesebb életmódra és alig fogy cukor, olaj. Inkább megveszem a drágább barna nádcukrot, abból is lassan fogy, nem esszük kétpofára.

Havonta nem fogy el egy kiló kristálycukor, olaj is elég 1 l több mint egy hónapig.

Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 241

Kimásoltam neked. Ebbe sehol nincs sok cukor. 

"

A cukorbetegség okai

Az 1-es típusban a betegség okai pontosan nem ismertek még, de az alábbi tényezők szerepet játszanak a betegség kialakulásában:

-         a családban 1-es típusú cukorbetegség előfordulása

-          vírusok támadhatják meg a hasnyálmirigyet

-         zavar lép fel a szervezet védekező rendszerében, mely elpusztítja a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeit.

A 2-es típusban sem ismertek pontosan a betegség okai, de gyakrabban alakul ki olyan egyéneknél, akik

-         40 év felettiek

-         családjukban már van cukorbeteg

-         súlyfeleslegük van

-         terhességük alatt átmenetileg cukorbetegség lépett fel

-         4500 gramm feletti gyermeket szültek

-         súlyos betegségen vagy sérülésen estek át

"

De érdemes megnézni azt a linket amit alább beraktam, a szegénység, különösen a gyerekkori szegénység, mint ok a cukorbetegségre. 

Gyanitom van némi összefüggés azzal, hogy MO-n népbetegség.

Előzmény: Akarkij (237)
Akarkij Creative Commons License 2011.03.05 0 0 240

"Állitólag olyan anyagokkal "dusitják", ami függőséget okoz"

elég telenyomni cukorral és egyéb ízesítőkkel :)

a cukor a kábítószerekhez hasonló jellegű függőséget képes kialakítani

Előzmény: Maccskacico (232)
Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 239

Lehet kicsit drágább a kakaópor, de tapasztalataim szerint kiadósabb is.

Nem kell olyan sok bele, hogy izletes legyen.

Előzmény: Törölt nick (235)
Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 238

Nem azért de szerintem sokkal finomabb a sima kakaó, adalékok nélkül.

Már nem tudom MO-n hogy hivták, valami pöttyös dobozban lehetett venni.

Annak igazi, csoki, kakaó ize van. Gyerekkoromban mindig azt ittam reggelire.

Előzmény: Törölt nick (236)
Akarkij Creative Commons License 2011.03.05 0 0 237

"Átlagos ember alatt a nem cukorbeteget értem."

jelenleg abba az irányba tartunk, hogy az átlagos idős ember cukorbeteg

és az átlagos cukorbeteg idős ember korábban átlagos egészséges fiatal volt - csak az átlagos táplálkozás és az átlagos életvitel az átlagos 2. típusú cukorbetegséges hozza magával

egy évtizedeken keresztül túlterhelt hasnyálmirigy beadja az unalmast

és azt fontos megérteni, hogy ez nem a cukorbetegeknél történik meg, hanem akinél ez megtörténik, az lesz cukorbeteg

és ez teljesen átlagos egészséges emberekkel történik meg

az okok között a hangsúly a rendszeres túlterhelésen van, illetőleg a stresszes életmódon, mert a kettő igencsak felerősíti a negatív hatásokat

Előzmény: Maccskacico (233)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 236

értem.

viszont annyira nem tapasztaltam, de majd odafigyelek a kisfiamra:-)

Előzmény: Maccskacico (232)
Akarkij Creative Commons License 2011.03.05 0 0 234

"Nyilván aki cukorbeteg és nem tudja lebontani a cukrot annak igen, annak baj, ha sok cukrot eszik. "

tömören, leegyszerűsítve:

a cukorbetegségnek két fajtája van, 1. típusú - ezt szokták fiatalkori cukorbetegségnek hívni, ennek egyértelmű genetikai oka van, ebben az esetben képtelen a normális anyagcserére az ember, a másik fajtája pedig a felnöttkori cukorbetegség (2. típusú) - a kettőnek annyiban van köze egymáshoz, hogy mindkettő az inzulin termelés hiányát jelenti, de mások az okai

a felnöttkori (2. típusú) cukorbetegség népbetegség, az oka az anyagcsere rendszer túlterheléséből fakadó inzulintermelés leállása

az anyagcsere rendszerünk lényegében úgy működik, hogy szénhidrát bevitelt követően (ez lehet finomított cukortól kezdve bármilyen szénhidrát) a keletkező vércukrot az inzulin segítségével eljuttatja a sejtekbe, hogy energiaként felhasználhassák

csakhogy, az anyagcsere rendszerünket a természet/jóisten egy picit másfajta tápanyag bevitelre méretezte, a mai kor vívmányai, az agyonfinomított dolgok iszonyatosan megterhelik az anyagcsere rendszerünket, és a természetes egyensúlyból egy kóros állapotba lép át a helyzet

az inzulin, ha nem is véges, de korlátozottan termelhető - és ha felborul az egyensúly a folyamatos túlterhelés miatt (ami lehet túlzott szénhidrát bevitel vagy éppen stresszes állapot), a hasnyálmirigy, ami az inzulint termeli, szabályozza, egyszerűen "bedöglik", mert nem bírja tovább a terhelést

ismétlem, ez népbetegség - nem a cukorbeteg embernek nem szabad cukrot ennie, hanem az egészségesnek se szabad túlterhelnie magát folyamatosan, pláne stresszes életmód mellett

a túlterhelésen és a folyamatosságon van a hangsúly - mert egy ma egészséges embernek holnap már bajai lesznek és ésszel meg lehet előzni mindent - főleg úgy, hogy a gyerekeinket nem bombázzuk, hanem kiegyensúlyozott táplálkozásra törekszünk

Előzmény: Maccskacico (224)
Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 233

Átlagos ember alatt a nem cukorbeteget értem.

Előzmény: Törölt nick (231)
Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 232

Állitólag olyan anyagokkal "dusitják", ami függőséget okoz. Nem tudom, hogy igaz-e, de tapasztalatból tudom, hogy nekem más tekintetben sok gondot okozott.

Sokáig ittam nescafét. Főleg lustaságból. Egy idő után olyan rosszullétek jöttek rám, hogy alig birtam felállni. Jó, tényleg sokat ittam belőle.

Aztán ahogy áttértem másik fajta kávéra, teljesen rendbejöttem, azóta sincs bajom.

Azóta nem veszek semmiféle nestlé terméket.

Előzmény: Törölt nick (230)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 230

mi a baj vele?

Előzmény: Maccskacico (229)
Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 229

Azért a nesquickről lebeszélnélek. Mint minden egyéb nestlé termékről. 

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (223)
Maccskacico Creative Commons License 2011.03.05 0 0 228

Egy átlagos ember átlagos cukorfogyasztását egy egészséges szervezet tökéletesen le tudja bontani. 

Ahhoz, hogy a vérben maradjon, vagy betegnek kell lenni, vagy olyan extrém mértékben fogyasztani, amit egyetlen ember se bir ki hányás nélkül. 

De egy cukros tea, kávé, édes süti még messze nem az a mérték.

Előzmény: Törölt nick (225)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!