16%, egy kulcs. Gyerekenként havi 8-20 ezer forint adókedvezmény. Nő a minimálbér, 2013-ra megszűnik a félszuperbruttó. A sok milliárdos számla egy részét fedezi, hogy emelik a jövedéki adót, marad az energetikai, jön a távközlési különadó.
Kátékony egy fajta. Ketrecekbe kéne zárni mindet, és a sok drága pénzt, amit a felelőtlen, hülyék (t.i. a szüleik) eltékozolnak rájuk, oda kéne adni valami értelmes célra. Pl. Tom Dantes építgethetné belőle a jövőjét ...
A minimálbér eddig is emelkedett évente, csak mondjuk kb. feleilyen mértékben. Én nem tartom egy rossz dolognak, bár nyilván a munkáltatóknak ez egy kis plusz teher, te a vállalkozások kaptak és kapnak egyéb kedvezményeket, amelyek bőségesen ellensúlyozzák ezt.
Figyelj. Valószínűleg én egyáltalán nem fogok többet kapni a tervezett rendszerrel, ennek ellenére én elfogultság nélkül úgy gondolom, hogy ez így igazságos. A népességcsökkenés társadalmi probléma, amit az államnak orvosolnia kell, ezért támogatnia kell a gyermekvállalókat, és nem olyan módon, mint a szoclib kormány, hogy adunk nekii minél több CSP-t, hanem adókedvezményekkel, hogy azoknak járjon ez, akik dolgoznak is, és hozátesznek a társadalomhoz. Nekem nincs gyermekem és csak emiatt biztosan nem is fogok csinálni, de jogosnak tartom, hogy azok akik gyermeket vállalnak segítségben részesüljenek. Ha a te fizetésed 5%-kal több lesz, akkor pedig ne legyen egy szavad sem, mert még mindig jobban jársz, mint sokan mások, ráadásul valószínűelg infláció fölötti szinten fog a fizetésed növekedni.
Nagyon el vagy keseredve. Biztosan okod van rá, és nem vagy ezzel egyedül.
Nem egyszerű ma az élet, semmit sem adnak ingyen, és ha nincs pénzed, úgy érezheted, kitörési lehetőséged sincs.
Ahhoz pedig, hogy alapvetően megváltozzanak a lehetőségeid, úgy érzed milliókra lenne szükséged, azt pedig semmi esélyed megszerezni.
Sokan vannak így - vajon miért virágzik annyira a Szerencsejáték zrt. és miért vannak teli a játéktermek?
A helyzet nem túl vidám.
Mégis azt mondom, ne add át magad az elkeseredésnek! Attól a dolog csak rosszabb lesz.
Biztosan elsőre ostobán hangzik, de ha az ember nem keseredik el, hanem a kezébe veszi a dolgokat, egyszerre kis célokat tűz ki, előre tud lépni!
Ne itt, a PoliDilin ..szd a rezet, itt a rosszindulat, egymás kigúnyolása uralkodik, itt lehet megtalálni mindent, ami miatt Magyarországon nehezen elviselhető az élet.
Egyfelől senki ne szórakozzzon és vicceljen senkinek a szerény anyagi helyzetén. Több empátitát ha lehet!
Másfelől meg azt kell látni, hogy jelen helyzetben csoda nincs, de el lehet mozdulni abba az irányba, amely növeli a társadalmi igazságosságot. Arról nem is beszélve, hogy a Fidesz pontosan azt csinálja, arra indul el, amerre a választások előtt mondták. Erre kaptak felhatalmazást és ezt kár most kétségbe vonni!
Az semmi, a legnagyobb pofátlanság, hogy egyre nőnek. Megveszed neki a cipőt, ruhát, és mit látsz? A kis disznón két hónap után úgy áll a gatya, mintha forró vízben mostad volna ki. Veszel újat, és mi a hála? Megmártogatja a tejpépben a távirányítót.
Értem én lényeg az, csak az az értékes ember, akinek gyereke van. Akinek nincs, annak nem jár semmi, és ez így igazságos. Persze, hogy az emberek miből alapozzák meg a jövőjüket le van szarva.
Hiszen lehetne azt tenni, hogy csináljuk a gyereket a világba, majd fizet az állam, majd segílyt csak épp nem mind úgy szeretnénk élni a putris cigányok.
Meg nem mindenkit tömnek otthonról pénzzel, nem mindenkinek tesznek a segge alá mindent!
De így igazságos, az ember kidolgozza a belét, igyekszik megteremteni valami jobb életet, hogy egyszer majd a családjának jó legyen, de a nagy büdös lófaszt! Nem, ilyet nem lehet, és ez teljesen jól van így.
Mivel neki és a hozzá hasonlóknak soha semmi nem lesz jó, így nem hiszem, hogy egy fikarcnyit is számít az iylen emberek véleménye, bármiről is legyen szó.
menjél el hegeszteni, vizet szerelni, villanyt szerelni, sofőrködni... németbe/osztrákba/svájba... egy évig oszt te leszel a csikulics báró. kicsit melós, de jól fizet.
"Lefogadom, neked is mindent a segged alá raktak, az ilyen barmok mindig olyan rohadt okosak, persze állambácsi ,meg szülők adtak lakást, adtak mindent, csak és most már ez nem így megy."
igen, nekem mindent alám toltak, megkaptam mindent, és? neked viszont nem, úgyhogy mennyél szépen dolgozni, plusz munkázz, hordj ki újságot esténként, és ne a gyerekesek, gyerekre adott (költött) pénzre kacsingass!
esznek a szarháziak...:) a jó édesanyjukat... de ha sorolhatnám, hogy mennyi kárt okoznak nekem, akkor itt rohatnám a sorokat ezer évig... esznek...isznak, némelyik már sört is...fürdenek és némelyik képes naponta...no meg tanulnak a kis mocskok, de még ezt is képesek éveken át csinálni...brrr...élösködök, mondom én, mind a sokan.... mellesleg lehet itt azon pufogni, hogy mire is ez a megkülönböztetés, hogy a gyerekesek kevesebbet adoznak...stb, stb...de ugye nem keresnek többet és az állam ezt igy honorálja, hát ez van...lehet kis élöskökdöket gyártani...bár nem egy közgáz nobel befektetés, mert esküszöm, hogy összegezve többet költünk rájuk, mint amennyivbel mindennel együtt többet kapunk rájuk..
és ugye csak az kap, aki dolgozik...az az valamit azért le kell tenni az asztalra, hogy megkapják...