Ebbe a topikba várunk kezdő és profi makrósok fotóit. A fotók mellé írhattok adatokat, a készítésével kapcsolatos technikát is. Jelenleg létezik egy technikai topik is ami Makró fotózás címen megtalálható ezen az url címen: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9057201
Az adásvételi postok szerzőit a moderátorok kitiltják innen!
Azt hittem valami COD vagy Battlefield játékról van szó :) az biztos, hogy nem egyszerű az MPE-bel, főleg egyre nagyobb leképezésnél a megvilágítás miatt. Gyakran csak ikervakuval nyomják. Anno gondolkodtam egy ilyen szettben, végül nagyvaku és canon 100 IS lett belőle. Nem bántam meg.
Nem kell őket terelgetni sem, csak ki kell várni a megfelelő pillanatot, nem levegőt venni stb. A csigát meg na az aztán tényleg nem rohan :))) Amúgy a kevesebb néha több alapján a tágabb nézőpont sokszor jobb, mint a túl nagy leképezés.
kézből vakus témák a rovarok makrózása, főleg ha kicsik és rohangásznak, de meg-megáll mindegyik mindenféle trükk nélkül...
anélkül is lehet igazán mutatós makrókat lőni a 65-össel, érdemes szöszmögni vele a kertben vagy beltérben is izgalmas témák lehetnek...nem feltétlenül 5:1 leképezésben, az alább csatolt képeknél épp az nem jön le egy egyszeri nézőnek, hogy mekkora a leképezés, inkább absztrakt jelleg és találós kérdés, holott azért azzal az obival tényleg fantasztikus "nagyításokat" lehet megmutatni, ezért írtam, hogy ajánlott vele a gyakorlás, lásd pl. csigaszem, a tiédnél lejön, főleg, hogy pont jó a háttérmosás és a szög is hozzá