A vezér itt, Matolcsy ottAkartam írni valami elemzésfélét a
Forradalmi Jogász - paraszt kormányunk vezérének értékelőjéről, de nem tudtam.
Természetesen tollal - füzettel a kezemben megnéztem az előadást, aztán meg elolvastam teljes terjedelmében a beszédet.
És semmi. Sőt továbbmegyek, nagy semmi.
Semmi olyan, amit eddig már több tucatszor ne hallottunk volna tőle, a világkapitalizmus válságától a fülkeforradalmon át a gazdasági önrendelkezésig. Akik hitük megerősítését várták, megkapták az adagjukat oszt' ennyi.
Ezzel nincs is semmi baj. Ha ez kell a boldogsághoz, hát legyen.
Igen ám, csakhogy miközben a vezér a professzorok öveges tekintetének kereszttüzében osztotta az igét, a jó Matolcsy miniszter Brüsszelben az uniós pénzügyminiszterek tanácskozásán nyilván itthon egyeztetett kötött mandátummal szépen tisztességesen, önként és dalolva megszavazta a nemzeti kormányok gazdasági mozgásterének szűkítését szolgáló intézkedéscsomagot, az esetleges renitenskedés szankcióival együtt. Hazatérve pedig természetesen az önrendelkezés jegyében, sajtótájékoztatón jelentette be az eddig khm... lebegtetett 3 % - os jövő évi hiánycélt.
Összefoglalva, továbbra is megy ezerrel a mezőgazdasági dolgozók látásának rontása hazai használatra és ezzel párhuzamosan az igazodás és a kényszeredett piacnyugtató kommunikáció kifelé.
Valahogy így: