Tavaly 230 millió plusz áfába került az egész augusztus 20-i ünnepség - ennek kb fele volt a tüzijáték. Az azért elég érdekes, hogy a szerződést csak aug. 13-án kötötték meg, ki a fene tud 1 hét alatt elkészülni?
csak gondolj bele, hogy régebben egy egyszerű televízióra vagy mikróra hány hónapnyi átlagkereset ráment, ma meg már...
elértünk oda ebben a tekintetben, hogy ha nem is mindig kirakjuk lomtalanításkor azokat amiket nyugaton már rég kiettek, de legalábbis mérlegeljük: megéri javíttatni vagy inkább újat vegyünk?
Ha most a kormány lemond a szervezésről - és azt mondja hogy átutaljuk a 230 milliót/ki lehet számolni hogy mennyi jutna egy-egy családnak a több tizerer károsultnál -
akkor lehet másnap jönni hogy dehát 1 milliárdért is volt már tüzijáték - a F. lenyúlta a többit.:)
Komolyan remélem ha beadják a derekukat erre a hülyeségre - akkor azt mondják hogy betesszük egy gátépítő alapba/vagy az önkormányzatoknak pályázati önrészre stb.
Van egy olyan érzésem, hogy mondjuk a budapesti tüzijáték megszervezésére szánt pénz egy jó része már elment az előkészületekre, ezeket visszakérni esetleg a szervezőktől nehéz lesz.
Másrészt: mivel az egész árvizi katasztrófának, ami 100 milliárdos nagyságrendű, ez a tüzijáték elmaradásból befolyt összeg a töredékének a töredéke. Azaz, nem oszt nem szoroz. Arra mindenestre jó, hogy egyesek megnyugtassák a saját lelkiismeretüket, hogy jaj de jó, én adakoztam, majd átkapcsolnak a tévén egy másik adóra, ahol most már nem a megroggyant házakat mutatják, hanem az esti meccset. Ha pedig majd hónapok múlva azt halljék, hogy még mindig kevés a pénz, akkor megjegyzik, hogy én már adtam, most adjon más.
Szóval bárhonnan nézem, ez egy eléggé populista-demagóg kezdeményezés, valahol a kakaóbiztos számítógépekből hány kórházi ágyat lehetett volna venni szintű romatikázás.
Ez az egész mozgalomnak nevezett valami jó magyar szokás szerint álságos. Mivel az augusztus 20-ai tűzijáték az elmúlt évtizedben neuralgikus ponttá vált, hát ezen csattan az ostor. Számtalan más rendezvény is van, hasonló anyagi paraméterekkel. Ebből nekem az jön le: a mozgalom valamilyen oknál fogva célirányos. Egyébként javasolnám, hogy nem más műszerével kéne verni a csalánt: aki csatlakozik a mozgalomhoz, az áldozzon a saját pénzéből. Ha azt feltételezem, hogy az aláírók fele ezt már megtette, de a másik nem, és ez a másik csoport aláírásonként 10.000,- Ft-ot áldozna az árvízi károsultak javára, lehet számolni, mennyi jönne össze. Azt meg a kormányra kell bízni, mit dönt. ( mindamellett egyetértek egy korábbi hozzászólóval: bármit dönt, mindig lesz ellenvélemény. Mert ez nálunk így szokás!) Csak példaként említhetnék néhány olyan TV műsort, amit külsősök nem kevés összegért szolgáltatnak. Nem biztos, hogy mindenki el van ragadtatva ezektől a műsoroktól, ezért nem nézi. Nem kéne mozgalmat indítani, hogy ezeket a műsorokat szüntessék meg, és az így megmaradó pénzt adják az árvízkárosultaknak? és sorolni lehetne egy csomó hasonló példát.......
Szerintem ez nem elsősorban anyagiak kérdése, egyszerűen korábban nálunk nem voltak kaphatóak a házilag fellőhető tűzijátékelemek, csak a komoly pirotechnikai szaktudást igénylő bombák.
Szerintem csak keveri az LCD-tévét a plazmatévével, medence alatt meg készen kapható 39900 Ft-os fóliás pancsoldákat érti. Ezek ma már tényleg tömegcikkek.
Most már biztos, hogy Te nem itt élsz vagy ha mégis, semmi közöd a valós társadalmi viszonyokhoz. Ha megfizethető egy átlag családnak a medence plazmatévé, akkor mégsem érlünk olyan rosszul?
Elárulom: sok barom még Görögországba is hitelből megy, a 40 ezer forintos buszos zötyögéssel, nem hogy plazmatévé saját zsebből...
Na de van egyáltalán szó arról, hogy amennyiben megtartják a tűzijátékot, nem jut elég állami támogatás a szerencsétlenül jártak megsegítésére? Mert ha simán mehetne mind a kettő, akkor ez az egész felbuzdulás nem más, mint vihar a biliben. Mint amikor a kisgyerek mindenáron fel akarja ajánlani a csokiját is, holott anélkül sem hal éhen a család.
...a "jól" megtervezett privatizáció teremtette meg a társadalom gazdasági szétszakadását... mérhetetlen gazemberség volt ez a békés tömegekkel szemben...
A sajtó is foglalkozik a dologgal...ma reggel a mokka és itt a net
Összefogunk az árvíz ellen
Az árvízi fenyegetettség minimalizálására nemzetközi beavatkozási tervet dolgoz ki Ausztria, Csehország, Szlovákia és Magyarország. A 3,1 millió eurós projektet európai uniós támogatással valósítják meg. ...
Ön támogatná, hogy augusztus 20-i ünnepségek helyett az árvízkárosulatkra költsön a kormány? Igen, persze. Nem, tűzijátékot akarok. Döntsön a kormány.