Sziasztok,egyik ismerősöm panaszkodott,de én nem értek hozzá,ha valaki tudna segiteni,megköszönném.Kdl 32 EX 720-a van-3d-s.Kiválóan működik,de ha szemből nézzük,hátul,jobbra,valami-azt mondja-meglehetősen meleg.Ez normális dolog,vagy ez hiba?Nekem nem Sonym van,de hátul mindenütt hideg.Előre is megköszönöm!
(Azt mondja,ilyen közepes labda nagyságú a meleg terület)
A következő próblémám lenne egy 46W4500-zal. "Hidegen", bekapcsolás után pár percig függőlegesen csíkozódik, szellemképesedik.Ahogy bemelegszik abbahagyja, de úgy veszem észre, ehhez egyre több időre van szüksége. Ismert vki előtt az ilyen hiba oka?
Az a problémám, hogy a bal felső sarokban mindig kiírja h éppen melyik bemenetet használja... ez eléggé zavaró... Hogyan tudnám ezt eltüntetni... A menüben nem találok ilyen opciót, vagy nem tudom, hogy melyik az... Azt hiszem, hogy ez a típus: BRAVIA KDL-40V2500 lécci segítsetek...
A beállítások- Terméktámogatás menüpont alatt találod a szoftverfrissítést, érdemes beállítani hogy automatikusan keressen, és akkor mindig szól ha van új.
A 3D-hez mindenképp 3D tv kell, mert az kommunikál a szemüveggel, és min 200 Hz-es hogy a képeket tudja olyan gyorsan váltogatni. Ezen kívül kell egy olyan lejátszó amin fel van tüntetve hogy 3D, de enélkül is lehet usb-ről vagy hálózatról lejátszani. A 3. ami kell az a 3d szemüveg, Sony, samsung, Panasonic esetében aktív szemüveg, LG és Philips esetében passzív.
Pontosan ugy van , ahogy irod a bravia>internetes video>youtuben,mindent gyönyörüen visz.
Biztatató , hogy dolgoznak a fejlesztésén....vajon ha lesz ilyen frissités, akkor, majd Én is
megtudom csinálni a készülékemnek, mármint technikailag, hogyan?
Ha már itt vagyok..még egy kérdésem lenne.
Ha vásárolok egy olyan média lejátszót, ami simán tudja a 3D filmeket lejátszani és hdmi -vezetékkel összekötöm a full HD -s készülékkel, akor a készülék megjeleniti 3D-ben?
Nem szeretnék itt szakember lenni, aki tud szóljon hozzá nyugodtan. A Sony-nál a gyártó által kiadott infókat kapjuk meg itt Magyarországon, ugyanazt ami eljut a vevőhöz is, tehát mi sem tudunk alapból többet. Annyi előnyöm van csak hogy kipróbálok minden modellt amit csak lehet, és olvasok visszajelzéseket, de konkrét típusról valószínű többet tudhat az akinek van. Amúgy azért regisztráltam mert visszaolvasva sok olyan megválaszolatlan kérdés volt, amire tudtam a választ.
A videóhivatkozások közül leginkább csak a youtube-osok működhetnek, a többivel még nem kompatibilis, várni kell még rá. De ez a nagy előnye az internet tv-nek, hogy dolgoznak a Sony-nál a probléma megoldásán, és lesz rá ilyen frissítés.
Szóval, ha a tv-ét internetezésre használom és ott bármilyen oldalt beütök, akkor az megjelenik rendben.
Az oldalon található bármilyen hivatkozásra kattintva megjelenit mindent, kivéve ha videóra kattintok..
Tehát ha egy internettes oldalon van egy fotó és arra rákattintok, akkor azt külön oldalon megjeleniti...vagy éppen átirányit másik oldalra....de sajnos ha videóra való hivatkozás az nem megy :-(
Remélem sikerült elmakognom, hogy mit akarok kérdezni :-)
Szerintem jó választás, én is azt vettem, csak 32"-osat. LCD-k közül az egyik legjobb a képminősége, mert a tavalyi felső kategóriás Bravia Engine-t kapta meg. Usb-ről még azt is lejátsza amit a sokkal drágább Sony-k nem (ezt amúgy én sem értem miért így csinálták). Nem tudom mennyiért vetted, hátrány talán csak annyi hogy már nem sokkal drágább a CX520 ami teljes internetes, és egyéb extrák is vannak. Természetesen ez akkor számít csak ha ki tudnád használni, ha csak tvnézésre kell, akkor ez a legjobb választás.
Ha van okostelefonod, akkor próbáld ki a Sony media remote programját, abban is van ilyen funkció, de még sokkal többet is tud. Android marketről le lehet tölteni. A lényeg az, hogy ugyanarra a hálózatra csatlakozol a készülékkel mint amin a tv van, és így wifi-n keresztül tudod távirányítani. Az általad említett programmal csak szövegetbevinni tudsz, szóval leginkább laptopra érdemes letölteni, pc-re csak akkor ha vezeték nélkül kapcsolódik a netre, és egy szobában van a tv-vel:). A mobilos program amit írtam, ezen felül tartalmaz egy teljes távirányítót, egérnek tudod használni a képernyőt, és honlapot tudsz ide-oda küldözgetni (jelenleg nálam még nem megy, majd frissítéssel menni fog) mobil és tv között. Később lesz olyan funkció majd hogy videót tudsz átküldeni (tv-ben van már Wifi direct mód ahol ezt meg tudod csinálni), és akár a tv adást is nézheted a telón.
Az avi-nak volt valami hibája. Leszedtem máshonnan azt viszont folyamatosan lejátszotta a tv.
Olvastam a sony lapján a Remote Keyboard Lite-ról amit le lehet tölten a tv-hez. A valójában hogyan lehet használni mert nem leltem semmi leírást a honlapon. Azt értem hogy töltsem le a gépre de onnan hogyan tovább? Mit lehet vele kezdeni? és hogyan? Ha tudtok valami tájékoztatást megköszönném, esetleg aki már használja megosztaná a tapasztalatokat.
Próbálj meg más filmeket is, mert avi és avi között is van különbség (más programmal tömörítették, esetleg hibák amiken a számítógép átugrik de a lejátszó nem). Nálunk is fordult már elő, én ilyenkor vagy letöltöm máshonnan, vagy átkonvertálom saját programmal és utána hibátlanul viszi. Ha más filmmel is csinálja, akkor a tv-nek lehet baja.
Hello Raww! A napokban próbáltam megnézni egy avi fájlt a Braviával de érdekes dolgot ptodukált. A film elindult de kb 9 perc után leállt és kiírta "nincs megjeleníthetóő elem" Újra indítottam és pontosan ugyan annál az időnél leállt. Már a második próbálkozásnál kézzel átvittem az ominózus részen ment is elég sokat majd a film mikor elért a 25. percéhez újra leállt. Sajnos több ilyen rész van tovább is. Abban kérném a segítségedet elöszőr is le tudja-e játszani a Sony Bravia az avi fájlokat? Második: miért állította meg a lejátszást ? Azt még nem írtam hogy a tv-t ki kellett kapcsolnom már másodszór hogy hajlandó legyen előről kezdeni a lejátszást. Mindig visszaugrott oda ahonnan kidobott.
Sajnos ezt házilag nem lehet megoldani, amíg nem lesz frissítés, marad a konvertálás. A hivatalos álláspont az, hogy aki mindenféle formátumot le akar játszani, az vegyen egy médialejátszót vagy blu-ray-t, azok már szinte mindent támogatnak, a tv-be csak a minimumot rakják.
Igen,köszi sikerült és 3D-nek is érzékeli!Még olyan gondom van,hogy nem akar "szinte" semmilyen filmet lejátszani!:S Mindegy neki,hogy usb vagy pc sharen keresztül adom meg neki az elérést... Ezért gondolom azt,hogy a TV-n lévő codec nem tud megbirkózni vele.:S Nincs más megoldás a Firmware frissítésen kívül?:P Vagy valami Divix player stb. alkalmazás nem telepíthető rá?
Meg lehet oldani, ha hálózaton megosztod a filmet, mert ha csak monitornak használod a tv-t, akkor a számítógép játsza le a filmet, az viszont nem tud 3d-t. Tehát a filmet a tv-nek kell lejátszania, amit meg úgy tudsz, hogy egy hálózatba kötöd a 2-t, és megosztod rajta a filmet, amit a tv-vel lejátszol. mkv-val van még probléma, talán egy frissítés majd javítja.
Üdv!A héten hozzá jutottam egy használt Sony Bravia kdl-40ex720 (3D) típusú készülékhez.Lenne pár kérdésem vele kapcsolatban!
1.- Próbáltam USB-rol lejátszani .mkv formátumot, de sajnos eggyiket se játszotta le:S A könyvébe pedig fel van tüntetve,hogy le kéne játcania.
2.- Letöltöttem egy .mpg4 formátumú 3D kisfilmet,feltettem a pendrive-ra azon simán felismerte a tv hogy 3D típusú filmet érzékelt(Két ugyan olyan kép egymás mellet,majd a tv-n az egymás mellet opciót választva nagyon jo a szemüvegbe a 3D látvány).Viszont ha a laptopot kötöm össze a tv-vel (PC kábellel,nem hdmi stb.),akkor úgy nem ismeri már fel 3D ként ugyan azt a filmet és sajnos be se tudom kapcsolni az opciót,ahogy azt fent említettem.. Meglehet valahogy oldani,hogy a számítógépről is felismerje a 3D ne csak pendriverol?
A tv-n többet nem tudsz beállítani, a routeren kell, bár vezetékesen az csak megoszt, és ha nincs semmi elállítva akkor nem kéne hogy bármit is korlátozzon. Azt próbáld még meg hogy a routerbe nem a WAN portba kötöd be a bejövő netet, hanem valamelyik kimenőbe, és akkor tényleg csak megosztja, nem csinál vele semmit. Ha így sem megy, akkor utánakérdezek a routereseknél, hátha tudnak még valamit mondani.
Hello Raww! A router firmware-t frissítettem a legújabb van fent a TV-n úgyszintén a legújabb. Nos a problémám ott van hogyan tudom a routernek megmagyarázni hogy még egy kábeles egység csatlakozott? A Tv kábelen csatlakozik a routerhez és bár bedugtam a routerbe a Tv kábelét nem tudom a routerben mit kell beállítani hogy kiengedje a TV-t a netre.A router menüjében egyáltalán nem látszik a Bravia csatlakozása, valószínű ezért nem látja a netet sem. Mindeféle tájékoztató van a Qss menüre de az csak wifi esetén alaklmazható. Nekem most nem ez a célom de sehol nem lelek tájékoztatást hogyan köthetek még egy kábeles egységet a routerhez. A Tv-ben kiválasztottam az IP automatikus kérést és kábeles hálózat beállítása után azt hiszem többet nem tudok tenni. A routerben kell valamit még beállítani. Tl-wr741nd routerem van.
A hibás a router lesz, próbáld meg frissíteni a firmware-t, találkoztam már ilyennel, az segített. Ha nincs rá frissítés, meg lehet még próbálni hogy vezeték nélkül is van-e ilyen probléma, de ahhoz meg kell venned az USB dongle-t. A tv softwarefrissítése is segíthet, mert kb 3 hete jött ki egy frissítés ami netes hibákat javított, és stabilabb kapcsolatot biztosított. Ha a tv-t még nem frissítetted erre, akkor próbáld meg ezt is a modemen keresztül megcsinálni. Ha nem segít, akkor tuti a router a hibás, abban pedig nem tudok segíteni.
Hello Mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában: vettem egyBravia kdl-32ex520 Tv-t ami kapcsolódni tud a Netre. Első alkalommal mikor kipróbáltam direkt a modemhez csatlakozatttam és működött is szépen. Viszont a router után már baj lett. Tplink 741nd routert használok de a Tv csak kábelen csatlakozik.(a router tud wifi-t is). A router DHCP menü almenüjében nem jelenik meg csak a sz.gép amivel a routert konfiguráltam a Bravia Tv nem jelenik meg. A Tv menüjében a "vezetékes hálózat/hálózat beállítás" részben, Automatikus IP cím választás mellett a Tv beállította a hálózatot magának. Kapott is IP-t a routertől ami a sz.gép után a következő.
Viszont a Bravia internetes videókat nem tudom frissíteni 5008 hibakódot ad ami nem tudom micsoda, és az internetes videók is szaggatva mennek.
Itt olvastam a fórumban, hogy van aki a Sonynál dolgozik főleg tőle várnék némi segítséget a probléma megoldásához. Véhül is az a lényeg hogy a Tv router után lesz kötve és hogyan mit kell beállítani, hogy a net folyamatosan menjen.Üdv
T-home neted van? Ha igen hívd a 1412-t, és ott segítenek hogy hogy kell a hálózatba lépned a routerrel. Ha olyan persze a modemed. Aztán csatlakozol mind a laptop és tv-hez. Nekem is így van, és t-home. Minden wifin megy.
Sziasztok :) A napokban vásároltam egy Sony Bravia KDL-32EX421 típusú készüléket és abban szeretnék segítséget kérni hogy hogyan kell vezetékes internethez csatlakoztatni a tvt. Akárhogy próbálom nem megy. Az internetem szolgáltatóm a t-online és felhazsnáló név plusz jelszó megadása után tudok csak bejelentkezni számitógépen de a tv készülékben ilyen lehetőség nincs hogy ezeket be írhassam. Valaki tudna segíteni ? :)