Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2550

Én Jézus nevéért örömmel veszek minden szitkot....., minnél jobban fröcsögnek a szektások, annál idegesebb varacskos uruk..... én meg annál biztosabban tudom, hogy Jézust követem a keskeny úton!

Ja. Én pedig azzal, hogy a római katolikus szektát kritizálom nyilván a Sátánt szolgálom. Ugyanis a buta és bálványcsókoló logikád szerint Római Katolikus egyház egyenlő Istennel, és aki a katolikus bubulonizmust bírálja, az Istent bírálja.

Előzmény: R.Katolikus (2549)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2549

"Ilyesztgetős"

Nekem egy n&m betű különbséget is felrónak. Neked még azt sem, hogy ijesztgetős nem elipszolonos:-)

Én Jézus nevéért örömmel veszek minden szitkot....., minnél jobban fröcsögnek a szektások, annál idegesebb varacskos uruk..... én meg annál biztosabban tudom, hogy Jézust követem a keskeny úton!

Lk 21,12

De mind ezeknek előtte kezeiket reátok vetik, és üldöznek titeket, adván a gyülekezetek elé, és tömlöczökbe és királyok és fórum moderátorok  elé visznek az én nevemért.

:-))))

Előzmény: Törölt nick (2541)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2548

Ok nélkül soha nem emlegetem!

De ahol ő van, oda nem mondhatok mást.....

Előzmény: Aragorn (2540)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2547

Neked nem is kell vitázni, sőt jobb ha nem is olvasod:-)

Neked lelki vezető kell és majd ha személyes megtapasztaláson alapuló ÉLŐ hited lesz, amiben megerősödve mély gyökereket versz, akkor jöhetsz vitázni a korcsokkal.

Előzmény: harmonikás (2546)
harmonikás Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2546

Nem nagyon értem ezt. Mert mondjuk, hogy ha nem vitázok róla, akkor messze vagyok a megtéréstől? Én inkább azt vallom, hogy nem vitatkozni szeretnék róla, hanem megélni.

Előzmény: R.Katolikus (2481)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2545

önmagában az r.k hit még nem üdvözít, azt be és meg is kell tartani!

Krisztus üdvözít, és nem a r.k., és nem is a protestáns hit. A római katolicizmus nem visz önmagában kárhozatba, de jelentősen szennyezi a kereszténységet.

Előzmény: R.Katolikus (2538)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2544

Jó mentést. Valóban vastagon nyomta most az ilyesztgetős középkori dumát.

Előzmény: Nemo (2531)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2543

Most épp nem a spiritisztát cikizem, hanem téged, te vagy a soron. Amúgy fontosabb is a képmutató keresztényeket cikizni, mint az okkultjóskákat.

Előzmény: R.Katolikus (2530)
prophet1 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2542

Hát már a középkorban nagyon elrontották - szegények. Pedig lehettek volna az igazik....(De most már nem a felekezeti határ jelöli az "igazit". Hanem a "lélekben és igazságban" való istenimádás.

Előzmény: R.Katolikus (2538)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2541

Ilyesztgetős a figura, mint a mutogatós bácsik.

Előzmény: Aragorn (2540)
Aragorn Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2540

Hallod, nagyon tecc neked ez a Sátán, mer lépten-nyomon emlegeted, még ha semmi okod sincs rá, akkor is. :)))

Előzmény: R.Katolikus (2532)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2539

:-))))

Előzmény: prophet1 (2537)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2538

Nem tudom mire gondolsz, de tény, hogy önmagában az r.k hit még nem üdvözít, azt be és meg is kell tartani!

Ráaádsul mivel az r.k tan az Igazi, így ők szigorúbban is lesznek megítélve, hiszen ők birtokában voltak az Igazságnak. Még a szektásokat megvezették.

Előzmény: prophet1 (2535)
prophet1 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2537

Feltéve, ha nem lényegül át...

Előzmény: R.Katolikus (2536)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2536

Viszont a pálmát mégiscsak a cukrozott briós viszi fincsi kakakóval:-)

Előzmény: prophet1 (2534)
prophet1 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2535

Vannak olyan római katolikusok, akiket a római katolikusságuk visz majd a kárhozatba. De tényleg. (Persze ez minden vonalon előfordulhat.)

Előzmény: R.Katolikus (2532)
prophet1 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2534

Legjobb a kakaós tekercs.

Előzmény: Törölt nick (2528)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2533

Köszi!

Nekem úgysincs időm lementeni. köszi, köszi:-)

Előzmény: Nemo (2531)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2532

"- Nem igazolom. Egy r.k. véleményt idéztem egy r.k. dogmatikakönyvből."

Elfogadom, amennyiben a Bibliát r.k dogmatikakönyvnek mondod, hiszen abból is idéztél. + megerősítetted, hogy a Biblián felül ugyanezt gyakorolták az őskersztények és ezt tartalmazza a Szenthagyomány is.

Így már kerek:-)

A töbi már magánügyed, hogy ebből te mit tartsz meg. Szabad akaratod van rá, hogy a Szenthagyományt kövesd vagy a sátáni másolatokat....

Előzmény: Nemo (2529)
Nemo Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2531

Este menteni fogom R.Katolikus összes hozzászólását. Ha lehet, addig ne szóljatok moderátornak. Maradjon meg a sara bizonyítékul: kell valami új a Pellengérre is. Azután már nem is kell neki sűrűn felelgetnem: elég lesz oda linkelnem.

Előzmény: Törölt nick (2525)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2530

"Bárhová írsz marhaságot, kipellengérezem, és nem csak téged, bárkit."

Akkor pl. mit szólsz spritiszta leszületésének, lélekvándorlós tanaihoz????

Aham, szóval mégiscsak személyválogató vagy azzal a pellengérezéssel.....

Előzmény: Törölt nick (2525)
Nemo Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2529

"Tehát egyértelmesíthetjük és magad igazolod, hogy egyes egyedül csak az  r.k hit Bibliai!" - Nem igazolom. Egy r.k. véleményt idéztem egy r.k. dogmatikakönyvből.

Előzmény: R.Katolikus (2500)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2528

Te is csak az ostyát tartod megfelelőnek, kiflit nem? ;-)

Előzmény: prophet1 (2526)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2527

Szia Nemo!

Örülök, hogy itt vagy:-)

Előzmény: Nemo (2523)
prophet1 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2526

Ühüm.

Előzmény: Törölt nick (2522)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2525

Szít ellened a fene. Bárhová írsz marhaságot, kipellengérezem, és nem csak téged, bárkit.

Előzmény: R.Katolikus (2521)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2524

A sátánnak minden jó, csak ne Jézus teste legyen.

Ostya lehet Jézus teste, de kifli nem? Mindegyik lehet, és egyik sem. Valójában nem az, ellenben szimbólum. Te is elkaptad a felekezeti társadtól a bigottságot?

Előzmény: Törölt nick (2522)
Nemo Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2523

Nem szoktam senkinek nekiugrani, ha nem ad rá okot. R.Katolikus stílusát pedig nem fogom átvenni: ennyit már utánamolvasás nélkül is láthatsz.

"a TR és a NA27 nem azonos" - "Tisztába vagyok vele." - De ekkor támaszték nélkül marad az a mentséged az összehasonlítást végző honlapgazda számára, hogy ő "csak a görög szöveget vette alapul a fordításhoz.És azt hasonlította össze a magyar szöveggel." Mert ő deklaráltan egy modernebb alapszöveget vett elő, ami Károli korában nem volt ismeretes, sőt a fordítást revideáló bizottság sem annak alapján dolgozott. (A TR alapszövegként való megtartása a kiadást anyagilag támogató Brit és Külföldi Bibliatársulat kikötése volt. Csak a 20-as évektől kezdve vált gyakorlatilag kivihetővé, hogy a Károlit a megváltozott szövegalaphoz is hozzáigazítsák. Ezt a munkát vállalta fel Kecskeméthy, Czeglédy és mások.)

"oda is van írva,hogy nem a Károli fordítás ellen készült" - Te meg így citáltad: "Itt van egy tudományos link,ahol pár részen keresztül bemutatják,hogy mennyire van félrefordítva pl. a Károlyi Biblia,vele párhuzamosan a görög szöveg"

"azt is hozzáteszi,hogy "az ellenőrzéshez a neten található görög újszövetséget és a Codex Sinaiticust kéziratát is használta, és egyéb alternatív fordításokat."" - A Károli esetében az lett volna lovagias, ha a TR-t használja, hiszen ennek az volt az alapszövege. Nagyon könnyű győzelem "félrefordítást" rikkantani, holott a legtöbb ilyen esetben az alapszövegbeli különbség az eltérés oka.

"Számomra ebből egy a lényeg: ahány fordítás,annyi értelmezés." - Ha azonban hozzáveszed a TR és NA27 közti különbséget, azonnal belép a vitába az ókori szöveghagyományozás folyamata, a szövegtípusok rangsorolása, és menten jobb színben tűnik fel Károli a revizoraival együtt.

"Nem tudom,hasonlítsd össze őket." - Akkor tehát elismered, hogy a fordítások közti különbségek nem feltétlenül abból adódnak, hogy valamelyik fordítás rossz, hanem esetleg a görög alapszövegük is más lehet?

"az eon nem azt jelenti,hohy örök" - Ezen bizony lehetne vitatkozni.

"ki lett véve a reinkarnáció" - Mi alapján állítod ezt?

Előzmény: Spirit1 (2493)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2522

>Bármelyik jó, ahogy a gyülekezet vezetése dönt.<

Hogy ne volna jó! A sátánnak minden jó, csak ne Jézus teste legyen. Így eteti a népét. :)

Előzmény: Törölt nick (2512)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2521

Igen számodra nulla R.K-nak ezer pont:-)

És még ebben nincs is benne a társkeresőn lévő lebőgésed:-) onnan jösz ide ellenem szítani. Na ez viszont megint csak erkölcsi kérdés....!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (2517)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!