Nehéz kérdés ez! A modik sem tudnak minden topikot folyamatosan figyelni, olvastam én már olyan modis hszt modis topikban, hogy "szóljatok máskor is időben". A modik saját szabadidejük használják a fertőtlenítésekre, így nehéz lenne azt kérni, hogy mindig figyeljenek. Egy személyre szóló durvaság esetén két lehetőség van. Keményen visszabeszéd. Ez az úgy kezdődött, hogy visszaütött. Mind a kettő hsz moderálható. A másik lehetőség, hogy szól az ember a modinak. Ez is egy visszaszólás tulképp, de ez a szabályosabb. Bár a legalkalmasabb metódus szerintem, ha hagyja az ember a fenébe az egészet. Semmi baj nem lesz belőle. A másik nikket meg el kell felejteni. Ha pl. warez, spam stb a feljelentés tárgya, az más kérdés. Nem tudom, hogy én hogyan reagálnék, mert erre nem nagyon volt még példa. De azt hiszem, hagynám azt is a fenébe, nem minden az én dolgom. Ha meg az ember sokszor szerepel a modis topikokban, az már azt jelenti automatikusan, hogy saját magát exponálja, elmarad a megszólalásának fontossága. Az sem szerencsés dolog. Prsze nem azt mondom, hogy az én habitusomat kellen követni mindenkinek.
Nekem tiszta a lelkiismeretem. Ha meg valaki tényleg pofán vág, annak viselnie is kell a következményeket.
Persze megértem, hogy valakin le kell vezetnetek az arctalanul jelentgetők miatt felgyűlt frusztrációtokat, de lelketek rajta. Mint már mondtam az imént: nem nekem kell helyettetek tükörbe nézni, szerencsére. Sem pedig az arctalanul jelentgetők helyett.
A kommunizmusos párhuzam meg szinte minden szinten hibás, nem kell hozzá doktori hogy beláthasd, ha akarod. Az ilyen érveléseket a polidiliben érdemes nyomatni, ott ez a színvonal.
ha kizarnak erte is leirom... nem a te feladatod lenne, hogy feljelentgess masokat, nem neked es nem mas forumozoknak kellene szolni, hogy eg a haz, hanem nekik kellene figyelni a forum mukodeset es megfeleloen uzemeltetni azt.
De alt isk fizokaba tanitjak, hogy minden erore ugyanakkora ellenero hat. Hat ez hulyeseg... itt minden erore negyzetes ellenero hat. Ha feljelentesz 2 nicket, 4-en fognak basztatni utana.
Nagyon praktikus feature-nek tartanam a nick/ip filtert ami egy adott felhasznalo elol elrejtene minden olyan hozzaszolast, amit X IP-rol vagy Y nicken kovettek el. Ha valakit zavar egy ember, fogja es ignoralja. Ha mondjuk X-nel tobb az ignore akkor mehet automata ertesito modinak, hogy vizsgalja meg az illeto lelkiallapotat es tegyen belatasa szerint.
De magad helyett igen és ha valaki pofán vág akkor is neked kell majd nézegetni a tükörben a bevert orcád. Ez a feljelentem a kommunizmusban volt nagy divat sajnos a mostani kormány megint ezt próbálja az emberekbe sulykolni, szerintem nagyon csúnya dolog.
Azt persze nem értem, hogy miért nem azokat piszkálják, akiknek jóval több feljelentésük van a modis topikban, de ez már nem az én problémám. Meg hogy hogy lett egy-két feljelentőből hírtelen akkora nagy jelentés-ellenes. De helyettük se nekem kell tükörbe néznem, szerencsére. :-)