Keresés

Részletes keresés

Dua Creative Commons License 2009.03.14 0 0 503
Nem hiszem, hogy egy magyar diplomáciai rendszámú autót ne lehetne Romániában átvizsgálni.
Előzmény: kibéd (502)
kibéd Creative Commons License 2009.03.14 0 0 502
Basszus... diplomáciai autót NEM VIZSGÁLHATNAK ÁT (tettenéréses büncselekmény esetét kivéve!!! )
Előzmény: pindiy (495)
PuPu Creative Commons License 2009.03.14 0 0 501

Neked vajon tetszene, ha a szlovák elnök rendszeresen átjárna Magyarországra az itt élő szlovákokat a magyar politika ellen uszítani, és támogatni az ősi szlovák föld, Balassagyarmat területi autonómiáját?

Ez a madár állandóan túlhabzik, ahelyett, hogy nyugodtan ülne a tojásain és mondjuk a magyarságnak a székely területi autonómiánál sokkal fontosabb kérdéseivel foglalkozna, - például a társadalom végletes kettéosztottsága, vagy az erősödő rasszizmus ellen emelhetne szót a bánáti bazsarózsák identitászavaros főparancsnoka...

:O))))

Előzmény: kibéd (494)
wizes Creative Commons License 2009.03.14 0 0 500

Aki magára veszi csak az.

A jómadár talán egyszer magához tér, ha ennyien leköpik.

Előzmény: Törölt nick (480)
kibéd Creative Commons License 2009.03.14 0 0 499
Nem csak erre gondoltam, hanem inkább arra, hogy "Állíttatták a bukuresti székelyek, 1897."

:)
Előzmény: alias78 (386)
kibéd Creative Commons License 2009.03.14 0 0 498
Nekem Zalaegerszeg-Marosvásárhely útvonalon (750 km) 9 óra a rekordom, de akkor csak tankolni álltam meg (2 perc a határon) és toltam neki, ahogy a csövön kifért. Volt hogy 200-al az M7-esen, 160-al a 4-esen (még nem volt meg az M3-M35 Debrecenig). Igaz, Szenteste volt, 0 forgalommal.... du. 5-kor indultam. Éjjel 1/2 3-kor már az anyós töltöttkáposztáját faltam kétpofára, három deci cujka után... :)
Előzmény: Árpi76 (490)
pindiy Creative Commons License 2009.03.14 0 0 497
Nyilván fegyveres eröink méltó választ fognak adni....
beowolf Creative Commons License 2009.03.14 0 0 496

Sólyom László köztársasági elnök szombat reggel Borsnál gépkocsival átlépte a román-magyar határt,

Le a kalappal:-DDDDDDD

pindiy Creative Commons License 2009.03.14 0 0 495
majd a tartalék izzókészlet hiánya miatt vissza is fogják forditani...
kibéd Creative Commons License 2009.03.14 0 0 494

Sólyom László köztársasági elnök szombat reggel Borsnál gépkocsival átlépte a román-magyar határt, útban a székelyföldi Nyergestető felé, ahol délután részt vesz egy kopjafaavatáson.

Az MTI úgy értesült, hogy a román oldalon az átléptetés csaknem negyed órán át tartott, s a román határrendészek a konvoj minden gépkocsiját külön-külön ellenőrizték, beleértve az elnöki autót is. A magánlátogatásra utazó Sólyom László köztársasági elnök és kísérete minden tagjától egyenként kérték el az úti okmányokat ellenőrzésre.

Az államfő eredetileg vasárnap utazott volna Erdélybe, hogy Nyergestetőn részt vegyen egy kopjafaavatáson, majd Csíkszeredában az ottani március 15-i ünnepségen. Gépe Marosvásárhelyen szállt volna le, onnan utazott volna tovább az említett helyszínekre. A román légügyi hatóságok azonban visszavonták a köztársasági elnök gépének leszállási engedélyét. Előzőleg a román külügyminisztérium szóbeli jegyzékben fejezte ki aggályát az államfő március 15-re tervezett székelyföldi látogatása miatt.

Emiatt Sólyom László nyergestetői programját szombatra tette át, gépkocsival utazik az ünnepség helyszínére, majd még szombaton elindul vissza Budapestre.
Forrás: MTI

http://www.echotv.hu/?akt_menu=72&newsid=99992

Basszus! Ilyen nincs!!! 2007 óta SOHA meg nem néztek. Egy pillantás a személyire (útlevélre), oszt jónapot. Akár kocsival, akár vonattal, akár repülővel mentem!! 2007. előtt is - ha diplomata útleveles utas is volt a kocsiban - akkor sem néztek meg!! Sólyomot sem nézhették volna meg, ha felmutatta a diplomata útlevelét!!!!

Mit képzelnek ezek a szőröstalpúak!!!???

Nehogy igazam legyen, és a Király-hágón jöjjön a megrendezett kamionbaleset, ami miatt több órás útzár lesz.... :((
drzyx Creative Commons License 2009.03.14 0 0 493
mondjuk az tényleg nem ártana, ha látna is valamit, mert lenne, a Maros-Olt forrásvidéke, Tusnád, Kézdivásárhely, Farkaslaka, Gyergyó, a gyimesek, hátha lenne valami fogalma is arról a vidékről
Előzmény: Törölt nick (489)
drzyx Creative Commons License 2009.03.14 0 0 492
nekem még az északi vonalon (Szászrégen-Gyergyó felé) se volt soha 12 óra, pedig ott aztán randa utak vannak, de mind1 is, Marosvásárhelyen se volt mindig polgári repülőtér, akkor nem megy oda, mert messze van?
Előzmény: Árpi76 (490)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.14 0 0 491

Így igaz!

Én a határ melett lakom.Innen kb. 7 óra volt az út de úgy ,hogy minden "fánál" megálltunk nézelödni,nem siettünk.Rosz esetben is 8 órás út  Bp-röl egy kényelmes limuzinnal.

Előzmény: drzyx (488)
Árpi76 Creative Commons License 2009.03.14 0 0 490
Hát Te tudod, legközelebb Veled megyek... Nekem még Udvarhelyig sem sikerült eljutnom 12 óra alatt. Igaz Váradon belefutottam a reggeli csúcsba, de pl. Kolozsváron 20 perc alatt mentem át. Meg nem nagyon álltam, a sebességkorlátokat is csak kb. tartottam be. Udvarhely és Szereda között 20 percet mentem 40-el, mert ment előttem egy ROMAN teherautó. Előzni nem lehetett (záróvonal is volt és nem is láttam ki.) Így alaphangon 12 óra.
Előzmény: drzyx (488)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.14 0 0 489

Talán nem fér bele az idelyébe?

Én jártam többsztör is arra,és nem esett nehezemre végig vezetni ezt a távoz.

Ráadásul látna is valamit a valóságból,nem csak a protokoláris részét.

Előzmény: Árpi76 (485)
drzyx Creative Commons License 2009.03.14 0 0 488

ne marháskodj már, milyen "hegyekkel, szerpentinekkel, hágókkal"? még a régi rossz úton se volt 12 óra és nem Marosvásárhely, hanem Csíkszereda se

egyedül a Királyhágó van, az is legfeljebb az Alföldön szocializálódottnak komoly "hegy" onnan már Kalotaszeg, Kolozsvár, nyílegyenes út akár Brassóig vagy Bukarestig, persze biztos kispolskival megy

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.14 0 0 487
És? Sólyom nem ráér? Ugyan mi dolga van, pláne hétvégén?
Pávek úr Creative Commons License 2009.03.14 0 0 486
"Az élet nem egy habostorta" (© Bacsó Péter †)
Árpi76 Creative Commons License 2009.03.14 0 0 485
Azért mert Székelyföld Budapestről legkevesebb 12 óra autóval. Tükörsima az út, de sima főút. Hegyekkel, szerpentinekkel, hágókkal, iszonyat nagy forgalommal, néhol 20 km hosszan egybefüggő lakott területekkel.
Előzmény: Törölt nick (481)
BigBacon Creative Commons License 2009.03.14 0 0 484

"Felmosórongy lett belőlünk"

Ez mondenhol így megy a világon. Ha egy ország megérzi a szomszéd állam hanyatlását, akkor próbálja maga alá gyűrni azt (mint az állatvilágban). Először diplomáciai fricskák, utána területi viták, követelések stb.

Árpi76 Creative Commons License 2009.03.14 0 0 483
Kossuth, mint sikeres "államfő"... Jajj, nagyon ráférne itt néhány emberre a tanulás. Szerinted Magyarországnak hány szövetségese volt a forradalom alatt? Elárulom, egy sem. Ez nem túl sikeres diplomácia. Szegény Széchenyi pedig a pénzügyminiszterségnél nem vitte feljebb. Ellenben a dualizmus idején a balkáni kérdésekben nem egyszer a Monarchia (Andrássy Gyula) volt a döntőbíró.

Az egész kérdés tragédiája érint mindenkit itt Kelet Európában. Nevezetesen az, hogy a hülye országok idióta politikusai nem tanultak semmit az elmúlt 150 évben. Amióta a régiónkban meg(vagy újra)alakult egy csomó kis állam a nagyhatalmak úgy osztják meg őket (minket), hogy a kisujjukat sem kell megmozdítaniuk. Azon túl, hogy területeket nyertek Romániának, Csehszlovákiának, a délszláv államoknak, stb. sem volt egy diadalmenet az elmúlt 100 év. Német megszállás, szovjet megszállás, hadseregek (itt összességében milliós közép-európai haderőről van szó) kivéreztetése régiónktól több ezer km-re. Fel kellene ismernünk, hogy Köztes Európával csak akkor számolnak nyugaton és keleten, ha közösen lépnek fel. Külön-külön még a viszonylag nagy Lengyelországot, vagy Romániát is körberöhögik. Magyarországról, Csehországról, Szlovákiáról + azt sem tudják, hogy létezik.

Ki kellene egyeznünk, végre valóban szövetségesként kellene viselkednünk, mert egyedül szépen lassan nem csak a határon túli magyarság tűnik el, hanem az összes állam a régióban. Ez a kiegyezés pedig csak a kölcsönös gesztusok alapján jöhet létre.
Előzmény: BringasLevy (478)
BigBacon Creative Commons License 2009.03.14 0 0 482

"Sólyomnak elég rutinos külügyesei vannak"

gönczovával az élén.

Előzmény: szempontpuska (479)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.14 0 0 481

A gigszer ott kezdődött,hogy minek kell kb.700 km-t repülővel megtenni?

Válság van,tehát már eleve példát mutathatott volna azzal ha mindjárt a kocsi mellett dönt.Mivel amúgy sem egy hivatalos útra készült,nem is kelett volna egyeztetni a román szervekkel.Beülnek,kimennek,elmondja a mondókáját ,vissza jönnek,kész !

Arrol nemis beszélve ,hogy gondolom nem suzukija van a KEH-nak.

Dehát nemis ő volna Solyom László ,ha nem körülötte forogna a világ.

szempontpuska Creative Commons License 2009.03.14 0 0 479

Hogy ilyenek hogy történhetnek meg Sólyom Lászlóval ?

Az a helyzet, hogy az ilyesminek elejét lehet venni megfelelő diplomáciai tapogatózással. A háttéraparátus (KEH) azért van, hogy előkészítsen egy-egy látogatást. Ha nem megy, vagy várható hogy ellenségesen fogadják, blama lesz belőle, akkor ezekeben az esetekben egy felkészült aparátus a látogatás elhalasztását javasolja, az Elnök meg dönt.

NAmost itt ebben az esetben vagy nem volt megfelelően előkészítve (Sólyomnak elég rutinos külügyesei vannak) de az Elnök szokásához híven önfejű volt, vagy kifejezetten belekalkulálta ezt a fordulatot, min tegyfajta médiahack.

Én az előbbit tartom valószínűbbnek.

BringasLevy Creative Commons License 2009.03.13 0 0 478
Nem hinném, hogy ennek bármi köze van a kommunizmushoz.

Utoljára Hunyadi Mátyás volt igazán sikeres "államfő" a magyar diplomáciában. (Mármint a diplomácia akkori szabályai szerint) Említésre méltó még Kossuth és Széchenyi is. Azóta pár csepp víz lefolyt a Dunán a kommunisták felbukkanásáig...

Előzmény: Törölt nick (475)
BringasLevy Creative Commons License 2009.03.13 0 0 477
Ebben van igazság, de az 5 milliárd diplomatája is ezen szabályok szerint érvényesül, vagy sem.

Tudod mikor én autót vezetek, akkor vannak dolgok, amik nem tetszenek. Ilyen dolog például, hogy az iskola előtt hajnali 2-kor is ott a 30-as tábla, mikor minden gyerek alszik és én mehetnék ott 50-el is.
De tudom, hogy a szabály szerint nekem éjjel is 30-al kell ott mennem.

Az az én döntésem, hogy lassítok és bosszankodom, vagy tartom az 50-et kockáztatva a büntetést, amit a család is megérez.

Sólyom, sokadjára kockáztatott. Most "fizeti a bírságot" az egész ország.
Előzmény: praktiker (476)
praktiker Creative Commons License 2009.03.13 0 0 476
Mondasz valamit, bár a 6milliárd az sok, legalább 5 milliárd csak szopja a a többiek szabályait.. na de ez egy másik téma.
Előzmény: BringasLevy (473)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.13 0 0 475

Értelek és részben elfogadom, amit írsz, A román diplomácia mindig művészibb, kétarcúbb, sunyibb volt, mint a
magyar. Azért eredményesek a köpönyegforgatásban, nemzeti céljaikban, mert a népük is úgy gondolkodik.

A magyar diplomáciának, a magyar érdekek képviseletének hátországa sincs. A magyar kommunisták mindig az idegen érdekeket képviselték, mindig az ellenséggel koccintottak.

Előzmény: BringasLevy (473)
praktiker Creative Commons License 2009.03.13 0 0 474
Ok. Én pedig Téged fogadlak el honfitársnak, polgártársnak, mindegy hogy hívjuk, függetlenül a politikától.

A témához szólva: mindegy hogy Sólyom mit gondol és az is mindegy hogy sérelem érte vagy sem, akár személyesen akár mint egyfajta magyar szimbólumot, baj hogy így történt és ez senkinek se jó. És a senki helyett (mert hát azt mégse lehet számonkérni) mindenki más vonjon le következtetést, román oldalon ugyanúgy, mint itthon; Magyarországon pedig mindkét oldalon, mert sehova se vezet ha érzelmektől lendületet kapva osztja az észt bárki is.

Ezzel az erővel akár ihatnánk is egyet (-hármat) és akkor nagyon f@szán meg tudjuk mondani hogy mi a frankó, bármiről.
Előzmény: Törölt nick (472)
BringasLevy Creative Commons License 2009.03.13 0 0 473
Akkor nem értesz.

Az itt teljesen független és indifferens, hogy Te meg én kiről mit gondolunk.

Van a világban egy íratlan, de elfogadott játékszabály, amihez EGY DIPLOMATÁNAK TARTANIA KELL MAGÁT(!!!)

A diplomácia nevű játékban semmi más nem számít, csakis ez! Ebben a játékban Sólyom nagyon lejáratta magát. Ebben a játékban általában a magyar diplomaták leszerepelnek. (többek között az ilyen gyenge szereplés eredménye a Trianoni döntés is)
Ezen játék szabályai szerint teljen mindegy, hogy az adott diplomata mennyire gerinces, mennyire "ember", mennyire lop, csal, hazudik.

Ennek a játéknak is van sok előnye és hátránya, mint mindennek. Van akinek tetszik ez a játék, van akinek nem. De mindettől függetlenül, jelenleg a nemzetközi közéletben ez a játék a meghatározó és ezen játék dönt népek, nemzetek, országok sorsa felett.
Lehet ellene lázadni, de illúzió azt gondolni, hogy 10milliós ország vágya ráerőltethető a kb 6milliárt ember által jól bejáratott szabályokra. Inkább meg kellene tanulni végre jól játszani ezt a játékot. Időszerű volna ha a dobogóra állni nem is, de legalább meccset nyerni ezen játékban!
Előzmény: Törölt nick (470)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!