Egy egész országot (sőt kettőt) háborít fel az eltűnt francia diáklány ügyében tanúsított hatósági magatartás. Az apa, Francis Bretnacher azonban besokallt: emberrablás, fogva tartás és személyes szabadság megsértése miatt december 30-án tett feljelentést a budapesti, majd 31-én a párizsi ügyészségen. Hajrá Párizs!
Nálunk meg volt még volt az az egykori brit modell, aki később állatmenhelyt nyitott Magyarországon. Szeptemberben tűnt el.....Meg a többi fiatal vidéki magyar csaj, akiket elvittek az emberkereskedők...a Dunánál eltűnt fiúk stb....
teljesen magad ellen beszelsz. ervelesed onmagad ellen is felhasznalhato. mennyiben valoszinubb helyszin a lanchid melletti lepcso/lepcsocske mint a roosevelt ter kozepe. amugy pisilni mind a ket helyen lehet, ha mar ez a fo szempont.
de hat akar talalkozo IS megeshetett a roosevelt ter kozepen. ugyanugy eljuthatott oda.
tenyleg nem veszed eszre hogy elmeleteitek a taska authentikus hidra keruleset probaljak megkerulni? de miert?
egy valoszinu elmeletet miert kell odaadni egy valoszinutlenert?
amugy akar atmehetett budara is ophelie hiszen azt sem latjuk hogy aki felvitte a taskat a hidra az hol ment fel es hol ment le. tehat akar budan is lemehetett.
nem veszed eszre hogy tobb nem letezo, nem bizonyitott, nem bizonyithato elemet viszunk be a tortenetbe AZERT hogy egyaltalan legyen tortenet.
amig nem volt hottest addig a nemletezo momentum az elrablas volt. minden nyom, koveteles, de emberek nelkul (is). meglett a holttest erre jonnek az elmeletek a taska hidra cipelesere, a holttest mashol torteno megfojtasara, vizbelokesre kulso es egyeb nyom nelkul.
ja es ketsegbe vonjuk hogy ophelie nagy valoszinuseg szerint reszeg volt, hiszen ez sem fer bele a kulonfele elmeletekbe. tehat akkor ketsegbe vonjuk, vagy nem akkora volt a pohar vagy masnak fizette az italt...
gondolhatod hogy nekem (innen a karosszekbol) tokre mindegy hogy ophelie ongyilkos lett, elraboltak vagy meggyilkoltak. tehat csakis a hiheto, bizonyithato elmeletek erdekelnek nem maga a tortenes. (nem arrol van szo hogy egyaltalan nem erint de vegul is CSAK egy tema)!
"tehat miert olyan biztos hogy ophelie ott lement a hid melle? es miert olyan biztos hogy nem ment fel a hidra?"
Nem biztos egyik sem a jelenlegi tudásunk alapján.
csak találgatunk, mivel alig van valami info-nk, én szerintem ugyanakkora esélye van annak, hogy a hídhoz a Roosevelt-re, vagy a híd mellé ment valami találkára, vagy épp csak spontán valami történt önszándékán kívül, mint az, hogy pikkpakkpukk ugrott éjszaka az igen magas korláton át.
"azt nem ertem hogy a franciak miert fogadjak el azt hogy ahol ophelie ott a taska.?"
Valamiért mégiscsak folyik a nyomozás tovább....mert nem egyértelmű...
Azt a képet vmelyik Facebook-os tag készítette, csak azt hívatott szemléltetni (számomra), hogy a kamera szépen látja a híd járdáját is.(Ha igaz a kemeraképek utólagos körbenyírása.)
A Clarkon én nem láttam más kamerát, de ha legközelebb arra járok, jobban kinyitom a szemem.
Én is kicsi esélyt látok az idegenkezűségre... de a jelen állás szerint ezt csak Isten tudja! (Meg, ha volt, akkor az elkövető)
Igen, a taxi... a taxik. Nenrégiben, Párizsban egy gyönyörű svéd diáklányt (ahogy elképzeljük) vett fel egy hamis taxi. A lány még tudott telefonálni a mobilján egy barátnőjének, mielőtt lemészárolták volna egy erdőben. Persze voltak külsérelmi nyomok. (Sose tudnám leírni az "idegenkezűség" szakszót. :)
Finoman szólva elég ostobaságnak tűnik számomra azzal foglalkozni, hogy hol NEM valószínű, hogy járt O., ugyanis, biztosan sok teljesen eszetlen helyet lehet megnevezni, többet, mint valószínűt, másrészt, és akkor mi van, mire jut vele az ember?
Én már nem emlékszem, hol olvastam (és pláne azok honnan vették), de 4400 Ft-ról volt szó, ami azért tűnik kevésnek, mert külföldi lévén, szinte biztos, hogy volt Euro-ja is valamennyi. De önmagában még ha nem is lett volna nála EUR, HUF-ban ez nem kevésnek számít Bpesten? Még ha sok helyen kártyával is megy a fizetés. Én azért voltam kíváncsi erre egyébként (csak tippelem, hogy Te is gordonka), hogy ne lett volna elég pénze taxira?
Ez a felvétel, ugye nem térfigyelő kamera által készült ?
Szerintem a Clarkon nincs olyan kamera amely ilyen fokuszálással fellátna a hídra. Amúgy nekem rémlik, hogy van még egy kamera ( az épületeken levőkön kívül) ahogy lejövünk a hídról bele a körforg-ba...szemben az alagut felé egy állványon, bár szerintem annak látószöge épp csak a hídról lejövőket foghatja...este meg a fene tudja mit láthat.
másra : Nem zárom ki eleve a bűncselekmény lehetőségét, de nagyon minimális esélyt látok rá. Ha ismerhetném a nyomozati anyagokat akkor talán kijelenthetném, hogy "eleve", vagy ugyanitt tartanék..
Off:
szemöldökvarrás : bocs félreérthető voltam, de csak szenvedője voltam párszor.
tisztara ugy nez ki hogy az a lepcso lenne az egyetlen pont ahova ophelie eltunhetett volna. pedig bemehetett akar az akademiara vagy elrabolhattak a roosevelt teren es onnan vittek fel a taskajat a hidra. ha mar nem o vitte fel. de az erzsebet hid fele is elmehetett a szalloda kamerait mar nyilvan nem vizsgaltak. es az erzsebet hidnal dobtak bele a dunaba a taskajat meg visszahoztak.
azt nem ertem hogy a franciak miert fogadjak el azt hogy ahol ophelie ott a taska.?
az egesz akciora 20 perce volt a tettesnek, aki valoszinusithetoen nem a taskat megtalalo olasz, hanem valamilyen titokzatos, aki fel le maszkal ESZREVETLENUL a hidrol.
tehat miert olyan biztos hogy ophelie ott lement a hid melle? es miert olyan biztos hogy nem ment fel a hidra?
vagy az az erveles hogyha nem ment fel, hogyha mas vitte fel a taskajat a rendelkezesre allo 20 percben akkor akaar a hid melle is mehetett. de mehetett az ott allo diszkohajora is. felmaszhatott a zaszlorudra. sok minden lehetett. a taskat is akarhol eldobhatta, ha mar ugyis mas vitte fel a hidra, az utolso kamerakeptol szamitva barhol. a roosevelt ter kellos kozepen is. hiszen az akademia utcatol is visszamehetett a terre is.
Arról a lépcsőről könnyedén bele lehet kerülni a vízbe úgy, hogy nem is lesz az áldozaton semmilyen sérülés...de azt nem hiszem, hogyha onnan magától belecsúszik, akkor előtte földobja 50-60 méternyire, 15 méter magasra a táskát a hídra.
A rosszul működő technikánál már annak hiánya is sokkal jobb! Ha nem fussa új szerverre, miért nem csukják be az egész indexfórumot a p.ba?!
Megmértem a haladási sebességeimet: (jövő héttől remélem vége a rövid munkanélküliségemnek, és nem lesz időm ilyen f.ságokra) Erőltetett menet: 125 m/p, lassú kocogás 160m/p. Tehát ha az adott sebesség nem 140m/p. hanem csak 130, akkor is sok. Vagy valamit nagyon rosszul kombináltam, vagy nagyobb az umbulda, mint gondoltam. Más: Ha O. tényleg ugrott, akkor nem vacakolhatott sokat előtte ("lóbázta a lábát a korláton"), mert a kamera minden 1/5 percben mutatja. Ha csak néhány pixel az adott terület, a mozgást akkor is észrevenni.
((Kezd olyan érzésem lenni, hogy B. papa és a franciák sokkal többet tudnak a nyomozásról. Az is elképzelhető, hogy B.papa kérte meg a film7 blog tulaját a fórum lezárására. A Facebook-os közösség is hallgat. Lehet, hogy ebben a helyzetben "meglátásainkkal" mi vagyunk az elefánt a porcelánboltban.))
A kameráról való lemaradáshoz egyértelműen sebesség kell, a sebesség a hídra vezető útvonaltól függően más és más, de létezik olyan optimális gyors haladás (futás?), amellyel fel lehet menni észrevételenül.
Na a fogós-ravasz kérdésem az volna, hogy mi a valószínűbb: - egy öngyilkosjelölt fog véletlenül az adott útvonalhoz passzoló optimális sebességgel felloholni, majd a pillérhez közeledve sétatempóra váltva megáll, táskáját a pillérhez közeli fémkorlát tövébe tüchtig módon leteszi és csukafejessel salto mortale-t ugrik,
vagy
- egy táskát megtévesztési szándékkal plántáló (bármi is a megelőző cselekménye, lökés, rablás, ölés) rohan fel majd vissza és tűnik el az éjszakában?
A kamerával kapcs. megállapításomat nem kommentálnám, hidd el, nekem is furcsa a konklúzió. Vagy az előfeltevéseim hibásak. Más: amikor én ismeretlen terepen gyalogoltam haza, és szintén ilyen problémákkal küzdöttem, nem zavart, hogy azt az adott belső udvart, parkoló sarkát, beugrót még sosem láttam. Miután O. gyalogolt több, mint 1 km-t steril utcákon, akkor a híd alja az első alkalmas hely. A R. tér közepéről már kifejtettem: távolról sem diszkrét hely. Nekem jó lenne, egy lánynak nem biztos. Ráadásul O. nem vágott át rajta. Én nem a tutit mondtam meg, csak egy lehetséges helyet. Persze, ott a 2-es alagútja, két parkoló autó közt is lehet, stb. Most ezt kikopizom, mert engem is szopat folyamatosan a szerver.
tenyleg sokat probalkoztam mar azt sem tudom hogy miket irtam. de a leglenyegesebb:
a sztori inditoja es legfobb eleme az volt hogy ophelie feljuthatott a hidra a kamera altal nem filmezve. ez volt az allitas. ha ez nem igaz, akkor az egesz sztori megdol. hiszen ha latnia kellett volna a kameranak es nem latta (annak tudataban hogy ophelienek goze nem volt a kamerarol) akkor nem ment fel a hidra es akkor a taska utolag kerult a hidra.
amugy mibol gondolod/gondoljatok hogy ezt a leglenyegesebb momentumot az emberrablas ugyeben nyomozo francia rendorseg nem vizsgalta meg alaposan, persze azutan hogy a magyar rendorseg is alapos vizsgalatot vegzett mielott ezt a donto korulmenyt tudomasunkra hozta?
mas
ha atjott a roosevelt teren ott boven nyilik alkalom a pisilesre.
a lanchidat ophelie szerintem szinte egyaltalan nem ismerte. akkor viszont fogalma nem volt a hidfo melletti kis lejarorol. plane sotetben nem. a tobbi resze a rakpartnak meredek, nem lehet a vizhez lejutni. mondjuk bokros resz van ami konnyitesre alkalmas mert nem olyan ritkak. es a kettes villamos alagutja mellett is viszonylag el tud bujni az ember a sarokban.
Igen, én is kicsit megsértődtem, amikor rájöttem: a rendőrség engem is hülyének néz(ett). Milyen büszke voltam, hogy felismertem a taxit...Hehe. Később ráakadtam egy taxisfórumra, ahol (a sajtót.t kövezően)már másnap evidencia volt, hogy a "titokzatos" R. téri taxi Budapest taxi. Ehhez már csak egy brékóbrékó az éccakába, oszt megvan "a nagy erőkkel keresett személy". A belinkelt cikk...baromi szomorú. Pont olyan, mint a magyar politika: mindenki nyakig szaros, ezért senki semmiért nem csap botrányt. Émelyítő.
A lépcső:
Tényleg jó kis hely arra. Nekünk megnyugtató megoldás egy fa, vagy egy csenevész bokor, de a lányok védtelenebbnek érzik magukat akció közben. Az, hogy sötét, esetleg veszélyes hely lehet, egy bizonyos véralkohol szint felett lényegtelen. (Érdekesség: a két üldögélő alak két olasz fiatalember....)
Maximum egy lamentálás, amely szerint, valóban kurva hülyének nézik az egész köznépet, ha azt képzelik, hogy elhisszük nekik, hogy ne ismernék BECENÉV SZERINT IS az összes taxist a belváros drosztjain, ne tudnának, ha akarnak, 24-48 órán belül az éjszakában mozgó alakoktól és saját civilnek álcázott kollégájuktól minden információt összegyűjteni. Azt is elég nehéz benyelni, hogy mindezek után is mindössze ennyi információjuk volna O. utolsó útjával kapcsolatban. Rohadt, tetű, korrupt az egész rendszer, benne a sakkbábuk is...