Két hónap múlva időközi parlamenti választás lesz a belső-ferencvárosi választókerületben (Budapest, 12. sz.). Elsőnek a Humanista Párt jelöltje, Várady Tibor gyűjtötte össze a szelvényeket, majd John Emese (Szadi) és Bánsághy Tamás (Szoci). Rajtuk kívül még a jelöltségért küzdenek: Polgár Tamás/Tomcat (Zöld Párt, elnök: Stekler Ottó), Szegedi Csanád (Jobbik), Agárdi László (MIÉP), Dézsi Mihály (MDF), Bácskai János (Fidesz-KDNP) és Paulik Péter (Magyar Kommunista Munkáspárt, elnök: Thürmer Gyula). Ki lesz a győztes - de ami talán még érdekesebb: ki lesz rajta a szavazólapon ebből a vegyes társaságból?
Ne vetíts, mert még a végén saját magad is benyalod. Az időköziken már azt is jegyezni kell, ha 30% fölött mennek el az első fordulóban. Ez nem ferencvárosi specialitás, hanem ez a standard.
De hát én túlképpen örülnék is annak, ha a szadi tényleg úgy viszonyulna e választáshoz mint te azt itt előadod. A szocik már riadót fújtak, de reméljük a szadinál a te megközelítésed a nyerő.
Az SZDSZ nem kormánypárt; az MSZP egyedül, kisebbségben kormányoz.
Legfőbb külső támogató a Fidesz, hiszen sehol egy konstruktiv bizalmatlansági indítvány, sehol egy képviselői törvényjavaslat a Ház idő előtti feloszlására... :)
Túlbonyolítod. Jó szereplés az lett volna, ha az ellenzék zászlóshajója az első fordulóban tarol és elviszi a mandátumot. Nem tudta, mert az ő választóbázisa is fütyült az egész cécóra. :DDD
Nem kell ez a duma, itt magunk között nem kell mellébeszélned. Nyilvánvaló, hogy Gegesi azért mondott le, mert gagyi az SZDSZ, tehát már ez valahol meghatározta az SZDSZ jelölt sorsát. Az SZDSZ-nek éppen ezért már Gegesi elvesztése is komoly csapás volt. Annál is inkább, mert ugyan azt hazudozzák, hogy nem kormánypárt, pedig mint ahogy te is most önkéntelenül elismerted, kormánypárt. Viszont az nagyon nem mindegy, hány SZDSZ-es képviselő üldögél Gyurcsánynál az asztal körül az SZDSZ érdekeit képviselve.
Szóval ezt a Gegesi árnyékád hagyd, nyilvánvaló, hogy az SZDSZ is tudta, hogy John Emeséért nem kár, hiszen nem egy kaliber. Ezért is jelölték őt, hiszen komoly SZDSZ-es eleve nem indult volna el. Emese lehet annyira buta, hogy nyugodtan hazudhatták neki, Emese, te vagy a nyerő.
Aha. Tehát szóra sem érdemes egy ilyen választás, azért is szerepelt ilyen rosszul a szadi. Nem tartották fontosnak. De még mindig nem értem, hogy a második fordulóban miért nem indul jelöltjük. Ha eddig sem volt fontos, mostantól még annyira sem?
És a másik furcsaság ebben, hogyha ennyire nem érdekes az egész, akkor miért érdekes a Jobbik szereplése, illetve mint kiderült John Emese mégis elindulna, ha nem fenyegetnék a gaz nácik, vagy nem lenne váraltlanus nagyon terhes. Mert e kettő nagyon akadályozza a jelentéktelen megmérettetésben. Azért nem tud indulni, pedig még akarna is a már nem szadis Gegesy árnyékában indulni, noha nehéz itten jól szerepelni. A Fidesz, az MSZP, és a Jobbik viszont nincsen a Gegesy árnyékában, ezért is szerepelnek jól. Csak szegény Emesének van ekkora pechje. De mégis indulna, ha terhesen nem fenyegetné a szélsőség. Hát bonyolult ez a politikai, nem mondom.
Nem "kellett" indítaniuk, én a távolmaradást javasoltam volna nekik. Gegesy a híreim szerint jó polgármester, az "árnyékában" tehát nehéz jól szerepelni. Ez a parlamenti hely pedig - bárki is fogja azt megszerezni - az ottani erőviszonyokon lényegében semmit nem változtat.
Itt és most szvsz csak egyetlen igazi politikai győztes lehet és az a Jobbik, ha be tud juttatni a Házba egy babát. Érthető a hatalmas aktivitásuk.
Én már türelmetlenül várom az EP választásokat, persze valszeg azon is majd csupán "becsületből" indul majd a szadi, mert előre látják, a "választópolgár bölcsen felmérte a szituációt" és "közel közömbös" lesz számukra. Hát ezért, ezért nem fog ottan sem képviselőt állítani a szadi. Mert a "választópolgár bölcsen" "közel közömbös" lesz irányukban:-)
Értem, tehát nincs jelentősége az ilyen választásnak, túlképpen bagatell, de a szadiból kilépett Gegesy miatt indítani kellett egy jelöltet a szadinak a Ferencvárosban, noha semmi értelme, csak úgy "becsületből". Csak aztat nem értem mostan, hogy a második fordulót miért kellett lemondania a szadinak... azt is "becsületből"? Vagy mostan mi van?
John Emese 5.23%-ot kapott, ezt szerintem a pártja látatlanban elfogadná 2010-re. :)
Ne kinlódj már annyit velük ... miért nem tarolt az ország állapotán felháborodott ellenzéki választópolgárok elsöprő számú voksa az első fordulóban? Bizony kedves Fine Tune azért, mert a fideszes választópolgár sem megvezethető hülye.
Ezen én is elgondolkodtam, miért indult el John, hiszen jó nagy buktáját már abból is előre lehetett jelezni, hogy úgy kellett a jelöltállítást összecsalni. Szerintem fel akarták mérni, valójában hányan szavaznak rájuk. Az eredménynek mint látható, nagyon nem örülnek.
"Jó meglátás, ezért is gondolom -veled együtt- hogy a szadi direkt rosszul szerepelt. Ennek semmi jelentősége, nem is értem miért indítottak jelöltet."
Ezt a világképet tartsd meg magadnak. A képviselői hely megüresedett, a pártok pedig - hadgyakorlat gyanánt a jövő évi választásokra - rárontottak a koncra. Korábban SZDSZ-es hely volt (Gegesy), nekik tehát már becsületből is indítaniuk kellett valakit. A választópolgár bölcsen felmérte a szituációt - a pártoknak talán fontos, neki viszont közel közömbös -, ezt pedig oldal- és pártfüggetlenül kifejezte a jelentős létszámú távolmaradásával. A Jobbik - politikailag helyesen - rástartolt a számára kiváló publicitást biztosító szituációra, de ettől még az egész csak egy nagy lufi marad.
John Emese 5.23%-ot kapott, ezt szerintem a pártja látatlanban elfogadná 2010-re. :)
Mekkora erőfeszítést ér meg egy olyan képviselői hely megszerzése, amelyik egy évre szól? Aki annyira vágyik rá, teremtse meg hozzá a szükséges választói részvételt is. Tarlós tulok pedig elhúzhat a náthásba... :(
Én aszem mostanra összeraktam. Előretört a Fidesz -> náci veszély -> a nácik a terhes nőket fenyegetik.
Így ez egy szép és koherens valami, az alant linkelt nyilatkozatok között e folyamat fényében már nincs ellentmondás. Tehát az SZDSZ egyetlen hibája, hogy nem számolt azzal, mekkora is a fasiszta veszély hazánkban. Na, mit szósz!?
A jelölt talajjellegű elektronikus körlevele, amelyben arra játszik, hogy ne legyen érvényes a választás vasárnap, saját oldalán is rajta van, igaz, úgy, hogy utal egy másik oldalra.
Igen, az a baj, hogy mindkettő igazat mondott, aztán mindkettő hazudott, de mind a három magyarázatot (terhes, magyarok nyilai, azért, hogy a fideszes ne tudjon nyerni) végül is nagyjából egyforma súllyal került ki a médiába.
Igazad lehet, a Fodor meg a Horn nem a pártvezetés, ezért nyilatkoznak ellentétesen e kérédsben. Tarlós szép kifejezését kölcsönvéve a "kendermagos tyúk", mostan miért lépett vissza?
A 25%-os limit, avagy J. Emese terhessége, vagy a nagyon nagy náci veszély okán? Jó lenne tudni. Mert nagyon nem mindegy. Mostan itten állunk bután.
Szerintem nincs ennek akkora jelentősége. Mint itt látható, a ballibeknek már az előválasztás is atomcsapás volt. Főleg az SZDSZ-eseknek, de az MSZP is eléggé megrendült. Ferencváros az ő körzetük volt, mi lehet akkor a többiben.
Aligha hiszem, hogy meg fogja az vigasztalni, hogy a fideszes kicsit később kerül be.
"a Fidesz győzelme nem megkérdőjelezhető, ez a választás eldőlt, egyetlen esetben nem, amennyiben nem megy el 25 százalék a második fordulóban; a visszalépésem ezt segíti elő"
A fidesznek a következő napokban iszonyú erővel kellene mobilizálnia a népet, hogy ne jöjjön be a maszopszadesz hatalom számítása! Van erre vajon stratégiájuk?
Azt is nehéz kihámozni, hogy éppen a pártvezetés milyen álláspontot képvisel mostanság. Ugyanis:
Az a tény, hogy a jelöltjük várandós és hamarosan szül, sem az indulásnál, sem az esetleges visszalépésnél nem szempont - mondta újságírói kérdésre csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Fodor Gábor. ----------------- Ráadásul John Emese várhatóan pénteken szüli meg második gyermekét, így a kampányban amúgy sem tudna részt venni. A jelölt az elmúlt napokban több halálos fenyegetést kapott (emiatt a párt feljelentést tesz), és Horn Gábor ügyvivő, a párt országos kampányfőnöke szerint ez is számít. Ahogy mondta: "Nem akarjuk kitenni ennek Emesét." ----------------- "a Fidesz győzelme nem megkérdőjelezhető, ez a választás eldőlt, egyetlen esetben nem, amennyiben nem megy el 25 százalék a második fordulóban; a visszalépésem ezt segíti elő. Kis párt időközi választás második fordulójában még soha nem tudott jobb eredményt elérni, mint az első fordulóban. Ez azt jelenti, hogy csak kevesebb választót tudnánk mobilizálni, és később nem az 5,2, hanem egy esetleges 2-3 százalékos eredményt kellene megmagyaráznunk".