Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Szerintem a MAN LION'S CITYk egyes VOLVO 7700A.tól jobb állapotban vannak.először a rosszab állapotú 7700A.tól szabadultam volna meg.A új REFORM flottát a nagyállomási vonal csoportba raktam volna kivéve a 10.es járat,meg a csúklos járatot igénylő vonalra.a SEGNER TÉR,VINCELÉR UTCA,DOBERDÓ utcai járatokba meg CONECTO szólokat.de a legjobb a C2.es CITAROK lettek volna.A város helyébe meg a zöld busz projekt keretén bellül + uniós forrás segitségével a 2-3-4.es trollibusz jármű parkját lecserélni új SOLARIS 4.generációs trolikra és 6.7 csuklós trolit 5 vagy 6 szólo helyet.
Most, hogy megérkeztek és átadásra kerültek az új buszaitok, a járműállomány kapcsán lenne néhány kérdésem:
- Következő adag új busz mikor érkezik várhatóan, és mennyi? (nem tudom volt-e valamelyik cikkben, annyit jegyeztem meg, hogy '24 nyaráig kell leváltaniuk az összes Alfát/Volvo Cívist)
- A most átadottak közül mind a 34 forgalomba állt már?
- Helyettük mennyi Alfát/Volvót selejteztek már eddig, és melyeket? (Vagy ha úgy könnyebb, melyek amik még biztosan járnak?)
- Van-e valamilyen leállítási sorrend a régi buszoknál, úgy értem valami szisztéma szerint?
- Volt-e már előzőleg selejtezett, és/vagy huzamosabb ideje leállított, donor, eladott, stb Alfa/Volvo a leégett 033-ason, és a 16 db pár éve BKV-hoz került példányon kívül?
- Az új buszok miatt selejtezett Alfáknak/Volvóknak mi lesz a sorsuk? Eladják őket, vagy irány a bontó?
A Vámospércsi úton befelé csúcsidőben már így is dugó van. Erre a Faraktár utcában akarnak P+R parkolót építeni, ami oda fogja vonzani az autósokat? Hát az biztos nagy segítség lesz levezetni a befelé áramló forgalmat...
Lassan másból sem áll ki a város, csak autóparkolókból, meg 2x3 sávos belvárosi autópályákból. Mindeközben iskolaidőben tanszüneti menetrenddel operál a DKV, a trolibuszhálózat a megszűnés határán egyensúlyoz, és az önkormányzat minden eszközzel próbálja leszoktatni azt a maradék utast a közösségi közlekedésről, ami még használni szeretné, vagy nem szeretné, csak nincs más választása.
Szerintem nem. Jelentős végállomásokról volt szó. Lehet, a jövőben több összevonás lesz, és kevesebb járat "pihenne" a Nagyállomáson. És őszintén szólva nem is lenne baj.
Ez még ők se tudják. Egyszer a Vincellér utcát írják végállomásnak, egyszer a Tócóvölgy vasútállomást. A kettő egyszerre nehéz lesz. Aki a Tócóvölgy vá-hoz akar utazni (van ilyen?), az nem akar kerülni a Tóci felé, és időben nem is éri meg.
Igen, ezt láttam is, csak utcanevek nélkül nehezen értelmezhetőnek tűnt, így nem nagyon foglalkoztam vele. :)
Most kicsit alaposabban megnéztem, műholdképpel együtt már érthető, kicsit kijjebb lesz az erdős rész mögött. Így tényleg nehezen képzelhető el a hurokjárat, inkább lesz 3-3Y-os villamos.
Ebben a hsz-emben van egy kép. A Vincellér utca meg lenne hosszabbítva egy új utcáit, ami a Külső Szoboszlói útból nyílna, a vasút mellett haladna, és a Tócóvölgy vasútállomásra vezető útig tartana. A Vincellér utca abba csatlakozna bele, és ott lenne a P+R parkoló, a busz (és a villamos) végállomás.
A tenderben úgy fogalmaztak, hogy az új buszok 35%-a lehet alacsony belépésű (amelyen a Reform), 123 darab esetén az 43 reform. A többi szólónak alacsonypadlósnak kell lennie.
Egy kis érdekes részlet Debrecen településszerkezeti tervéből:
"A városi közösségi közlekedés jelentős végállomásai négy decentrumot jelölnek ki, melyek közül kettő – a Doberdó utcai és a Segner téri – meglévő, a Vincellér utcai áthelyezéssel-, a Faraktár utcai pedig újonnan jön létre. A városi közösségi közlekedési rendszer jelentősebb végállomásai, azaz decentrumai az ott telepítésre kerülő P+R parkolók révén a városba irányuló térségi személygépjármű forgalom eszközváltási pontjaiként is működnek."
Sajnos az új buszok nagy része a Vincellére került, úgyhogy a reformok pont a legzsúfoltabb járatokon mennek a legtöbbet. Mondjuk 2 év múlva úgyis csak ezek lesznek már, tehát végül is mindegy. Ami viszont pozitív, hogy a Conacto-k nem engedélyezősek, célszerű lenne az RMD-ket is átépíteni a hagyományosra, mert nyilvánvaló, hogy az utasok nem alkalmasak az új rendszerre.
Amúgy egy csomó szóló Volvo-t le is selejteztek már, állítólag a reptéren tárolják őket egyelőre. Valaki nem tudja, hogy milyen rendszámúak mentek a levesbe? A Segneresek közül az 51-es biztosan eltűnt, de a többit nem tudom.
A mutyin kívűl nincs más különösebb ok a Deform invázióra.
Még ha legalább kevésbé forgalmas vagy külterületi vonalakon menne csak (11, 13, 16, 17, 21, 23, 23Y, 33, 33Y, 37, 39) akkor még talán elmenne (de akkor se kéne belőle ilyen sok), de hogy berakják 19, 22(Y), 24(Y), 25(Y)-ra is, az már durva. Ezeken kívül még láttam ma Deformot 23-ason, 34-esen meg 36-oson. Egyedül a 23-as, ahol még oké is, ezek közül.
A villamosokban van wifi, de hogy a buszokban, trolikban is lenne arról nem vagyok meggyőződve.
Ma volt szerencsém az egyik Mercihez, kellemesen csendesnek túnt, nem zörög úgy mint az Alfák. (legalábbis a Böszörményi úton így volt, a Déli soron lehet más lett volna a helyzet).
Nagyon remélem, hogy az új buszok láthatóak lesznek a TransIt nevű ipari hulladékban is, mert a korábban beszerzett buszok sajnos nem jelennek meg benne.