Van még vaskelát porom, meg folyadék is, majd azt kapnak.
Gyönyörű a matuzsálemed.
Szaporítani én úgy szoktam, hogy 3 levélpárig vágom le a zöld hajtást, az alsó levelét leszedem, a középsőt félbe vágom, földbe, rá félbe vágott petpalack. Nagy százalékban sikerül. Kisiditől kaptam nyáron egy kazalnyit, sajnos, a félfás és fás ágak nem gyökeresedtek, a zöldek igen.
Lala, a kis dugványok egyikén megjelent egy pici "karfiol". Még nem vettem le a fejéről a palackot, élvezze a párát! Azért figyelem, nehogy berohadjon. A telet itt fogja kihúzni az ablakban szerintem. Köszi!
igen, köszönöm szépen... nem tudom, melyik nap jött, pár napja nem néztem postaládát, ma találtam meg... írtam is neked délután mailt, biztosan nem olvastad.:)
hát már én is azt gondolom, hogy csak csalinak van fent az oldalon, helyette meg mást küldenek, nyilván sokan nem bajlódnak a visszaküldéssel, inkább megtartják, amit kaptak:s
de mennyit leveleztem én ezzel a csajjal az ügyfélszolgálaton, nem hinnétek el... hányszor írtam, hogy nagyon figyeljenek majd oda, nehogy megint ide-oda kelljen postázni a növényt.
nem azért, de szerintem nem is értenek ott hozzá sokan... most pl. szerintem figyeltek ők, csak elég volt nekik a kezdő "I" (invincibelle -- incrediball)... és egyből azt hitték, jót küldenek... vagy tényleg nem tudom most már hová tenni az egészet:s
szerintem is jó a cs.hálóval, ha meg van hová tenned nyáron, akkor pláne... amiket tudok, azokat egymásba pakolom, a tűzifa tárolóban tartom őket, ott elférnek, nincsenek útban.
még nem raktam ki őket, egyelőre jó meleg van... meg itt levél sincs, nem is tudom mi lesz idén, ráfagytak a fákra, nem is tudom, le fognak ezek így potyogni egyáltalán, vagy fentmaradnak? ilyet én még nem láttam, hogy a magas fákon is szétfagyva a levelek... először ugye lehullanak, aztán jön a fagy... most meg így járt itt minden. tavaly ilyenkor már tudtunk levelet gereblyézni, most semmi:O
Pofátlanság. Meg az is, hogy ezek a cégek megélnek.
Képzeld, ma elkezdtem a csirkeháló kerítést kitelepíteni. 4 bokorra (3 nagyobb füge és egy pici hortenzia) futotta 10 méternyi fél méter széles "szalag". Még nem töltöm fel avarral, de amikor valahol egy kicsit gereblyézünk, azt már lehet rádobni.
Még van 5 hortenzia és 2 füge, amire kéne tenni. Ez még elég sok, és ezek a bokrok sem kisebbek. :-(
Bár időben vagyok, mindig párat felállítok majd. Mindenesetre lényegesen kevésbé stresszes, mint amikor a geotextillel próbáljuk körbekötni, ketten, madzaggal, mindig elszalad a vége, szentségelünk és rögtön töltjük is fel, nehogy elrepüljön. Novemberig minden "kalitkát" felállítok és lassan feltöltjük.
ami a leginkább dühít, hogy a balfékségük miatt megint mehetek majd a postára visszaküldeni a növényt, elvégre ez a hobbim, hogy csomagoljak, meg postára menjek... ráadásul azért, hogy amit visszaküldetnek velem, azt úgyis kukásítják.:s
na ma el akartam ültetni a hőn áhított rózsaszín virágú annabelle-t, tegnap megjött a csomag a bakkertől... hát bontom ki, mit találok benne? most írtam nekik mailt, bemásolom... de nagyon röhögni fogtok, én is kínomban, mert ilyen nincs!!! :s :D
Kedves .... Megérkezett tegnap a csomag, de ismét sikerült más növényt küldeniük a megrendelt Invincibelle Spirit hortenzia helyett, holott éppen eleget leveleztünk ezzel kapcsolatban, és többször is kértem, hogy nagyon figyeljenek oda az újbóli postázásnál, hogy valóban a rózsaszín Invincibelle Spirit legyen. :( Most egy Incrediball-t küldtek, ami szintén fehér virágú, mint az Annabelle, fehérre nincs szükségem, eredetileg is csak azért rendeltem meg méregdrágán, hogy rózsaszín virágú Annabelle, azaz Invincibelle Spirit legyen! Fehér virágú Annabelle már 7 tő van a kertemben, nem kérek még egy fehéret, még ha az az óriás virágú Incrediball, akkor sem, köszönöm... most mi legyen? Üdvözlettel, én:)))
hááát.... eddig balkonládában volt.... ez most a kísérlet... de most magam sem tudom mi legyen.... leszedjem róla a leveleket vagy maradjon? Attól félek, hogy megindulnak a hajtások és ha jön az igazi hideg akkor az is lefagy,,,,,