Keresés

Részletes keresés

Balázs0 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 8046

Frapuci kösz rendes vagy, de még mindig messze van... :D Bízok a hülyék és kezdők szerencséjében... szerintem én mindkettőben helytállok :D

Előzmény: farapuci (8045)
farapuci Creative Commons License 2014.09.20 0 0 8045

No , esetleg még tudok ingyen fürdőjegyet is a városi fürdőbe.

Munkát meg tudok Stutgart mellett.

Bejelentkezhetsz itt Strasbourg-ban és átjárhatsz oda dogozni.

1300--1500 euró

Előzmény: Balázs0 (8039)
farapuci Creative Commons License 2014.09.20 0 0 8044

Bazzegh!

Ha annyira akarsz szopni, akkor gyere ide Strasbourgba. Itt tudok neked cimet intézni, amivel rögtön tudsz bankszámlát nyitni, és tudsz kocsit  a nevedre iratni.

Van is itt egy olcsó, de megbizható autó, friss múszakival amit rögtön át tudsz iratni a nevedre.

Kaját is tudok intézni.

Reggeli ebéd, vacsora, ha nem is minden napra.

Amit nem tudok, az munkahely.

...és máris roboghatsz  nagy szerelmedhez....

Előzmény: Balázs0 (8039)
farapuci Creative Commons License 2014.09.20 0 0 8043

Teljesen igazad van. Magyarországon is meg vannak ezek a kilincsórrú anomáliák.

Én úgy veszem észre ahol több a kilincsorr, ott több a rájuk jellemző mentalitás és általuk okozott anomália.

Ugyanezt az egyenes arányosságot megfigyeltem a járdán található, el nem takaritott kutyaszarral összefüggésben is.

Franciaországban nagyon sok az anomália.

Előzmény: avyodota (8042)
avyodota Creative Commons License 2014.09.20 0 0 8042

hééé...don

ezt a kölyköt minek küldted át a légiós részleghez??

csak szétmarja az a sok szupercivil szuperkommandós okostojás

na mindegy

egyszer nekem is volt egy bankkal problémám...ráadásul magyar bank

akkor jött át hozzánk az otp én meg rögtön nyitottam is egy számlát amire dőlt a lóvé

amikor beszűkültek a lehetőségek és meleg lett már a pite is akkor szép komótosan bementem és lemondtam az egészet aláírtam a papírokat és évekig gond se volt

aztán úgy hozta a sors hogy megint megnyíltak magyarba lehetőségek ezért újra nyitottam egy otp számlát

vagyis csak akartam

ugyan is a nagy orrú ügyintéző csaj rögtön elkezdte mondani hogy tisztelt Husak Úr önnek elmaradása van

no nem sok valami 3 eu kb 700Ft volt akkor

mondom neki hogy az hogy lehet hisz számlám sincs önöknél......

hát úgy hogy önnek volt itt régen számlája és amikor azt megszüntették akkor azt nem hajtották be

mire mondom neki hogy oké de akkor nekem miért adtak egy olyan papírt  akkor hogy le van zárva minden és nincs tartozásom

gondolom ha akkor lett volna le se zárták volna a számlát hogy lehet hogy utólag mégis lett???

hát ez csak akkor derült ki miután hónap végén végleg zárolták a számlát mondta ő

hát mondom önök sem fogadnak el reklamációt a távozás után...s rámutattam a táblára ami ki volt téve

nos akkor sajnálom mondta a nagy orrú de nem tudunk önnek a banknál másik számlát nyitni

nos nem az  3 eu....csak ez a nagy orrú kapzsi szemlélet amivel rendelkeznek

ugy hogy ilyen mindenhol van nem csak a franciknál

Előzmény: farapuci (8040)
avyodota Creative Commons License 2014.09.20 0 0 8041

lehet hogy nem vetted észre de csak szimplán nem vagy nekik szimpatikus.....:((

Előzmény: Juditclara (8038)
farapuci Creative Commons License 2014.09.19 0 0 8040

Ez a tejes dolog ez igen jellemző.

Hasonló estekkel naponta találkozom. Szerintem a mindenütt jelen lévő zsidó életszemlélet okozza.

Tőlem el  is mehet árulkodni néhány fórumtestvér.

Franciaország végletekig a zs. kultúra hálójában vergődik.

Bár érdekesség az ebben, hogy egyszer egy tanfolyamon ültem egy zs. nővel, aki elmesélte, hogy viszont Izraelben viszont az állam nagyon a körmükre néz.

Legalább is adóilag. úgyhogy nem lehet feketén dolgozni.

Aztán lehet hogy ez csak annyit jelent, hogy egymást árulják be hogy a másik feketén dolgozik.

Előzmény: Juditclara (8038)
Balázs0 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 8039

Egyre inkább elszomorítotok :(

Én is falusi vagyok, és szeretem a hazai tehén tejet!!! :S  Talán tényleg az lessz a legjobb megoldás ha lecseréllem a barátnőm :D 

Juditclara Creative Commons License 2014.09.19 0 0 8038

linkócia... tetszik és egyetértek!!!

sokszor azon gondolkodom, hogy hogy még egyáltalán működőképes egy ország ez és nem fulladtak bele a saját trehányságuk okozta káoszba...????

nevetségesen egyszerű dolgok sem mennek itt hónapok vagy évek múltán se.

sokkal egyszerűbb példát tudok felhozni, szóval csoda lenne ha a bankrendszer megfelelően és elvárhatóan működne. (nem licitálás képpen írom)

az egyik szupermarketbe egy közeli farmról szállítanak házi tejet. hónapokon keresztül rohangáltam utána, (volt, hogy naponta többször is bekukkantottam az üzletbe)

mert:

1., soha senki nem tudta, hogy mely napokon szállít a gazda, sőt, minden megkérdezett eladó más napokat jelölt meg;

2.,mert soha nem rendeltek eleget, ahogy megjött el is kapkodták. persze az eladó mondta: áh, maga is azt keresi? már órákkal ezelőtt elfogyott. de senkinek nem jutott eszébe, hogy talán többet kéne rendelni. persze miért is érdekelne ez egy alkalmazottat, és jutna el odáig, hogy esetleg megemlítse a főnöknek, aki gyanítom ugyan úgy tojna rá, hiszen nem az övé a biznisz. na mindegy, ez egy másik téma (is) lehetne.

aztán amikor egy segítőkészebb vagy inkább már vszínű engem meg- vagy lesajnáló alkalmazott kibökte, hogy lehet eltetetni :-O hurráááá!!! gondoltam probléma megoldva:-) én naiv :-/ dehogy :-(

pedig fel van írva vhová: péntekenként 2 liter házitejet J.deF.-nek (is) eltenni.

hébe hóba ha el van téve a tej... általában nincs és soha senki nem tudja kinek a dolga lett volna, ki nem szólt kinek, ki van épp szabin és akkor ő  a hibás, stb. lassan 2 éves harc ez heti szinten.

már felvezettem én balga, hogy b...átok+ ennyire nehéz ez?

a rendelésre eltett tejet a pékségen kell kérni, keresni, az ottani hűtőben tárolják, tehát, felragasztom a papírt a megrendelők listájával a hűtő ajtajára. és nem érdekel ki van szabin, meg ki nem szólt kinek stb., hanem aki a házitej érkezése napján a pékségre van beosztva, az ő felelőssége a lista alapján begyűjteni az x liter tejet annak érkezésekor, betenni a pékség hűtőjébe és ha jön az a szerencsétlen vevő, akkor név alapján kiadni.

vagy tényleg ennyire bonyolult és megoldhatatlan feladat ez???

bocsánat, ha untattalak benneteket! csak azért írtam le, hogy én hogy oldanám a problémát, mert már elbizonytalanodtam,  hogy talán nem jól látom a szitut, nem is ennyire egyszerű a megoldás, amit én annak gondoltam???? 

pffffff...

posta... bank... lenne sztorim nekem is, nem is egy, csak a fentinél egyszerűbb nem lenne egyik sem, és ugye ha ez megoldhatatlan feladat, akkor mit várok én??? vagy bárki :-/

farapuci Creative Commons License 2014.09.18 0 0 8037

Ez az előbb emlitett ügyintéző nő, már egyszer kirugott, mert át akartam helyeztetni a bankszámlámat, és amikor kiderült, hogy nincs mit áthelyeztetni, egy pillanat alatt kirugott, és minden további infót már csak az egy hét múlva megtartott uj ranedevún kart megcsinálni.

Aztán még két másik potánál próbákoztam.Az egyiknél hetente csak kedden, a másiknál meg éppen szerdeán nem lehetett új számlát nyitni.

Komolyan mondom, HOFI sirva könyörögne a sztoriért.

Mindez vetekszik a levehető ajtós NDK turmix gép sztorival.

Mivel már nagyon elegem lett belőlük ezért másik fiókba mentem ahol hip hosz ranedevú nélkül megnyitottak egy másik számlát, igaz itt meg szerdán nem,  de csekk ügyben ezekis  visszküdgtek az előző postára, hogy azt csak ott és csak ők tudják orvosolni. Igaz hogy ezt meg a másik postán hurrogták le az ott dolgozók, és tovább zavartak a 3639-re

Aztán ma bementem és lemondtam a harmadik randevút, hogy ne kelljen találkoznom az ügyintéző nővel, de holnap be kell mennem, mert rá jöttem nem tudom megoldani egyedül a csekk ügyemet......Csak attó tartok hogy ez az ügyintéző picsa majd a falra fog mutogatni és 3639-esezik.

Ma godnnolkoztam azon, amit már eddig is mondtam. Itt majdnem mindenki link, mert ha nem igy lenne nem talákoznék ilyen sűrún linkekkel.

El is neveznem magamban ezt az országot.

Neve: Linkócia

Előzmény: farapuci (8036)
farapuci Creative Commons License 2014.09.18 0 0 8036

Na szóval.

Az első aki egy bankszámlámat megszüntette, mert nem volt rajta forgalom, az a credit agricol.

Megszüntették, és egyúttal meg is tartották a rajta lévő 70 júromat.Gondolom szuvenirból.

No most elköltöztem és megint credit agrikolhoz mentem, csak itt értelemszerűen másik fiókba.

Igy házon belül küldtem a levelet.

Ugyan akkor a nagyon szimpatikus és segitőkész fital srác valamiért megtakaritási számlát is akart.

Én ráhagytam, bár én nem akartam takarékoskodni.

Nem is  értettem, de hagytam hogy csinálja.

Mint utólag kiderült ez a  valami Livret A nevű szarság amiből csak egy lehet.

Mivel a postán lévő számlám is ilyen volt ezért a credit agrikolos pacák irt nekik hogy most már náluk vagyok, hehehe és jobb ha leszoknak rólam.

Mivel azomban a postások késve küldték el a kért adatokat a credit agrikol pecizkedvén nem nyitotta meg ezt a izonyos megtakaritási számlát.

Viszont  a posta annyira belendült, hogy azért ő azonban megszüntette az én náluk lévő számlámat.

Igy aztán most egyiknél sincs ilyen számlám.

Eztán jöttem éna 70 eurós csekkemmel,amit frissen szereztem vissza a credit agrikol másik fiókjábó.

Beadtam a már nemlétező számlámra.

És igy rekedt bent az én hetvenesem immáron másodit alkalommal egy nemlétező fiókban, a kisköcsög segitőkész bankárfiú miatt aki elfelejtette tőlem megkérdezni, hogy milyen más számlám van még, mert akkor a másik számla törlődik.

basszák  meg...Honnan a faszomba kellene nekem ezt tudnom,ha  a tetves bankos nem mondja.

azóta már legalább 5-ször voltam a postán ahol megpróbáltam megértetni velük hogy én csak áldozat vagyok, de ahogy egy kicsit rámenősebb lettem, mert le akartak rázni, rögtön kimutatták a foga fehérjüket.

Az ügyintéző nő zsidió volt. Látni kellett voln azt a testbeszédett amit leadott.

Abba benne volt minden.

Aztán jöt a főnökasszony aki szintén zsidó volt..

Aztán valami szineske volt még, aztán valami férfi aki beakart állitani egy huszas sor végére, Nem hagytam magam. Megmondtam neki, hogy hiába állit a sorv  végére, mikor oda érek nem tud majd a kérdésem re se válaszolni, sem megoldani a problémát.

Főnök asszony ma reggelre behivatott, aztán 10 másodper aatt arra a megoldást javasolta hogy jöjjek  újra hétfőn és akkor majd bent lesz a fent emlitett zs. ügyintéző nő és az majd jól elintéz. :-((

Most holnap megint mehetek be, mert valami 36 39-es számot akarnak velem felhivatni, ami nekem nem megy  a mobilomról.

Előzmény: nicsella (8035)
nicsella Creative Commons License 2014.09.18 0 0 8035

Hù Farapuci! Csak a bankokat ne hoztad volna föl ! Nekem nagyon a bögyömben vannak. Mindig ràfizetek valamiért. Pl. màr jò pàr éve nincs olyan engedélyem, h tulhaladjam a pénzkeretemet, tehàt gyakorlott vagyok benne, h minden költést följegyezzek és vigyàzzak. Ennek ellenére van pl. h 1 évre rà valami hivatal le akar vonni tôlem (màr rég megszünt dolgokat) és a bank visszautasitja, mert nincs elég pénzem - mondjuk hiànyozna 3 € - és engem pedig megbüntet 20 €-ra. Nem cserélhetek bankot sem ( a Banque de France büntet ezzel 5 éven keresztül - ez egy màsik történet). Amikor elköltöztem még a hivatalt sem akartàk engedni, h kicseréljem és mindig a régi helyre kellett irogatnom ha valami probléma volt. Utàlom a bankokat. Sajnos nem tudok neked segiteni abban, h hogyan szerezd vissza a pénzedet. Egyàltalàn nyithatsz még màsik szàmlàt valahol egy màsik banknàl ?

Előzmény: farapuci (8033)
nicsella Creative Commons License 2014.09.18 0 0 8034

- eljàrtunk a tanyàra - 

Előzmény: nicsella (8032)
farapuci Creative Commons License 2014.09.18 0 0 8033

Gyorsan mondja meg vala a tutit.

Egy pimasz bank megszüntette a számlámat.

Plusz ha már megszüntette be is nyelte 70 eurómat. 

Úgy vagy egy év után egy másik bankfiókban, de ugyanannál a cégnél  nyitottam egy számlát és belső levélben kértem hogy perkálják vissza a 70 júrómat.

Erre visszaküldték csekkben.

No megyek a csekkel és beadtam a postán lévő számlámra, de közben kiderült hogy ezt a számlát is megszüntették a pimaszok, egy teljesen más ok miatt.

Ha ez érdekel valakit szivesen elmesélem  mert közérdekű lehet.

Minden eddig megkérdezett elkalmazott mást mond.

Hogyan szerezzem vissza a hetveneskémet???

Mit csináljak,a szivemhez nőtt.

nicsella Creative Commons License 2014.09.18 0 0 8032

A Fb-on is olvastam Balàzs problémàjàt. Ott bôvebben kifejtette. A baràtnôje gyerekvigyàzòként jött ki, tehàt a csalàdnàl lakik. S ha "bejön" neki Fr.o. akkor itt szàndékozik maradni. Namàrmost gondolom, h Balàzs baràtunk nem akarna egy egész évet baràtnôje nélkül eltölteni, ezért akar utànajönni. Ami azt illeti, nem irigylem. De hàt én is ùgy jöttem ide 30 egynéhàny éve, hogy nem volt elôre munkàm és sok segitség sem (kivéve egy pàrizsi ismerôst). Meg is szenvedtem. De mi még akkor politikai menekültek voltunk, màs volt a menet, mint most. Picardiàban 1X jàrtam nyaralni, nem tetszett. Viszont minden este eljàrtunk a tanàra tejért, amit aznap fejtek ki a tehénbôl. Aztàn volt csak hasmars. :) Na ennek is màr 30 éve!

Előzmény: farapuci (8030)
nicsella Creative Commons License 2014.09.18 0 0 8031

Az meg micsoda, h "RSA-ra hajtò" ? Màr megbocsàss, de RSA-bòl nem lehet megélni. Vagy lakbért fizetsz és nem eszel, vagy eszel, de az utcàn laksz. RSA-ra nem hajthat senki. Ugy tiz éve (akkor még RMI volt) egyik szomszédom ezt kapta és gyakran bekopogott hozzàm, h segitsem ki egy kis szàraztésztàval... Egyedül élt a kutyàjàval, munkàra semmi esélye nem volt és amikor a kutyàja elpusztult, ô fölkötötte magàt a konyhàban. RSA-n meg lehet probàlni tùlélni, de ha telnek az évek, munka sehol, akkor az ember egyre jobban süllyed lefelé; amikor màr mindenrôl le kell mondania, az csak vegetàlàs.

Előzmény: tessloff (8029)
farapuci Creative Commons License 2014.09.17 0 0 8030

Az a hatalmas problémám van, hogy a barátnőm "emigrált" Franciaországba, és nagyon szivesen mennék utánna,

Ha ez tényleg igy van, és a barátnőd emigrált, úgy hogy téged otthon hagyott, ezzel az ügy teljesen világos.

Egy nő nem emigrál csak úgy.

Nem jelentesz neki semmit. Rugd ki és felejtsd el.

Előzmény: Balázs0 (8022)
tessloff Creative Commons License 2014.09.16 0 0 8029

Ami elonyod lehet az itt lakok egy reszevel szemben az az, hogy nem mindenki akar allandoan dolgozni. Vannak akik azert dolgoznak 7-8 honapot egy evben, hogy utana joguk legyen a munkanalkuli segelyre ami a minibalbrnel valamivel kevesebb de nem kell reggel felkelni es elmenni melozni.... A csak az RSA-ra hajtokrol nem is beszelve... Szoval el kell menni a interim irodakba minnel tobbe nem szabad fujolni semmifele melora aztan elobb utobb csak bejon a tuti ;-) 

Előzmény: Balázs0 (8028)
Balázs0 Creative Commons License 2014.09.16 0 0 8028

Hát nem igazán hoztátok meg még jobban a kedvem :D Azért kösz szépen az informáiókát, de reméllem akad még azért valaki aki baráti jótanácson kívűl-amit nagyra értékelek- segítséget tud nyújtani. Köszi szépen

Előzmény: tessloff (8027)
tessloff Creative Commons License 2014.09.16 0 0 8027

Hello! Picardie-ban az orszagosnal atlagnal is magasabb a munkanelkuliseg. Tobb nagy uzem is bezart a kornyeken az elmult evekben, igy jopar tobbe kevesbe kepzett ember keres allast. Az epitoipar ami egyebkent szezonalis jelleggel felszivja a kevesbe kepzett munkaerot eros recesszioban van, ott is folyamatos elbocsajtasok vannak. Sajnos ez van. Farapucihoz hasonloan nem akarlak lebeszelni hogy ide gyere, de keszulj fel ra, hogy nagyon nem lesz egyszeru melot talalni.

farapuci Creative Commons License 2014.09.16 0 0 8026

Tudtam hogy ezt fogod mondani.

Nem baj  el  fog jönni az a pillanat, amikor azt fogod gondolni, hogy , igen, az egyetlen aki jó tanácsot adott az farapuci volt.

Ha nem lenn tragikus a döntésed akkor térdemet csapkodva röhögnék azon, hogy azt hiszed sajnálom tőled a tuti jó Franciaországot. :-)

Talán menj át az -idegenlégió-  tipikba, ott találsz még Franciaország fanokat, és ők szivesen segitenek neked.  :-))))

Előzmény: Balázs0 (8025)
Balázs0 Creative Commons License 2014.09.15 0 0 8025

Köszi frapuci, a tanácsod legalább egy picit megmosolyogtatott, de el nem tántorított. :)

Ha tényleg úgy van ahogy mondod akkor köszönöm a tanácsod, de azért még mindig szerencsét próbálnák :)

Előzmény: farapuci (8023)
farapuci Creative Commons License 2014.09.15 0 0 8024

He-he!

Simán bementem az épületbe, és ott ült egy kb. haminc éves picsa, aki nagyon kedvesen a visszairányitott a pole-emploi-ba,  mivel hogy ott biztosan tudják nekem mi is  a jó!

2,5 éve szeretnék egy bizobnyos tanfolyamra elmenni, és erre volt is egy bátortalan próbálkozás, amit ha én nem eröltetek, el sem kezdődött volna.

Most viszont az előbb emlitett hölgyemény közölte velem, hogy a tanfolyam nem ingyenes ám, hanem fizetni kell érte, kivéve ha mozgássérült vagyok.

7.000-12.000 eurót gondolnak érte, kivéve ha mozgás-sérült vagyok.

Vicces hogy a 2,5 év alatt  még ki sem tudott derülni, hogy nem ingyenes....

szédülök ettől az országtól....

Előzmény: tessloff (8021)
farapuci Creative Commons License 2014.09.15 0 0 8023

Legjobb tanács, amit adhatok, hogy cseréld le a barátnődet, és menj németországba.

Franciaországot pedig felejtsd el örökre!!!

Sok kellemetlenségtől megkiméled magad.

Balázs0 Creative Commons License 2014.09.15 0 0 8022

Sziaszok.

Az a hatalmas problémám van, hogy a barátnőm "emigrált" Franciaországba, és nagyon szivesen mennék utánna, csak a nyelvtudásom nem haladja meg az igem, és a nem szavakat. :S

20 éves vagyok, Szlovákiában éllek, szlovákiai MAGYAR ként.

Bár még van egy bő nónapom, amig rágyúrok picit a nyelvre, de ha éjt nappallá téve is tornázok a francia nyelvtudásra, akkorse fog ez olyan jól menni, hogy elboldoguljak munka, és szállás keresésben. Sajnos barátnőm csak hétvégénként tudná "irányítgatni az ottani életemet", ezért fordultam utánatok baráti segítségért.

Szállás, és meló kéne, meg néhány baráti szó, hogy könnyebb legyen majd elviselni a kezdetbeli nehézségeket.

Feigneux, Picardie, France - barátnőm ebben a városkában él. Ha esetleg valaki közülletek itt a közelben élne, és tudna nekem segíteni szállást és melót találni vagy Crépy-en-Valois -ban , vagy Senlis, Chantilly, vagy akár hol ami még itt van a közelben, azt nagyon megköszönném, és minden féle túlzások nélkül örök hállát igérnék érte cserébe.

Ugyan pénzbeli motivációt nem tudok ajánlani, de ennek fejében bármiben tudok visszasegíteni, azt megteszem.

Ha valaki volna, kérem jelezzen. Pálinkás Balázs-ként megtaláltok a facebookon is, köszönöm zsépen előre is a segítséget, és az idődet, amit arra fektettél, hogy segíts nekem. További szép napot, és minden jót!

tessloff Creative Commons License 2014.09.14 0 0 8021

Ha a szemelyzetis raer talan fogad is, de szerintem csak formalisan, miszerint hagyd ott az eletrajzot aztan majd hivnak. Arra viszont figyelj, hogy nem mindenutt fizetik a munkat rendes fizetessel, valahol csak nemi koltsegteritest adnak ami messze nem nevezheto fizetesnek... Ez a stage dolog inkabb palyakezdo egyetemistaknak van kitalalva akik a tanulmanyaik mellet szeretnenek nemi zsebpenzt est munkatapasztalatot szerezni.

Előzmény: farapuci (8017)
farapuci Creative Commons License 2014.09.14 0 0 8020

farapuci Creative Commons License 2014.09.14 0 0 8019

Az I. VILÁGHÁBORÚ

Az első világháborút azért kell megszervezni, hogy az illuminátusok megdöntsék a Romanov dinasztia hatalmát Oroszországban és ebben az országban kipróbálják a hatalom monopolizálásának egy új rendszerét, az ateista kommunizmust. Egy ilyen háborúhoz szükséges volt konfliktus kirobbantására a brit és a német birodalom között.

A háború után megszilárdult kommunista rendszer aztán felhasználható további kormányok megdöntésére és az illuminátus hegemónia kibővítésére.

Az II. VILÁGHÁBORÚ

A második világháború kirobbantásához a fasizmus és a politikai cionizmus ellentéteit kell kihasználni. Ennek a háborúnak meg kell semmisítenie a fasizmust, illetve a nácizmust és el kell vezetnie Izrael állam létesítéséhez Palesztinában. A második világháború alatt a nemzetközi kommunizmust meg kell erősíteni, hogy alkalmas legyen a világ sakkban tartására.

Az III. VILÁGHÁBORÚ

A harmadik világháborúra azért kerülne sor, hogy megoldja a politikai cionizmus és az iszlám világ közötti konfliktust. A két oldal kölcsönösen kimerítené egymást, és ez előkészítené a háttérerők illuminátus világközpontjának az átfogó és teljes hatalomátvételét.

1871. augusztus 15-én Pike azt mondta Mazzininak, hogy a harmadik világháborút követően sor kerül a világtörténelem legnagyobb horderejű változására.

farapuci Creative Commons License 2014.09.14 0 0 8018

Az iraki keresztényekért imádkoznak ma a katolikus templomokban - tájékoztatott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Az MKPK döntésének értelmében ma Magyarország valamennyi katolikus templomában, minden misében az iraki és a világ más országaiban üldözött keresztényekért imádkoznak a hívők.

hirdetés

Az al-Kaida iraki sejtjeként létrejött Iszlám Állam elnevezésű szélsőséges szunnita szervezet fegyveresei jelentős területeket foglaltak el Szíria keleti és Irak északi, illetve nyugati részén. Az elfoglalt területeken a saría (iszlám vallási jog) radikális értelmezésén alapuló "kalifátust" kiáltottak ki, és üldözni kezdték a keresztényeket és más vallási kisebbségek tagjait. Sokukat kegyetlen módon kivégezték.

farapuci Creative Commons License 2014.09.14 0 0 8017

Holnap megpróbálok személyesen bemenni.

Mit gondolsz?

Fogad egyáltalán valaki? Vagy már a portátol elzavarnak?

Előzmény: tessloff (8016)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!