Keresés

Részletes keresés

zsombolya Creative Commons License 2008.03.18 0 0 876
hát genyó dolog is meglepetésből kitakaríttatni, én még riasztót is szereltetnék fel, baszki!
Előzmény: nemisbéka (874)
Mikolt Creative Commons License 2008.03.18 0 0 875
erdekes, en ket kezet megcsokolnam anyamnak, ha nagytakaritast rendezne, mire hazaerek a nyaralasbol, mert EN tenyleg keptelen vagyok megbirkozni ezzel:)
Előzmény: NyariEso (873)
nemisbéka Creative Commons License 2008.03.18 0 0 874
Plusz lecseréltetném a zárat.
Előzmény: NyariEso (873)
NyariEso Creative Commons License 2008.03.18 0 0 873
Hmm... Tipetupanak igaza van. Azt hiszem en is pofozkodos hangulatba jonnek ha anyam/anyosom ilyent csinalna. No, de nem elkeseredni kell, hanem megerteni es ezentul tiszteletben tartani az intim zonajukat, illetve megbeszelni ezeket az otleteket elore.
Előzmény: AliceCsodaországban (871)
Tipetupa Creative Commons License 2008.03.17 0 0 872

Háááát, Alice nem könnyű. Esetleg ha bocsánatot kérnél? És a jövőben aszerint segítnél, hogy az ő háza az ő vára? Csak akkor menni hozzá, ha megbeszéltétek előre. Úgy, mintha X km-re élne tőletek.

Tud valaki Jemiről? Hogy van, mi van velük?

És Mikolt, nálad minden rendben?

Előzmény: AliceCsodaországban (871)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.03.16 0 0 871
Hát utána még elmentek ide oda, szóval nem jellemző.

Most éppen örihari van a lányom meg köztem, ugyanis elkövettem azt a szadizmust, hogy amíg ők welnesseztek Ivánnal meg a nagyobbik lányommal, én orvul beszerveztem a takinéninket és ától cettig kittakaríttattam a lakását. Mert neki erre nincsen ideje. Mert látom, hogy mennyire küszködik mindennel, és látom, hogy takarít ő is, de hát akkor is úszik az egész lakás, és igenis néha (legalább évente kétszer, de jobb ha négyszer, mégjobb ha havonta) valaki hozzáértő áttakarítja, mert utána sokkal könnyebb. Én sokáig ellenálltam a takinéninek, de egyszer az volt, hogy én lerobbantam, akkor éppen ő meg a nővre szervezett be egy takinénit nekem, és láttam, hogy mennyire könnyebb így... én SOHA nem tudnék úgy nagytakarítást csinálni ahogyan ők.

Igen a takinénim idegesítő, de úgy takarít mint egy robot, eljött reggel 10-re és megállás nélkül mozgott este 8- ig, pedig én is ott voltam mellette, mert én rakosgattam ő csak pucolt mint az őrült. Még arra is vigyáztam, hoyg minden oda kerüljön vissza ahol volt, pedig a takinéninek lett volna szenzációs javaslata több dolgora (mondjuk nekem is, bár nem ugyanarra). De mindegy, a lányom ezt orvtámadásnak vette, mert úgy értékelte, hogy én ezel a gesztussal azt akarom feléje kifejezni, hogy ő nem tud megbirkózni ezzel.

Pedig én csak azt gondoltam, hoyg miylen jó lesz amjd neki egy tiszta rendezett lakásba hazajönni... ehhez képest majdnem pofonvágott. Hát nehéz... én most tökéletesen el vagyok kesredve.
Előzmény: Szilva2 (870)
Szilva2 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 870
Iván egy hős. :)) Mikor érkeztek haza végül? :)
Előzmény: AliceCsodaországban (869)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.03.14 0 0 869
MIlyen jó, hogy időben kiderült! De azért szomorú ez az egész, amikor később derül ki, hogy nem stimmel a gyereknél valami, tiszta szerencse, hogy nem bagatelizáltátok el a dolgot, és kivizsgáltattátok a kicsit.

Nálunk meg az a helyzet, hogy a tegnapi arcüregöblítésen végig csicsergett a gyerek, magának kapcsolta be, és végig kommunikált a doktornővel, mondta rendületlenül a K betüs szavakat, kérek kakakót, meg kakukk és tsai. Teljesen döbbbenetes volt, mert az elző heti olyan volt mint egy dráma, ehhez képest ő vezette az anyját a rendelőhöz (manojoe először volt ott ugye), az előtérben kijelentette, hogy "nekem most ezekkel a játékokkal kell játszanom", majd mikor manojoe megkérdezte, hogy melyik ajtón fgunk bemenni, azonnal rámutatott arra ahol voltak. Szóval nem is értem... de innen látszik, hogy nem fájdalmas, csak legelőször kissé ijesztő lehetett neki az egész. Ja és most csak 4000 ft volt. És az egyik fülét meg is vizsgálták (mármint a dobhártya rezonanciát vagy mit), és tökéletes. A másik füléhez nem volt dugó, azt majd legközelebb.

Manojoe-ék most Sümegen vannak, vasárnap jönnek haza. MOndjuk mire elindultak megőszültem, mert a nagyobbik lányomat várták ugye, ő meg egyre érkezett, elmondása szerint csomagolt. 3 napra!!! Egész délelőtt... Jószerivel sötétedéskor érkezhettek meg így egy nap már ugrott is, és ahogyan én az elsőszülöttemet ismerem, vasárnap már délben haza akar indulni áááá...
Előzmény: ewtsy (866)
ewtsy Creative Commons License 2008.03.10 0 0 868

Nagyon érdekes egyébként, és megrendítő, mit küzdenek a gyerek hallásáért...

Előzmény: hodográf (865)
ewtsy Creative Commons License 2008.03.10 0 0 867
Tényleg enyhébb eset vagyunk, ahogy továbbolvastam: 70 dB a hallásküszöb, a bloggbeli B-nél meg kb. 100 dB; ezenkívül az én unokám rengeteget halandzsázott hallókészülék nélkül is, és változatosan, mindenféle hangszínen, úgyhogy magát biztosan hallotta, különben elunta volna az egészet.
ewtsy Creative Commons License 2008.03.10 0 0 866

Köszönöm!

Kicsit beleolvastam (majd elolvasom az egészet): B nem kéri reggelenként a "fülit", a mi B-nk viszont igen!

Láttam egy képet is a blogban; szerencsére a mi fül mögötti készülékünk sokkal kisebb, és nincs hozzá implantátum. Vszínűleg egyszerűbb eset, mert valamilyen fokon hall készülék nélkül is. 

hodográf Creative Commons License 2008.03.10 0 0 865
Ezt olvassátok el szerintem....

Nagyon jó, hogy ennyire korán kiderült.
Előzmény: ewtsy (863)
ewtsy Creative Commons License 2008.03.10 0 0 864
Azt mondják, végleges, de csak fejlődik az orvostudomány... Könnyen született, családunkban nem volt ilyen; ettől még örökölhette, de egyik családban sem tudunk ilyesmiről.
Előzmény: manojoe (861)
ewtsy Creative Commons License 2008.03.10 0 0 863

Egy ideje gyanakodtunk, hogy nem reagál a megszólításra, de azt is gondoltuk, hogy elereszti a füle mellett, amit nem akar meghallani. Nyilván ilyen is van, szóval, nehéz megítélni. Végül altatásban, műszeresen kimérték, és megállapították, hogy a füle jó, csak a jel nem jut el az agyába :( Az egész erős hangokat (70dB) hallja egyébként, ezért azt, hogy "nem" meg "szia" megtanulta hallóka nélkül is (ezeket biztosan hangosan mondtuk, esetenként).

Valóban időben van még, azt mondják, iskoláig még bőven megtanulhat szépen beszélni, csak figyelni kell rá, tanítgatni, meg majd később esetleg logopédushoz vinni. Most már fokozottan figyelünk rá, hogy mindent mondjunk neki, mindent megnevezünk, meg verselünk, énekelünk. Lányomnak egyszer befogta a száját, mondván "hagyd abba", szóval, túlterhelni sem lehet :))  

Előzmény: Mikolt (862)
Mikolt Creative Commons License 2008.03.10 0 0 862
hogy vettetek eszre? nagyon jo, hogy ilyen hamar kiderult!
Előzmény: ewtsy (860)
manojoe Creative Commons License 2008.03.10 0 0 861
Ó istenem :(
Iván is frankón olvas szájról, becsapós, hogy ilyen jól kompenzálnak. Nem lehet műteni? Végleg hallókás lesz? Szerencse, hogy időben észrevettétek, így nem marad le a kortársaitól...
Előzmény: ewtsy (860)
ewtsy Creative Commons License 2008.03.10 0 0 860

Ilyenkor a földszintről az emeletre (és vissza) üzengettek egymásnak :))) Vicces!

Ivánkát meg sajnálom, biztosan nagyon kellemetlen ez a durva porszívózás... szegény kissrác.

Tényleg szinte mindenk gyerkőcnek van valami gondja... A mi kis napsugarunknak pl. hallókészülék kell, kiderült, azért beszél olyan nagyon keveset, mert nem jól hall. Szinte csak a testbeszédből, gesztusokból, szájról olvasással értette meg a dolgokat, ebből lavírozott egész jól. Szerencsére nem tiltakozik ellene, úgy látszik, átérzi a hasznosságát; most már lehet neki mesélni, ő mutogat a képeskönyvben, és néz kérdően, hogy mondjuk, hogy ez-megaz mi, szegény kis nyuszifül.

Előzmény: manojoe (859)
manojoe Creative Commons License 2008.03.07 0 0 859
Én meg az asszisztenssel beszéltem és ő azt mondta, hogy csak az első.
Előzmény: AliceCsodaországban (858)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.03.07 0 0 858
Hát a K. azt mondta, hogy mindegyik ennyibe fog kerülni...
Előzmény: manojoe (856)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.03.07 0 0 857
De neki nem szúrják át az arcüregét, csak orrporszívózzák erősen, közben meg a másik orrlikába sós vizet csepegtetnek, szóval inkább kellemetlen meg félelmes lehet, nem tudom... mindenesetre biztos altatnák, ha fájdalommal járna. És hát nem véletlenül az apja ment be vele ugye... a lányom nagylelkűen átengedte neki ezt a szülői feladatot.

Én meg orvul ott teremtem amikor már végeztek, és persze, hogy felvettem meg babusgattam, ő meg zokogott, hogy nem akarok ide jönni... :-((( Én beszéltem vele mielőtt elindultunk, hogy apával most el kell menniük egy doktornénihez, aki erősen ki fogja orrporszívózni az orrát, mert a gonosz takonymanók megtámadták az orra körül, és ha ezt nem csináljuk, akkor később nem fogja hallani amit beszélünk hozzá, és ezt nem akarjuk... (erős túlzás, de VALAMI magyarázatot muszáj neki adni arra, hogy amúgy ha semmije nem fáj minek kell ez...) Gyereknek meg nem hazudunk, akkor sem ha kellemetlen a mondanivalónk ugyebár. Én legalábbis nem fogok soha. Csak annyit kérdezett, hogy de ugye most nincsen később? Mondtam, hogy dehogy, épp azt akarjuk, hogy ne legyen, soha nem lesz később. De ezt sajnos meg kell csinálni, nagyon sajnálom kicsikém.

Hát szar ügy, de hát sajna egyik gyerek sem ússza meg szenvedés nélkül a gyerekkort... :-(((
Előzmény: Szilva2 (853)
manojoe Creative Commons License 2008.03.07 0 0 856
Nem igaz, a többi öblítés 5000 lesz.
Én nem hiszem, hogy fáj, csak rémísztő. ha Lacifia marcell és Minka is kibírta és nem hisztiztek végig, akkor neki is muszáj.
Sajnálom szegényt, de azért nem körülmetélést végeznek rajta érzéstelenítés nélkül és valljuk be, nála a drámatagozat is bejátszik. Egy sima orrszívó-porszívóból is jelenetet csinál, hát még egy ipari példányból.
Majd kap egy valag játékot meg könyvet vigasztalásul, és talán nyárra már telefonálni is lehet vele.
Előzmény: AliceCsodaországban (848)
Mikolt Creative Commons License 2008.03.07 0 0 855
igen, en is ezt mondom.
Előzmény: Szilva2 (854)
Szilva2 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 854
Ezért írtam, hogy mennek haza. Egy csomóan "kétlaki" életet élnek. Itt albérlet, otthon meg család.
Előzmény: Mikolt (851)
Szilva2 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 853

De fáj. És még rémisztő is. Szegényke. De legalább jól meggyógyul, és fog rendesen hallani. Én biztos kitalálnék valami olyat, hogy a vizsgálóban ne legyek bent, mert lehet, hogy bizalmamat veszteném. Lehessen kit átölelni a vizsgálat végén, az meg legjobb, ha az anyja. De nem biztos, hogy bejön, minden gyerek más.

Maminti Creative Commons License 2008.03.07 0 0 852
Megsüllyedt a Lágymányosi híd támfala, azt csinálták.
Mikolt Creative Commons License 2008.03.07 0 0 851
meg a videkiek mennek haza rokonlatogatoba. pl. az ugyvedeink rendszeresen pakkal jonnek pentekenkent meloba.
Előzmény: Szilva2 (850)
Szilva2 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 850
Stimm. És haza. Hétfőn reggel is ez van, akkor meg jönnek doglozni.
Előzmény: Mikolt (849)
Mikolt Creative Commons License 2008.03.07 0 0 849
mennek a telekre.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.03.07 0 0 848
Nemrég érkeztünk haza, ugyanis el kellett vinni a gyereket az arcüreg öblítésre, és elfuvarozni az apjával együtt a másik nagymamához Csepelre. Hát őrület, annyit mondhatok.

Először is ez az öblités... lehet, hogy nem fáj, de hogy a gyerek átüvöltötte az egészet az biztos. Állitólag nagyon sok cucc jött ki belőle, de még legalább 5-6 alkalom kell és ugyanennyi hallásvizsgálat is. Most hallásvizsgálat a bömbölés miatt nem volt lehetséges, mert kommiációképtelen volt. És minden alkalommal 10.500 ft basszus (de az eü. ingyen van ugye, és 300 ft miatt most tör ki a palotaforradalom...) .. Na mindegy.

Utána elfuvaroztuk őket Csepelre. Már odafelé lehetett látni, hogy baj lesz, mert a visszafelé út teljes dugó volt, a Lágymányosi híd egyik fele (a Pestről Budára vivő) le volt zárva, volt valami baleset, tán amiatt? Hát meg is szívtuk, fél 6-kor indultunk visszafelé, és 8 körül érkeztünk meg, és közben a férjem majdnem gutaütést kapott, mert állandó volt a kocsik kereszteződésben való megállása ami miatt állt az egész sor, meg a pofátlan benyomulás meg a bénázás, amikoris mittudomén egy métert kellett volna előretolatnia az előttünk lévőnek és akkor egy pár autó ki tusdott volna kanyarodni... ááá... azt mondjátok meg nekem, hogy MIÉRT PÉNTEKEN VAN MINDIG DUGÓ, illetve miért pont pénteken van a legnagyobb dugó???? Mit csinálnak az emberek pénteken?
Szilva2 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 847
Kiáztattam, és megmasssssszíroztattam. :))
Előzmény: Törölt nick (846)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!