Keresés

Részletes keresés

Kirk73 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 37149

https://www.herberonline.de/index.php/fernseher/panasonic/zt60-serie  

https://www.herberonline.de/index.php/fernseher/panasonic/vtw60-serie

https://www.herberonline.de/index.php/fernseher/panasonic/gtw60-serie

https://www.herberonline.de/index.php/fernseher/panasonic/stw60-serie

Előzmény: cs!rke (37146)
Saughassy Creative Commons License 2015.04.26 0 0 37148

Meg annak s/pdif outja sincs, ha jol emlexem. :(

Előzmény: Celtis (37147)
Celtis Creative Commons License 2015.04.26 -1 0 37147

Így is működik, csak beállítás kérdése. Mondjuk pont az RPi nem tud WoL-t.

Előzmény: Saughassy (37143)
cs!rke Creative Commons License 2015.04.25 0 0 37146

Ja, ha valaki TX-P50 méretben VT60, GT60, ST60, vagy neadjisten ZT60 :D tv-t tud eladót, akár újat, akkor szóljon! :D

cs!rke Creative Commons License 2015.04.25 0 0 37145

Ha jól olvastam, akkor a 30-as szériát érinti utolsók között, szóval az 50-est nem.

Előzmény: kgaboroo (37144)
kgaboroo Creative Commons License 2015.04.25 0 0 37144

ST50-esem van és megvan a YouTube, gond nélkül megy a tévén. Milyen megszüntetésről van szó?

Előzmény: cs!rke (37139)
Saughassy Creative Commons License 2015.04.25 0 0 37143

Na igen, de en forditva mukodom. Mindent telefonrol inditok, igy az a fontos, hogy a lejatszo mindig elerheto legyen, es amikor kuldok ra vmit, akkor bekapcsolja a tevet, odakapcsol a bemenetere, en meg orulok, mert nem kell a taviranyitot piszkalni. De ugye a tévé csak akkor latszik halozati eszkozkent, ha be van kapcsolva. Szoval meg nem tokeletes. A wdtvt kellene lecserelnem egy rendes dlna kepes lejatszora. 

Előzmény: Celtis (37142)
Celtis Creative Commons License 2015.04.25 0 0 37142

Igen, a HTPC be tudja kapcsolni a TV-t és oda tud kapcsolni, de nálam fordítva van. A TV kapcsolja be a HTPC-t, ha az adott bemenetet választom ki. Már csak azért is így van, mert a HTPC-nek nincs távirányítója (na persze az androidos mindentudó távirányító appot leszámítva). A másik ok, hogy ha zenét játszok le a HTPC-n, akkor ne kapcsoljon be a TV feleslegesen.

A Pi persze más téma, az mindig be van kapcsolva.

Előzmény: Saughassy (37141)
Saughassy Creative Commons License 2015.04.25 0 0 37141

Es be is tudja kapcsolni a tevet, odavalt a bemenetere? En ezert is szeretem a Chromecastet, mert amugy a tevere csak akkor tudok xastelni, ha be van kapcsolva. Pana medialejatszojara egy Synology nasrol castelek, isot leszamitva eddig mindent vitt. Meg is lepodtem. 

Előzmény: Celtis (37140)
Celtis Creative Commons License 2015.04.25 0 0 37140

Én még a nagyon okos Sony TV-m ilyen szolgáltatásait sem használom. Nekem ezek a fixen beépített dolgok nem jönnek be. HTPC van a TV-n és kész. Meg persze a G30-on is. Az már az első napokban kiderült, hogy nem képes minden filmet lejátszani a beépített médiaplayere, így rövid úton raktam mellé egy HTPC-t.

20 ezresből kijön egy RPi2 és fényévekkel okosabb lesz tőle a TV. A TV távirányítójával működik. Tisztára olyan, mintha bele lenne építve.

Előzmény: cs!rke (37137)
cs!rke Creative Commons License 2015.04.25 0 0 37139

Persze sületlenségeket beszélsz!

Miért szüntették volna meg?!? Ott van továbbra is a tv-ben. A google volt az, aki megváltoztatta a youtube-ot, és így már az az applikáció nem tudja lejátszani.

Az már más kérdés, hogy a fw frissítésével ezt lehet-e orvosolni, de gyanítom, hogy nem. Alapjaiban más cucc kell április 20. óta a youtube lejátszásához.

Előzmény: Doky586 (37138)
Doky586 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 37138

"Panasonicra gondoltam"

Én nagyot csalódtam bennük. A napokban megszüntették a 20-as szériás (2010) tévémen a YouTube aplikációt. Ez volt az egyetlen hasznos smart funkciója a TVnek, és még a garanciaidő sem járt le.. Nagyon megy náluk a leépítés. Követi a Nokiát a süllyesztőbe a cég.. :(

Előzmény: kgaboroo (37125)
cs!rke Creative Commons License 2015.04.25 0 0 37137

42-ből felfelé lépnék, arra az 50-es pont jó lenne, de kövezzetek meg, a youtube app-ra szükségem lenne, az meg a g30-ban lejárt. :(

Egyébként meg vagyok elégedve a tv-vel, de ez a fenti dolog jó ürügy arra, hogy nagyobbat vegyek! :D

Előzmény: Celtis (37131)
Saughassy Creative Commons License 2015.04.22 0 0 37136

Megneztem par tesztet, tenyleg egesz meltanyos az ara a tudasahoz kepest.

Előzmény: Celtis (37135)
Celtis Creative Commons License 2015.04.22 0 0 37135

Hát igen. Ilyen most a piac. Ha valakinek nagyon kell plazma, akkor megad érte ennyit. Nem feltétlenül eladni akarom, hanem "ennyiért megválok tőle", ahogy írtad is. És ebbe nincs logó beleégve, azt garantálom.

Természetesen ennyiért nem kapok olyat, ami megfelel, de tennék mellé és lépnék tovább méretben. Második Tv-nek már vettem tavaly egy w829-es Sony LCD-t és nem tudok rosszat mondani róla. Nekem a mély fekete alapfeltétel, és az a Tv hozza amit kell.

Előzmény: Saughassy (37134)
Saughassy Creative Commons License 2015.04.22 0 0 37134

Kapkodni nem fognak erte, de egy probat meger.

En egy G20 50est vettem fateromnak 140ert fel eve, meg az is garis egy evig, viszont volt egy alig lathato Eurosport logo a sarokban De 1 honapja neztem a kinalatot, gyakorlatilag nagymeretu full hd plazma alig volt. Na majd korbekerdezek, egy ismeros mar vett, a masikat hatha erdekli.

Csak hat mi a fenet veszel 200bol? Mert normalis LCDt nem. 

Előzmény: Celtis (37133)
Celtis Creative Commons License 2015.04.22 0 0 37133

200-on gondolkodom.

Előzmény: Saughassy (37132)
Saughassy Creative Commons License 2015.04.22 0 0 37132

Mennyiert valnal meg tole?

Előzmény: Celtis (37131)
Celtis Creative Commons License 2015.04.22 0 0 37131

Ha plazma érdekel, gondolkodom az 50G30-am eladásán. Megkímélt, újszerű és van rá másfél év gyári garancia.

Előzmény: cs!rke (37130)
cs!rke Creative Commons License 2015.04.20 0 0 37130

Milyen tv-t érdemes most venni? Mostanában nem nagyon foglalkoztam velük, de gyanítom, hogy még mindig nem oldották meg az lcd-k kínjait. Az oled még egy kicsit húzós. LG/Samu plazmát? Vagy van még valahol elfekvőben valami jó Pana plazma?

pana 42g30e leváltásán gondolkozom, és hát a képminőségből nem szívesen engednék...

A másik, hogy mennyiért lehet eladni ezt? Még majdnem 2 év gari van rá.

hegdrok Creative Commons License 2015.03.14 0 0 37129

Sziasztok!

Új tévé vásárlása előtt állok, 4 éve használunk egy Samsung LED-et (UE40B6000) és nagyon szeretjük, éles pontos, lapos, hej! Most szeretnénk növelni a méretet és a funkciókat, elsősorban a SMART tv funkció érdekel, de emellett imádnám a CI+ kompatibilitást és a többképernyős üzemmódot is. Lenne pár kérdésem, tudnátok esetleg segíteni? Sajnos az utóbbi években nem nagyon követtem a trendeket... Előre is köszönöm a segítségeteket!!

1. Van esetleg tapasztalatotok 55" HU7500 UHD LED TV-vel?

2. A SMART TV funkció során lehetséges ay internetes böngészés, videólejátszás, internetes bankolás? Mivel irányítom a kurzort? A java/flash alapú oldalak futnak rendesen?

3. CI+ kompatibilitás: Ez azt jelenti, hogy a SAMSUNG távirányítójáról tudnám irányítani a DIGI tv menújét?

Üdv,

Hegdrok

liszi702 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 37128

Ha már tévét cserélsz, gondold meg, hogy legalább 40-42"-osat vegyél. Nem akarok a zsebedben turkálni, de nagyon kicsi a 32", és gondolom nem 1,5 méterről nézed. Ez sokat számít HD, full HD esetén, más  már a nézési távolság és élményfaktor, mint a CRT-korában.

Előzmény: Pralus (37120)
ficere50 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 37127

Ez egy korrekt összegzés...maximálisan egyetértek!

Előzmény: kgaboroo (37125)
Celtis Creative Commons License 2015.02.25 0 0 37126

Ez a boltan a "legszebb kontrasztos kép és legszebb színek" csak a vevőcsalogatás. Ezzel adják el magukat a készülékek. Kb. mint a papagájok párválasztása. Minél élénkebb és tarkább tollakkal próbálnak ékeskedni a sikeres párválasztás érdekében. Az a beállítás ami a boltban látsz, arra jó, hogy egymásra licitáljanak a TV gyártók, de otthoni környezetben egyszerűen elviselhetetlen.

Van otthon egy G30-as Pana plazma és egy W829-es Sony LCD. A csajok szerint az utóbbi jobb. Nekem azért vannak kétségeim. Azt meg tudom erősíteni, hogy a Sony menürendszere elképszetően áttekinthetetlen. Belépő szintű modelleknél valószínűleg egyszerább azért. Viszont ez a Sony veri a Panasonicot fekete szintben.

kgaboroo Creative Commons License 2015.02.25 0 0 37125

A Panasonicra gondoltam. Semmiképp sem az a célom, hogy reklámozzam, de az biztos, hogy a menürendszer áttekinthetőségében a legjobb. Képminőségre nem rosszabb a Sonynál.

Családon belül megtalálható nálunk LG, Samsung, Sony, Panasonic. Az első három lcd led, a Pana pedig plazma.

A menürendszer áttekinthetősége, kezelhetősége és a programozás tekintetében a Panasonic abszolút nyerő. A nejem is könnyedén kezeli pedig szőke és nem egy technikai zseni. Viszont jól főz, jó teste van, jó az ágyban.:-)))

A Samsungot utálom programozni. Rendszertelen, sok az összevisszaság és hosszadalmas. Az LG és a Sony jobb valamivel.

Pl a Panasonic led lcd tekintetében saját tapasztalat, hogy egészen hasonló képminőséget lehet beállítani. Közel hasonlót mint egy plazmánál.

A Samsungnál nem lehet ennyire. Ott megmarad nagyon a szappanopera hatás. Ilyen tekintetben nem vagyok megelégedve sem a Sony-val sem az LG-vel, ezeknél is csak a boltban van szép kép.

Épp pont a Média Mark-ban volt nemrégiben egy esetem. Ide is beírtam, ha visszaolvasol kicsit megtalálod. A győri Árkád MM boltjában az eladó előtt állítottam be egy Panasonic led lcd-t és elismerte, hogy látványosan jobb lett a kép.

Persze szokás szerint és most nem akarom fikázni az eladókat, de halvány fogalma sem volt, hogy mit állítgatok el a menüben, de a végeredményt elismerte mert a saját szemével látta.

Fontos, hogy ne csak azt nézd, hogy a boltban milyen kép van a tévén, nem a boltban fogod nézni hanem otthon. Ha kézbe fogod a távirányítót akkor az ránézésre is rendszerezett legyen hisz ezt fogod a legtöbbet, ezzel fogsz elaludni.:-))

A másik legfontosabb a csatornaváltások közti szünet vagy fekete képernyő. A Panasonic a leggyorsabb e tekintetben is. A Samsungnál lemaradok egy jelenetről mire átvált. A Sony sem jeleskedik e téren.

Ne érts félre, semmiképp nem reklámozom a Panasonicot....Sony a telóm, Sony a fényképezőgépem, Sony a hifim, Sony a fejhallgatóm, még az autórádióm is Sony. 

Nem meggyőzni akarlak, beszélgetünk és elmondtam az általam tapasztalt tényeket.

Előzmény: Pralus (37123)
Pralus Creative Commons License 2015.02.25 0 0 37124

Oké köszi. Nem tudom milyen készülékeket javít, nem ismerem a szerelőt. De mondtam neki, hogy LCD-s SONY lenne.

Előzmény: ficere50 (37122)
Pralus Creative Commons License 2015.02.25 0 0 37123

Szia!

Számomra a legfontosabb a képminőség és a megbízhatóság. Utána jön az összes többi tulajdonság.

Mint írtam a képminőségben nagyon meggyőzött, a megbízhatósággal kapcsolatban pedig kétségek vetődtek fel, ezért is kérdeztem itt a hozzáértőket.

Milyen negyedik márkát hagytam ki? Tudom vannak még más márkák a piacon, te melyikre gondoltál?

Előzmény: kgaboroo (37121)
ficere50 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 37122

Nos, a Sony valóban sokat ejett a színvonalból, ami a gyártástechnológiai-fegyelmet illeti. De innovációban még mindig elöl van. A szerelő véleménye valószínűleg abból fakad, hogy az utolsó CRT-s modellek képcsöveinél (16:9) sok ment rövid idő alatt tönkre, továbbá a panelok mechanikai szilárdsága, rögzítése, a csatlakozósávok megbízhatósága, a forrasztások minősége is hagyott némi kívánnivalót. Ellenben amíg ezek a hibák nem kerültek elő, addig a SONY tényleg SONY volt! A mostani készülékeknél talán a gyártási költségek csökkentése miatt lehetnek kisebb hibaforrások. (?)

kgaboroo Creative Commons License 2015.02.24 0 0 37121

És kérdezted a szerelőt, hogy milyen Sony tévéket javít? Nem hinném, hogy az újabb ledes lcd már ott tartana, hogy állandóan szervizbe kéne hordani.

Ha tetszik a Sony akkor vedd meg azt. De előtte mindhárom általad mondott típus menürendszerét nézd át, hogy mennyire kezelhető, programozható és áttekinthető.

Ha ezt megteszed akkor eldöntheted, hogy melyikkel tudsz együttélni. A negyedik márkát kihagytad, nem tudom milyen okból pedig ennek kezelhetősége messze jobb az előző háromhoz képest.

Pralus Creative Commons License 2015.02.24 0 0 37120

Sziasztok!

Öreg SONY CRT tévénk hangszórója megadta magát, úgy döntöttünk, hogy eljött az idő, hogy egy új LCD TV-t vegyünk. 

Előkaptuk a MediaMarktos katalógust, hogy milyen TV-k vannak és rátaláltunk a SONY KDL32W706-ra, elvileg mindent tud, ami nekünk kell ( FULL HD, lejátszás USB-ről, internet, műsorrögzítés), ráadásul akciós is. A feleségem aznap épp arra járt, ezért bement és megnézte a TV-t és nagyon tetszett neki a TV képminősége a többihez képest.

Idő közben beszéltem egy TV szerelővel, a régi TV javításáról és megemlítettem neki, hogy egy új SONY-t vennék, na erre elmondta, hogy mindent csak SONY-t ne vegyek, szerinte ez a SONY már nem a régi SONY és rengeteg SONY-t javít mostanában. Az mondta, csakis SAMSUNG-ot, vagy LG-t vegyek, de inkább LG-t. Ezen felbuzdulva kinéztem a neten az LG 32LB650V készüléket.

Ma kimentem a MediaMarktba, hogy megnézzem milyen az LG, viszont ez a típus pont nem volt, ami viszont feltűnt, hogy a 82cm-es TV-k között nekem magasan a legjobban a SONY képminősége tetszett, kontrasztos szép színei voltak, a többi TV közül magasan kimagaslott szerintem. A Samsung TV-k átlagosak voltak az LG-k viszont nagyon nem tetszettek. Elmosódott, pixeles képet láttam rajtuk.

Az eladó szerint is valóban jobb a SONY képe, mert más technológiát használ.

Elmentem egy másik műszaki boltba, ott sem volt az LG32LB650V csak a nagyobb képméretű testvére, ami egy fokkal jobban tetszett mint a Mediamarktos LG-k, de volt e mellett is egy nagyobb SONY, ami szerintem képminőségben lekőrözte.

Ami a kérdésesem: Sajnos az akciós SONY-ból már csak 2 darab van az LG meg csak a jövő héten érkezik. Érdemes várnom rá és ejteni a SONY-t? Van valakinek tapasztalata az LG32LB650V -vel, vagy a SONY KDL32W706-al?

Valóban kevésbé megbízható a SONY?

Köszönöm a válaszokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!