Mi köze a pártállásnak ennek a témához? Felőlem annyit szívsz, amennyit akarsz, ne mond azt, hogy én akadályozlak. Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy vélhetően nem éppen jobbos szüleid mit szólnak ahhoz, hogy mire költöd a pénzüket :) , de ez már legyen az ő problémájuk.
Hát, nemtom, de én is szarul szoktam kinézni ha folyamatosan naponta szívok, pedig én nem dohányzom (kivéve spanglihoz), nem iszom. A fűtől karikás lesz az ember szeme. Persze a külvilágnak kell bámulni a pofámat, tehát ez a külvilág problémája.
Meg azzal is vitatkoznék, hogy a fűtől nincs másnaposság. Nálam van. Nyomott vagyok, enyhe feszültség van a fejemben. Szal engem zavar. Persze, össze sem lehet hasonlítani azzal, amikor alkoholtól vagyok másnapos (szerencsére jó régen volt már ilyen), mert az maga a halál számomra.
Ne azon lovagolj, hogy szó szerint mondott ilyen vagy hasonlót, vagy nem. Ez az egyik sarkalatos pontja az érvrendszerüknek/érvrendszereteknek a legalizálás mellett, nem?
Megmondtam, ne próbáld ezt az ügyet jobbra tolni. Ha előállsz ilyen érvekkel a Bolgár-nyugdíjasok előtt, a töködnél fogva lógatnának fel, úgyhogy ne gyere azzal, hogy a jobb hibája az, hogy nem szívhatsz nyugisan. Szívjál ha akarsz, ki a lófaszt érdekel? Ha nem mászkálsz a belvárosban éjjel totál beszívva, akkor a kutya nem törődik veled.
Ebben igazad van kicsit, valóban rosszul néz ki, de főleg azért, mert naponta két doboz legális cigarettát szív el és gyakran iszik legális szeszes italokat...
Örülök, hogy ezt nem én mondtam ki. Nem akartam leírni, hogy véleményem szerint Juhász minden megnyílvánulásán, az arcán, a szemein látszik, hogy elszívta az agyát, nem akartam ezzel felesleges indulatokat kelteni, biztos van itt akinek ő a követendő "bálvány" (hacsak nem ő maga is jelen van itt :)) )
Szóval, örülök, hogy ezt megtetted helyettem!
És tényleg sajnálom a fickót, hogy ide jutott, nem kívánom senkinek!
Ha már a többség döntéséről beszélünk, akkor tiszteletben kell tartani a parlamenti választások eredényét is és 2010-ig nem kellene utcára menni, meg emberek lázítani.
Azt gondolom, hogy magakellető hülyegyerek vagy toleránst játszó öregedő pesti entellektuel, aki ezt komoly problémának tartja, és most kívánja a középpontba helyezni. (Esetleg pártaktivista, hiszen itt is próbálják egyesek politikai irányba tolni a kérdést.) Ismertem/ismerek ilyen társaságot, nekik ebből nem volt problémájuk, meg tudták oldani. Ismertem persze olyat is, akit bevittek, de az a srác mindennap szívott és szívás után mászkálgatott a pesti belvárosban. Az ilyen életmódnak nyilván vannak kockázatai. (Persze nagyon megalázó egy ilyen rendőri eljárás, hasonlóan ahhoz, amikor viperával verik szét az ember fejét... Csak a toleráns Kuncze Gáborra tudok hivatkozni: aki nem jár arra, azt nem veszik kezelésbe :)) Ha valakinek a törvényi szabályozás a legfőbb gondja, ezen veri magát több napja, az nem ismeri az életet.
Nem aszerint élem az életemet, hogy ezek mit gondolnak rólam, meg a világról. Ki lehet alakítani 1 olyan illúziót, hogy a többség uralkodik felettem, csak az a valóság, hogy ma reggel sem azért nem szívtam, mert a társadalom többsége és a pártok így akarták, hanem mert én magam döntöttem így. Ebből is láthatod, hogy a tényleges hatalom a testem, a gondolataim és az érzelmeim felett az én birtokomban van. Így hát az én szempontomból csak az a lényeges, hogy én mit tartok visszalépésnek.
Senki nem kényszerít senkit édesem:-) Vannak viszont jópáran, s többen, mint gondolnád, akik az alkohol helyett valami sokkal veszélytelenebb szertől éreznék magukat kellemesen, fejfájás, másnaposság és hányás nélkül. Erre a fű pont jó volna, ha nem fenyegetnék az embert lépten nyomon börtönnel a törvényhozók és inkvizícióval a magadfajta egyszerűek:-) Akinek meg nincs önkontrollja, mindegy, milyen anyagtól pusztul el, de tegye lehetőleg mihamarabb és egyedül, nem évtizedekig élősködve a társadalmon az alkoholizmusa okozta betegségeiből kifolyólag...
Ez a dogmatikus konzervatív jobbos tegnap este nézvén a Kedd21-et, amit amúgy elfogultnak tart, hiszen a TASZ-os pöcs mellé miért nem hívták meg a NJA képviselőjét, Juhásszal szemben - aki amúgy rendjén beégett -, miért nem hívták meg a Jobbik képviselőjét, vagy egyszerűen miért nem hívták meg egy egyházi személyt aki drogosokkal foglalkozik. Úgy lett volna teljes a tájokoztatás és a vélemények elhangzása.
Ezt mind leszámítva ez a "déká jobbos" :)) mégis részben az orvosszakértővel és részben az MSZP fiatal képviselőjével értett egyet illetve az ő megnyílvánulásuk volt a legszimpatikusabb!
Ezért mondtam, hogy (nagyrészt) felesleges itt érvelni. Az lehet az egyetlen érv, hogy "itt vagyok, szívok, szarok a törvényre, nem tehetsz ellenem semmit". Ha ebből sem látja be vki, hogy teljesen felesleges a büntetőjogi fenyegetés, akkor azon legalább lehet röhögni. Attól, hogy bosszankodsz azon, hogy a másik süket az érveidre, neked nem lesz jobb, csak rosszabb. És miért akarnád, hogy rosszabb legyen neked? Bosszankodjon a másik, hogy leszarod a törvényeit.:))