A három gyerek felnevelése is siker. De sikeres az a fiú is, aki egyetem mellett dolgozni kezdett, és mire végzett, már bedolgozta magát a szakmájába. Sikeres az a lány, aki használhatatlan diplomájával Londonba ment, két évig szendvicseket gyártott és most már az egyik legnagyobb befektetési bank jól fizetett alkalmazottja. Sikeres az a lakatos, aki minden bukta után talpraállt és most jó pénzért kamionozik. Sikeres az a kutató, aki ugyan sose került vezető beosztásba, mert erre nem érezte magát alkalmasnak, de minden projektjét bulldogként viszi végig, minden tudományos fokozatot megszerzett és jegyzik a nemzetközi világban.
Nekem már minek szólna, nyugdíjas vagyok, de a nagyipar összeomlása után képes voltam megtalálni azt a szegmenst, ahol boldogulhatok, igaz, ehhez tanulni kellett, és el kellett hinnem, hogy képes vagyok nemzetközi környezetben is helytállni. Nem sírni, hogy jajjaj, most mi lesz, ezek úgyis csak ki akarnak használni etc. etc.
No igen, ez vagy nem a Kóka pártjának a tagsága, vagy Kóka nem ennek a tagságnak az elnöke! DEhát nem ezek fognak szavazni a jövő hét végén, hanem az érdekeltek! S az érdek manapság (jó tiz éve) a szdesznél a husosfazék közelében van! A tegnapi cécó csak arra való volt, hogy a naiv/laikus néző elmondhassa, hogy milyen helyes, demokratikus párt még mindig az szdsz!
nem számit náluk! A csalás is siker, ha nem fognak rajta! No ez a fő különbség a régi eszemeiség (Fodorék) amely a hiteleséget érzi fontosabbnak és az új vonal (Kókáék) akik a sikert (mindegy milyen áron!). Ez elég éles forntvonal, kérdés - s jó egy hét múlva választ kapunk rá,- hogy melyikre voksolnak!
Kóka valóban nem olyan rutinos vitatkozó, mint Fodor. Viszont több konkrétumot mondott, mint Fodor, aki megintcsak jelszavakkal operált. Maradok Kóka szavazója. És utóbbi nem használ tisztességtelen módszereket, míg Fodor rendszeresen csúsztat ellenfele mondanivalójával kapcsolatban, mert míg Kóka a sikerről beszél, ezt Fodor úgy fordítja, hogy a sikeres emberek pártjává kívánja tenni az SZDSZ-t.
Rég nincs már meg ez az osztály, amiről Márai írt. Ez bejött neki, 45 év alatt sikerült likvidálni az "úri magyar középosztályt"... Nem mondom, h nagy kár érte, de egy liberálisnak bele kellene férni, hogy vannak ilyen mentalitású emberek is a világon...
Másrészt, ha már aktualizálni akarsz, a "keresztény, magyar" -t akár helyettesíthetnénk más jelzőkkel is, hogy igaz legyen napjaink médiájára pl..
csak nem tudom mi lesz a különbség a gyurcsányiosta maszoposok és a kókaista szadeszesek között?
A Koka is pragmatikus,mi tagadas,habar,ha azt nezzuk,hogy 1 milliard allami tamagatasbol csak 200 millio jattot kert vissza,szinte mar idealistan joszivunek tunik.
szvsz a Miniszterelnok Ur ennel sokkal pragmatikusabb..
De: vess egy pillantást a dátumra: 1944. Az az osztály akikről Márai ír, megsemmisült. A szövegben azonban különös áthallást vélek fölfedezni a ballibero elit+SZDSZ viselkedéséről ( antiszemitizmus ipar, holobiznisz) ha az úri jobboldalt behelyettesíted.
nem szdsz szimpátiámról vagyok ismert a fórumon, de megnéztem ezt a vitát. Nos, nem változott a véleményem sem a pártról, sem a jelöltekről. A párt csak egy köret, a szinte láthatatlan holdudvar (ahova anno Kóka is tartozott!) pecsenyéje mellett. Ők a hab a tortan, más szóval. Szabadelvű, értelmes lényeknek tünnek, mig egy jobbos vagy egy árpádsávos zászló nem kerül a látókörükben, amitől megmeredvednek mintha karót nyeltek volna. Fodor maradt aki volt, jól kiválasztott agytröszttel akár jó pártelnök is lehetne és nem ártana, hy egy új szadeszt hozna létre. Kóka kókler volt/az/lesz. Ha az szdsz egy extrém pragm,atikus párt akar lenni, válassza meg. csak nem tudom mi lesz a különbség a gyurcsányiosta maszoposok és a kókaista szadeszesek között? IGaz, a madöf is a maszop konzervativnak csufolható tagazata.
Ebben a két reakciódban kb. 5 súlyos, sunyi csúsztatás van. Ennél még az is korrektebb lett volna, ha azt mondod, hogy Márai egy fasz, Viktor meg persze kisnapóleon, vagy a f@szom tudja micsoda.
És jobboldaliak ma is vannak a parlamentben, komcsik viszont csak a parlamenten kívül vannak, a Magyar Kommunista Munkáspártban. A Fidesszel szövetségben.
"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert "keresztény, magyar úriember" joga van tehetség és tudás nélkül jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény, magyar" vagy "úriember", tartani a markát, s a keresztény, magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidó birtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta soha nem tanul.(...) Amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."
“A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt!”
Vannak Fidesz-tag exkommunisták is szép számmal. Sőt fideszes miniszterek is voltak egykori MSZMP-sek. Szűrös és Pozsgay - vagy a Demokrata-főszerkesztő Bencsik - pedig mindig is Orbán Viktor üdvöskéi közé tartozott.