nem akarok Veled veszekedni. Örülök, hogy ilyen határozottan tudatában vagy annak, aminek. Én is legalább ennyire annak, hogy nem előző életem bűneit cipelem, mert én meg azt tapasztalom. Úgyhogy elmegyek bicózni.
Ők tudják. Csak azt nem értem, miért kell ráhúzni mindenkire. Érted. Ha valaki hiszi Istent, akkor neki van. Aki meg nem hiszi, annak nincsen. Akinek van kiló kenyre, annak van, akinek meg nincsen, annak nincsen.
De ez is tény hogy elkell jutni bizonyos szintre a dolgok megértéséhez.
Ettől én még pl nem tartom fejlettebnek más embernél .
Idehallga, számomra marha meglepő, hogy vannak ilyen szűklátókörű emberek, mint Te is, akik csak azt fogadják el, amit ők igaznak hisznek. Mégegyszer.
Akik ráébredtek pl arra hogy van reikarnáció azok fel is térképezték valszeg előző életüket vagy esetleg többet is. Ezen nem értem neked mi a szüklátókörűség az ilyen emberek ezt már tudják és nem hiszik.
Nehogy azt mondd, hogy Te spirituálisan fejlettebb vagy... mert már így is jót mosolyogtam. Idehallga, számomra marha meglepő, hogy vannak ilyen szűklátókörű emberek, mint Te is, akik csak azt fogadják el, amit ők igaznak hisznek. Jóllehet mindenki ilyen... De ilyen durván elutasító, kirekesztő magatartással te nemhogy spirituálisan, de sehogy nem vagy fejlettebb.
Én azt látom, hogy vallásideológiai egyházi, felekezeti, szektai istenek annyit tudnak, amennyit az emberei.... ezt miből is következtetted ki ? Az emberi korlátoltságból , ami nem képes felfogni hogy nem csak ő van ?
Bizonyítás a logikán alapul, avagy mégis kellenek a tények, amiket pl. az egyházak sohasem tudtak felmutatni, bizonyítani? Már megint tipikus emberi gondolkodás. Majd ha az Isten úgy alarja lesz bizonyitékod. Az Istent szellemben kell imádni tehát HINNI kell benne hogy Ő van.
A tudomány úgy látszik messze megelőzte az emberiség hiedelmes isteneit! A tudományod már megint.... mégis mire mész vele ?
Mertha van egy olyan valami-valaki akit az emberiség Istennek mondana, akkor sem ismerte fel sohasem, ellenben saját elképzeléseiből megalkotta saját isteneit, akit be tudott mutatni, írásai által, lelkistimulánsként, pszihizáltan élményesítve....., képeken, szobrokon és egyéb módozatokban, de ez nem az aminek láttatják!
Nem a saját elképzeléseiből alkotta meg hanem abból amit az Isten szellemileg megmutatott neki.
Mindenható Isten? Mond már meg eddig miben mindenhatott isteneid az embeiség előtt, hogy tudjuk már meg! Az Isten csak az emberiség tudatának fejlettségi szintjén közöl információkat.
Az hogy Isten mindenható ezt nem az emberek találták ki hanem tény .
A külömböző embereknek külömböző a tudati szintjük külömböző a spirituális fejlettségük, ezért vannak a külömböző vallások ezért van az hogy pl az arabok Allahnak nevezik, mi Istennek. stb stb.... Istennek 7*77 neve van. Szóval ez nem emberi "termék"
Isten bizony mindent tud az emberiség nem! (bár szereti azt hinni...)
emberiség történelme, sorsa, vívmányai meg szégyenükben elbújdosna! miért is ?
Nos maga Isten léte is oly bizonytalan talajon áll, mint a démonok, sátán, és egyéb szellemtermék! Mégis megkérdőjelezhető Isten mindenhatóságának ellentétele?
Mit is jelenthet egy mindenhatóság? Filozófiai paradoxont! Emberi termék ez is és nem egy szellemi lény adaptációja, ugyan úgy mint az istennevek sokféleségének árnyoldalai! Mindent tud Isten? Ne is mondj ilyet! Mert az egész biblia kinevetne tégedet!, de az emberiség történelme, sorsa, vívmányai meg szégyenükben elbújdosna!
Én azt látom, hogy vallásideológiai egyházi, felekezeti, szektai istenek annyit tudnak, amennyit az emberei....., nem érdekes?
Bizonyítás a logikán alapul, avagy mégis kellenek a tények, amiket pl. az egyházak sohasem tudtak felmutatni, bizonyítani?
A tudomány úgy látszik messze megelőzte az emberiség hiedelmes isteneit!
Miért állítom? Mertha van egy olyan valami-valaki akit az emberiség Istennek mondana, akkor sem ismerte fel sohasem, ellenben saját elképzeléseiből megalkotta saját isteneit, akit be tudott mutatni, írásai által, lelkistimulánsként, pszihizáltan élményesítve....., képeken, szobrokon és egyéb módozatokban, de ez nem az aminek láttatják! Mindenható Isten? Mond már meg eddig miben mindenhatott isteneid az embeiség előtt, hogy tudjuk már meg!
"Mindenki viszi magával a karmáját amég le nem dolgozza "
Dehogy viszi. A sors a környezet és az egyén kölcsönhatásának terméke, amelybe a legkisebb mértékben sem képes meghatározóan beleszólni, egy előző élet.