Elindult néhány száz ember az Oktogon és a Blaha Lujza tér felé, de nem tudni, hogy hova mennek, a körúton kormányellenes jelszavakat skandálnak, az autókon átugrálnak, a forgalom megbénult.
Azt egyelőre nem tudni, hogy hova tartanak.
A baloldal elég széles paletta. Owen, Bakunyin, Kropotkin, Marx, Tolsztoj, Che Guevara, Castro, kár volna a perspektivákat kommunistára redukálni, új ideológiára van szükség, és új vallásra.
a Kossuth-téren nem volt rendbontás. a tömeg saját maga teszi helyre, ha valaki megpróbálná. ott Gy. provokációja hatástalan. ezeket a huligánokat nem nehéz viszont irányítani, ha egyedül vannak. a nemzetbiztonság ért ehhez. ha nem akaják, hogy kinn legyenek az utvcán, nincsenek kinn. ergo az NBH akarja, hogy kinn legyenek!
Ezért hívják Batthyányt az első felelős kormány vezetőjének.
Hogy gyurcsány valaha is érzett valamiért felelősséget erősen kétlem.
Elhiheted, Orbán is mondott ilyeneket, az más kérdés, hogy nem kerül nyilvánosságra
Miért hinném el?Jogállamban aki vádol az bizonyit. Volt ahol megfordult a bizonyitás rendje. ott Hitler, meg Sztálin irányitott.
Nem is a beszéd a lényeg, a tettek.
Elqrt 4 év(EU CSATLAKOZÁS!!!!!!!!!!!!!!!).
A jelenlegi gazdasági helyzetét márpedig ő, és működése is okolható, ez nem kétség.
nem kétség?Azért ennél legyen több kritikai érzéked, mert így a mai világban át fognak verni egypárszor alaposan.
4 év 4hónapja Mszp-szdsz kormány van. Náluk van a kaszakulc.
Mikor Orbán átadta, utána csinálta meg Megyó a jóléti rendszerváltást.Akkor az volt a téma, a közbeszéd alfája omegája, ma a magszorítások.
Gondoldd át meg szerintem mégegyszer.
ui:
Ha pedig, családi történelmi oka van hogy utálod a jobboldalt légy elegáns és nagyvonalú, és próblj meg tisztességes baloldali jelölttel elő állni, mert gyurcsány nem az.
A tüntetéssel nekem sincs bajom, elvégre a vélemény kinyilvánításának egy legitim formája. A baj ott kezdődik, ha néhány barom önkényesen lezár emiatt egy hidat, így megszopatva a többi polgárt. A baj ott van, ha a tüntetéssel csak a polgártársakat szivatja meg. Továbbá a baj ott folytatódik, ha a tüntetésben a szélsőségesek vesznek részt.
A forrdalomban nem túlhangsúlyos elem ezért nem nagyítanám, ők is be látják az igazságosságért harcol mindenki vállvetve... Tehát ilyesfajta terorrtól tartani hülyeség netovábbja, az állami terror gépezet viszont beindult. budapest utcáin vér folyik. És forradalom van, tisztább mint 56-ban.
Nos igen, ha már így szóbajött, egy kérdés, amin egy ide gondolkodom. A Kossuth téri szélsőjobbos uszító szónokokat miért nem fogdossák már össze? Vagy még várnak kicsit?
Sztem a tüntetők belemennének, hogy nemzeti kormány legyen Orbán nélkül. Én Orbánra szavaztam, ezt elfogadnám. De akkor rendszerváltás kell új alkotmánnyal.
Ahhoz ideológia is kéne! A XXI. században a kétkezi munkásemberek már nem hisznek a kommunizmusban, inkább egy kicsit több pénzt szeretnének költeni a plázában. A szervezetlen proletariátus soraiból, ma legföljebb futballhuligán csürhét lehet toborozni.
Nem gondolok fegyveres erőre. Reméljük, hogy ilyen szintre sosem fog elfajulni a dolog... De kétkezi munkásemberek esetenként hatékony segítséget adhatnak, akár csak egy bekerítő manővernél, stb.