Jaja, sajnos: De a kutyáknál, macskáknál még ott van a szaglás, sőtt azthizem a vak állatoknál ez felis erősödik+ a hallás is. Az uszkároknál is elég gyakori állítólag az időskori vakság, de olyan jó a szaglásuk, hogy a gazdi egy ideig észre sem veszi, ha megvakult az állat.
Köszi! Szegény ló biztos benned bizot csak, és jól ismert tégedet. A tesómék egyik kutyájuk egyik szemére vak, mert régen egy motoros kilőtte neki, de a kutya máig is él még szerencsére. Sajnos az állatoknál is van vakság mint az embernél.
Én dolgoztam lovardában, lovakat csutakoltam..ott volt egy u.n. "gettó negyed", mi hívtuk így..a versenyre már nem képes+ a vendég lovak voltak ott..nah ott volt egy ló, mindíg összevissza keringett, rugdosta a boxot, televolt varrott sebek nyomaival, kócos sörény és egyik szemére vak volt.. nah őt a végén egyedül csak én takarítottam..valahogy mindíg sikerült lenyugtatnom és tök ügyesen bírta..rövid időn belül egyik kedvencem lett. más nagyon besem mert menni hozzá, mondjuk énis kikötöttem, de tök higgadt lett.
Köszi, átadom neki:)Nagyon édi a cica!:) A kutyus a képen, akkor nem a tiéd?
Jahm, kisebb állatkert..volt már sktójuhászom,törpe uszkár,német juhi, lógófülű kosorrú törpenyuszim, csak neki végül nemtudtunk helyet biztosítanit télire..meg voltak hullámos papagájok, pintyek, kanárik, Nagy Sándor papagáj, ékszertekik stb..:) Nagyon szeretem az állatokat, mondjuk ez ősöknek annyira nemjön be...:)