Keresés

Részletes keresés

A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.09 0 0 933
Ez nem ér, mert úgy kezdődik: "ha jól tudom"...
Előzmény: zaimoo (931)
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.09 0 0 932
Megjegyzem, ha már Demszkij, hogy a Combinó-jelentést megint hogy és milyen alapon merte bárki is titkosítani?
Előzmény: A kindertojás fantomja (929)
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 931

langlovagok.hu fórumról idézek:

Hőkamera....   ...ha jól tudom a Bp.- i csoportoknál van 1-1 db. és a vegyikonténeren is, a csoportok szinte mindig használják személykeresésre és gondolom a tűzfészek kiderítésére, pontosan nem tudom, de pl. füstben mindig.
Őket kellene megkérdezni vmelyiket

Szóval még az is lett volna.  Ha 5-ös fokozatú riasztáshoz nem viszik, akkor nem tudom, mikor használják...

Előzmény: borosodó (930)
borosodó Creative Commons License 2006.08.09 0 0 930
Bocs.:-)
Előzmény: zaimoo (927)
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.09 0 0 929
"Változatlanul Gyurcsány és Demszky a hibás, mint azt néhány izé itt próbálta elhinteni..."

Miért, száztízezer embernek Vas megyében van most is legalább egy működő emelőkosaras tűzoltóautója? És lesz egy-két hónapon belül? Hibásak ők, nagyon is, csak az változik néha, hogy pontosan miben. Orosz rulett.
Előzmény: toloba (919)
Zak Creative Commons License 2006.08.09 0 0 928
A puskás ember a fiánál jobban valszeg senkit nem nevelt a fegyelemre...
Előzmény: zaimoo (915)
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 927
a ruhát kérdezted
Előzmény: borosodó (926)
borosodó Creative Commons License 2006.08.09 0 0 926

A légzőkészülékeket miért nem említed? Az is jó?

Előzmény: zaimoo (924)
toloba Creative Commons License 2006.08.09 0 0 925
Milyen kormány volt akkor?
Előzmény: geszthi (922)
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 924

mert mi a baj a

- a BRISTOL védőruhákkal,
- DRÄGER GALLET tűzoltó védősisakokkal,
- HAIX védőcsizmákkal,
- Fire Pro E védőkesztyűkkel   ?

világszínvonalú cuccok, amit ezek a cégek sok más ország tűzoltóságának is szállítanak.   Vagy te tudsz valami titkot ?

Előzmény: borosodó (921)
toloba Creative Commons License 2006.08.09 0 0 923
majd mindjárt megnézem az ismétlést....
Előzmény: borosodó (921)
geszthi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 922
Nicsak MIT TALALTAM!

Ki a hibas akkor, ha mar 5 eve rajottek azokra a problemakra gyakorlatozas kozben ami most elofordult?!

De Sikeres volt a gyakorlat,ugye...

Percek alatt égő pokollá változhat a Széchenyi könyvtár
Tűzoltási és mentési gyakorlat a Várban

2001. november 22., csütörtök 7:18

Körübelül ötven embert kellett kimenteni az Országos Széchenyi Könyvtár olvasóterméből, amikor egy fénymásoló miatt tűz ütött ki, majd a lángok gyorsan továbbterjedtek. Mindez akár meg is történhetett volna, de szerencsére csak a fővárosi tűzoltók gyakorlatoztak.

.... A légzőálarcban szuszogó lánglovagok lépésről lépésre haladtak az olvasóteremben, a sűrű füstben és sötétségben alig lehetett látni. Sorra bukkantak fel az összeesett emberek, sokan az asztalra borultak vagy lefordultak a székről, de volt olyan, aki az asztal alatt próbált menedéket találni.

- A rendelkezésre álló erők nem teszik elegendővé az oltást, csak a mentést - adták a visszajelzést a központnak. Valóban még a gyakorlat alatt lábatlankodó újságíróknak és fotósoknak is olyan érzése támad, túl sok a sérült, kevés a tűzoltó.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szakmai vezetése sikeresnek minősítette a gyakorlatot, bár akadtak kisebb-nagyobb problémák. Ilyen volt az is, hogy az egyik egység az épületegyüttes előtti szűk bejáratot járművével egy időre eltorlaszolta, így akadályozta a többi tűzoltó kiérkezését.

Az is problémaként merült fel, hogy egy tűzoltó feltételezett sérüléséről nem szerzett tudomást a mentés vezetője.

Mindez egy igazi tűznél, ahol percek alatt égő pokollá változhat egy épület, nagy valószínűséggel nem történik meg, mert a tüzet nem csak színes zászlók jelzik.
borosodó Creative Commons License 2006.08.09 0 0 921

A királyi Tv. Esti híradójában, megkérdezték a Demszky Gábor főolgármestert, aki meglátogatta a három korházban levő tűzoltót, hogy mikor kapnak a magyar tűzoltók rendes védőruhát.....................................

..............................................................................

.................................................................................(ez a válasz)

Előzmény: toloba (914)
Leotardo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 920
Elég szomorú nekünk, hogy ilyen VADbarmok járnak oda.

Nyugodtan vedd magadra.

Leotardo
Előzmény: Vad (51)
toloba Creative Commons License 2006.08.09 0 0 919
Már megkezdte munkáját az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság szakembereiből összeállított bizottság, amely a tragédia körülményeit vizsgálja majd. A vizsgálat összetettsége miatt akár hetekig is eltarthat.

A gyász miatt nem áll meg az élet a Fővárosi Tűzoltóknál. A Katasztrófavédelem és a tűzoltók már ma összeültek, hogy megkezdjék a három fiatal tűzoltó életét követelő tragédia kivizsgálását.

„A feladata az, hogy kiderítsék hogyan halhattak meg a bajtársaink, a bevetés elemzése, a védőfelszerelések vizsgálata, hogy ezen a téren minden rendben volt e” – mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság kommunikációs vezetője.

A bizottságot Bende Péter tábornok vezeti. A Fővárosi Tűzoltóparancsnok szerint az állandó pénzhiány ellenére a védőfelszerelések nemzetközi színvonalúak.

„A személyi védőfelszerelés, légzőkészülék prioritást élvez, mert ebben ténylegesen a tűzbe mennek a tűzoltóink, ezen nem lehet spórolni”
– nyilatkozta Bende Péter, fővárosi tűzoltóparancsnok.

A bizottság megvizsgálja azt is, hogy szakszerűen jártak-e el a tűzoltók, amikor megközelítették a tűzfészket.

„Az derülhet ki, hogy esetleg valamiféle taktikai hiba történt” – tette hozzá Molnár Péter.

A sok szálon futó vizsgálatban minden rendelkezésre álló dokumentumot, beszámolót és jegyzőkönyvet tanulmányoznak majd, így gyors eredmény nem várható.

http://www.online.rtlklub.hu/hirek/hazank/?id=0608228583&page=1
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Változatlanul Gyurcsány és Demszky a hibás, mint azt néhány izé itt próbálta elhinteni...

troopdzsoj Creative Commons License 2006.08.09 0 0 918

Semmi közöm a lövészsporthoz, de ha a fickó igazat beszél, akkor a tűzoltó balesethez semmi közük.

Azon kívül persze, hogy munkát adtak nekik, de ez bárkivel, bárhol előfordulhat:(((((

Előzmény: zaimoo (915)
DUJITLI Creative Commons License 2006.08.09 0 0 917
Most már egyre kíváncsibb vagyok mi a lótúró miatt volt a gyulladás???

Esetleg: az ok ismeretlen?
Előzmény: toloba (914)
DUJITLI Creative Commons License 2006.08.09 0 0 916
Szerinted van? Hol?

nade ezmá' naggyon polidilis!
Előzmény: Törölt nick (913)
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 915
Szóval ez ilyen családi klán ezeknél ?  ...hogy a puskás embernek a fia sem költő lesz.  ..tiszta Bogota alsó.
Előzmény: troopdzsoj (912)
toloba Creative Commons License 2006.08.09 0 0 914
Orvosszakértői-jelentés

Keringési elégtelenség okozta a 3 tűzoltó halálát

2006. augusztus 09. 19:33

A füstmérgezés következtében fellépő keringési elégtelenségben halt meg az a három tűzoltó, akik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének pincéjében egy lőtéren keletkezett tűz oltásában vettek részt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szerda délutánra készült el az erről szóló orvos szakértői jelentés.

A füstmérgezés következtében fellépő keringési elégtelenség okozta a 3 tűzoltó halálát a Műszaki Egyetem K épületében keletkezett tűz oltásánál. A helyszíni orvosi szemlét félbe kellett szakítani, mert még mindig olyanok a körülmények, hogy nem lehet folytatni a szakszerű vizsgálatot, amit csütörtökön folytatnak.A lőtéren kedden este gyakorló három fiatalember ellen nem indul eljárás - közölte kérdésre válaszolva a szóvivő.

A helyszínen két maroklőfegyvert és egy AK 47-es úgynevezett "klón" gyári sportpuskát a helyszínen foglaltak le; a géppisztoly sorozatlövésre alkalmatlan.
A lőtér szabályosan üzemelt, a vizsgálat eddigi adatai szerint minden szabályosan történt a lőtéren, amely megfelelő engedélyekkel rendelkezett.

A tűz kedden este fél tíz körül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének pincéjében egy lőtéren azt követően keletkezett, hogy három fiatalember felügyelet mellett lőgyakorlatot tartott. A tűz kilenc órán át tartó oltása közben három tűzoltó életét vesztette, hét tűzoltó pedig füstmérgezéssel kórházba került, de szerda délután már csak egy volt a budapesti intézményben.

MTI

http://hvg.hu/itthon/20060809keringesielegtelenseg.aspx?s=hk
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 913
Akkro vajon mi a búbánatos lótúróért van szabadsajtó,meg demokrácia? Vagy nincs??
Előzmény: DUJITLI (911)
troopdzsoj Creative Commons License 2006.08.09 0 0 912
A fia volt a lövészetvezető. Szvsz ő volt lenn a főnök.
Előzmény: zaimoo (908)
DUJITLI Creative Commons License 2006.08.09 0 0 911
" Azt,hogy mi volt odalent,még nem hallottuk!!!Akik lent voltak a tűz meggyulladásakor érdekes nem nyilatkoznak?
Vagy meg sem lettek kérdezve,..."

Vagy egyszerűen nem beszélhetnek. Majd a szóvivő.
Előzmény: Törölt nick (907)
toloba Creative Commons License 2006.08.09 0 0 910
Műegyetemi tűz - Az üzemeltető szerint minden engedélye rendben volt a lőtérnek

2006. augusztus 09. 19:34

Minden engedélye megvolt a lőtérnek - ezt állítja a lőteret már évek óta üzemeltető Műegyetemi Lövész Egylet elnöke, aki szerint azok a fegyverek okozhatták a tüzet, amelyeket ott teljesen szabályosan lehet használni. A rendőrség is vizsgálatot indított, de egyelőre még nem tudták beazonosítani a lőtéren lefoglalt fegyvereket - tudta meg az RTL Klub Híradója.

Az egyetemi lőteret több éve a műegyetemi sportszakosztály működteti. Nekik kell gondoskodniuk arról is, hogy az engedélyek rendben legyenek. Az egyesület elnöke azt mondja, mindent szabályosan csináltak. A lőtéren mindenféle sportfegyverrel lehet lőni. A rendőrség ezt is vizsgálja majd. Most fogják kihallgatni azokat a sportlövőket is, akik a lőtéren gyakoroltak. A fegyvereket a rendőrség lefoglalta.

A helyszíni szemlét kora délután kezdték és nem sokkal később abba is kellett hagyni, mert újra megnőtt a helyiségben a szénmonoxid koncentráció. Ezért valószínűleg csak csütörtök reggel folytathatják a munkát.

A Molnár Károly a Műegyetem rektora az InfoRádiónak azt mondta: a lőteret a történtek után valószínűleg be fogják zárni.

http://www.uno.hu/news/story/215656
--------------------------------------------------------

Oszt vajon milyen okkal zárják be, ha minden rendben volt vele?
Meg asse rossz, hogy még nem tutták beazonosítani a fegyvereket....a gyurcsány meg a demszky ennyire átalakította őket?
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 909

Ez egyéni vélemény,látod? Más meg máshogy gondolja,szive joga.Nem kell ezt ide keverni..csak nálunk szokásos:((( Az elképzelt leszakadt lelátón is azt keresnék ugráltak a szurkolók ütemesen vagy nem...nem azt,hogy ki miért engedett be oda ennyi embert,mért nem bírta a szerkezet,ki tervezte és hagyta jóvá azt,ki építette...ááá...:((((

Előzmény: zaimoo (904)
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 908
Jól halottam, hogy a fickó fia lövöldözött éppen ?
Előzmény: troopdzsoj (903)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 907

Sportpuska,de karabélylőszert tüzel....

Az elöllévő fegyvereket vajon miért kellet reflexből lefoglalni,hátha köze van a tűzhöz mégis? És ezt vajon hogyan állapítják meg? Mármint a fegyverekből? Szerintem sehogy..

Látszatcselekvés,nyugtassuk meg a népet,a fegyvereket bevontuk,helyreállt a béke és a rend elvátrsak..ehh..mintha csak 50évvel ezelőtti reakciókat látnám a hatóságok részéről egyfolytában:((

Azt,hogy mi volt odalent,még nem hallottuk!!!Akik lent voltak a tűz meggyulladásakor érdekes nem nyilatkoznak?

Vagy meg sem lettek kérdezve,majd a hatóság kiokoskodja mi okozta a tüzet ami 3emberéletet követelt..szokás szerint...biztos a "súrlódás"...vadbarmok:(

Előzmény: Triumphator (900)
4400 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 906

Nem tudom pontosan hogy mik az eloirasok a tuzoltoknal , de szinte 100% biztos vagyok benne hogy felorara szolo levegovel egy ilyen helyre nem lett volna szabad

lekuldeni a tuzoltokat.

Nem tudom mit csinalt a parancsnokuk, de hogy azt a vonalat kellene piszkalni , nem azt hogy mivel lovoldoztek , az biztos.

DUJITLI Creative Commons License 2006.08.09 0 0 905
Csendben megjegyzem, nem az egyetem működtette. De ezt korábbi hozzászólásokban olvashattad...volna.
Előzmény: nidsz (896)
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 904

nem mondják,hogy a foci milyen felesleges hülyeség

pedig az.  ha már választani kéne, én a focira adott állami pénzeket vonnám el, az valamivel több, mint a lőterek támogatása az adómból.

Nem arról van szó, hogy miért van ez a sport. Legyen. itt arról van szó, hogy miért az adómból tartjuk el egyesek (egyetem alá álcázott) hobbiját.

Előzmény: Törölt nick (901)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!