Keresés

Részletes keresés

gabokat Creative Commons License 2009.12.18 0 0 513
Dehogyis!!! ok ilyen rovid hataridot nem mernenek bevallalni  :))))
Előzmény: pascas (512)
pascas Creative Commons License 2009.12.18 0 0 512
"Igazan egyutt erzek azokkal, akik karacsonyukat mar ott szerettek volna tolteni, de ha minden jol megy, a husveti tojasokat mar egyutt kereshetjuk az udvarunkban!!"

:) háhh-háhh-há

Remélem nem Cordia -tól származik :)

Ixion77 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 511
Megkérdeztem egy jogászt, aki elmondta, hogy minden határozat jogerőre emelkedéstől kezdve él. Tehát mindegy hogy fel van-e tüntetve ez a szó a szerződésben: ha nincs, akkor is a jogerőre emelkedés dátuma számít.
A bíróság egyébként nem csak az emaileket és fotókat nézi, hanem az "életszerűség"-et is. És az nem életszerű, hogy egy (az építtető szerint) kész házban egyetlen lakást sem adnak át még további 4 hónapig. Szóval perre vitel esetén szinte 100% hogy nyerünk, furcsállom is hogy a Cordiánál ezt mennyire nem veszik figyelembe. Valószínűleg arra számítanak, hogy átadás után már senki nem veszi majd a fáradságot hogy pereljen.
ajjajj Creative Commons License 2009.12.18 0 0 510
én is beszállnék a kötbér közös követelésébe
Előzmény: ZRobi (506)
ajjajj Creative Commons License 2009.12.18 0 0 509

azt írták, hogy nem feltétele a készre jelentésnek a JOGERŐS használatbavételi engedély, mert nem így szerepel a szerződésben, és valóban ott csak használatbavételi engedélyként van, de hát attól él valami, ha jogerős, vagy nem?

Előzmény: mollis2 (503)
gabokat Creative Commons License 2009.12.18 0 0 508

Ja, hogy ez igy megy? Akkor megnyugodtam. Dec 7-i muszaki atadasom ota probalom felvenni veluk a kapcsolatot, hogy hogyan kernem a hibak javitasat. Ezt a jegyzokonyvben is feltuntettuk. A vegen meg az en megkerdezesem nelkul nekiallnak, es mire eszbe kapok, mar minden ki lesz javitva :)) az o belatasuk es elkepzeleseik szerint, amire azert nem hagyatkoznek. Az mar bebizonyosodott, hogy jozan paraszti esszel sokkal elorebb lennenk. Egyebkent jan 31-e a javitasi hatarido, de ugy tudom, jovo hettol karacsonyi leallas van :((

A muszakit tenyleg ala kell irni, abban azonban feltuntetheted, hogy a keszre jelenteset csak azon nappal (a muszakid napjan) fogadod el, hiszen annak julius 31-i datumat nyilvan tobben is meg tudjuk cafolni fotokkal es e-mailekkel.

Igazan egyutt erzek azokkal, akik karacsonyukat mar ott szerettek volna tolteni, de ha minden jol megy, a husveti tojasokat mar egyutt kereshetjuk az udvarunkban!! 

Barhol is vagytok, kivanok mindannyiotoknak boldog karacsonyt. Az uj ev pedig ennel csak jobb lehet... 

pszab2 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 507
Jaja, teljesen egyetertek :((((((
Előzmény: ZRobi (505)
ZRobi Creative Commons License 2009.12.18 0 0 506

Ezt zero 4 hero írta okt. 1-én:

Összeszedtem a fórumba írókból a (szerintem) leendő lakókat, ha egységes fellépést akarunk a kötbér kapcsám, íme:

Ixion77
Liquidz
pszab2
ZRobi
zero 4 hero
dodala
pascas
sweileh
gabokat
qandq53
flash08
adamsski
digicat
lez.
fontanafan09
gloster

Ez még mindig áll?Mert most már tényleg lépni kellene, ha senkinek nem akarnak fizetni.

ZRobi Creative Commons License 2009.12.18 0 0 505

Nekem dec 15re vállalták a hibák kijavítását, de hiába írtam 3 ímélt, mnég csak válaszra sem méltattak, a hibajavítás nem készült el:(

Ez már mindennek teteje, amennyire ezek nyeregben érzik magukat:(

Mindenféle szaros vásárokra,meg mozira van pénz, de hogy a lakásom kész legyen, arra baszik mindegyik.

Na megint sikerült felb***ni az agyam:(

Előzmény: dodala (504)
dodala Creative Commons License 2009.12.18 0 0 504
Van, akinek januárra tolódik a müszaki átadás?
Előzmény: mollis2 (503)
mollis2 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 503

Oh hát nekem nem is válaszoltak a levelemre..Neked legalább válaszoltak..

Pontosan mit írtak?

ajjajj Creative Commons License 2009.12.16 0 0 502

Sziasztok,

én is egy csalódott vásárló vagyok a Fontana Házból (vagyis még csak kívülről). A műszaki átadáson már igen régen túlestem (két oldalnyi hibalistával), de azóta semmi hír. Én sajnos aláírtam egy papírt, (a műszaki átadás-átvételi jegyzőkönyvet), nem volt más választás, én voltam az utolsó, zártak, sietni kellett, végig sem olvashattam, szóval...jól megszívtam.

DE az a júl 31-ei határozat NEM JOGERŐS, azt akár már tavaly is elküldhették volna vagy mikor kedvük szottyan, jogerőre szeptember 4-én emelkedett. Ezzel a dátummal kellene kezdeni valamit.

Nekem elutasították az ügyvédi felszólítást a kötbér fizetésére, járt már így valaki? Az nyilvánvaló, hogy senkinek nem ajánlom a díszes társaságot, de azért még a pénzemet szeretném megkapni

Előzmény: eve555 (381)
louloudia Creative Commons License 2009.12.16 0 0 501
Megírtam e-mailben! ;)
Előzmény: fspeter (498)
ZRobi Creative Commons License 2009.12.16 0 0 500

1 hónap múlva adják az m1-en,ne izgulj:)

Közös kőccségből lehet alkudni?:)

Előzmény: fspeter (499)
fspeter Creative Commons License 2009.12.16 0 0 499
Biztos csak a csókosokat hívták meg:-)
fspeter Creative Commons License 2009.12.16 0 0 498
Megtenned hogy megirod Papp Emőke elérhetőségét tel vagy valami. Akár priviben.kösz
louloudia Creative Commons License 2009.12.16 0 0 497
A Polygamy c. magyar filmet fogják vetíteni.
Papp Emőkétől lehet meghívót kérni, ha nem kaptál. Először nekem se jött e-mail, ezért kértem tőle..
Előzmény: fspeter (495)
Liquidz Creative Commons License 2009.12.15 0 0 496

Szia! Gratula az átadáshoz!

Gondolom, unhatják már a műszaki ellenőr arcát :-))))

A hibajavításaid határideje teljesen jó, addig bőven megteszik. A parkettás dolgokat javíttasd erővel, nálam elég nehezen indul be. Amúgy tényleg tepernek, ma egy újonnan észrevett (így fel se írt) hibát 15percen belül javítottak.

[b]A rendkívüli közös költség[/b] 1 havi, a már említett 250Ft/nm-el számolva. Négyzetméter = lakás terület +terasz területének fele 20nm-ig. Akinek meg 20nm feletti a terasza, hívjon át egy sörre és elmondom, hogy van tovább :)).

[b]A rendes közös költség[/b] garázsonként 3700Ft, lakásra pedig 260Ft/nm. Ezen felül tartalékalapot képeznek a társasház részére (birtokbaadás után 15 napon belül fizetendő), ez [b]további kéthavi közös költséget[/b] jelent ugyanezen a 260Ft/nm áron.

Ezt azért picit sokallom. Nincs benne portaszolgálat meg semmi egyéb extra. A garázs közösköltség szintén pöffeteg, egy másik közeli újépítésűben 2200.

Üdv!

Előzmény: gabokat (491)
fspeter Creative Commons License 2009.12.15 0 0 495

Milyen filmvetítés lesz??

Nem is hallottam róla.

louloudia Creative Commons License 2009.12.15 0 0 494
gabokat,

a szüleim már fizettek közös költséget előre, 250 Ft/nm.
A karácsonyi vásáron iszonyat finom hurkát lehetett kapni (Egerből hozták), illetve édesanyám készített egy szép adventi koszorút is! :D Hangulatos volt!

Megy valaki 18-án filmvetítésre? :D

Sajnos nem valószínű, hogy csak úgy megjelenik a UPC, hanem a lakók nem tudom hány %-nak aláírása kell, aztán már lehet velük szerződést kötni (gondolom ez a közös képviselő dolga). Ezeket onnan tudom, hogy én is 8.ker-ben, újépítésű lakásba költöztem be.:)
loziolind Creative Commons License 2009.12.15 0 0 493
Főként szotyisok voltak. Meg a nagy üresség.Szotyizok összefutnak ha van valami rendezveny a környeken.
dodala Creative Commons License 2009.12.15 0 0 492
Mennyi volt a szotyisok szubjektív százalékaránya a vásáron?
gabokat Creative Commons License 2009.12.14 0 0 491

Sziasztok

Megvolt a muszaki atadasom, megusztam 30+ hibaval. No ehhez hozza tartozik, nem biztam semmit a veletlenre, a forumon megismert muszakis segitseget is vittem. Rendkivul alapos volt az atvizsgalas, most mar meg vagyok rola gyozodve, erdemes szakembert hivni.

Szoval a hibak: (ha megbocsatotok, nem sorolom fel mindegyiket, csak egy kis izelito)

Kopogo csempek, rossz helyre szerelt radiator, nyikorgo burkolat-elvalaszto, sikfogas csempe, rozsdas erkely, repedes az erkelyfalon, utolagos tapaszolas-utolagos festes nelkul, karcos ajto...

Viszont az erkelyem lejtese tokeletes!!! :)) Hibajavitas hatarideje jan 31, hibak javitasanak modja meg megbeszeles targyat kepezi.

Mindent egybevetve sokkal tobb hiba volt, mint amire szamitottam, viszont epp a kozelmultban tortent valtozasok miatt optimista vagyok.

Voltatok a karacsonyi vasaron? Ugye nem rombolja a hirnevunket?  :)

Van arrol vkinek sejtese mekkora kozos koltsegre lehet szamitani?

loziolind Creative Commons License 2009.12.14 0 0 490
legalább egy pár ajándekot adhattak volna törcsit meg pezsgőt ilyeneket
Liquidz Creative Commons License 2009.12.14 0 0 489
Sziasztok,

Mai napon sikerült birtokba vennem a lakást!

Pezsgő nem volt (BB se).Vécépapír se, csipsz se.
Kapunk viszont jópofa, apró cordia brandű ajtónyitó-rádióskártyát, ami inkább egy hüvelykúphoz (csalihoz, karácsonyfadíszhez, ...) hasonlít, és még nem használható, de majd karácsony után igen. És felrakható a kulcstartóra jól:

Ajtónyitó

A hibák/hiányosságok egy részét még javították, egy másik részét kihúztam (apró dolgok, amiket bár régen kértem, inkább én megcsinálok 10 perc alatt).

Valóban úgy tűnik, felpörögtek a dolgok, mert a maradék nyolc hibából kettőt kb. negyed óra alatt megoldottak.
2 csempe cseréje: három ember megjelent teli kezekkel. Egy művezető, plusz egy ember / csempe. Szia-hol-ott-ütés-verés-kenés-ragasztás-szedés-fugaholnap-viszlát. Ahogy a nagykönyvben meg van írva, sőt.

A maradék nagyrészét a héten javítják, egykettőt szerintem soha.

Hát mára ennyi.
Gyertek sokan hamar!

ui.:
- A cím egyelőre 1082, Futó utca 34-36 :( Majd lesz Corvin Sétány is valamikor.
- A Futó utca felől le van zárva a Futó utcai ingatlan, hehe
- Garázs majd karácsonykor használható
- Lépcsőházba egyelőre bácsi enged be, mert a hüvelykúp inaktív, ugye
- Ja és van postaláda
- Ja és T-Kábel
G--boy Creative Commons License 2009.12.12 0 0 488
ZRobi Creative Commons License 2009.12.11 0 0 487

:))))

jaaaaaaaaa

áááháááááááá

ööööö...fogalmam sincs

veszek egy erkélyes lakást:)

Előzmény: Liquidz (486)
Liquidz Creative Commons License 2009.12.11 0 0 486
Várjá akkor elmondom. Lehet, hogy még reggel van, és én értem rosszul :D
Szóval kidugod a kacsódat meg a fejedet a deci vízzel, smirglivel, hosszú kefével. Kell ehhez vagy ötven centi szabad lyuk. Szóval ötven centi felül fel van csavarva a rolóból. Kihajolsz az utca/sétány felé, nem esel le, megtakarítod szépen, lejjebbcsavarod az ötven centit, aztán nézed tovább a dallast. Ph-érték közben rájössz, hogy a felső 50 centi koszos maradt. Mit teszel?
Előzmény: ZRobi (485)
ZRobi Creative Commons License 2009.12.11 0 0 485

Jahh kérem, akinek 4 méteres redőny jutott...:)

Enyimé csak 2 méteres, felérem

Ha ki is jön valaha a tokjából...

Előzmény: Liquidz (483)
ZRobi Creative Commons License 2009.12.11 0 0 484
Ma este nem megy vki a vásárra?Én lehet, h kinézek...
Előzmény: ZRobi (482)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!