"Igazan egyutt erzek azokkal, akik karacsonyukat mar ott szerettek volna tolteni, de ha minden jol megy, a husveti tojasokat mar egyutt kereshetjuk az udvarunkban!!"
Megkérdeztem egy jogászt, aki elmondta, hogy minden határozat jogerőre emelkedéstől kezdve él. Tehát mindegy hogy fel van-e tüntetve ez a szó a szerződésben: ha nincs, akkor is a jogerőre emelkedés dátuma számít. A bíróság egyébként nem csak az emaileket és fotókat nézi, hanem az "életszerűség"-et is. És az nem életszerű, hogy egy (az építtető szerint) kész házban egyetlen lakást sem adnak át még további 4 hónapig. Szóval perre vitel esetén szinte 100% hogy nyerünk, furcsállom is hogy a Cordiánál ezt mennyire nem veszik figyelembe. Valószínűleg arra számítanak, hogy átadás után már senki nem veszi majd a fáradságot hogy pereljen.
azt írták, hogy nem feltétele a készre jelentésnek a JOGERŐS használatbavételi engedély, mert nem így szerepel a szerződésben, és valóban ott csak használatbavételi engedélyként van, de hát attól él valami, ha jogerős, vagy nem?
Ja, hogy ez igy megy? Akkor megnyugodtam. Dec 7-i muszaki atadasom ota probalom felvenni veluk a kapcsolatot, hogy hogyan kernem a hibak javitasat. Ezt a jegyzokonyvben is feltuntettuk. A vegen meg az en megkerdezesem nelkul nekiallnak, es mire eszbe kapok, mar minden ki lesz javitva :)) az o belatasuk es elkepzeleseik szerint, amire azert nem hagyatkoznek. Az mar bebizonyosodott, hogy jozan paraszti esszel sokkal elorebb lennenk. Egyebkent jan 31-e a javitasi hatarido, de ugy tudom, jovo hettol karacsonyi leallas van :((
A muszakit tenyleg ala kell irni, abban azonban feltuntetheted, hogy a keszre jelenteset csak azon nappal (a muszakid napjan) fogadod el, hiszen annak julius 31-i datumat nyilvan tobben is meg tudjuk cafolni fotokkal es e-mailekkel.
Igazan egyutt erzek azokkal, akik karacsonyukat mar ott szerettek volna tolteni, de ha minden jol megy, a husveti tojasokat mar egyutt kereshetjuk az udvarunkban!!
Barhol is vagytok, kivanok mindannyiotoknak boldog karacsonyt. Az uj ev pedig ennel csak jobb lehet...
én is egy csalódott vásárló vagyok a Fontana Házból (vagyis még csak kívülről). A műszaki átadáson már igen régen túlestem (két oldalnyi hibalistával), de azóta semmi hír. Én sajnos aláírtam egy papírt, (a műszaki átadás-átvételi jegyzőkönyvet), nem volt más választás, én voltam az utolsó, zártak, sietni kellett, végig sem olvashattam, szóval...jól megszívtam.
DE az a júl 31-ei határozat NEM JOGERŐS, azt akár már tavaly is elküldhették volna vagy mikor kedvük szottyan, jogerőre szeptember 4-én emelkedett. Ezzel a dátummal kellene kezdeni valamit.
Nekem elutasították az ügyvédi felszólítást a kötbér fizetésére, járt már így valaki? Az nyilvánvaló, hogy senkinek nem ajánlom a díszes társaságot, de azért még a pénzemet szeretném megkapni
Gondolom, unhatják már a műszaki ellenőr arcát :-))))
A hibajavításaid határideje teljesen jó, addig bőven megteszik. A parkettás dolgokat javíttasd erővel, nálam elég nehezen indul be. Amúgy tényleg tepernek, ma egy újonnan észrevett (így fel se írt) hibát 15percen belül javítottak.
[b]A rendkívüli közös költség[/b] 1 havi, a már említett 250Ft/nm-el számolva. Négyzetméter = lakás terület +terasz területének fele 20nm-ig. Akinek meg 20nm feletti a terasza, hívjon át egy sörre és elmondom, hogy van tovább :)).
[b]A rendes közös költség[/b] garázsonként 3700Ft, lakásra pedig 260Ft/nm. Ezen felül tartalékalapot képeznek a társasház részére (birtokbaadás után 15 napon belül fizetendő), ez [b]további kéthavi közös költséget[/b] jelent ugyanezen a 260Ft/nm áron.
Ezt azért picit sokallom. Nincs benne portaszolgálat meg semmi egyéb extra. A garázs közösköltség szintén pöffeteg, egy másik közeli újépítésűben 2200.
a szüleim már fizettek közös költséget előre, 250 Ft/nm. A karácsonyi vásáron iszonyat finom hurkát lehetett kapni (Egerből hozták), illetve édesanyám készített egy szép adventi koszorút is! :D Hangulatos volt!
Megy valaki 18-án filmvetítésre? :D
Sajnos nem valószínű, hogy csak úgy megjelenik a UPC, hanem a lakók nem tudom hány %-nak aláírása kell, aztán már lehet velük szerződést kötni (gondolom ez a közös képviselő dolga). Ezeket onnan tudom, hogy én is 8.ker-ben, újépítésű lakásba költöztem be.:)
Megvolt a muszaki atadasom, megusztam 30+ hibaval. No ehhez hozza tartozik, nem biztam semmit a veletlenre, a forumon megismert muszakis segitseget is vittem. Rendkivul alapos volt az atvizsgalas, most mar meg vagyok rola gyozodve, erdemes szakembert hivni.
Szoval a hibak: (ha megbocsatotok, nem sorolom fel mindegyiket, csak egy kis izelito)
Kopogo csempek, rossz helyre szerelt radiator, nyikorgo burkolat-elvalaszto, sikfogas csempe, rozsdas erkely, repedes az erkelyfalon, utolagos tapaszolas-utolagos festes nelkul, karcos ajto...
Viszont az erkelyem lejtese tokeletes!!! :)) Hibajavitas hatarideje jan 31, hibak javitasanak modja meg megbeszeles targyat kepezi.
Mindent egybevetve sokkal tobb hiba volt, mint amire szamitottam, viszont epp a kozelmultban tortent valtozasok miatt optimista vagyok.
Voltatok a karacsonyi vasaron? Ugye nem rombolja a hirnevunket? :)
Van arrol vkinek sejtese mekkora kozos koltsegre lehet szamitani?
Pezsgő nem volt (BB se).Vécépapír se, csipsz se. Kapunk viszont jópofa, apró cordia brandű ajtónyitó-rádióskártyát, ami inkább egy hüvelykúphoz (csalihoz, karácsonyfadíszhez, ...) hasonlít, és még nem használható, de majd karácsony után igen. És felrakható a kulcstartóra jól:
A hibák/hiányosságok egy részét még javították, egy másik részét kihúztam (apró dolgok, amiket bár régen kértem, inkább én megcsinálok 10 perc alatt).
Valóban úgy tűnik, felpörögtek a dolgok, mert a maradék nyolc hibából kettőt kb. negyed óra alatt megoldottak. 2 csempe cseréje: három ember megjelent teli kezekkel. Egy művezető, plusz egy ember / csempe. Szia-hol-ott-ütés-verés-kenés-ragasztás-szedés-fugaholnap-viszlát. Ahogy a nagykönyvben meg van írva, sőt.
A maradék nagyrészét a héten javítják, egykettőt szerintem soha.
Hát mára ennyi. Gyertek sokan hamar!
ui.: - A cím egyelőre 1082, Futó utca 34-36 :( Majd lesz Corvin Sétány is valamikor. - A Futó utca felől le van zárva a Futó utcai ingatlan, hehe - Garázs majd karácsonykor használható - Lépcsőházba egyelőre bácsi enged be, mert a hüvelykúp inaktív, ugye - Ja és van postaláda - Ja és T-Kábel
Várjá akkor elmondom. Lehet, hogy még reggel van, és én értem rosszul :D Szóval kidugod a kacsódat meg a fejedet a deci vízzel, smirglivel, hosszú kefével. Kell ehhez vagy ötven centi szabad lyuk. Szóval ötven centi felül fel van csavarva a rolóból. Kihajolsz az utca/sétány felé, nem esel le, megtakarítod szépen, lejjebbcsavarod az ötven centit, aztán nézed tovább a dallast. Ph-érték közben rájössz, hogy a felső 50 centi koszos maradt. Mit teszel?