Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2008.07.24 0 0 2087
Na varjukegy kicsit. A globalizcioba orszag nembukhat bele csak gazdasagi ág.. Az államnak regen nincs meg a hatarozo gazdasgi szereoőpe es nem si tulajdonos olyan sok gehlyen.Amerikat mint minden terulett ahol a szabad keerskedelm letezik a piac befoylasolja. A nagyon olcson,az xportalok munkakbereken es koltsegeken kialakitott ar tszi tonkre az amerikai gazdasagot...es a magas energia fogyasztas
Előzmény: Kobzar (2085)
Mumu Creative Commons License 2008.07.24 0 0 2086
TErmeszetesen,egy viabilis állam nem teszi ad acta a dolgait hanem tortelmi idokig figyemmelksieri hiszen peldaula RAF a negedik generaciojat eli meg.. Az irek hallgatnak de a baszkok ahol meg van penzeles tovab dogoznak. Ez uygtortenoik hoyg mindig akad egy csoport amely levalik a beket akaro error szervezeti veeztoktol...Azok akiknk nincs ams mesteerseguk csak a terror.
Előzmény: Törölt nick (2082)
Kobzar Creative Commons License 2008.07.24 0 0 2085
"Viktimologia ez akarhogy is ragozod, kenjuk ra az aldozatra, hogy megerdemelte."

1. A viktimológia nem rákenés.
2. Már csak az a kérdés, hogy ki az áldozat?
3. Érdemes-e egyes eseményeket minden előzménytől "megtisztítanunk", és úgy vizsgálnunk? A mai amerikai, mélységesen szemforgató és részrehajló közgondolkodás hajlik rá, hogy igen.

Pista kapott egy nagy büdös pofont.
Miért kapta, kitől kapta, megérdemelte-e?
Azért kapta egy felebarátjától, mert az utcán megbögyörészte annak feleségét?
Mindegy, hagyjuk a "viktimológiát".
Senki sem érdemel meg egy pofont, ne vizsgáljuk az előzményeket.

Amerika nem bűnös.
Amerika külpolitikája az emberiség javát szolgálja, és csak mellékesen Amerikáét.
Amerika a legtisztább humanizmus miatt igyekszik hatalmát növelni a világon... hogy mindenütt olyan jó legyen élni, mint Amerikában... hehe, persze.
Az Amerika által diktált világrend a legjobb minden ember számára.

Amerika egy furcsa patrióta burokban él, és azt hiszi, hogy a puszta katonai és gazdasági erővel eldönt minden vitát, és mindent szabad neki.
Hát nem.
Ennek a "hát nem"-nek csak az egyik kicsi, bár látványos szelete a terrorizmus.

Amerika nem a terrorizmusba, vagy a biztonságba bukik bele szép lassan, hanem a globalizációba, aminek legfőbb motorja volt.
Előzmény: Törölt nick (2084)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2084

Ne haragudj de ugy erzem, hogy eppen te vagy az aki karoszszekbol jol megmondja az igazat. Honnan tudhatnank mi, hogy volt-e merenylet kiserlet vagy sem? Majd pont ertesitest kuldenek rola neked, nekem?

Viktimologia ez akarhogy is ragozod, kenjuk ra az aldozatra, hogy megerdemelte.

Előzmény: Kobzar (2083)
Kobzar Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2083
A viktimológiát? Azt hagyjuk.
Meg azt az érvet is, hogy most ért el a technika arra a szintre, hogy jól meg lehessen az USA-t merényelni. Internet, mobiltelefon, nagy utasszállítók, pénzelő olajsejkek, ... stb. blabla.

Nehéz nem észrevenni, hogy az USA a világ valamennyi konfliktusában illetékes elvtársnak érzi magát, és belefolyik mindenbe, hogy a hatalmát kiterjessze (vagy most már inkább csak, hogy megőrizze).
Jha, ennek ára van?
Járulékos áldozatok, sajnos, mint Irakban a felszabadításnál.
Az iraki áldozatokat ugyanúgy sajnálom, mint az amerikaiakat.
Egyetlen apró különbség, hogy az amerikaiak választják azokat a vezetőket, akik ide vezető politikát csinálnak (és továbbra is megválasztják őket), az irakiak pedig nem haszonélvezői, hanem károsultjai voltak és lesznek azoknak a rezsimeknek.

9/11: a nagyság átka.
Egy egészen icipici időre szar került a "békés hátország-lokális katonai akciók a távoli frontokon" elméleti palacsintába. Este megnézzük a szappanopera előtt/után a híradóban mire jutottak a jenki szoldzsörök a válsággócokban.
Nem elég rádobni évente azt a néhány százmilliárd dolcsit a katonai költségvetésre, hogy olajozottan menjenek az amerikai bizniszek?
Kellett Afganisztánban a "szovjetek" ellen vallásos fanatikus tömegeket kiképezni a sejtszerű működésre, felfegyverezni őket, gerilla harcmodort tanítani nekik, megágyazni az Al-Kaida-nak?

Nem volt terrortámadás az USA-ban a 9/11 óta?
Ez három dolgot is jelenthet:
1. Akartak merényelni, de lefülelték őket, és most yól hallgatnak róla, nem szeretnek dicsekedni.
2. Akartak merényelni, de elrettentette őket a motozás a reptéren.
3. Nem akart senki merényelni, ehelyett a karosszékből nézik, ahogy irdatlan pénzek felhasználásával hamis biztonságérzetet teremtenek maguknak az amerikaiak.
Előzmény: Törölt nick (2081)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2082
Egyebkent a RAF a mai napig felszinen van Nemetorszagban mint tema, tetszik, hogy nem seprik az asztal ala es barmi hirmorzsa felszinre kerul roluk, oles cikkek jelennek meg rola.
Előzmény: Mumu (2077)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2081
Hagyjuk a viktimologiat.
Előzmény: Kobzar (2075)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2080
Egyebkent halvany fingom sincs. Nem en vagyok a tewrrorista elharito szervezet. Viszont meg kell adni, 9/11 ota nem volt terrorcselekmeny Amerikaban.
Előzmény: Kobzar (2076)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2079
Begyes nok? HAHAHA!!! A smasszerno begyesebb volt !!!
Mumu Creative Commons License 2008.07.22 0 0 2078
Komm Zeit,komm Rat..jon majd ennek is az ideje.
Mumu Creative Commons License 2008.07.22 0 0 2077
Mindig voltak terroristak.Peldaul a kerezstes haboruban az asassinok..a nevuk megmaradt mint gyilkosok szinonima akik akkor profi gyilkosokent fizetve voltak a msuzlimektol hoyg gyilkolaszak a teblabolo keresztes lovagokat..
Most azzoinban talakozott a tetetkre keszek a penzelokkel ( mar az ir mozgalmak idejen, ) igy lettek egyre vezeylesebbek. A nemet RAF-ot a kommunista orszagok penzeltek,a mai muszlim terroristakat a petrol orszagok a palesztinai zsido Stern-t es Irgun-t az akkori gazdag amerikai zsidok... Semmi sem uj a nap altt e ktesgkivul ahoyg irod az intensitas lett nagyobb es az államok szabadelvusegel megbekolyozott tehetetlensege..
Előzmény: Törölt nick (2074)
Kobzar Creative Commons License 2008.07.22 0 0 2076
Az 1959 óta működő ETA baszk szervezet miatt miért nem vezettek még mindig be szükségállapot Spanyolországban és Franciaországban, miért nem szednek mindenkitől ujjlenyomatot, miért nem tapogatják a begyes nőket a reptereken?
700 emberük börtönben, szeparatisták, 3000 embert megöltek, mégsem kényszerítették rá az amerikai típusú dilinyót a két országra.

http://en.wikipedia.org/wiki/Basque_Fatherland_and_Liberty
Kobzar Creative Commons License 2008.07.22 0 0 2075
... és a terroristákhoz mi miatt jutottatok?
Miért nem volt 10,20 vagy 50 éve "terrorista fenyegetés" az USA-ban?
Egy adag robbanószert övbe tölteni, és megnyomni a gombot egy zsúfolt buszon, vagy robbanószerrel rakott teherautót, repülőt nekivezetni épületeknek: ehhez nem kell a XXI. sz-i technika, nem ezen múlt.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.22 0 0 2074
Szerintem a terroristak miatt jutottunk ide. Es kizarolag o miattuk. Emberi jogok tulzott kultuszarol mar egyaltalan nem beszelhetunk mert egy olyan reteg uralkodi rajtunk aki abszolut nem rendelkezik semmifele joggal, csak az engedelmeskedes jogaval es kotelessegevel. A barbarizmus uralkodik a civilizacio felett,
Előzmény: Mumu (2073)
Mumu Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2073
Ilyen vilagba elunk. Ez az ugynevezett liberalizmusnak (ami persze nem azcsak anank a karikaturaja) kovetkezmenye. Az emberi jogok tulzott kultusza a flower-power mentalitas ( Sarte es Marcus ) eltorzult kovetkezmenye. Ma a szemelyes jogok elobbre vannak mint az emebr valos fejlodese, tarsadalmi magatartasanak fejlodese.
Nem not fel az ember annyira hoiyg szemelyes jogainakgarantasaval ne legyen veszedelmes a tarsadalomra.
Előzmény: Törölt nick (2072)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2072
Tudod amiota atlatszo najlon zacskoba kell csomagolni a mikroszkopikus meretu kozmetikumokat a repuloutra, sokszor latok aranyer elleni kenocsot a zacskokban. Ugy erzem ez az intim szferahoz kellene tartozzon de udomasul kell venni, hogy az megszunt. Valamelyik nap az egyik repuloteren "tapogatasos vizsgalatot" vegeztek rajtam vagyis a szo szoros ertelmeben kezzel letapiztak. Es persze mindenki elott. Persze mosolyogtam ahogy illik es viccelodtunk kozben a smasszernovel de megis legszivesebben felrugtam volna. Es meg panaszkodtunk a szocializmusban ha lehallgattak a telefonunkat...
Előzmény: Mumu (2069)
Mumu Creative Commons License 2008.07.20 0 0 2071
nezzd mindig isa utkoztnek a celok az ertekeek. Miert ne lasak ,ertem a hivatalosak,ha van szigoru alalmtitok ,hogy mit vasarolok,miet titok a szokasaim ha nincsenek problemak..a mg 50 evel ezoltti korfolyoso basena lakasok idejn mindeki tudott midnkirol..volt ezzel egy bnayg problema. SA mai ember nemerdemlúki emga telkjse oltalmat mert sok a terrorista ,a bunozo ..
Előzmény: Kobzar (2070)
Kobzar Creative Commons License 2008.07.20 0 0 2070
"A mai állásában a biztonságnak egy universalis rendszer segit a bunozok elfogasaba de ..ennek az ismereteben mar a prevencioban is .."

A bűnözők elfogásával semmi gond.
A gond ott kezdődik, hogy megteremti az alapot egy olyan rendszerhez, melyben a titkosszolgálatok és a nem titkos szolgálatok mindent tudnak az egyénről, percre pontosan.
Hol jár (mobil cella infó), mikor vásárol, mit vásárol (bankkártyák), ... stb. már most is rendelkezésre állnak, de az esetek egy részében problémák léphetnek fel.

Majd, ha következő lépésben minden elképzelhető helyen kizárólag az ujjlenyomatoddal fogod igazolni, hogy te vagy te, akkor válik tökéletessé az egyén ellenőrzése.

Jöhet a sci-fi, hogy a kilincsekbe, a billentyűzetekbe, ...stb. is leolvasót építenek, ami küldi az infot a központnak.
Ha történik egy bűncselekmény, a számítógép már köpi is ki az elkövető nevét, lakcímét, pillanatnyi tartózkodási helyét, és már mehet is a kommandó elfogni.

Ha CSAK az a cél, hogy rend legyen, és egy bűncselekmények nélküli világban szeretnénk élni, akkor zsupsz be az agyba a viselkedés-szabályozó csipet, nem bánom.
Előzmény: Mumu (2069)
Mumu Creative Commons License 2008.07.20 0 0 2069
Ha mindenkirol vesznek akkor igenis rendben van...
A mai állásában a biztonságnak egy universalis rendszer segit a bunozok elfogasaba de ..ennek az ismereteben mar a prevencioban is ..
Mindig megkerdeztem magamtol hogy milyen titkokat probalunk ezzel a fene nagy szabadsaggal fedezni ? Mit bant engem ha tudjak rolam hogy olyan vagyok mint amilyenek mutatom magam? Miert ne vallaljam magamat a tarsadalom elott ? Medig kell az ugynevezett szemelyes szabadsag takarja a stiklieimet ?
Van egy intim szfera termeszetesen,amely hozza tartozik az egyen elkeritesehez a tobbitol,az egyen szemelyisegenek kihangsulyozasba,nem kell a furdoszobaba (ha nem kimondottan szereted.. ) bekukantson mas...
De valahol ilyen szuken (a furdoszobat szimbolikusan ertem ) kell megszabni az egyeni titok igenyet,a szemely specifikuma kore.Nem tovabb. Ma az aglomeraciokba elnek az emberek,a kozosegnek de a melleted elo egyenek is joga van tudni ki es miylen az aki ott el az o nagyon szuk mozgasi korebe..
Előzmény: schgy (2066)
schgy Creative Commons License 2008.07.19 0 0 2068
Nálunk is van évente fénykép, leginkább a PTO finanszírozása a célja (az ára kb. 2-szerese a Sears árainak), de tényleg jól jön.
Egyes államok szabályai tényleg nagyon különbözőek tudnak lenni, ebben orosz féllegális ismerőseim nagy tudorok, de gondolom a mexikóiak is ugyanúgy kihasználják.
schgy
Előzmény: Törölt nick (2067)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.19 0 0 2067
En meg ilyen ingyenes ujjlenyomatrol nem hallottam, biztos jo otlet. Nalunk az iskolaban keezitenek minden evben fenykepet a gyerekekrol ami felhasznalhato ha elvesznek. Ugy latszik masok a new jersey-i szabalyok, mint a coloradoiak. Itt kell ujjlenyomat a jogsihoz, ID-hoz.
Előzmény: schgy (2066)
schgy Creative Commons License 2008.07.19 0 0 2066
"'Amerikaban minden, ertsd minden lakorol vesznek ujjlenyomatot.'

... és ez szerinted rendben van?"
Rendben sincs , de így sincs. Én pl. mivel az ominózus reptéri ujjösszepiszkolás bevezetése óta nem léptem át USA határt, hivatalosan ismeretlen ujjlenyomattal rendelkezem. Jogosítványhoz, legalábbis New Jersey-ben biztosan nem kell, mert azt évente kell hosszabbítgatnom, mint azt már kb. négy éve a zindexes fórumokon is leírtam. Cserében annyi papírt követelnek, hogy nem állíthattam át az összes számlámat papírmentes üzeműre (ilyenkor nem szálalevelet kapsz havonta, hanem csak emileket), mert akkor nem lenne elég "lakcím- ill. személyazonosságigazolási pont"-om.
A lányom útleveléhez sem kellett (ő az egyetlen USA állampolgár a családban, ergó csak neki van ilyenfajta útlevele is, a többieknek meg kell elégedniük két-két útlevéllel), viszont otthon van minden gyerekről ujjlenyomatunk, amit a nagyobb boltok előtt kampányszerűen, ingyenes szolgáltatásként szoktak csinálni egyetlen hazavihető példányban, hogy ha elvész a gyerek, akkor ezt az adatot is megkaphassák a rendőrök.

schgy
Előzmény: Kobzar (2062)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.18 0 0 2065
Egyebkent epp nemreg valtoztattak az utlevelfenykep stilusat Amerikaban, azelott az egyik fulet mutatni kellett es nem lehetett benne fulbevalo, ugye ekkora baromsagot a 21. szazadban...az egesz fenykepezes egy vicc, ki ismerne fel valakit egy tiz eves utlevelkepen?
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.18 0 0 2064

Kobzi, teccik nem teccik, a teknika halad es ami regen a pontos szemelyleiras volt az utlevelben meg szemelyi igazolvanyban az ma az ujjlenyomat. Mar a fenykep is felesleges, hiszen mindenki ugy valtoztatja az arcat ahogy akarja. Nemsokara iriszfenykepet is keszitenek meg DNS mintat vesznek. Ez van. Mit szolnal, ha ma nem szamitogepen, hanem regi tipusu irogepen klattyognank? (Nem beszelve, hogy akkor nem is irogatnank ide...)

Viszont nagyon furcsanak tartom mikor egy nepcsoportot a legmodernebb eszkozokkel azonositanak, a masikat meg tessek-lassek fenykep vagy (hamisitott) szul. akvi kivonat alapjan.

Nem ertem amit a bunozokreol irtal, Amerikaban mindenkirol keszitenek ujjlenyomatot, bunozo, nem bunozo. Itt ez nem kelt felhaborodast, egyszeruen teknika. Az felhaborodast keltene, ha csak a hispanokrol, vagy kubaiakrol vagy indianokrol, stb...keszitenenek meg akkor is, ha ok nagyobb szamban ulnek bortonben.

Előzmény: Kobzar (2063)
Kobzar Creative Commons License 2008.07.16 0 0 2063
Ez a "mindenkiről ujjlenyomat" vagy "csak egy csoportról ujjlenyomat" különbség olyan nekem kb., mint "mindenki vallásának regisztrálása" vagy "csak egy csoport vallásának regisztrálása".
Előzmény: Törölt nick (2056)
Kobzar Creative Commons License 2008.07.16 0 0 2062
"Amerikaban minden, ertsd minden lakorol vesznek ujjlenyomatot."

... és ez szerinted rendben van?
A bűnözőkről, és az ilyen életformában tengődőkről nem szabad, csak mindenkiről?
Előzmény: Törölt nick (2056)
Kobzar Creative Commons License 2008.07.16 0 0 2061
A nagyvárosok mellett létesült táborokban vesznek mindenkitől ujjlenyomatot, akinek nincsenek érvényes olasz vagy EU-tagországbeli azonosító papírjai, nem legálisan tartózkodik az országban, nem tudom olvastad-e a cikket, amit linkeltem.
Jah, hogy ezekben a táborokban 99 %-ban romániai cigányok élnek?
Elnézést, akkor tessék tovább táborozni kőkorszaki szinten, és koldulni minálunk, nem vagyunk mi rasszisták?
Előzmény: Törölt nick (2060)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.16 0 0 2060
Semmi kifogasom az ujjlenyomatozas ellen. De mindenkitol venni kell. Es mi ez a hanta a bunozes meg az illegalis bevandorlas kevereserol? Az olasz allampolgar cigany nem kovet el buntenyt, az illegalis igen? Ehhh...nem idegesitem magam tovabb.
Előzmény: Mumu (2058)
Mumu Creative Commons License 2008.07.15 0 0 2059
Megertem
Előzmény: Mumu (2058)
Mumu Creative Commons License 2008.07.15 0 0 2058
Orulok hohy ki állsz a diszkriminacio elel.Ugyanakkor mint jogasz aki szeretne biztonsagot,el ismerm hgy maskep anygon keves lehetoseg lenne identifikalni a bunost
Előzmény: Törölt nick (2057)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!