z Erste Bank elemzője szerint a forintárfolyam a mostaninál gyengébb szinten fog beállni. Egyetért ezzel a Raiffaisen Bank elemzője is. Török Zoltán szerint ugyan több forgatókönyv is létezik a forint árfolyamának alakulásáról, a legvalószínűbb az, hogy 12 hónap távlatában 270 forinting gyengül az árfolyam. A forint gyengülése valószínűleg folyamatosan történik, kisebb-nagyobb megugrásokkal. Török szerint egyértelmű, hogy gyengülő pályára állt a forint – elsősorban külső piaci hatások miatt. Természetesen nem zárható ki a 250-260 forint közötti árfolyamsáv, ehhez azonban kedvező belső- és külső környezet kellene.
Nyeste Orsolya szerint jegybanki beavatkozás, vagyis kamatemelés csak akkor valószínű, ha a piacot kell megnyugtatni, vagyis ha hirtelen, jelentősen elkezd gyengülni a forint. Rendezett, folyamatos gyengülésre azonban nem valószínű, hogy kamatemeléssel reagálna a jegybank – véli a szakértő.
Intervenció azonban nem elképzelhetetlen, akár jegybanki, akár más szereplők részéről. Pénteken például a Magyar Fejlesztési Bankot látták aktivizálódni a forint védelmében a kereskedők.
Csak az hogy tele van nehezfemekkel.A harcsa nem oshonos a Po-ban ugy lett betelepitve,aztan mivel eleg ellenallo a fo halfajta lett ott az olasz nem horgassza nem is eszi.A Po europa egyik legszennyezetteb folyoja.
szvsz Orbánék a beígértek közül néhányat (pl. az elemes kartács által is jelzett kisebb forrássigényű, de közérzet javító lépéseket) a program legitimálása érdekében azonnal végrehajtanak, néhányat kitolnak, néhányat "elfelejtenek".... hogy a lépések ütemezése hogy néz ki, outsiderként halvány lila segéd fogalmam sincs...
ami egy kulcskérdés, az az, hogy milyen konvergenciapályában gondolkodik a Fidesz.... szvsz kitolnák 2-3 évvel a csatlakozást... de azt hiszem az Unió, s a nemzetközi befektetők szempontjából is nem az a lényeg, hogy kitolja-e, vagy nem, hanem hogy hiteles programot tesz-e az időpont mögé.... szvsz nem megoldhatatlan, bár vékony palléron táncolás...de ez nem ismeretelen már :)
"Hogy többe fog kerülni az évente esedékes horgásztúrám a Pó deltába,mert drágábbért vehetek eurót."
Ocsi ezzel a Po delta harcsazassal nem dicsekednek.azt a halat legfeljebb tragyanak lehet hasznalni,de te azert csak edd meg de eladni ne probald nekem,mert helyben szetrugnam a seggedet. Talan jobb lenne megtanulnod horgaszni pl tiszai sullore:-)O
Mi a véleményed a másik oldalról? Az SZJA és a TB drasztikus csökkentése, a kórházak állami szektorban tartása lenne a megoldás a strukturális problémákra?
Miért tekintik az analisták a Fidesz győzelmét a még rosszabb forgatókönyvnek?
Gyurcsány is csak a mi kontónkra felvett hitelekből nagylegény.
Mélységes tiszteletem mellett ezzel vitatkoznék.... de nem abból a szempontból, hogy a mi kontónkra felvett hitelekből, mert ez evidens, hanem sőt...:)
nagylegény.... ??
szvsz a nagylegény léthez hozzátartozna a pofonosztás, a tettbéli keménység.... de Gyurcsány policy szempontból lóf.szt sem csinál másfél éve.... hatalomtechnikailag eccerűen megpróbál túlélni, a pr-esei és sajtóháttere révén felépít egy virtuális világot, osztá' kész..... de úgyamúgy a nulla felé tendál a kormányzati teljesítmény....
persze gyün a nagy szöveg Fletó és kliensei részéről " tugggggyyyyyuk, hogy micsinyájjunk április után... húúúúúdesokatmegakarítunkmajdaközpontikormányzaton" (vö. Szilvássy mai kinevezésével :) )
ha valóban az ország - a nemzetet most ne is említsünk - szempontjait is figyelembe venné, télleg a kormányfői posztra érett és tökös egyed - nagylegény - lenne, akkor a hatalomra jutását követően haladéktalanul belekezdett volna a strukturális problémák megoldásába......
Top 100 gazdagként ugyebár financiálisan független ez e drága ember, ergo k.vára megtehetné, hogy télleg az ország érdekei lebegjenek csupán a szemei előtt, s cselekedjen....
így viszont asszem nem tévedek nagyot, ha aszondom, hogy egy politikai vénával megáldott, okos!, dörzsölt, ugyanakkor gátlástalan, hataloméhes, narcisztikus f.sz a jelenlegi kormányfőnk...
ps mielőtt bárki az inkoherenciára hívná fel a figyelmem, aszondanám "Őrültnek őrült, de nem hülye"" :)
31 éves vagyok. A 0-ról indultam. Most van egy 59 nm-es lakásom (100éves) aminek a megvételénél céges kamatmentes hitelt kaptam. (Ha ez nincs, kisebbet veszek).
Meg van egy 19 éves BMW-m. Hitelem nincs, megtakarításom van. Amíg nem volt lakásom nem voltam nyaralni, minden kiadás meggondoltam, a lovét pedig a tőzsdén fialtattam.
kicsihuszar. 10-20%-os hozameses eseten nagymultu cegek, mint pl az intel, profitfigyelmeztetest adnak ki. ezek utan be is rogy az arfolyamuk vagy 25%-nyit.
Nem a képességgel van a gond, hanem a politikai környezettel. Azt meg nem ő cseszte el.
No erre kíváncsi lennék, hogy mily "politikai környezet" az, amely releváns tényezőnek számít egy koherens gazdaság- és társadalompolitikával és parlamenti többséggel rendelkező politikai csoportosulás döntéseiben?
Amennyiben a nemzetközi környezetre gondol Neocortex olvtárs, háááááát asszem az ideiglenesen a kormányfői poszton állomásozó GYF nem cserélne a 98-02 közti OV-val ld. pl. a forint bedőlése és a pü válság szinte kizárólag csak a kedvező nk környezet - a nagy mennyiségű likvid tőke - miatt késik(ett?)....
igaz, ez má' gazdasági, s van egy olyas érzésem, hogy Neocortex olvtárs nem ilyesmikre gondolt :)