Gondoltam össze kellene hozni néhány környékbeli, kellően fanatikus, amatőr természetbarát fotóst, hogy ne csak véletlen akadjunk egymásra, mint velem is történt párszor mostanában!
Nyitottam hát egy topicot!
Bízom abban, hogy összejön egy remek kis társaság, akikkel néha- néha összeülnénk (a szó szoros értelmében) egy pohár bor, sör mellett vagy esetleg közös fotózásokon egymás próbálkozásait kritizálni, tapasztalatot cserélni.
Hát igen a Mark III egy más dimenzió. kb egy 30as sorozatot lőttem vele aztán fotóztam tovább és nem nyígott. A kijelző is óriási lett, nagyon bejövős. Lesz majd egy összehasonlító képsor iso1600-6400ról róla, ott is kivételes.
Amúgy lent volt az 580 EX II is. Nagyon nem tetszik. A váza anyaga sokkal gagyibb lett kinézetre.
Kösz. A mark 3 bassza a csőröm nekem is rendesen, főleg, mert jónéhány akcióról lehetet volna mostanság jobb képet csinálni egy gyorsabb és nagyobb pufferű géppel (a 400-as 5-6 kép után megáll az extrém kártyánál is és kiirja hogy dolgozik). Képminőségről meg talán ne is beszéljek. Pl. erről tegnap, bár talán ez se lett olyan rossz a csónak oldalán kitámasztva kapásból:
Amint lesz újra idő feldolgozom képeket és felrakom.
Addig rövid szóbeli összefoglaló: Canon elhozta a Mark III-at. Volt róla egy órás prezentáció. Meg többek között őt is ellehetett vinni 1-1 órára kipróbálni. A 10frame/sec-es sorozat nagyon durva. Amik még lent voltak vázak kipróbálás terén: 1d s Mark II, 5d, 30d, 400d + obik a szokásosak: 70-200 /2.8, 24-105 /4, 100 /2.8, 50 /1.4 ... 600 és 500 /4. Előbbi 7kg azt csak felügyelettelt az erkélyre vittük ki. A csávó elmonása szerint a Mark III váza annyira meglett erősítve, hogy aki erőből bírja megtartható az obi csak a vávzat tartva. Fuji elhozta az S5 Pro-t. A 400%-os dinamika amit tud nem semmi. Sigmások nagyon passzívak voltak mindenre. Kb úgy álltak hozzá ha valamit kiakartál próbálni h minek neked az.
Model fotós előadáson voltam. Félórába begyűrve az alapabb ismereteket elmondták a portrézásról + lehetett kérdezgetni.
Volt studio fotózás 2-2 modellel mindig. Divatfotózás része az yo volt, fürdőruháson mindenki aki ép kanos volt odaáramlott, így nem sok alkotójellegűt lehetett kivitelezni.
Minden résztvevő kapott egy fehér derítő ernyőt + Canonosok osztottak határidőnapló, stb. Tripontosok és Digicamesek csináltak 10%-os akciót ami még egy hónapig érvényes a résztvevőknek.
:-( Sajnos az lett vele, amire mindannyian számítottunk. Töpörtyű Kapitány aznap már elég gyenge volt, amikor beszéltünk. Megpróbáltam, amit mondtál, sikerült a csőrét is kinyitnom anélkül, hogy megsértettem volna, de már le sem tudta nyelni a beletett kaját.
Egyre inkább csak szédelgett már, és látván a gyengeségét, kivittem a kert mögé, egy árnyas helyre némi víz társaságában. Gondoltam, rábízom a természetre, nem bírtam volna végignézni a pusztulását, pláne hogy kiderült, hogy nem fogok tudni segíteni rajta.
Gyakran ránéztem, és érdekes módon kb. 2 óra elteltével mintha új erőre kapott volna. Újabb etetési kísérlet, újabb kudarc. Később el kellett mennem itthonról, mire visszaértem, már nem volt ott. Nem hiszem, hogy a saját lábán ment volna el, és talán jobb is neki így, a fején lévő seb is elég fájdalmas lehetett.
Azzal vígasztalom magam, hogy ha nem hozom el, 5 max. perce lett volna az út közepén. Így meg egy bő napot még élt. :-/
Én fenyőrigóra gyanakszom, bár nem értek hozzá, és lehet, hogy hülyeséget mondok. Itt van 2 kép, amiket szögkereső híján saccra beirányzott géppel lőttem:
Sajnálom szegényt, mert nagyon tudott ragaszkodni. Hát ennyi. Legközelebb nem hozok haza fiókát.
Szájtátva néztem az egészet az erkélyről, sajna nincs technikám a rögzítéshez...:-( Félig megvakultam, kicsit süket lettem, se van egy örök élményem:-)))))
Én fixen megyek egyik fehérvári fotós sráccal. Péntek reggel Pestről vonattal, meg majd azzal haza is. Szombat este vagy vasárnap jövünk haza (ez még vizsgáimtól függ).