Bayer Zsolt: (...) Mert tudod, Ferenc, én 1988. március 30-án éjjel Fideszt alapítottam. Te pedig gyáva és sunyi KISZ-Führerként leveleket írogattál a pártführereknek. Ez az alaphelyzet. (...)
Csodálom, hogy Zsoca még nem akarja bántalmazni Fletót. Csintalant és Megyót pofán vágta volna, Eörsinek meg egy lefejelést kívánt utólag a taxisblokádért.
Vedd már észre egy életre, hogy Magyarországon NEM VÁLASZTUNK miniszterelnököt, mi csak PÁRTOKRA szavazunk, majd a győztesek (...) megválasztják a MINISZTERELNÖKÖT!
Bayer egy peches törleszkedő újságíró, aki mindíg rosszkor van rossz helyen. Ahányszor vadul küzd valami, vagy valaki ellen, mert azt hiszi ez a trend, megváltozik a szélirány. Hadd írjon amit jólesik. Végülis valamiből meg kell élnie. Gyurcsánynak
Pont tegnap olvastam, hogy a világ erkölcsös és erkölcstelen emberekből áll, és ezt a felosztást az erkölcsös emberek végzik (vagy valami ilyesmi, nem emlékszem pontosan). Azt hiszem, ez a megállapítás maximálisan igaz erre a cikkre.
Na látod. Bayer az erkölcsös, Gyurcsány meg az erkölcstelen ember.
Ma sem értem, minek hőbörög a jobboldal Kende könyve miatt. Néhány ízléstelenségtől eltekintve nem volt abban a könyvben semmi különösebben sértő. Legfeljebb az, hogy a Jelről mint esendő földi halandóról írt.
Szerintem is van egyfajta legitimációs deficit Gyurcsány miniszterelnöksége körül. De ez még nem jelenti azt, hogy nem ő a miniszterelnök. Mivel a megválasztása a jogszabályoknak megfelelően történt, tőle ezt a tisztséget a megbízatása időtartamára elvitatni nem lehet.
De ez a cikk elsősorban nem erről a kérdésről szól, hanem arról, hogy Bayer Zsolttal, az erkölcsös, meghurcolt családi hátterű emberrel szemben áll Gyurcsány, a "gyáva és sunyi" ember, akinek a gyávasága és sunyisága a KISZ tagságából, az ott betöltött pozíciójából és a FIDESZ-szel szemben elkövetett tetteiből ered. Ráadásul a cikk szerint Gyurcsánynak apósából eredően nincs joga semmilyen formában véleményt nyilvánítani 56-ról.
Pont tegnap olvastam, hogy a világ erkölcsös és erkölcstelen emberekből áll, és ezt a felosztást az erkölcsös emberek végzik (vagy valami ilyesmi, nem emlékszem pontosan). Azt hiszem, ez a megállapítás maximálisan igaz erre a cikkre.
Milyen hamar elfelejtette Bayer Zsolt azokat az időket, amikor ezt mondta a Fideszről (ez már a hősi éjszakai műszakja után volt néhány esztendővel):
"...lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón. Meg a titok is egyre több lett, s a titkok számának emelkedésével párhuzamosan sűrűsödtek a fontos arcú fószerek".
Hja, aki egy forintért kap kastélyt, és jó gyomra van, annak könnyen irányíthatóvá válik a memóriája. Azontúl nyalni fogja azt a kezet, amelyikbe korábban beleharapott.
Te büdössajt! Néha magadat is alulmúlod jellemtelenségben. Mit szólnál, ha itt valaki itt a te édesanyukádat fikázná? Te Jágóáder családfakutató gusztustalanság!
Bár te is sokat seggítesz utánozhatatlan stílusoddal a jobboldal bukásának előidézésében.