Eladósorban az eddig megjelent BSG-DVD-k, tessen mailben jelezni, ha valakit érdekel. Egyben 28000+postaköltség (alkudni kötelező), ha külön kell valami, megbeszélhetjük.
Belekezdtem a Nagy Battlestar Galactica Újranézőbe. Aki nem szereti a darálást, hanem inkább elidőzik kicsit az epizódokon, az csatlakozzon hozzám! Érdemes megnézni, hogyan változik a sorozat egésze a vége ismeretében.
Tegnap véget ért nálam is. Egykor még a TV2 gyalázatos változatával kezdtem,de a remek szombat délutáni időpontok miatt végül abbamaradt. Az idén viszont újra késztetést éreztem a sorozatra és teljesen magával ragadott.A második évad kiemelkedő volt,de a többi se volt rossz. A lezárás lehet nem volt a legtökéletesebb,de lehetőséget adott,hogy az ember átgondolja újra az egész sorozatot vagy akár az élet nagy kérdéseit is.
Azt hiszem ysu blogján még el fogok időzni.
A negyedik évadban csomót filóztam a szavazástól,amikor kiderült minden cylon sorszáma, hogy ha 7-en vannak akkor miért lett egy 8-as sorszámú is az 1-6 után. Végül arra jutottam,hogy tuti van hetes is csak ő a nagy titkos figura. A 15ös részben végül megkaptam a magyarázatom,de aztánl Denielnek nem lett szerepe. Ha Kara angyal (Lee és a galamb párhuzam) volt nem lehet,hogy a zongorista maga Úr volt aki megadta az útmutatást (zene=FTL kordináták képében)?
Nem tudtuk meg biztosan, de minden jel Baltarra mutatott. (éppen bűnbánós korszakában volt, ld. pl. Doral lecsukatása, ráadásul egyedül róla láttuk hogy tud a 12 modellről. Maximum egy cylon tehette volna még oda, de azoknak meg nem igazán állt érdekükben ilyen fontos infót eladni, inkább minél többet hazudtak volna helyette)
Szia, nem biztos, hogy jól értem, de valami ilyesmit mond:
I haven't really spoken about any the other actors. You know. Who I hate. And I just wanna get into that right now. I've got a special message for Mary McDonell.
Ez lenne a leírása. Én még nem láttam, épp az imént találtam:
Leírás: Csillagközi romboló: Penge (Battlestar Galactica: Razor) színes amerikai fantasztikus akciófilm, 104 perc, 2007
rendező: Félix Enríquez Alcalá forgatókönyvíró: Ronald D. Moore, Michael Taylor
szereplő(k): Edward James Olmos Mary McDonnell Katee Sackhoff Tricia Helfer James Callis Michelle Forbes
Tartalom: A Cylonok pusztító támadásának előestéjén Kendra Shaw szolgálatra jelentkezik a Pegazus csillagromboló fedélzetén. Azon a végzetes napon az emberiség sorsa örökre megváltozik, de Kendra élete is új irányt vesz: parancsnoka, Cain admirális "pengévé", azaz különleges harcossá képzi ki őt. A Csillagközi Romboló: Penge fellebbenti a fátylat a Pegazus elmondatlan történetéről a Cylonok rohamának csodával határos túlélésétől kezdve a Lee Adama parancsnoksága alatt végrehajtott első torokszorító küldetéséig. A rajongók számára kihagyhatatlan ez az akciódús kaland, amely vérfagyasztó titkokat tár fel az emberiség végzetéről és a Csillagközi Romboló legendájának utolsó fejezetéről.
Ja, és azt ne felejtsük el, hogy csak a cylonok hittek Istenben. Az embereknek több-isten hitük volt! :)
Kivéve azokat az embereket, akik nem hittek semmiben, meg azokat, akik elhitték, hogy egy isten van. Baltarnak már egész szép számú követője lett a végére.
De Baltarra érdemes odafigyelni:
Isten=istenek=természet törvénye=sors stb.
Bárhogy hívod, mindegy, nem az a lényeg.
A készítők dierekt nem adtak 100%-osan egyértelmű válaszokat. Nem tudtuk meg, hogy ezek az angyalok akkor most kicsodák, micsodák, még más idegen lények is lehetnek, ahogy nem kizárt egy nagyhatalmú AI sem, de persze lehet a hagyományos angyal- és istenfelfogás, ha valaki el tudja fogadni. Az elején direkt hagyták nyitva a "kicsoda Hatos" kérdését, így egyensúlyozva a valóságos és irracionális események közti vékony vonalon. A Minisorozatban még Moore sem tudta, merre fogja vinni ezt a vonalat, mit akar kihozni belőle.
Igazából mi a problémád a dologgal? Hogy szerinted angyal nincs? Vagy hogy nem derült ki egyértelműen, hogy angyalok voltak? Vagy hogy másnak gondoltad őket?
A topik visszaolvasásának azért nincs értelme, mert ki tudja, hányan írják le azt, amit egyértelműnek gondolnak? Vagy hányan nem írják le inkább?
Nem is tudom. A legtöbben azon akadtak ki a befejezés kapcsán, hogy mekkora baromság a vége, mikor az emberek feladják az összes tudást/technológiát és ősközösségi szinten akarnak tovább élni. Na, nálam inkább ez az angyalos (+ isten) dolog lógott ki. :)