Mellékelve az eddigi jelentkezések feltüntetve az a technika amit írtatok. Lehet, hogy telefonon többről is esett szó, de bizonytalan emlékeimre nem szeretnék hagyatkozni.
A menü is nagyjából összeállt:
Péntek du : némi hideg falatozni való vacsiig
vacsi: dám lecsós apróhús
Szombat reggeli : házi finomságok
ebéd: töltött csirke, sült hal, ezaz
vacsora: gombás, tejszínes dám
Vasárnap reggeli: ami maradt
ebéd: dám apróhús áfonyával
Lesz desszert is de azt még nem tudom mi.
Akik eddig jelentkeztek:
p s v T. Attila 1 1 1 Triode TRV-A300SER csöves erősítő, Triode TRV-CD5SE csöves CD lejátszó és DAC, Icon Audio FRm1plett rendszer
... ami, miután kvfőzős alkalmazásban nincs gyakorlati jelentősége az abszolút pontosságnak, kicsit racionálisabb elgondolás, mint a precíziós platina szenzor.
Vicces, de még jobban járhatsz, ha az SSR-t és a "K" hőelemet külön veszed meg. Utóbbihoz 12 bites ADC-t panelt is kaphatsz ráadásba, ha ügyes vagy. Innen már csak pár lépés egy DIY PID hőfokszabályzó:)
Gyártottam én sok jó szentkirályit. Igyátok csak, úgyis öregszetek, nem kell, hogy álljon a bráner. Jó az a nátrium bromát, meg kálium-bromát oldat nektek. :o)
Nem olvastam el a szöveget, de gondolom a K hőelem pontatlanságával kapcsolatosan hallhattak valamit amit aztán valahogy leírtak.
Kávéfőzőnél ez valóban nem nagyon számít. Felírod, hogy az adott kávét milyen beállítással készítetted, a következőben ugyanezt állítod be. Ezt alkalmanként még korrigálni is kell. Hiába ugyanaz a kávé, a pörkölés nem mindig pontosan úgy sikerül, öregszik... utána kell menni a hőfokkal 1-2 fokot. Az elsőre meg így is - úgy is próbálgatással kell belőni. Kávéfőzőtől is függ.
Ha szerzel olyan műszerdobozt amibe be lehet építeni a PID-et + egy dugaljat és egy egy kapcsolót akkor én összepakolom.
A kávéfőzőmben több mint egy éve működik.
Az olcsó megoldásnak az a legnagyobb hátránya, hogy K típusú hőelemmel működik, az pedig nem pontos. Mármint abszolut értelemben, pár fokkal többet - kevesebbet mutat. Egy pontos hőmérővel le lehet hitelesíteni és akkor tudható, hogy a beállított 72 fok az valójában 73 :).
PT100 hőelemmel pontos, de azzal + még SSR-el is nem szeretik a kínaiak készletben árulni.
A PID-SSR-K tipusú 5eFt-ból megvan postával, PT100-al 12eFt felett találtam az ebay-n
Ha csak ezen múlik, sztem bármelyikünk leszalad a forráshoz, hogy hozzon Neked egy csöbör vízet! De csak ezt fogyaszthatod ám, a szűzpecsenye helyett is!:))))