kevesebb vagy minőségebb szénhidrátot kell enni. nem sokkal. ki kell kísérletezni mi az a mennyiség, aminél nincs nagy zsírosodás. a kieső kalóriát pedig lehet pótolni "jó" zsírokkal. pl. lenmagolaj.
Évek óta kisebb-nagyobb kihagyásokkal próbálok alakformálni, (sokan hülyéznek le: " mit akarsz még 55 évesen ? " ) most januártól fogadkozás, hogy komolyan veszem, ráhajtok.
Otthon fekpad, kézi súlyzók, csigás hátgép, lábakat a Gildamax-ban.
Általaban 2-3 nap edzés késő délután, egy nap szünet.....és igy tovább.
Egész életemben túl vékony voltam, 30 évesen 175 magas, 68-69 kg.
Igyekszem jó minőségű kaját enni, napi ötször+az edzések utáni turmix.
A lényeg : a tömegnövelés nem kis derékméret növekedést hozott, 95 cm, a testsúly 78- nál tart.
Muszáj valahogyan ledolgozni a pocakot, de hogy ? Kevesebb kaja biztos izomvesztést is hoz .
Mit tehetnék ?......hiszen még jópár kiló kellene pluszban.
Karesnál nem csak specális edzéstervre van lehetőség, hanem gyakorlatban is megmutatja a gyakorlatok specális helyes kivitelezését. Mindenképpen érdemes lenne felkeresni. Bár 5 ezer forintnál kicsit több lesz, de abszolút kifizetődik.
Itt van az elérhetősége, nála jobb embert tényleg nem találhatsz erre. Ha nem is csinál semmit konkrétan a hátaddal, kifizeted neki az egy órát konzultációra, leültök beszélgetni, te meg jegyzetelsz mint a gép. Én biztos, hogy őt keresném meg, a csávóról ódákat zeng az egész magyar amatőr bodybuilding közösség, de talán még a profik is, és maga is testépítő, komoly ismerete van az összes sérülésről, biztos vagyok benne, hogy a szpondiról is mindent tud, és ez alapján fog tudni neked tanácsot adni. Ha belegondolsz logikusan, egy orvos ismeri az állapotot, tudja mit lehet vele orvosilar csinálni, de ott megáll a tudás, egy fizikoterapeuta tudja, hogy milyen terápiát lehet rá csinálni, de nem testépítő, nincs specifikus tapaszalata, és akkor itt van Karesz, aki testépítő, és fizikoterapeuta! Én nem ismerem egyébként, de biztos, hogy ilyen témában nem sokan tudnának itthon jobb tanácsokat adni nála.
Egyetértek, ez annyira specifikus, hogy kb. mindent kell hozzá tudni a szpondiról. Én nagyjából tudom mi az, és azt gondolom, hogy tudnék használható tanácsot adni, de nem merném megkockáztatni, mert nem vagyok orvos, sem gyógytornász. Ezt már az illetőnek címezve, nem vetted fel a kapcsolatot Kares-szel? Ő biztosan az konzultációt is, nem érné meg az az 5000 forint, vagy nem tudom mennyi? Nála jobb tanácsot orvos sem tudna neked adni szerintem. Keresd meg mindenképp, és az az egy óra többet fog érni, mintha elolvasnál öt könyvet a témában.
Lábedzéssel lenne gondom, hogy tudnám megoldani? Guggolás súllyal, lábtolás kilőve. A cikk nem írja combfeszítőre a lábnyújtást. Ezt szabad végeznem? Egylábas guggolás: megy belőle sok, de nem vagyok biztos benne, hogy jót tesz a gerincnek, mivel az alsó szakaszban ugye eltávolodik a medence, ezzel nagy terhelést ad a lumbális csigolyákra.
A következőre gondoltam:
-Guggolás gumilabdával a hátam mögött
-Serleg guggolás
-Kitörés
-Lábnyújtás (?)
-Egylábas guggolás (?)
-Combhajlítás gépen
Mindezt extrém magas ismétléssel. Ha valaki tud segíteni, azt megköszönöm.
Helló helló újra itt vagyok. Bicepszíngyulladást, hogy kell kezelni? (valószínű az, mert lekövettem hogy hol húzódik a hosszúfej és a vállamon azon a ponton fáj, és a bicepszemet se tudom rendesen befeszíteni.)
Ez étkezés függő, önmagában semennyivel nem emeli meg a súlyt.
De a bringázáshoz egy Beta Alanine sokkal hasznosabb lehet. Legalábbis a fáradtságot és az izmok savasodását kitolja. Állóképességi sportokhoz ez egy alap kiegészítő.
Ha sokat bringázol akkor viszont alap egy jó multivitamincsomag, extra c-vitaminnal. az segít a regenerációban. Kreatin önmagában erre kevés.
Sziasztok! Arra lenek kivancsi, hogy a kreatin hasznalata mennyivel noveli meg az ember tomeget tapasztalataitok szerint ? Sokat bringazom, jol jonne az a kis erotobblet amit ad, es gondolom az extra hidrataltsag az izmokban segit a regeneracioban es a gorcsok keslelteteseben is. A kerdes csak az, hogy ezekert az elonyokert mennyi plusz sulyt kell cipelni ?
Ha troll kérdés, ha nem, a válasz az, hogy nem, néhány tanulmány szerint minimálisan csökkentheti a tesztoszeron szintet, de olyan kicsi a változás, hogy gyakorlatilag nincs hatással az izomépítésre. Szóval nyugodtan polírozd a bohócot továbbra is.
Érdeklődnék, mutatkozik-e változás? Ha egyáltalán követted ezt az edzéstervet...
Különben a maxolást nem értem miért lovagolják többen is, azt csak arra írtam, hogy a maxod 80%-a, amivel 6 ismétlést el tudsz végezni. Nem kell minden melledzésen maxot nyomni!!!!
Ahol a 6 ismétlést nehezen meg tudod csinálni, ott a 3*3könnyedén menni fog. Ezt vezeted le egy sorozat szűknyomással, ami a csövön kifér.... Több fekvenyomást nem is kell végezni! Ott vannak a kiegészítő gyakorlatok, pl: 45 fokos nyomás, 45 fokos tárás, áthúzás. Szerintem mellre ez elegendő...
Ja, azt kifelejtettem. Én most épp nem használok, de már átmentem pár vödrön. Ott is a finomított a jobb a sütéshez, plusz annak nincs kókusz íze. Azért a rántottát vagy a csirkemellet nem biztos, hogy jó kókusz ízzel enni. :)
Attól függ, hogy finomított vagy finomítatlan. A finomított 204 fokon kezd el égni. Ha serpenyőbe akarod rakni, ne gyújts alá teljesen, és hasznalj vastag falú edényt, így talán nem fogja ezt a hőfokot elérni. Ha finomítatlan az 160 fokon kezd el égni, azt sütésre emiatt nem is nagyon érdemes használni, csak salátába.
Egyébként semmi baj a napraforgó olajjal, igazából majdnem olyan egészséges, mint pl. az olivaolaj, amiért mindenki azt gondolja, hogy a napraforgó olaj egészségtelen, az az, hogy rengeteg olcsó szar minőségűt lehet kapni, plusz a bundázott, panírozott ételekkel azonosítjuk.
A minőségi napraforgó olaj kis mennyiségben nagyon is egészséges, és bő mennyiségben sütsz, forró olajban, akkor deep fryre is kiváló, és a hús minimálisan fogja magába szívni, ellentétben pl. a krumplival. Nincs baj a dió olajjal egyébként, de sütéshez szerintem tök felesleges. Salátákhoz már van értelme, finomítatlan verzióval értelemszerűen.
De jó az olivaolaj is, a szezámolaj is, én az utóbbival egészséges kínai kajákat szoktam csinálni msg és ízfokozók nélkül. Megpirítom a zöldségeket és a csirkemellet szezámolajon, alacsony sótartalmú szójaszósszal felöntöm, elpárologtatom a vizet, kis keményítővel besűrítem, és főtt durumtésztával vagy rizzsel összepirítom. Hibátlan kaja.
Ez egyértelmű, a kimaxolás közvetlen nem segít az izomfejlődésben, közvetett hatása azért van, a központi idegrendszert erősíti (súlyzózás szempontjából), ill. mentálisan tud adni. De ja, az izomfejlődés csak és kizárólag a hipertrófiának köszönhető, azt meg nem lehet elérni egy ismétlésekkel.
Meg én nem kétlem, hogy szerettek maxolni, de valószínűleg inkább az a másik 80 ismétlés, amit nem max. súllyal csináltak, adta a fejlődés 99%-át (meg amit még bedobtak mellé az arcukba, de az most mellékes).