Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2015.08.25 0 0 2128

Én pont a kis mélység miatt hetekig keresgéltem 164 centinél magasabb és lehetőleg no frost hűtőt, és végül gyakorlatilag csak ezt találtam:

http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/_BOSCH-KGN-36-NW-20-kombin%C3%A1lt-h%C5%B1t%C5%91szekr%C3%A9ny,103952,2098143.html?langId=-19

Ennek a típusnak nincs távtartója. 

Féltünk a zajszintjétől, de gyakorlatilag csendesebb, mint az előző, állítólag 41 dB-s Candy volt. Viszont semmi extra nincs benne, és a polcai hülyén állíthatóak, ha akarsz egy italoknak megfelelő magasat, akkor lesz egy extra-laposod. De azért elégedettek vagyunk vele, ja és 110-ért vettük akciósan az EURONICS-nál. (Ahol viszont soha többet nem veszek olyat, amit nem tudunk elvinni magunk.)

Előzmény: znovak (2124)
Petya79 Creative Commons License 2015.08.24 0 0 2127

A topic címe tulajdonképpen aktualitását vesztette. Hiszen manapság már nem is a márka a legfontosabb (persze bizonyos határokon belül, mert a Candy-t Beko-t stb. inkább hagyjuk), hanem a megbízható szervizháttér, és a cég hozzáállása a fogyasztókhoz. Mert annál rosszabb nincs, amikor elromlik a hűtőd; és nem elég, hogy egy vagyonba kerül hozzá az amúgy hitvány minőségű cserealkatrész, de hetekig is várni kell a beszerzésére.

A hűtőszekrények többségét ilyen-olyan gyárakból szállított alkatrészekből állítják össze, valamelyik kelet-európai összeszerelő üzemben (török Bosch, lengyel vagy román, esetleg cseh Whirlpool , bolgár Liebherr stb). Így kerül sok esetben a fröccsöntött fogantyútól a kompresszorig, ugyanaz az alkatrész a különböző márkájú hűtőszekrényekbe. Szóval nincs is lényegében termelés, csak egy "LEGO" üzem, meg egy márkajelzés, amit a végén ráragasztanak az ajtóra. Van olyan cég, amelyik a saját márkajelzésű hűtői mellett noname hűtőket is összeállít, teljesen ugyanazokból az alkatrészekből. Aztán vannak olyan neves konszernek, ahol szintén ugyanaz a termék, csak más márkanéven (lásd pl. egyes Panasonic név alatt futó Gorenje -, vagy Electrolux néven futó Zanussi hűtőket).

A különböző konszernek:
BSH csoport - elsősorban Bosch és Siemens, de ide tartozik például az exkluzív Gaggenau is
Electrolux csoport - Electrolux, Zanussi, vagy a drágább AEG, Frigidaire...
Gorenje + Panasonic
Merloni - Indesit, Ariston, Hotpoint, Scholtés
Whirlpool corp - Whirlpool, Ignis...
És még lehetne sorolni. Szóval ne lepődj meg, ha sok esetben hasonlóságot (vagy teljesen ugyanazt) vélsz felfedezni a különböző márkáknál. Sőt, olyan is előfordul, hogy ugyanannak az alkatrésznek az ára csak amiatt drágább, mert más rajta a márkajelzés!

A fícsörökről:
Sokan megfeledkeznek róla, hogy egy hűtőszekrénynél egyetlen dolog fontos: rendesen hűtsön. A többi csak parasztvakítás. A digitális vezérlés például tökéletesen jó arra, hogy növelje a meghibásodás lehetőségét. Külön jó dolog, hogy az ilyen készülékeknek csak szakszervizben esélyes a javítása, mert a kis háztartási szerviznek nem biztos, hogy lesz az adott típusú hűtőhöz szervizdoksija. Aztán hogy egy márkaszerviz mennyit kér el egy javításért, azt majd megtudja az illető, ha lejárt a jótállási idő. Külön klassz, amikor a szervizek filléres alkatrészek helyett komplett panelt, motort, mechanikát cserélnek, mer'hogy néhol ez a szokás...
Nem vagyok ellene a fejlődésnek, de teljesen feleslegesnek tartom a digitális kijelzőt egy hűtőn.
A No Frost sem hülyeség, de azért anélkül is lehet "teljes életet élni" (főleg, ha nem nyitogatja az ember napjában többször is a fagyasztó ajtaját).

A két hűtőkör miért fontos Neked? Csak nyaraláskor nem használnád a mélyhűtőt, vagy amúgy is ritkán tárolsz benne kaját?

Előzmény: Monneé (2123)
Petya79 Creative Commons License 2015.08.24 0 0 2126

"Legelso korben a Euronics-ban egy Samsung RB33J3230BC tipust neztunk ki, aminek nem volt hatul hutoracsa es az elado szerint oldalt kell neki tobb helyet hagyni. Ez volt a kiindulas es valojaban ezen a vonalon elindulva kezdtunk no frost-os hutoket keresni."

Több no frost-os hűtőnek melegszik az oldala, teteje, mert oda építik be a hőcserélőt. Ezért van az, hogy a gyártói utasítás szerint nem csak hátul, de oldalanként is legalább 5-5 cm légrést célszerű elhagyni. Vagyis még több hely kell neki, mint egy "hagyományos" hűtőnek.
A Samsung RB33J3230BC végképp nem fog oda beférni, főleg a fogantyú miatt...
Talán van itt olyan hűtős szaki, aki tud javasolni konkrét típusokat, de ha Gorenjét szeretnél, ott is találsz megfelelő méretűt (igaz, nem a legesztétikusabb, de a beépíthető hűtőt nem feltétlen szükéges szekrényben elhelyezni).

znovak Creative Commons License 2015.08.24 0 0 2125

A felesleges korok elkerulese vegett :)

Beepitheto hutot nem akarunk (amugy az volt az elod), mert masok az ajto meretek, igy uj butorajtok kellenek, ami a jelenlegi konyhabutor eseten kb 80e lenne.

znovak Creative Commons License 2015.08.24 0 0 2124

Na jo... akkor a gondok itt kezdodnek :(

Legelso korben a Euronics-ban egy Samsung RB33J3230BC tipust neztunk ki, aminek nem volt hatul hutoracsa es az elado szerint oldalt kell neki tobb helyet hagyni.

Ez volt a kiindulas es valojaban ezen a vonalon elindulva kezdtunk no frost-os hutoket keresni.

Ugye rosszul irtam le a helyet... 66cm szelesseg es 61cm melyseg van :( a melysegnel azzal szamoltunk, hogy az ajto kilog a 61cm-bol, de azzal mar nem, hogy pl a gorenjenel van egy 4.8cm-es tavtarto is es igy a labak is lelognak elol.

Jol megszivtuk volna nelkuled :)

Előzmény: Petya79 (2122)
Monneé Creative Commons License 2015.08.24 0 0 2123

Éppen mosógép és hűtő vásárlás előtt állok, az előbbinek utánanéztem, most jön a hűtő.
Ami biztos, hogy alulfagyasztós hűtőt szeretnék, Whirlpool kizárva.

Régi Zanussi Lehel hűtőm volt, tartós, csendes, hűtött mint az állat, imádtam. A mélyhűtő ajtaja egy idő után nem csukódott (21 éves) ezért azt kikapcsoltam, de már kellene mélyhűtő.:)

A mostaniaknál a mélyhűtő lekapcsolható külön?

Mi az átlagvélemény ezekről a márkákról?

- Panasonic (én nem vagyok elájulva tőle)

- Electrolux (ettől sem)

- Samsung (tv és telefon csak ettől, de hűtőit nem ismerem)

- Gorenje (abszolút nem ismerem)

- Zanussi

A szempontok: jól hűtsön, lekapcsolható legyen külön a mélyhűtő, halk legyen, energiatakarékos, tartós.

Melyik márkát mondjátok?

Petya79 Creative Commons License 2015.08.24 0 0 2122

"Igazabol nekunk nincs szukseg nagy fagyasztora, mert max 1-2 pizzat es krumplit tarolunk benne."

Akkor gondolom, nem fogod napjában többször nyitogatni az ajtaját. Ezt csak azért említettem meg, mert így nem biztos, hogy a no frost fícsörnek kellene az elsődlegesnek lennie.

"Bevallom oszinten en se ilyet vennek, de csak 61x66 cm hely van hozza annelkul, hogy a konyhat szetvernenk."

Így végképp nem értem, hiszen ennyi hely mindkét kiszemelt hűtődnek kevés lesz. Ha a Gorenje NRK6202TX-et (Panasonic NR-BN34FX1) a gyári hátsó távtartójával használod, akkor a mélysége az ajtó frontjától számítva 69 cm lesz. Távtartó nélkül 64 cm a hűtő mélysége. Magyarán, ha csak 66 cm helyed van, a távtartókat leszerelve hátul mindössze 2 cm légrésed marad. Szélességben a 61 cm elég, viszont ha kinyitod az ajtaját, a fogantyú miatt 64-65 cm helyre lesz szükséged, különben nem tudod majd a fiókokat kihúzni.
Az LG-nek még több hely kell, és itt oldalt is célszerű némi légrést hagyni.
Léteznek pár centivel kisebb hűtőszekrények (54-55 cm széles és mély), többek közt a Gorenje-nek is vannak ilyen gépei.

Előzmény: znovak (2120)
znovak Creative Commons License 2015.08.23 0 0 2121

*15 eves hutonk

:)

Előzmény: znovak (2120)
znovak Creative Commons License 2015.08.23 0 0 2120

Bevallom oszinten en se ilyet vennek, de csak 61x66 cm hely van hozza annelkul, hogy a konyhat szetvernenk.

Igazabol nekunk nincs szukseg nagy fagyasztora, mert max 1-2 pizzat es krumplit tarolunk benne. Zaj sem erdekes mert kulon resz a konyha, az alacsony fogyasztast meg ugy erzem a 18e-es havi villanyban nem vesszuk majd eszre :(

Gorenje-vel nincs bajom, a most lecserelt 15 eves huttonk is az volt. Nyilvan pl. a Pana-bol nem fogom hianyolni a Vitamin Led-et, es a cserelgetheto (kesobb majd nem beszereszheto) antibakterialis szurot.

Koszi a segitseget, meg atnezem a tobbi (LG, Pana aru) Gorenjet is, hogy van-e ertelme, de sanszos az altalad javasolt modell.

Koszi.

Udv,

NZG

Előzmény: Petya79 (2119)
Petya79 Creative Commons License 2015.08.23 0 0 2119

Ha ennyi pénzem lenne rá, én biztosan más hűtőt vennék. Bár hozzáteszem: nekem a no frost tulajdonságtól fontosabb az ár/érték arány, a minél nagyobb fagyasztótér, a hűtőtér megfelelő elrendezése, a - lehetőség szerint - minél alacsonyabb zajszint -, a minél puritánabb kivitel (a meghibásodás lehetőségének csökkentése), a megbízható alkatészellátás és szervizháttér, alacsony fogyasztás stb.
Csak úgy zárójelben: a Pana NR-BN34FX1 lényegében egy felcicomázott Gorenje NRK6202TX. Ha nem zavar a Gorenje márkajelzés, rögtön spóroltál vele vagy 80 ezer Ft-ot... (az NRK6202TX ára 186 ezer Ft) ;-)

Előzmény: znovak (2118)
znovak Creative Commons License 2015.08.23 0 0 2118

Sziasztok!

Két hűtőszekrény között vacillálunk már 2 hete, de nem jutunk előre... fogyasztás nem szempont, mivel ahogy számoltuk évi 5-6e Ft az eltérés.

Az egyik egy LG

http://www.edigital.hu/alulfagyasztos-huto/lg-gbb530vmcqe-alulfagyasztos-hutoszekreny-p485948.html

A másik egy Panasonic

http://www.edigital.hu/alulfagyasztos-huto/alulfagyasztos-huto/panasonic-nrbn34fx1ealulfagyasztos-hutoszekreny-p471332.html

Az LG-ben a Total NoFrost tetszik (ha jól gondolom, ez az ami fent is jegesedés mentes), a Panasonic-nál pedig az antibakteriális cucc vonz, de a képek év videók alapján ott is mintha ilyen légbefúvós lenne a felső rész. Tudásra kb. ugyan azt tudja mindkettő, ahogy nézem.

A válaszokat előre is köszi.

Üdv,

NZG

pimmi Creative Commons License 2015.08.22 0 0 2117
Petya79 Creative Commons License 2015.08.21 0 0 2116

Valószínűleg dugulás okozza, ez egy típushiba ennél a gépnél.

Bővebben: http://elektrotanya.com/?q=hu/content/lg-gr389sqf-nofrost-1-2-honap-alatt-bejegesedik

Amúgy épp hűtőgép vásárlás előtt állok, de nálam az LG-Samsung vonal eddig még csak gondolatban sem merült fel.

Azért vigasztaljon a tudat, hogy vannak ennél sokkal rosszabb hűtőszekrények is.Nálunk jelenleg egy 230 literes Indesit kombi dolgozik. Belül tele van ívekkel, úgyhogy pakolás szempontjából nagyon sz@r (ami az amúgy is kicsi belső teret még tovább szűkíti). Ráadásul borzasztóan gagyi műanyag elemei vannak: elég könnyen elrepednek, és cserealkatrészt horror áron lehet csak hozzá beszerezni. A íves palacktartó zseb annyira formatervezettre sikeredett, hogy egy 2 literes PET palack elhelyezése is problémás. Pár év után el is repedt (egy új zseb 8-9 ezer Ft lenne), mint ahogyan 1-2 műanyag polcmerevítő is. Az ajtó záródását meg mindig ellenőrizni kell, mert gyakran nem csukódik be rendesen. Ajtógumi persze beszerezhető hozzá, szintén egy vagyonért...

Előzmény: Savonarola1498 (2115)
Savonarola1498 Creative Commons License 2015.08.20 0 0 2115

De jó! Eddig azt hittem, én vagyok debil, mert nekem is ez az - egyik - problémám. Havonta kiárad a frigó, úszik az alja, aztán át a fagyasztón a földre. Új korában is ilyen vol, amúgy príma.

Van egy másik, az is kiönt, de ott a normál nem hűt. Egymotoros, ki se merem hívni a szerelőt, mitől van, ti tudjátok?

Előzmény: balazs.robi aliasz Őrmi (2114)
balazs.robi aliasz Őrmi Creative Commons License 2015.08.16 0 0 2114

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni.

2 éve vásroltam egy LG GR389SQF Nofrost hűtőt, az elmúlt pár hónapban állandóan tócsa van körülötte, a szerelő azt mondja, hogy 48 órára olvasszam le a hűtőt és után megjavúl. Részben igaza is volt, mert a leolvasztás után kb 2 hétig nincs körülötte víz.

Viszont etz a leolvasztom folyamat nem oylan vicces a 4. után.

Van valakinek talapsztalata ezzel kapcsolatban?

Ha esetleg rossz fórumba írtam akkor bocsánat, útbaigazitás szívesen fogadok.

Robi

pimmi Creative Commons License 2015.08.11 0 0 2113

hali, nekünk az lg van, total no frost, nem ugyan ez a száma, de ugyanilyen, 5 éves, nagyon jó, ha veszek csak lg megint. https://www.mall.hu/eco-huto/lg-gc-3991-sl

Előzmény: kilacazs (2111)
kilacazs Creative Commons License 2015.08.11 0 0 2112
Előzmény: kilacazs (2111)
kilacazs Creative Commons License 2015.08.11 0 0 2111

Tisztelet mindenkinek!

Hűtővásárlás előtt állok, tudnátok segíteni a választásban? Melyik a legjobb? Valamelyik csak low frost vagy sima. Inkább a Bosch illetve a Samsung között vacillálok de lehet, hogy a többi is jó illetve szívesen veszek más hűtőajánlást is maximum: 130.000 Ft-ig

A kiszemeltek:

BOSCH KGV 36 XW 30 kombinált hűtőszekrény:

http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/_BOSCH-KGV-36-XW-30-kombin%C3%A1lt-h%C5%B1t%C5%91szekr%C3%A9ny,103952,504624,2098093.html?langId=-19

LG GBB539SWCWS No Frost hűtőszekrény:

http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/_LG-GBB539SWCWS-No-Frost-h%C5%B1t%C5%91szekr%C3%A9ny,103952,504624,1391331.html?langId=-19

SAMSUNG RB29HSR2DSA/EF hűtőszekrény:

http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/_SAMSUNG-RB29HSR2DSA-EF-h%C5%B1t%C5%91szekr%C3%A9ny,103952,504624,1195867.html?langId=-19

ELECTROLUX EN3201JOX hűtőszekrény:

http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/_ELECTROLUX-EN3201JOX-h%C5%B1t%C5%91szekr%C3%A9ny,103952,504624,1380259.html?langId=-19

ZANUSSI ZRB36104XA hűtőszekrény:

http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/_ZANUSSI-ZRB36104XA-h%C5%B1t%C5%91szekr%C3%A9ny,103952,504624,767085.html?langId=-19

Előre is köszönöm!

Üdv.: Laci

pimmi Creative Commons License 2015.08.10 0 0 2110

Sziasztok, mostanában a kánikulai napokon hogy alakuknak az üzemidők nálatok? nofrost előnyben :) köszi

mr_qwert Creative Commons License 2015.08.08 0 0 2109

A boltba mindent elintéztek, megcsinálták a regisztrálást, kinyomtatták +még elküldték az emil címemre is.

Fedezet /biztosítási  csomag/ vásárlási ideje 2015.08.03

Fedezet /biztosítási  csomag/ MM Garancia Plusz +1 év

Biztosítás tartalma:         12hónap

Gyári garancia tartalma   48hónap

Lejárat: 2020.08.03.

/leakartam fényképezni ,de nem engedte feltenni/

Előzmény: pacman789 (2107)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.07 0 1 2108

Némi vélemény a Zanussi ZRB 33104WA A++ kombinált hűtőről így 2 hónap használat után.

Az első 2 hétben nem volt az igazi, nem hűtött eléggé.

Panellakásban lakom, nyáron a konyhában előfordul 32 fok is, ha főzök még több, azért vettem olyan hűtőt, ami tudja a legmagasabb (+43 fokig) klímaosztályt is.

Szerviz járt kint, megmérte, megnézte a termosztátot, jegesedést, stb., alsó polcon 5, felül 7-8 fok, stb.

Szerinte ezek a mai alap hűtők ennyit tudnak, kicsi a gáztér. Kicserélheti a termosztátot, ha szeretném, de nem lesz jobb, csak többet fog menni. Komolyabb hűtőt javasolt, akár iparit

A lényeg: panelba nem való sima hűtő, lehetőleg inverterest vegyünk, mert azok lejjebb tudnak menni hőfokban.

Azóta eltelt időszakban javult a hűtő teljesítménye, most már az alsó polcon tud 3-4 fok körül, felül 6 fok táján.

_______________________________________________________________________________________________

Most vettünk szüleimhez egy LG GBB539SWCWS inverteres, no frost hűtőt

Ez még csak pár napos, majd írok erről is később, ha lesz több tapasztalat.

Egyelőre szépen dolgozik, keveset megy, 27 fokos szobahőmérséklet mellett beállított 2 fok esetén 3 fokot mértem.

Felső része nagyobb, alul viszont kisebb. Fagyasztó része papíron 91 liter, de egy családnak ez szerintem kevéske, kivéve, ha a hipermarket mellett lakik valaki. Nekik is veszünk még mellég egy 180-200 literes fagyasztóládát, mert vidéken laknak.

_______________________________________________________________________________________________

A lényeg bármilyen hűtővel kapcsolatban, hogy 1-2 polcon mindenképp tudnia kell ~3 fokot, hogy a húsokat nyugodtan tárolhassunk

Ugyanis 4 fok és felette már egyes baktériumok szaporodása beindulhat. Nem véletlenül írják rá a romlandó élelmiszerekre, hogy tárolja 4-5 fok alatt.

Ezt pedig az ajtónyitogatás, mellette lévő melegebb élelmiszer (pl. frissen vett dolog vagy üveg ivólé) miatt könnyen elérheti.

Persze itt most magyarázhatják a hűtőgyártók a bizonyítványt, hogy energiatakarékos, stb., de egy hűtőszekrényt 1 dologért vesz elsősorban az ember: hűtsön rendesen.

Régi 2 kompresszoros Zanussi Lehel hűtőnk még 25 év után is tudja a felső térben 5/3 fokozaton a 0 fokot, e felett már fagyaszt. Alsó fagyasztórészben pedig maximumon -40 fokot tud tartani.

Persze ezek extrém értékek, sokat is fogyaszt, más a gáztöltet, gáztípus, nem is annyira környezetbarát, mint egy modern hűtő

DE cserébe csendes és jól hűt, sok embernek pedig ez fontosabb, mint az energiatakarékosság vagy a csipogós nyitott ajtó jelzés

Előzmény: Törölt nick (2067)
pacman789 Creative Commons License 2015.08.05 0 0 2107

Köszi a tapasztalataidat, örülök neki, hogy tetszik:) Nekem holnap érkezik.

Én nem vettem rá garanciát, mert nekem azt mondták, hogy 3 év van rá alapjáraton, de az a plusz 1 nincs rajta a hivatalos garipapíron és bent a boltban nem is tudják lekezelni a biztosítóval, hogy a papíron 3 év garancia van, akkor mér a 4. évtől indul a + 1 év vásárolt garancia. Mert nem a gyári lejárta után indul az 1 év, hanem van a papíron egy dátum.

De akkor ezek szerint lehetett, neked a szerződésen milyen dátum van?

Előzmény: mr_qwert (2104)
gyerecske Creative Commons License 2015.08.04 0 0 2106

Sziasztok!

Samsung-nak van olyan side by side hűtője, amit nem kell hálózati vízvezetékre kötni?

Milyen márkát/típust ajánlotok ebben (sbs) a kategóriában?

Köszönöm.

-Smiley- Creative Commons License 2015.08.04 0 0 2105

Én meg Liebherrt vettem, a héten szállítják majd mesélek róla milyen. 

Sajnos nem No Frostos, de évente 1-szer kell csak leengedni és könnyen olvad mert a fagyasztó oldalfala műanyag, nincs benne ilyen fém hűtőborda (vagy mi a túró)

Előzmény: mr_qwert (2104)
mr_qwert Creative Commons License 2015.08.04 0 0 2104

Megszületett a döntés tegnap du. hazafelé bementem a MM-be és megvettem a Gorenje NRK 6192 TX hűtőszekrényt eddigi tapasztalatok csendesebb, mint a régi Indesit  de néha mintha bugyborékolna benne valami ezt reggel hallottam miután kivettem a reggelit kicsit tovább volt nyitva és utána volt a bugyborék hang. Azt hittem a vásárlásnál le akarnak majd beszélni a Gorenjéről, mert a fél bolt Whirlpoolba volt öltözve eladókon egyen póló, molinó, reklámtábla, de nem akartak rám tenni semmi Whirl hűtőt egyedül, amikor a gar. papírt töltötték  akkor kérdezte meg miért gorenje akkor elmondtam

1. az ár 139990Ft

2. 3+1év gar + 1garancia plusz /7490Ft/ 5év garanciával 150eFt-ba belefért

3. A++ 

4. Ajtó riasztás ˙(2 gyerek miatt a réginél elő- előfordult, hogy nem lett becsukva rendesen az ajtó)

Ezt meg hallgatva mondta mást nem tudott volna ajánlani, amire ezek a feltételek mind rá illetek volna külön külön sorolta, majnem ahhoz +3év gar.kellet volna vásárolni és akkor jóval 150eFt lett volna a vége.

Itthon átnézve újabb meglepetés ért azt hittem cseh, lengyel, szlovén összeszerelés, de nem, mint a régi Gorenjék mikor a muterékkal hoztuk a fagyasztóládát Bécsből 1988-ban Made In Serbia ha csak feleannyit kibír, már akkor boldog leszek 2012-ben lett lecserélve még akkor is ment csak már kezdett rozsa pöttyös lenni a külső oldala ahol a felmosóval leginkább találkozott.

Előzmény: pacman789 (2098)
svedmalac Creative Commons License 2015.08.04 0 0 2103

Szerintem általában az alsóbb szegmensben a Zanussi még mindig a legjobb!

A vörpúlt én nem javasolnám, csak negatív tapasztalat van a környékemen (hol van már a régi, pl. svéd gyártás...).

A középkategória talán legstabilabb gépei a Aeg, Bosch, Siemens.

A koreai gépekről nincs tapasztalatom, de javaslom mindenkinek, hogy legalább 10-20 oldalt olvasson vissza (kb. egy óra), mielőtt kérdez, mert sokan ugyanolyan kérdéssel jöttök...

zaqrack Creative Commons License 2015.08.03 0 0 2101

Szia, 

Lejjebb ítam, nekünk egy Panasonic NR-BN31AW-E van, ez gyakorlatilag ugyanaz, mint egy Gorenje NRK6192TX átmárkázva és esztétikai különbségekkel + öt év garanciával. Meg vagyunk vele elégedve, a No Frost szuper, keveset fogyaszt (specifikáció felett 10% körül) és elfér benne minden.

Kifejezetten halknak nem mondanám a kompresszort, nálunk a konyhában áll ami egybe van nyitva a nappalival, a nappaliban ülve nem zavaró. Esténként mikor a belső leolvasztást végzi akkor azért pár percig tud érdekes hangokat kiadni (kattog-pattog meg mintha f*ngana), de olyankor többnyire alszunk, mert okos a hűtő, megfigyeli mikor nem nyitogatják az ajtaját hosszú ideig és olyankor végzi el a hangos munkát.  :) 

Szüval szerintem Gorenjét bátran, ajánlom, főleg most a négy év garanciával. Anno az LG nekem összességében pozitívabb benyomást keltett (jobb kompresszor és picit jobb anyagminőség) de nem volt olyan kivitelben és színben amilyet szerettünk volna. Nem bántuk meg, hogy ez lett. 

Előzmény: pacman789 (2100)
pacman789 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 2100

Köszi a választ!

Azt megkérdezhetem, hogy neked milyen hűtőd van? és hogy megvagy e vele elégedve? Illetve, hogy hangos e:)

Előre is köszi!

Üdv.:

pac

Előzmény: zaqrack (2099)
zaqrack Creative Commons License 2015.08.02 0 0 2099

nekünk a nulla fokos zónában kellemesen elvan a zöldség is, nem fagyott meg soha és sokáig friss marad. Így gyakorlatilag két zöldséges fiókunk - hatalmas a lenti fiók is, de jól jön a második is, szeretjük nagyon. 

Előzmény: pacman789 (2098)
pacman789 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 2098

Én is ezeket néztem ki de az LG-nél ezt:

LG GBB539PZCPS No Frost 149ezer 2 év garival.

Samsungot kizártam, itt sok panasz jött rá, hogy hangos.

Viszont nem tudok dönteni a Gorenje és az LG között (LG-re kérek + 3 év garit akkor már 164ezernél járok:S),

Nem tudom, hogy ez az Ionizált levegő mennyire parasztvakítás.A gorenjére 4 év van az eléggé pozitív, és még nem tudom, hogy mennyire van szükségem a nulla fokos zónára. Most abban a hús és alakon kívül mit lehet tárolni? Akinek van ilyenre írja meg pls, hogy ő miket tárol benne, aminek jó.

Ha megtudsz valamit ne tartsd magadban:)

Előzmény: mr_qwert (2097)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!