Keresés

Részletes keresés

mustardo Creative Commons License 2016.01.15 0 0 1981

Davao-City-ben (és vonzás körzete) volt-e valaki? Vélemények róla?

Macroglossa Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1980

Boholon esetleg közelebbi tipp?

:)

Áram azért kellene...

Előzmény: Obnoxiousman (1979)
Obnoxiousman Creative Commons License 2016.01.14 -2 0 1979

boholon nincs nagy tömeg. apon sincs, mondjuk áram is csak 6-9 között:)

Előzmény: Macroglossa (1978)
Macroglossa Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1978

és ha még tömegmenteset is szeretnék?

:)

Előzmény: Obnoxiousman (1977)
Obnoxiousman Creative Commons License 2016.01.14 -2 0 1977

amit az előbb írtam :) bohol (panglao, oslob whale shark túra, esetleg apo island)

Előzmény: Macroglossa (1976)
Macroglossa Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1976

akkor még az érdes cápákról is lemondok

egy nyugis, feltöltődős, snorkelezős, pihenős 2 hetet szeretnék, egy-egy kirándulással

mi lehet a megoldás?

Előzmény: Obnoxiousman (1975)
Obnoxiousman Creative Commons License 2016.01.14 -2 0 1975

Cebuban SEMMI nincs. Mi elmentünk onnan Panglaora, ahol megnéztük a makikat, a csokihegyeket, a tengerpartot alona beachen, tengeri csillagokat, majd onnan tovább oslobra mentünk "érdescápát" nézni hajóval. De ha sok időtök van, Apo islandra is elnézhettek.

Előzmény: Macroglossa (1974)
Macroglossa Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1974

szia

Cebu marad akkor

a kérdés az, hogy szánjam a 2 hetet Cebura, vagy utána keressek valami nyugisabb helyet, ahol nincs tömeg

Előzmény: HunGeo (1945)
COOP Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1973

köszi, ezt már elkezdtem délután...

Előzmény: neomedia (1972)
neomedia Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1972

meg nem keso kicsit olvasgatni:)

http://trekkingwithtwins.com/cheap-food-boracay/

amugy szerintem az egesz blog jo

ha valaki tud jobbat, konkret szallasokkal, helyekkel, arakkal, megoszhatna

Előzmény: COOP (1971)
COOP Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1971

azt nem tudom, de ahol ételeket lehet kapni Pl. Samuin is van több helyen...

vagy Krabin is esténként...

ahol igazi streetfood van :)

Előzmény: Obnoxiousman (1970)
Obnoxiousman Creative Commons License 2016.01.14 -2 0 1970

Talipapára gondolsz?

Előzmény: COOP (1966)
COOP Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1969

mi még csak most megyünk, de szerintem más... nagyon más lehet.

Boracay nagyon turistás, de nem véletlenül van a világ legszebb tengerpartja címe között a 2. helyen-asszem.

Szerintem rettenet zsúfolt lesz, de nem baj :) ahogy Zs... írta, azok elbújnak a napról :)

És az LP felhívja rá a figyelmet, hogy méretéhez képest nagyon sok a túrista, aki teheti kerülje.

Lehet majd egyszer nem is lehet majd menni vagy korlátozva....

Az ember tönkreteszi a környezetét-mint mindennek a világon :(

Előzmény: gambiamo (1968)
gambiamo Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1968

Köszi :)

Egyébként még nézegetem Tagbilaran környékét, érdemes? Visszaolvastam amit találtam, de túl sok info nincs róla... valaki esetleg jártas arrafelé? Jobb, mint Boracay?

Előzmény: COOP (1967)
COOP Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1967

Előzmény: gambiamo (1965)
COOP Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1966

Boracayon van olyan hogy kajapiac, mint Thaiföldön sok helyen? Vagy ilyet itt ne keressek?

Előzmény: wanbo (1962)
gambiamo Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1965

Valahol meg tudom nézni ezeket a szektorokat, hogy mégis lássam, milyen szállások vannak az egyik szektorokban, hol keresgéljek? Köszönöm

Előzmény: wanbo (1959)
gambiamo Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1964

Hú de jó fej vagy, köszi :) Nem vagyunk azok az egész nap parton döglősek, leginkább a gyerek miatt (bár mi sem szeretünk annyira napon tespedni), viszont szeretünk bóklászni... :))))

Esetleg Boracay-on kívül mit tudnál FSZ-en ajánlani?

Előzmény: wanbo (1962)
wanbo Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1963

Emlékszem, kb. 1 éve jól lehurrogtak a thai topikban, amikor meg mertem említeni, hogy Ao Nang-nál zavaros a víz (bár azt hiszem a koszos szót használtam), ott úgy tűnik, hogy ez senkit nem érdekel, nagy kedvenc :D 

Előzmény: HunGeo (1949)
wanbo Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1962

Robogó szvsz felesleges, nem sok látnivaló van a szigeten. Tricikli van sok, azzal eljutsz bárhová, de úgyis a parton töltitek majd az idő 90%-át, mint mindenki más... A White Beach-csel átellenben van egy másik partszakasz, de annyira nincs messze, hogy robogó kelljen. Inkább hajót szoktak bérelni az emberek, hogy körbehajókázzák a szigetet. 

Vannak olcsó éttermek, bár többségben vannak a drága helyek. Ajánlom a "Mang Inasal" nevű helyet, ahol 130 pesoért lehet frankó sült csirkét enni korlátlan rizzsel, az egyik legolcsóbb megoldás a szigeten. Olcsó még az "Andoks" nevű gyorskajálda, de nekem nem a kedvencem, itt is lehet enni 100 peso körül. A station 3 egyébként olcsóbb, mint a központ, ha a strandot nézzük, van egy "Pizza da Mario" nevű hely, ahol olasz a tulaj és kb. 250 peso egy korrekt méretű és nagyon finom pizza. 

Illetve még ajánlom az "All you can eat" jellegű vacsorákat, ami egy csomó tengerparti étteremben elérhető, kb. 400 pesoért azt és annyit eszel, ami jólesik. (de a jobb helyeken elkérnek ezért akár 8-900 pesot is)

A thai kaják amúgy jobbak, mint a filippinó konyha, de szvsz a strandok a fülöp szigetekiek közelébe sem érnek. 

Előzmény: gambiamo (1960)
wanbo Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1961

Azért te is jártál már erre-arra, szép lista. 

Nekem nagyon úgy néz ki, hogy most már észak lesz terítéken! Egyébként már idén is gondolkodtam, hogy Bicol helyett a rizsföldeket kéne megnézni, de aztán győzött a tengerpart, hiányzik a jó idő :) 

Az első utamon mohó módon 6 országban jártam 45 nap alatt, ebben partner volt az AirAsia egy elképesztő akcióval, kb. 80 ezer forintért vettem azt hiszem 14 repjegyet. Nagy élmény volt persze, de összességében rossz érzés volt az egyes helyeket úgy otthagyni, hogy semmi mást nem láttam az országból. Így ezután lassabbra vettem a tempót, az idei lesz a 6. min. egyhónapos utam DK Ázsiába (több időt töltve 1-1 országban), mellette volt még néhány 1-2 hetes kiruccanás valamerre.  

Nekem egyébként sokszor az utazásaim fénypontja a helyiekkel való ismerkedés, ebben a fülöp szigetekiek szuper partnerek. Apo szigeten eltöltött 4 napom alatt szinte megismertem az egész falut, meghívtak magukhoz, stb. És erre ritkán van lehetőség, ha csak 1 hetet tölt valaki az országban, azt is 2-3 helyen. 

Előzmény: HunGeo (1944)
gambiamo Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1960

Köszönöm!

Motorbérlésről mi a véleményetek? Szeretünk robogózni a nyaralás során, mindent bejárni... itt mennyire működik a dolog?

És még valami... utcai kajáldák, kifőzdék, mozgó árusok milyenek? Nem éttermesek vagyunk, szeretünk olcsón jót enni (Thaiföldet ezért imádom), itt is vannak ilyesmik? Vagy ez abszolút éttermes, drága kajás hely?

Jó lenne tényleg valami jó helyet találni, nem ragaszkodom Boracay-hoz, ha van ötletetek, szívesen veszem! Köszi

Előzmény: wanbo (1959)
wanbo Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1959

Boracayon a strandot 3 részre osztották, station 1-2-3. A station 1-2 ami szezonban tömve van turistákkal, így érdemes a station 3-on megszállni, ott nyugi van, mégis egy kb. 10-15 perces séta a központ. 

Előzmény: gambiamo (1958)
gambiamo Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1958

Képzeld, igyekszem végigolvasni mindent, de az utazásunk során 5-6 helyre megyünk, próbálok mindenre felkészülni, kiválasztani a legjobb helyeket, szállásokat, utánajárni egészségügyi dolgoknak, stb., mert kisgyerekkel megyünk, szóval bocsánat, ha téged zavar, ha kérdezek...

Normálisan kérdeztem, hogy milyen hely ez a Boracay, mert innen hiába nézegetem a képeket, olvasok blogokat, mindenki mást ír... inkább bízok azokban, akik itt vannak, ezen a topicon, mert itt már az utazásaim során sok segítséget kaptam.

Nehéz eldönteni, hova, merre, mert szeretnénk valami nem túl nyüzsgős, de mégsem halál unalom helyet találni, ami szép is... szóval ezért volt a FSZ első gondolata ez a hely, és köszönöm, hogy leírtad a véleményed róla, mert így már én is más szemmel nézem... de pár napon-héten belül döntenem kell, mert meg kell vennem a jegyeket, és tényleg csak úgy tudok, ha kérdezősködök az olvasgatás mellett. Igyekszem végigolvasni a topicokat, és lehet, hogy néha figyelmetlen is vagyok, kihagyok ezt-azt, de ami a gyerek mellett időm van, erre szánom.

Köszönöm még egyszer, hogy segítettél.

Előzmény: HunGeo (1954)
neomedia Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1957

en meg nem voltam:)

a helyeben itt kezdenem, aztan fel is adnam:

http://trekkingwithtwins.com/boracay-family-travel-guide/

Előzmény: HunGeo (1954)
COOP Creative Commons License 2016.01.14 0 1 1956

van.

vízum nem kell.

Előzmény: gambiamo (1947)
casati20124 Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1955

Ez tök jó, én nem búvárkodom, csak sznori, és úgy vágyom a perhentianos feelingre. Én ezzel simán boldog leszek már látom:-) köszi ezt a hasonlatot!!feldobtad a napom!

Előzmény: HunGeo (1951)
HunGeo Creative Commons License 2016.01.14 0 2 1954

Ne haragudj hogy megkérdezem, de: mi akadályoz meg abban, hogy ne csak ideírj, hanem bele is olvass ebbe a topikba??? Az összes kérdésedre itt a válasz a következő 2-3 oldalon - max 10 olvasgatás. Borocayon mindenki volt már. Az olyan pesten a Váci utca. Nem véletlenűl a kínai turisták kedvence. Képzeld el nem nem fognak megenni a helyiek, nem fognak letérdepelni eléd, csak mert fehér vagy, de van csiri-vili vendéglője egy csomó, meg szállásai ahol a fürdőben 4 türölköző vár és gyorsan válaszolnak az emailedre ha náluk foglalsz... 

Obnoxiousman Creative Commons License 2016.01.14 -2 0 1953

Nem kell neten nézned, helyszínen van kismillió egyből ahogy leszállsz, sőt, már a gépen is megpróbálja a Cebu eladni neked (annyira nem is rossz áron). Idővel ne számolj pontosan, a helyiek nem tisztelik az időt. Az, hogy másfél óra lenne maga az út, nem jelent semmit, legalább dupláját számolj mindenre.

HunGeo Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1952

"Kötelező összehasonlítási pont" csak úgy, mint El Nido. Ezen a két helyen éreztem magam turistának, de kellenek ilyen helyek is. Úgyhogy ha az embernek van ideje, akkor ezen a 7-8-9 napon semmi nem múlik. Már csak azért is mert ha az ember talál jobbat az országon belül, akkor tök jó átlátni és összehasonlítani olyan helyszínnel, amik mások(többek) számára sem ismeretlenek. 

Előzmény: neomedia (1950)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!