Keresés

Részletes keresés

SHReK Creative Commons License 2004.07.01 0 0 35
Miért OTP? Tudsz valamit az Erséről?
Előzmény: dohosa (33)
skeeter Creative Commons License 2004.07.01 0 0 34

Kedves dohosa,

Sajnos rossz hirekkel tudok csak szolgalni: a Horizont-haz eseten az OTP valoban 59%-ot finansziroz (hitel=HB*0.7=vetelar*0.85*0.7=vetelar*0.595), mivel ezen a projekten nem o a partnerbank, hanem az Erste. A hianyzo zsetont nem tudod szemelyi hitelbol finanszirozni?

Nekem viszont kellemes meglepetes volt az AFA visszateritesbol jaro 400.000 Ft, mely onerokent funkcional. :-)

Udv,

skeeter

Előzmény: dohosa (33)
dohosa Creative Commons License 2004.07.01 0 0 33
Skeeter van egy fonots kérdésem: Neked mit mondtak, hogy mennyit finansziroz a bank és mennyi önrész kell? A mult héten voltam bent az AF-ben a hitelügyintézőnél és azt mondta, hogy az OTP mostantól már a nem a vételár 63%-ra ad hitelt (Hitelbiztositék -10% és ennek a 70%-a) hanem már csak az 59%-ra (hitelbiztositék -15% és ennek a 70%-a). Ez nekünk 400 ezer Ft önrész többletet igényelne. Ennyi pénzünk nincs. Igy választhatjuk az MKB-t, aki megadná a szükséges hitelt , de 1%-al magasabb a kamata. :(:(:( Akkor meg a törlesztőrészlet lenne havona 5ezerrel magasabb. :( Már annyira elkeseredtem. Az értékesitővel előzetesen megbeszéltek már teljesen borultak.
Előzmény: skeeter (32)
skeeter Creative Commons License 2004.06.30 0 0 32

Sziasztok!

A mai nappal leminimalizaltam a veszelyet annak, hogy az OTP visszautasitson. Legalabbis annak a feltetelnek utanajartam, hogy "nem szerepelhet a nem hitelezheto adosok listajan" :)

Okulaskent irom, hogy az OTP ketfele listat hasznal: van ugye a kozismert BAR lista, es van egy sajat belso hasznalatu OTP-s lista. Szerencsere egyiken sem vagyok rajta, ezen tehat remelem nem bukok el. :))

Ma rabolintottunk a vasarlasra, igy atkuldtek nekunk az adatlapot, kitoltottuk, holnap megy vissza a feladonak es allunk elebe az izgalmaknak. :-)

Vajon hany nap mulva kell menni eloszerzodni?

skeeter

dohosa Creative Commons License 2004.06.30 0 0 31
Én még mindig nem szerződtem velük, de szeretnék. :)
Előzmény: skeeter (30)
skeeter Creative Commons License 2004.06.29 0 0 30
Ugye nem csak Shrek, dohosa es skeeter alkot egy Horizontos csapatot? :)))
SHReK Creative Commons License 2004.06.25 0 0 29
Alapvetően nem a 20%-ból akarunk lefaragni, bár őrült sok, hanem ki szeretnénk kötni, hogy nem jár nekik, ha nem kapunk hitelt, vagy nem annyit, amennyi kellene. Ha ezt nem teszik bele, akkor nem fogunk szerződni, és lesz egy új üres lakás :)) meg :((
Előzmény: dohosa (28)
dohosa Creative Commons License 2004.06.25 0 0 28
Mindenképpen szolj, ha sikerül a 20%-ból lefaragni. Már én is szóvá tettem nekik, de nekem azt mondták, hogy ez fix.
Előzmény: SHReK (27)
SHReK Creative Commons License 2004.06.25 0 0 27
háj,

ha sikerül velük szerződést módosítani, akkor ott leszünk mi is :)

hitelből fizetitek? mert nagyon vigyázzatok, ha nem kapjátok meg a hitelt, ugrik a lakás árának 20%-a! :( alias nem teljesítési kötbér.

egyébként mi is C épület, nyolcas lakás. Ti?

Előzmény: skeeter (26)
skeeter Creative Commons License 2004.06.24 0 0 26
Haliho!

Van itt leendo Horizont-haz lako? Mi jovoheten irunk ala eloszerzodest az AF-vel. Jo lenne mas horizontosokra is raakadni.

skeeter - egy leendo C epulet lako :)

Silhouette Creative Commons License 2004.06.21 0 0 25
Na ez az, amit en sem ertek. Vagy nagyon meggondolatlanok vagy sok penzuk van es vallaljak a rizikot. :)
Előzmény: SHReK (24)
SHReK Creative Commons License 2004.06.20 0 0 24
Érdekes, hogy a 260 lakásból 130-at már eladtak... Vajon senki nem nézi meg a szerződést, nem értik, vagy nem érdekli őket a 20% meg a zaj? ...nem fér a fejembe :(
Előzmény: Silhouette (23)
Silhouette Creative Commons License 2004.06.19 0 0 23
Hogy ezt a 20% honnan talaltak ki, arrol fogalmam nincs, de ezzel elegge maguk alatt vagjak a fat - foleg egy olyan idoszakban, amikor eros tulkinalat es hatalmas verseny el a piacon, s elviekben szebbnel szebb engedmenyeket kellene tenni a vevocsabitas erdekeben (lsd. pl. Kiralyhago lakopark: 10% most, 90% bekoltozeskor).
Minimal, 1 szobas kis lakast szeretnenk venni, de ennek az aranak a 20% is nekem hatalmas penz. Sokkal tobbet sz*ptunk mi az onresz megteremtesevel (meg nincs is teljesen kesz :)), annal hogy 20%-t feltegyek egy OTP-s hitelbiralat eredmenyere. Eleg sokan ismerjuk az OTP-t, es a mentalitasukat - en nem vagyok hajlando vallalni ezt a kockazatot.
Előzmény: SHReK (22)
SHReK Creative Commons License 2004.06.19 0 0 22
Őszintén szólva, nem tudom, mit kellene tennünk... nem tudunk többet áldozni rá, lehet,hogy akkor nem veszünk semmit. Mindenesetre mi elkértük a határozatot erről a zajterhelésről, és nekünk azt is mondták, hogy nem valószínű, hogy le fogják venni a tulajdoni lapról... Ebben volt az, hogy a közlekedés okozta zajártalom és az is, hogy nekik biztosítani kell, hogy a lakásokban ne lépjék túl a megengedett határértéket. Amint elkészül a ház, újra meg fogják mérni.
A másik, ugye, meg az a 20%.
:(((
Előzmény: Silhouette (21)
Silhouette Creative Commons License 2004.06.19 0 0 21
En fejemben is megfordult egy ropke pillanatra a Horizont haz, de ujpesti ismerosok eltanacsoltak az egeszsegre nem tul javallott kornyekrol.
Ebben a "tartós környezeti károsodás zajterhelés határérték túllépés" ugyben meg igen nagy kodositest tapasztaltam, rakerdeztem, hogy ez szerepelni fog-e majd az egyes albetetek(lakasok) majdani tulajdoni lapjan is, de erre azt a valaszt kaptam, hogy "ennek utana fogunk nezni, es ertesitjuk". Azota is folyik az utananezes es az ertesitesem, ebbol kovetkezoen ugy veszem, hogy igen a valasz.
Ez pedig nem tul szerencses dolog, ha kesobb esetleg szeretned normalis aron ertekesiteni a lakasodat.

Amugy kb. meghoztam a dontest az Angyalfoldivel kapcsolatban, nem veluk fogok szerzodni. Egy uzleti kapcsolatnak nem ugy kell mukodnie, hogy az egyik diktalja a felteteleket, a masik (en) meg elfogadja: -1 ugyfel.
Szerintem messze nem olyan ugyfelbarat tarsasag mint ahogy azt magukrol beallitjak.

Előzmény: SHReK (20)
SHReK Creative Commons License 2004.06.19 0 0 20
Sziasztok,

mi a Horizontban nézegetünk, mert azt tudjuk megfizetni. Itt is van természetesen a 20% nemfizetési kötbér :( Plussz be van jegyezve a tulajdoni lapra, hogy "tartós környezeti károsodás zajterhelés határérték túllépés" (a közlekedés miatt). A többi házon nincs ilyen? Ez kicsit riaszt, bár kötelezik rá őket, hogy bent határérték alatt legyen... de vajon a hatodikon nyitott ablakkal katasztrófa ez?

SHReK

dohosa Creative Commons License 2004.06.19 0 0 19
A Tél utca környékén ez lesz az els? "szép" modern épület, viszont a XIII. kerület Teve utca - Fay utca környékén már a sokadik projekt van folyamatban. (Central-Park, Origohaz, Premierhaz, Centerhaz)
Szerintem ez nagyon is id?szerü és mindkén környékre er?sen ráfér a modernizálás.
Előzmény: FOXI (18)
FOXI Creative Commons License 2004.06.19 0 0 18
A XIII. kerületnél jobb, mivel az egy bűzbarlang, egy szmogfészek.
Előzmény: dohosa (17)
dohosa Creative Commons License 2004.06.19 0 0 17
Én is megnéztem a környéket, mivel itt kedvez?bbek a négyzetméterárak mint a XIII-kerületben, de a környék nem valami bizalomgerjeszt?.
Előzmény: FOXI (16)
FOXI Creative Commons License 2004.06.19 0 0 16
A Horizont Ház nincs a legjobb helyen újpesti viszonylatban (150 méterre a Chinoin, Tél u. forgalmas, a mögötte lévő utcák lepukkantak, előtte a 10 emeletes lakótelep) viszont úgy tudom, hogy a mögötte levő utcákban bontások és új társasházak lesznek.

Szóval megújuló környék.

Silhouette Creative Commons License 2004.06.18 0 0 15
Szia!

Nana, hogy beszeltem veluk, probalok megegyezesre jutni az altalam vitatott pontok ugyeben. Eddig azt a valaszt kaptam az ertekesitonktol, hogy ezen pontokon sajna nem lehet elterni az egyenszerzodestol.
20% foglalo azert eleg sulyos pont, s hiaba is kotik az ebet a karohoz, teljesen elut a gyakorlattol, en pl. sehol nem lattam meg ekkora merteku nem teljesitesi kotbert (ugyesen nem is foglalonak hivjak). Nekem az is egyoldalu, hogy nem tekintik vis maiornak ha a bank esetleg visszautasitja a hitelkerelmemet -- azaz buktam a 20% ebben az esetben --, ezt pedig a bank egyaltalan nem koteles megindokolni(nem is szoktak). Persze miert utasitananak vissza, de erre nem lehet epiteni. Nalam ezek azok a reszek, amelyek kisse visszatartanak.
Center-haz is tok jo, csak ott szerintem mar nincsenek az altalam keresett pici lakasok.

Udv,
S.

Előzmény: dohosa (14)
dohosa Creative Commons License 2004.06.18 0 0 14
Nekem is nagyon tetszik az IKON, de az ára miatt a Center-házzal szimpatizálok.
A Horizontnak vannak a legkedvez?bb árai ugyan, de ott meg nem találtam megfelel? alaprajtot, ahol mondjuk 48 nm alatt 2 szobást lehetne kialakitani a 1,5 szobásból (szoc.pol miatt)
Ez tök jó, hogy Te igy kivesézted már a szerz?dést. Szerintem nekik egyen szerz?déseik vannak. Beszétél már velük? Hajlanak a szerz. módositásra? Ha igen, akkor kampányoljunk együtt!
Előzmény: Silhouette (11)
oroszpal Creative Commons License 2004.06.17 0 0 13
szia t3

tapasztalatom szerint a tulajdonosok többsége csak a jól látható hibákat veszi észre ill azok egy részét:_ pl. foltos festés, kád hiba, burkolatok hibája.
de az nyílászárók beállítási hibáit, gumitömítésének hibáit, bádogozás, burkolatok nem szembeötlő hibáit...etc. már nem vszik észre.

természetesen a javítást nem tudom garantálni, hogyan is tudhatnám?

árpádház topicban is adtam egy hosszabb választ, ajánlom figyelmedbe.
üdv
orosz pal

Előzmény: t3 (12)
t3 Creative Commons License 2004.06.17 0 0 12
Orosz Pál:

Szerintem minden leendő lakó reménykedik benne, hogy minél kevesebb hibával adják át a lakását....

A hibák nagyobb részét általában a laikusok is észreveszik....de Te mit tudsz tenni annak érdekében, hogy az építtető valóban ki is javítsa és a megfelelő módon !?

mert szerintem inkább ez a probélma....észreveszem a hibát, fel is veszik jegyzőkönyvbe....de nem javítják ki vagy késve vagy akkor is rosszul amire újra jegyzőkönyvet vetetek fel stb.stb...

kiváncsian várom a választ !

Üdv
T3

Silhouette Creative Commons License 2004.06.16 0 0 11
Szia!

Igazabol varok egy munkaltatoi kolcson elfogadasra, utana fog nagyobb lenduletet venni az ugy. Feliratkoztam az Ikon-haz II. utemenek varolistajara, ez a projekt nyerte el leginkabb a tetszesemet, allitolag meg iden elkezdik, de tovabbra sem tudom, mit kezdjek a mintaszerzodes ket vitatott pontjaval: a 20%-os foglaloval, ill. a kolcsonigenyles esetleges elutasitasanak vis maior-kent valo elfogadtatasaval. Sajna baromira rugalmatlanok, eddig nem voltak hajlandoak a kert modositasaim elfogadasara. :(
Pedig konnyen lehet, hogy ezen fognak elveszteni, ugyanis nincs az az isten, hogy 20%-ot csak ugy kockaztassak. Mashol siman 10% a foglalo, s sokkal szimpatikusabbak a feltetelek.
Na majd meglatjuk, addig is penzfogas ezerrel... :)

Es Te melyik projektet tartod szimpatikusnak?

Előzmény: dohosa (10)
dohosa Creative Commons License 2004.06.16 0 0 10
Silhouette!

Hol tart a nézel?dés lakásfronton. Kinéztél már valamit? Én is az Angyalföldi projektekkel szemezek. ;)

Előzmény: Silhouette (0)
dohosa Creative Commons License 2004.06.16 0 0 9
Köszi az infot. Elteszem a számod. Remélem szükség lesz rá, ez azt jelenti, hogy talán sikerül befizetnünk egy lakásra. :)
Előzmény: Orosz Pál (8)
Orosz Pál Creative Commons License 2004.06.14 0 0 8
Igen, nagyo sok hibát....
kezdve a felületi sérülésektől, a kispórolt anyagokon át a hanyag kivitelezésig... széles a skála
parketta sérülések, kád zománchibák, burkolatok sík- és rajzolati fogassága, nyílászárók záródása, vasalata, léfzárása, gumiprofilok, borkolatváltók rögzítése, bádogozás, etc.
szóval sok
Előzmény: dohosa (7)
dohosa Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7
Ez azt jelenti, hogy Te gyakorlott szemmel észreveszed a rejtett hibákat a müszaki átvételkor? Egyébként sok hibát lehet ilyenkor felfedezni? Pl. milyeneket?
Előzmény: oroszpal (6)
oroszpal Creative Commons License 2004.06.11 0 0 6
Több mint 200 társasházi lakás (4 projekt) generálkivitelezése és átadása után új építésű lakások műszaki átadásain, birtokbaadásain való műszaki ellenőrzést, műszaki szakértést vállalok . Orosz Pál Építészmérnök, Tervező Szakmérnök, Építési Műszaki Ellenőr. Tel.: 06-20-312-3182, e-mail: palii@freemail.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!