Káposztafalu csak egy kicsi falu, ahol sokan szobáztatnak :), és nincs is étterme, csak kocsmája. Podlesokban viszont van legalább kettő. wifi ügyben nincs infóm.
Még két kérdésem maradt. Hrabusice környékén keresek éttermet (ár nem számít, csak legyen tapasztalat, hogy jó) és WIFI-s helyet. Nem kell netcafe, mert laptop lesz nálam, csak néha muszáj belépnem a munkám miatt.
Köszönöm mindkettőtök jótanácsait. A társaság miatt biztos lassabb lesz a dolog, de hát valóban ha már így elutazik az ember ilyen messzire, akkor élvezzük a látványt egy kicsit.
nincs nagy különbség, de biztos ami biztos indulj ki a lassabból. aztán meg "bruttósíts"
Ezek a megadott idők "nettó idők", a normális tempójú folyamatos haladás tempójából indulnak ki, és így elvben tarthatók, egyáltalán nem erőltetettek. De nettó idők.
Az ember viszont önkéntelenül meg-megáll bámészkodni, szemlélődni, fényképezni, , néha esetleg könnyít magán, stb, stb. Táraságban ezek az idők meg ugyebár kb összaadódnak. Szóval a valós, "bruttó" idő ennél jóval hosszabb lehet.
Köszönöm ez tényleg nagyon konkrét, így már látom a lényeget. Még egy dilemmám van találtam két térképet is a Pariról és azt vettem észre hogy a jelzett túraidőknek két pont között eltérő
Ezt az út dolgot én sem értem. Augusztus elején voltam a családdal arra(Dobsina, Stratena,Podlesok), de az úttal semmi gondom nem volt. Pedig dél felől jöttem....
Sőt a jövő héten egy nagyobb társasággal ismét arra járok. Remélem az idő kegyes lesz hozzánk. Egy nagyobb túrát tervezünk szombatra. Szuha-Maly Kysel-Klastorisko-Hernád-Podlesok vonalon.
Már pénteken káposztafalván szálunk meg. Esetleg a szállásadónkról tudtok valami infót?
A kolostor romoknál melyik túrista útvonalhoz esik az a vendéglátóhely? A multkor nem kerestem, de visszaemlékezve nem is láttam semmi hasonlót mikor arra jártam. Tudnál valami támpontot adni?
Ha délről mentek, nem a cigányokkal lesz a legnagyobb gond, hanem a tereppel. Nagyon vigyázzatok, mert a kiépített utak zöme ott nincs rendesen karbantartva... leszámítva persze a Geravy felé, mert arra kismillióan járnak.
Ha a térképen látsz a falu határán kívül fekete pontokat az jellemzően cigánytelep, így mielőtt beérnél Dobsinába ugyanúgy van egy panelház, de azon kívül, hogy autóból látványosság különösebb gond nincs ezzel.
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a cigány zsiványság amiről írtatok, csak ott jellemző, vagy a Paradicsom déli oldalán is? (Dobsina mellett lesz a szállásunk, ezért érdeklődöm.) Köszönöm
Én is így gondolom, csak azt nem értem, akkor a parkolóőr srác miért mondta, hogy le lehet menni. De végül is nem nagy ügy, csak akkor meg akartm magunknak spórolni a túra végi uccsó emelkedőt.
A Csingói parkoló fizetős, 4 euro/nap. cigányok nem voltak. Nekem egy pillanatig sem forult meg a fejemben, hogy nem biztonságos. Az viszont nem volt egyértelmű, hogy a sorompó után meddig lehet lemenni kocsival. A parkolóőr azt mondta, hogy le lehet menni a Hernádig, de a közvetlenül levezető út elején volt egy behajtani tilos tábla, így nem nemtünk tovább. Viszont láttuk, hogy a folyó melletti parkolóban igen sok volt az autó. De egyébként a két parkoló között kb 1 km lehet a diferencia, és a fenti rész központosabb helyen van.
Szerintem is Cingov az egyetlen cigánytelepmentes. Nem tudom, hogy most őrzött-e a parkoló, de emlékeim szerint 5-6 éve nem volt az. Onnan többféle módon is megközelíthető a kilátó, talán Durkovec felé a sárgán rövidebb, mintha a kéken Lesnica - Biely potok ustie vonalat választanátok. Időben nagyjából ugyanaz, mindkettő cirka 1 óra.
Ott van Čingov, teljesen biztonságos és kiépített parkoló, talán fizetős. Nem tudom az útvonalat, de ha a másik helyre a Tamásfalvi-kilátón keresztül lehet visszamenni akkor teljesen felesleges az 1-2-3 km sík út megsprórolásán gondolkodni, az összehasonlíthatatlanul nehezebb. A cigánytelepek jó látványosságok, Letanovce után is egy durva következik.
Köszönöm. Akkor átfogalmazom a kérdést :-) . Melyik a legközelebbi ajánlott pont a Tamásfalvihoz, ahol érdemes hagyni az autót. Esetleg Létánfalva felől?
http://openmaps.eu/udvoldalról letöltött a beillesztés napján frissített térkép. Természetesen van nekem is papíralapú a Pariról, de ezt egyszerűbb volt.