Valami olyasmi. Sok helyen hasznaljak - elterjedtek a "deck"-ek, es ez nem szarad ki, nem szalkasodik, nem megy bele a termite sem. Szinte orok eletu. . .
Ugy sozktak csinalni, hogy azokat a reszeket amin jarnak, vagy fognak azt ebbol, a tobbi meg fa. Gerendaknak nem jo.
Itt egy jobb. "Composite wood" a neve - es nagyon jo, nem szalkasodik, nem csuszik ha nedves, nem igenyel karbantartast mint a fa - mert a cedar nagyon draga, igaz, azt sem kell kezelni semmivel ha egyszer kesz.
A helyzet az, itt nagy divat a palank kerites. Szep, konnyu felallitani, es szinte minden arban kaphato. Ha magad a akrod felallitani, azt is lehet - konnyu. . .
Nekem kedvencem a cedar, nem kell semmit sem festeni rajta, szepen belemosodik a termeszetbe. No es termeszetenel fogva nagyon idoallo.
Nálunk oly sok eső esett,h nem lehet kertészkedni,így nekem sem fáj a derekam.
Viszont nincs mentségem,mehetek konyhát felmosni,terigetni,így a kedvem nincs a toppon.De ha csillog-villog minden és 5 percig a gyerekek megtartják a rendet,akkor dalolni fogok,ígérem.
Ssssh, azzal a "Kis gyerek. . ." dologgal, itt annyi fiatal van akik meg nem jottek ra. . .meg a vegen elmegy a kedvuk! :))
Koszi a dicseretet, mar van egy kis tavasz a kertben - ugy hianyzott! A majus, junius csodaszep a kertben - aztan jon a julius, augusztus, amikor paras minden, es nagyon meleg. No akkor kevesbe szep. . .
Amugy, hogy on legyek - szivesen zokognek, de meg egy derekfajasom sincs az egesz napi kerteszkedes utan. . .:))! Ja es a kedvem is csodalatos!!!
Szép a kerted! Milyen fákat ültettél a kerítés mellé?
Nekem is van 2kis ginkgo...hát fának nem nevezném őket, még csak kb 15cm-esek. Most ültetném ki őket és szeretném egymás mellé ültetni őket, gondoltam mivel elég vékony a törzsük, talán jobban mutatnának így együtt. Milyen távolságot hagyjak közöttük szerinted?
Az en fiaim mar felnottek. No nem mindig volt ez igy igaz, de hogy egy khm. okos, segitokesz felnot gyerek mit tud tenni. . . jon a gyerekem, utazik 100 merfoldet, hogy a szuleit meglatogassa (eppen nehez idoszakunk volt, betegseg, meg minden. . .), es kozben levagja a fuvet. . . hat egy kicsi, feltve orzott, magrol nevelt juhar csemete el volt ultetve a fube (szepen mulch-csal korulveve, ahogy azt kell), de hat ahhoz le kellett volna pillantani. . . Szoval le lett vagva. Aztan helyrejott. Aztan megint lett valami baja, meg atultetesek sorozata. . .
Ma ilyen. Ha valami arra volt szanva, hogy felnojon, fel fog noni, akarmi is lesz. Ha meg nem. . .az elvesz. . .
Legnagyobb gondot az okozott,mikor leszakították a kinyilt virágokat,hogy neked szedtem,anya.És nem volt szívem elmagyarázni,inkább hagyják a szárán,úgy szebb és tovább tart.
Hát ettől tartok én is. Mondjuk most úgy kezdem el kialakítani a kertet, hogy sok kárt abban ne tudjon tenni.
Bár a sziklakertet együtt "építettük", de még nem tudom meddig fognak benne élni a kis virágok. Ja és a beültetés utáni napokban a kis életem értelme az egyik virágot "megkapálta" a saját lapátjával. Úgy kellett visszaültetnem. Azóta kárt még nem okozott.
Remélem a szedrem követni fogja a szömörcéd példáját. Majd mindjárt kimegyek és elmondom neki, hogy kapja össze magát....
Jó ez a kerítés, így legalább egyáltalán nem látod az állatját. Egy ilyen nálam is elkelne, mert nem csak Neked van ....szomszédod. De gondolom, már alig várod, hogy a fák szépen kizöldűljenek, és azért takarják valamennyire a kerítést.
Ismerős a segítség.:))Később többet fog "segíteni" a labdával,focival.Sőt nálunk a szömörce nem akart semmire sem jutni,a középső nekiállt csápolni a kapával,lenullázta,épp a töve maradt meg.Kis idő múlva kihajtott és úgy meglódult.
Pedig eppen most akartam kerdezni, mi van a biztositoval . . .a tujaidnak mi lesz a sorsa?
A kerites kesz. Miert tetted a fold ala? Miluen fa? Cedar? Nekem tetszik a szurkere "erett" termeszetes szine a cedarnak. De. . .lehet bevonni valami paccal, ami nem festes, de megakadalyozza a szurkulest. Jo vizlepergeto es konzervalo is.
Szoval. . .mit ultetsz? Tele lehetsz tervekkel. . .mert a rosszban ez a jo - lehet uj terveket megvalositani.
Guriga - ez nem igazan belepiszkalas. Nem a "te" hozzaszolasodat toltik meg - mindenkiet. Ha igy fogod fel - csak mergelodni fogsz. Hagyd a fenebe! Reklam mindig is lesz. . .nem lehet ellene mast tenni, csak figyelmen kivul hagyni.
Az lehet, hogy aláhúztak engem is, de nálam nincsen semmi aláhúzva, ezeket csak az látja, akinek a gépe nem tiltja le őket. Sőt bármilyen oldalra is lépjek abszolút nincsenek reklámok, annyi jelenik meg a reklámok helyén, hogy "a lap nem jeleníthető meg"