Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11671

Próbáltam nézni jogi oldalakon, de nem találtam.

Valami hadseregparancsnok is, úgy tudom.

De csak különleges helyzetben van tényleges szerepe, ha jól emléxem...

Előzmény: intercooler (11670)
intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11670

Kábel

Egyetértek. Miért kérdezed ezt tőlem?

üdv:intercooler.

Előzmény: kábelbúvár (11667)
intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11669

Alfa

És te honnan néznél a radarra szíved szerint?

üdv:intercooler

Előzmény: Alfa Hold (11656)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11668
Mondjuk az eszméletlen randa misinai kilátóból már most is igggggen randa a nyíltszíni bányaművelés, ami a fél panorámát betölti....
Előzmény: Alfa Hold (11656)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11667

Sólyomnak milyen jogköre van a tmában?

Tán valami parancsnokféle is, nem?

Előzmény: intercooler (11665)
intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11666

Megy a meccs!

http://index.hu/politika/belfold/tubes1123/

A Pécs melletti Tubesen épül a NATO-radar?

2005. november 23., szerda 7:44

Megtalálták a Zengőre tervezett lokátor végleges helyét, értesült a Népszabadság. A Tubes mellett az dönthetett, hogy nem sokkal alacsonyabb a Zengőnél, és hogy "csak" egy már meglévő katonai objektumot kell majd átépíteni.

" .... A megbeszélést követően Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Juhász Ferenc honvédelmi miniszter és Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter közös sajtótájékoztatót tart. A Népszabadság értesülése szerint a miniszterelnök ezt az alkalmat használja ki, hogy bejelentse: nem a Zengőn, hanem a Tubes-hegyen épül fel a déli határhoz tervezett NATO-radar. ....."

intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11665

Ma kaptam. nem ellenőzrött a forrás.

"Mindenki figyelmebe!

Most hangzott el a hirekben: Solyom Laszlo allamelnoknel

targyalnak a Kornyezetvedelmi es a honvedelmi miniszter, ma

dontenek a Zengore tervezett radar ugyerol!

Figyeljetek a hireket!

Most dol el minden!"

Hát most aztán!!!

kábelbúvár Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11664

Holnap a napkeltében:

Döntés a lokátorról... Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter

Előzmény: luisen (11663)
luisen Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11663

én is gondoltam erre. Akkora felzúdulást vált ki a Tubes, hogy el lehet fogadtatni a zengőt.

Bár aki nagyon elkötelezte magát, az már nem visszakozhat.

Előzmény: kábelbúvár (11658)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11662
Attól függ, ki a polgármester....
Előzmény: BENTA (11661)
BENTA Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11661
'

És egy magánvélemény, én nem telepítenék katonai ojjektumot (célpontot) egy nagyvárostól alig 1-2 kilométerre légvonalban. '

És két falu+egy város már mehet?

Előzmény: sandinista (11647)
BENTA Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11660

Kedves Alfredoo!

Te egyáltalán nem vagy hülye. Sőt!

Előzmény: alfredoo (11640)
BENTA Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11659

Kedves Mester!

Neked volt igazad, elnézést kérek. A mai hírek szerint tényleg nem kizárt a Tubes.

Üdvözlettel:

BENTA

Előzmény: macmester (11634)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11658

SZVSZ ez valami taktikai manőver.

Katonáktól nem idegen....

Ilyen célra 1ébként a magasház is ideális.

;-)

Előzmény: luisen (11657)
luisen Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11657

Ha a tubesi kilátó nem lesz látogatható, nagy  csapás lesz a pécsiek számára.... bennem megfagyott a vér, mikor ma reggel meghallottam a Tubes-tervet....

p.s. nem vagyunk mi valahogy rokonok?

Előzmény: macmester (11654)
Alfa Hold Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11656
Tisztelt Sötétzöld Emberek!

Na most megkaptátok a tutit. Milyen fasza lesz a Misinai kilátóból egy kurvanagy radarral szemezni...
macmester Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11655
index
macmester Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11654

Szóval Tubes, a már meglevő bázis... minden szempontból ok, van út, nagy áramfejlesztő, örzött bázis, ami eddig is elektronikai cuccokkal volt tömve,

A város a völgybe van így átsöpör fölötte a sugár, stb...

:) Zengő marad érintetlen :)

kivéve, hogy most ott van egy felújjított kilátó ami nem tudom látogatható lesz-e, márpedig a Rotari kör, Tubesi kiskilátó, kilátó az egyik leglátogatottabb túrista célpont...

ps. néhány hete beszélgettem egy családi ebéd közbe nagybátámmal, ő mondta, GYF nemhivatalosan tájékoztatta a végleges megoldásról, amit hamarosan bejelentenek... eddig nem akartam pletyizni, de tegnap már nem bírtam ki egy kis szondázást :)

intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11653

"a zöldeket is a különböző lobbik manipulálják a háttérből,"

Én 1-ről konkrétan tudok!!

Alf "nyomatékosan felvilágosította" a kis unokahúgát, hogy a sétája a KE-vel a Zengőn a az ország érdeke ellen való.

Tehát manupilálták a kis zöldet a háttérből.

Előzmény: én12 (11615)
tmz Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11652

én 12

A fenálló környezetszennyező tevékenységek nagy része ellen teljesen értelmetlen küzdeni, mert jelen pillanatban nem kiválthatóak. Ergo, tehetnek bármit, nem lesz változás és ha kell erőszakkal akadályozzák meg a tiltakozásokat. (Németország-atomvanat stb) A magyarországi állapotot nézve, szerintem nem azért nem épűl a 0-ás és néhány duna híd, mert a zöldek olyan sikeresen tiltakoznának, hanem mert állam bácsiak ez nagyon kapóra jön. Ha üres a kassza, minden nap eltolódás egy főnyeremény a számára + a téma politikai vonzata. A Zengőnek semmi köze már a szakmai kérdésekhez, kb 10 hónapja kizrólag politikai kérdés. Ha az állam fel akarná építeni azt a lokátort, akkor egy éven belűl üzemelne az állomás. Ha valóban akarná a 0-ást és a hidakat, már épülnének. Nem hinném, hogy itthon valaki irányítaná a zöldeket (nyugaton ezt símán el tudom képzelni, bizonyos fokig), inkább kihasználják a tevékenységüket a saját döntéseik megindokolására. A fejlesztések nagy része nem a zöldek tiltakozása miatt áll, hanem helyi, néhány ezer ember vélt vagy valós érdekvédelme miatt.

A nyugati katonai repterek mellett, ahol atomcsapácsmérésre alkalmas gépek és fegyverek voltak, évekig tiltakoztak a zöldek a kerítések mellett. És, mi történt? Semmi!! A cél roppant nemes volt, de a harc értelmetlen, nem fogja egy atomhatalom feladni a csapásmérő képességét mert néhány ezer embernek ez nem tettszik. Hagyták őket tüntetni, ennyi, minden ment tovább a régi mederben. De ettől még nem befolyásolt hülye minden zöld. 

Előzmény: én12 (11623)
tmz Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11651

"a hit gyulisekbol vagy a manson csaladbol is tobbet neezel ki? biztos van benne valami. tobb milliard leegy nem tevedhet..."

Kicsit furcsa a hasonlat, de lelked rajta... :-)

Előzmény: alfredoo (11620)
intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11650

Sandinista

"És egy magánvélemény, én nem telepítenék katonai ojjektumot (célpontot) egy nagyvárostól alig 1-2 kilométerre légvonalban." 

Ej, ha!

Hát mekkora az a település (lélekszám, terület), ami alatt már nem kár?

Előzmény: sandinista (11647)
intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11649

Sandinista

Helló, régen jártál erre!

"Miért jobb a jogszerűség határán egyensúlyozni az állampolgári engedtlenséggel a jogi út helyett?"

Ezt te sem, gondoltad komolyan!

Egy esetleges jogi hercehurca 3 - 10 év. Addigra a lokátor már régen megépült, lejátszódott, ami lejátszódott, akár egy elhagyott rom is lehetne.

És akkor a bíróság kimondaná, hogy jogszerű / jogszerűtlen.

Előzmény: sandinista (11641)
sandinista Creative Commons License 2005.11.22 0 0 11648

"A Zengő mellé is kellene kiegészítő megoldás."

Békeidőben a Zengő mellé nem, a többi idáig felmerült alternatív helyszín mellé viszont igen. Ha meg az ország biztonságát veszélyezetető helyzet látszik kialakulni, akkor mindenképpen szükséges - bármilyen is lesz végül - a gerinchálózat kiegészítése-megerősítése.

Előzmény: BENTA (11630)
sandinista Creative Commons License 2005.11.22 0 0 11647

Mit szólnátok a Tubeshez ahol már akad katonai bázis, út, infrastruktúra stb...

- ez komoly -

Elvben nem rossz, nagyjából a Hármashegyhez hasonló lefedettséget adna, legalábbis százalékosan. A Duna vonalában lenne a legkomolyabb holttere alacsony magasságon, nem érne össze fedési területe a fürjesi radaréval, mindenképpen kellene réskitöltő radar. Ennek az ideális helye, a Zengő keleti gerincén lenne. Vagy több kellene belőle. A misinai TV torony elég közel van hozzá, elektromágneses összeférhetelenség szempontjából is problémás lehet a helyszín.

És egy magánvélemény, én nem telepítenék katonai ojjektumot (célpontot) egy nagyvárostól alig 1-2 kilométerre légvonalban. 

Előzmény: macmester (11621)
alfredoo Creative Commons License 2005.11.22 0 0 11646

sandi

nem az a kerdes hogy csokken e, hogy serti e. hanem a mertek. hiszen a vedelem ugyanolyan alkotmanyos kotelesseg es erdek. nevesitve is van mint kivetel.

a solyomi kerdes maskeppen is felteheto. serti e a termeszetvedelmi erdeket a honvedelmi erdek KONKRET megvalositasa annyira hogy el kell tekinteni a legcelszerubb, legolcsobb megoldastol.

mert a masik kerdesfelteves szerintem nem ervenyes. hogy csak a zengon valosithato e meg a beruhazas. erre nyilvanvalo a valasz hogy barmelyik pontra ra lehet mondani hogy nem csak ott valosithato meg egy beruhazas.

keet alkotmanyos alapelv all egymassal szemben. az egyikkel solyom urunk egyaltalan nem foglalkozik ugy csinal mintha nem lenne legitim alkotmanyos erdek a radar mas erdekek bizonyos serulese mellett is megtorteno letrehozasa.

Előzmény: sandinista (11645)
sandinista Creative Commons License 2005.11.22 0 0 11645

"Ezt - a szavaid kiforgatása nélkül -  úgy kellet volna értenem, hogy az engedélyezési eljárás alkotmányossági szempontból O.k.? "

Miért az engedélyeztetési eljárás hol sértette az Alkotmányt? Volt egy próbálkozás a civilek részéről, hogy alkotmányos-e ha katonai építési hatóság ad ki bizonyos engedélyeket, erre az mondta az AB hogy ez nem sérti az Alkotmányt.

Az alkotmányosság aggályokat nem az engedélyeztési eljárásssal kapcsolatban vetette fel Sólyom László, hanem azzal kapcsolatban, hogy a radar építése a jogszabályokkal biztosított természetvédelmi szint csökkenést okozná. Gyakorlatilag megfogalmazta a problémát, csak kérni kellett volna erről egy AB állásfoglalást, hogy tényleg így van-e. A mai napig nem értem, hogy ebben miért nem lépett senki a tiltakozók részéről.

"Mert ebben az esetben nem vizsgálnánk mást mint azt, hogy a HM tud-e magának törvényességi szempontból nem kifogásolható engedélyeket adni. 3-ból 1x talán összejön neki."

Ezt megtette Lenkovics ombudsman. Szerinte vannak kifogásolható elemek. Nem is kellett volna mást tenni, csak jelentésből összeollózni egy bírósági beadványt, és akkor eldöntené a kérdést az fórum amelynek ez a feladata. Ezt sem értem miért maradt el.

Előzmény: intercooler (11616)
tEKErcs Creative Commons License 2005.11.22 0 0 11644
naugye!? mondtam!
Előzmény: alfredoo (11640)
alfredoo Creative Commons License 2005.11.22 0 0 11643

sandi

nalunk egy jogi eset nem teremt kozosseget. ebben a dologban pedig a radar latvanyterven tulmenoen a legfontosabb a kozosseg megteremtese, megteremtodese.

alfredoo Creative Commons License 2005.11.22 0 0 11642

sandi

juhasz bejelent mi meg allunk itt mint a hulyek. nem tudunk semmit. nem tudunk semmi tobbet mint amit mas tud.

lassan indulhat az uj akcio. hollopaarok a .......hegyen?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!