Keresés

Részletes keresés

sydbaj Creative Commons License 2003.12.22 0 0 30
Nevekkel szerintem nincsen értelme dobálodzni, de egyet el hihetsz, voltak, vannak és lesznek .
Abban igazad van hogy a politika nem egy kellemes foglalkozás.De vannak akik valamiért teszik, nem valami ellen.
"DEMADÓG" Istenien hangzik...én egy nacionalaista vagyok amit nem is tagadok, a nacionalizmusra mindent lehet mondani de egyet nem, hogy demagog alapokon nyugszi.Na de ez a te véleményed,és jogod van hozzá, nem is akarlak ebben a jogodban befolyásolni.
Ami meglepő, hogy ez a megnevezés mindig arrol az oldalról jön ahol tradicióvá nőte ki magát.
Előzmény: mamicska (29)
mamicska Creative Commons License 2003.12.22 0 0 29
Szerinted kik azok az igazi,nemzeti érzelmű politikusok?Milyen az igazi nemzeti érzelem?Pozsgay vagy netántán a Szűrös?Szerintem a politika sehol és semmikor nem volt túl erkölcsösnek nevezhető.Ideig-óráig annak látszik és lehet,hogy ötven év múlva kiderül közel sem volt az.De erről a korombeliek már nem fognak tudni.Nem támadlak,nincs miért csak kérdezlek./azt is csak csendben,mert a demagógiát nálad véltem felfedezni!/Üdv!
Előzmény: sydbaj (21)
sydbaj Creative Commons License 2003.12.22 0 0 28
HÚ-HA... a mindenit,,, hogy, hogy ezt én elnéztem... micsoda csodálatos kIPIKek K...a jó fotografer lehetett a készítője..... de kedves Mijó,te biztos vagy benne, hogy ezek mind idevalósiak?????
Előzmény: Mijo (18)
sydbaj Creative Commons License 2003.12.22 0 0 27
Lehet találgatni.....ma már minden frankó.
Hamármegkelltanulnunkkicsikneklenni,azért nem eppen szükséges megtanulni hazudozni.
mamicska Creative Commons License 2003.12.21 0 0 26
Nekem már egy kis csönd is elég a jó naphoz!Ez a legjobb a netben,hogy finom kis zenéket lehet alatta hallgatni ,azon túl nyugalom.Írom ezt a fővárosban ,a Közt.téren,ahol igazából soha sincs csend.Jó éjt!
Előzmény: Mijo (25)
Mijo Creative Commons License 2003.12.21 0 0 25

Erzsébet kedves, neked már ilyen kevés is elég, hogy jó napod legyen :))????

Mijo

Előzmény: mamicska (19)
Mijo Creative Commons License 2003.12.21 0 0 24

A 100 legfontosabb magyar - Galéria!

A Haszon magazin a legbefolyásosabb, illetve legreményteljesebb magyarok listáját állította össze

A száz legfontosabb magyar:

1. (Kovács) Ákos
2. Alföldi Róbert
3. Bárándy György
4. Bayer József
5. Bereményi Géza
6. Bogsch Erik (Richter)
7. Bojár Gábor
8. Bokros Lajos
9. Bolgár György
10. Boross Péter
11. Börzseiné Fischer Mária pedagógus
12. Bródy János
13. Cipő
14. Czigány Ildikó
15. Csabai Lászlóné
16. Csákváriné Csabai Judit gazdálkodó
17. Csányi Sándor
18. Csányi Vilmos
19. Csávoli Ferenc építész
20. Csoóri Sándor
21. Darvas Iván
22. Dávid Ibolya
23. Demján Sándor
24. Erdő Péter
25. Esterházy Péter
26. Eszenyi Enikő
27. Fábry Sándor
28. Felcsuti Péter
29. Fischer Iván
30. Gergényi Péter
31. Geszti Péter
32. Glatz Ferenc
33. Göncz Árpád
34. Gönczöl Katalin
35. Gregor József
36. György Péter
37. Habsburg Ottó
38. Halász Judit
39. Hankiss Elemér
40. Hernádi Judit
41. Hoffmann Attila vidéki vállalkozó
42. Hollódy Katalin orvos
43. Horn Gyula
44. Horváth Ferencné főnővér
45. Jókai Anna
46. Jordán Tamás
47. Juhász Endre
48. Kemény Dénes
49. Kerényi György Cigányrádió
50. Kern András
51. Kertész Imre
52. Kieselbach Tamás
53. Király Júlia
54. Kisbenedek Péter
55. Kocsis Zoltán
56. Koltai Lajos
57. Konrád György
58. Kósa Lajos
59. Kosáry Domokos
60. Kovács Gábor
61. Kovács Katalin
62. Kovács László
63. Kozma atya
64. Kövér László
65. Kürti Sándor
66. Lajkó Felix
67. Lékó Péter
68. Makovecz Imre
69. Márta István -fesztivál
70. Marton Éva
71. Matolcsy György
72. Medgyessy Péter
73. Mohácsi Viktoria
74. Moldova György
75. Mosonyi György (Mol)
76. Náray Tamás
77. Orbán Viktor
78. Parragh László
79. Polcz Alaine
80. Polgár Judit
81. Presser Gábor
82. Pulai Imre
83. Schmidt Mária
84. Solymosi Frigyes
85. Somody Imre
86. Somogyi Edit borász
87. Sugár András
88. Surányi György
89. Szabics Imre
90. Szabó István
91. Szabó Magda
92. Széchy Tamás
93. Széles Gábor
94. Szepes Mária
95. Szörényi Levente
96. Vágó István
97. Várszegi Asztrik
98. Vince Mátyás
99. Vizy E. Szilveszter
100. Zoób Kati

Hozzászólások.

Mijo Creative Commons License 2003.12.21 0 0 23

Szevasz Lajos bátyám, örülök, hogy vagy, még ha ritkán is. Láttam én is pár összetűzésedet, valóban igazad van, semmi értelme, hogy pár kis nyikhaj takony céltáblája légy, olyanoké, kik személyes kapcsolataik révén védelmet élveznek, veled szemben meg csak jó szervezés kérdésre, mikor és hogyan provokáljanak úgy, hogy rámenjen a regisztrált neved.

Ami az eszmefuttatásodat illeti, sokban igazat adok neked, és anélkül, hogy részletekbe mennék, letömörítem az állásfoglalásomat: teszek a múltra, és teszek a jövőre! Ennyi. Finoman.

Gyere haza, főzzünk, együnk, igyunk, és dögöljön meg a leendő földink lila tehene :)....

Üdv: Mijo

Thernitibi Creative Commons License 2003.12.21 0 0 22
"Vergödő ellenzék, határtalanul hazudozó kormány"

Kezdem sejteni, hogy ki lopta el a "bölcsek" kövét:-DDD

sydbaj Creative Commons License 2003.12.21 0 0 21
Hallo,, kesves barátom ha szabad ezt igy mondanom.....
Öszintén mondva nem nagyon van ichletem írogatni, ha megmondom az igazságot akkor mindig valami oktató arogásnsnak is nevezhető válaszokat kapok.
Higyed el sajnálom a hazámat, hogy ennyire lecsúszott a politikai erkölcsösség szinvonalán.Nem egyszer mondtam már, és az idő múlása engem igazol, hogy itt nem volt redszerváltás!
MEGKEVERTÉK A PAKLIT, UJRA OSZTOTTÁK A LAPOKAT ÉS AKINEK SZERENCSÉJE VAGY JÓ ŐSSZEKÖTTETÉSE VOLT, BESZÁLHATOTT A JÁTSZMÁBA.
Demokrácia játékszabályiról egyik pártnak fogalma sincsen.Talán én kissé kritikus vagyok ezen a téren, mert nálunk hasonló esetek mint ami a napjainkban történnek nálatk, elképzelhetetlen..
Mindenki határolodik mindentöl,MINDENKI EURÓPAI AKAR LENNI, csak azt nem tudom, hogy eddig mik voltunk??
Vergödő ellenzék, határtalanul hazudozó kormány, és az a pár megmaradt igazi nemzetiérzésü politikus fel van stigmázva, a megszokott beteges demagogia slogenjeivel.
Roviden összefoglalva, tombol a globalizmus vihara, eladni mindet, hogy megfelejünk az idegen elvárásoknak.

Előzmény: Mijo (17)
OBER26 Creative Commons License 2003.12.20 0 0 20
de gyönyörü csapat,összefujta ám a széll...
csak a viktort hiányoltuk róla
mamicska Creative Commons License 2003.12.20 0 0 19
Kedves Mijo!Már azt hittem,hogy hülyén kell meghalnom!Izgultam is egész éjjel.Komolyan,tényleg köszönöm a dicsőségtáblát!Olyan jól festenek így együtt,békében.És vannak rég nem látott arcok!Jó napot szereztél nekem.Megtaláltam végre a város honlapját.Olyan jól esett a fejlécet nézni!Tetszett az egész,nagyon.Kicsit kárörvendeztem,hogy otthon is nagy a köd,de azért az más,mint a pesti.Üdv.
Mijo Creative Commons License 2003.12.20 0 0 18

"LÚZERKORMÁNY 1990-2003

Nem fokozzuk aljas módon a feszültséget, összeállt minden demokratikus idők lúzerkormánya, imhol a lista:

Medgyessy - Bárándy, Burány, Deutsch, Csillag - Kovács, Lamperth, László, Magyar, Mikola - Pepó, Schamschula, Torgyán, Kövér, Szabó J."

Mijo Creative Commons License 2003.08.18 0 0 17

Nem a halászlé miatt :)), de nyugtalanít, hogy az utóbbi két hónap alatt egyetlen hozzászólásod volt, az is szinte már egy hónapja! Adj jelzést magadról, Lajos bátyám!

Előzmény: sydbaj (15)
Mijo Creative Commons License 2003.07.09 0 0 16

Hol vagy jóságos Lajos Bátyám?? Már kezdtem gyanakodni, de látom, minden rendben vagyon. Csak éppen te vagy eltűnve.

Előzmény: sydbaj (15)
sydbaj Creative Commons License 2003.04.17 0 0 15

Minden rendben van, tartozom eggy jo halszlvel,
Koszonettel Egz regi Bajai.
Előzmény: Mijo (14)
Mijo Creative Commons License 2003.04.16 0 0 14

Kedves Lajos, olvastad a neked küldött levelem? Ha nem, tedd meg légy oly kedves. Ez Húsvéti ajándék, fogadd tisztelettel! Szívesen :)!
(Csak finoman, mint mondottam :)!)

Mijo

Előzmény: sydbaj (13)
sydbaj Creative Commons License 2003.04.16 0 0 13
MIJÓKÁM..... most nyugottan próbálkozom hát ha siketül.....
Előzmény: Mijo (11)
sydbaj Creative Commons License 2003.04.16 0 0 12
"TAGOK LEGYÜNK VAGY SZABADOK"????

Ez most a jelszó Magyarországon....ROSSZ OMEN....
1848-nan is jelszo volt , (EREDETI SZÖVEGGEL,)
és nem lettünk szabadok,Rabok is meg tagokok is maradtunk.
1956-ban is elhangzott, nem lettünk szabadok,de tagok annál alaposabban.Most is elhangzik a drámai hangú kérdés, de ezúttal a második sor is használtabbá léphet::: HÁT VÁLASZTOTTUNK....
Helyesebben a szavaztunk, mert az illetékes hatóság megszavazásra biztatott, ugy fogalmazott, hogy most kerülünk vissza Európába.Ki nem akarna Europába tartozni fél évszázados Európából kirekesztettség után????
Csak az a hajmeresztő, hogy ugyanazok kínálják a tagságot, akik annak a másik tagságnak kiszolgálói voltak a magyar társadalom ellenében.Nincs kétség az iránt hogy ezek szakavatott komprádorok készséges kiárúsítói lesznek minden magyar értéknek és érdeknek.
ERRŐL A MULT TANUSKODIK.

Mijo Creative Commons License 2003.04.15 0 0 11

Üdv, Lajoskám, ismét a süllyedő hajón :)!
Csak finoman, nem kell semmit elkapkodni.

Mijo

Előzmény: sydbaj (8)
Mijo Creative Commons License 2003.04.12 0 0 10

"Ismét agyonlőttek egy békeaktivistát Izraelben

április 11. 18:28
[MTI]

Izraeli katonák agyonlőttek pénteken egy brit békeaktivistát, a Nemzetközi Szolidaritási Mozgalom tagját - közölték szemtanúk. A brit fiatalember élő pajzsként állt az izraeli katonaság és palesztin gyerekek csoportja közé a Gáza övezetben lévő Rafah településen. A 24 esztendős férfi a csoport más tagjaival együtt úgynevezett tiltakozótábort épített Rafahban, amikor izraeli tankok váratlanul tüzelni kezdtek a társaságra, illetve egy csapat palesztin gyermekre - közölte az AP-vel Halil Abdullah, a palesztinok által támogatott nemzetközi mozgalom egyik tagja, aki szemtanúja volt az esetnek. A békeaktivistát fején érte a halálos lövés. A brit fiatalember - néhány héten belül - immár a harmadik áldozata az izraeli hadsereg és a nemzetközi szolidaritási mozgalom aktovistái közötti, elmérgesedett viszonynak."

sydbaj Creative Commons License 2003.03.04 0 0 9
Új IDÖKET ÉLÜNK...Nem tudom mit és hogyan tanulnak a politologusk,de az a gyanum, hogy őnekik is maguktól kell rájönniük menet közbe,ha jól odafigyelnek, hogy a dolgok nem mindig aszerint alakulnak, ahogyan azt logikussan, igazságosnak, becsületesnek elképzeljük.
Már neveltetésünk világátol is messze van mindaz, ami politikai téren elénk tárul,a mi magyar történelmünk mindennek ellemkezője, ami kellene hogy legyen.
Nem is csak az utobbi időben.De ami az elmult évszázadban történt velünk, magyarokkal, az egész egyéni és eredeti.Valahol meg kell találni annak az okát, hogy mindig és minden körülmények között mi húzzuk a rövidebbet, és a környezetünk sorsát is,és ha tendencia a jövöbe vetitve is fennáll.
Útjában vagyunk egy áromlatnak amely meghatározza a sosunkat és a környezetünk sorsát is.És ha környezetünkröl van szó, az már fölrajzi fogalom.
Tudhatnánk már régen nem velünk magyarokkal van a baja a világnak, hanem a Kárpát-medence népével,lett légyen az akár cselák vagy oláh, hogy a legkedvezettebbeket elitsük.Ezek földrajzi helyzetében mi lennénk a kedvezettek és öket taposná a nagyhatalmi csörtetés.
Árpád apánk persz mindezt nem láthatta, meg alakulhatott volna máséppen is, ha tatár és török nem eppen erre veszi útját. Dehát annak is földrajzi oka volt.Ennek ellenére szeretjük ezt a földet és vállaljuk vele a sorsunkat.
A mi sorsunknak nem mi vagyunk az okozói, de nem is lehetünk determanisták.Kis nép is tehet nagyot, vilára szólót is, de haszna is csak a világé.A nagy erök játékában csak a ritka szunnyadó pillanatban tudunk résen lenni, de erre tanú ránk a történelem jó érzésünk van.Redszerint mindig elsietjük a dolgokst.A világ pedig megy a magy pályáján a mióta az égieket számüzték, már nem a természet eröinek szabad játékában halad, kiszámithatóan, hanem ezen erők ellenében, miként a szél ellen vitorlázó hajó...
Hegel szerette a háromszögü példarandszert.A család, a polgári társadalom és az állam.Akkor persze nem volt globalizmus, mely a e három képzödmény egyikét sem szereti.Hegeli tétel a tézis, antitézis és a szintézis háromasséga is.Egy meglendült erő ellenéllésába ütközik és a kettö megnyugszik egy harmadikban.Hegel idejétől eltelt kétszáz év sok mndent létrehozott, ami az mberi gondolkodás kifejlesztésén túl a filozofia gyakorlati használatát is kifejlesztette.A ma már nem annyira a lét és az emberi gondolkodás megismeréséhez szükséges törvényszerüségek tanulmányozására alkalmas tudomány, hanem egyes változataiban az emberi társadalomnak bizonyos célokra terelése érdekének az emberi gondolkodás manipulációs eszköze.
sydbaj Creative Commons License 2003.01.20 0 0 8
Náluk még müködik a sajto,szabadon mondhatnak véleményt.Nem szaladnak Brüsszelbe tanácsért.
Előzmény: Mijo (7)
Mijo Creative Commons License 2003.01.19 0 0 7

A szentit, ezek többet tudnak rólunk, mint mi magunk :((....

Mijo

Előzmény: sydbaj (6)
sydbaj Creative Commons License 2003.01.19 0 0 6
AZ Újvilág világbirodalma, már othon is éreezteti
hatást, maig a világon tüntetéseket rendeznek a Irqi háború ellen, addig nálunk Taszáron egy tolmácsokat(TERROISZA) kiképzés megy végbe.Ugyan mit is igérhetett D-209-es BUSH-nak???
Érdemes elolvasni a Die Welt véleményét ezzel kapcsolatban."Das kleine Dorf Taszar im Shüden Ungarns".. De mi magyarok mindig abba fába verjük a fejszénket amibe beletörik.
Egyszer KGB uralja az országot,most a CIA, természetes mind ez a nemzet érdekében.Mindig akadnak nagy magyar "hazafik" kik hajlandok piacra dobni az országot az idegeneknek.Taszár a közelmultban már egyszer kiszolgálta a vilégbirodalom urait,ez többezer ember életébe került, ugy magyarokéba, mint szomszédainkéba. Semmi nem oldododott meg!!!Nagyobb a myomor mint valaha.
Ha egy fiatalember akiben van még valami magyar szellem hazaárúlónak nevezi azt aki erre ezerszeressen rászolgált, annak a részére nincsen kegyelem...(AZ IGAZI DEMOKRÁCIÁBAN???)
sydbaj Creative Commons License 2003.01.10 0 0 5
Kedves Mijo...
Nalunk meg ugy ahogy elfogadhato a helyzet,ha esetleg mar turhetetlenne valik a dolog, nalam mindig lessz egy agy a szamodra.
BENZIN...
Olommentes: 75-93,cent literje kulomseg a tavolsagok miatt adodik.
Olommentes super;82-95,centliterje,ugya ugy tavolsagtol fuggoen.
De ez a Medgzessy egy figuras gyerek, Kubahoz csak egy kopesre vanan a Kajman sziget, erdemes oda elmenni kirandulni,kulonossen a bankaroknak.
Igen fejlett *bank-elet*viragzik, lehet nyugottan vinni hozni penzt nincsen rekord rola.Talan ez lehetett ennek a nagytitkolodzasnak a lenyege.
Na de ez megint az en piszkos fantaziam mukodik.
Udv; lAJOS.
(bocs az ekezetek miatt,ez agyerek gepe,egyedul vagyok ithon a csaladbol tobbiek nyaralnak, hol itt, hol othon toltom a napot, a rablas nalumk sem ismeretlen esemeny igy biztos ami biztos)
Előzmény: Mijo (3)
Mijo Creative Commons License 2003.01.09 0 0 3

Kedves Lajoskám, már a labancoknál is 30-35 forinttal olcsóbb az üzemanyag, mint nálunk :(! Mert hogy az összes többi szomszédunknál, az szinte már rendjén való, de hogy már az osztrákoknál is .. Mit is mondjak erre. Az USA lakossága meg a miénk harmadáért rója a mérföldeket :((....., valamivel különb utakon! Nálatok mennyi a benzin ára?

"Bizzunk abban ami szinte lehetetlen,egy szabad független, békés, jövőbe."

Na ja, majd ha befogadnak menekültként bennünket, mondjuk rá a Seychelles szigeteken :)!

Előzmény: sydbaj (1)
Mijo Creative Commons License 2003.01.09 0 0 2

Természetesen: Manhattan :)!

Előzmény: Mijo (0)
sydbaj Creative Commons License 2003.01.09 0 0 1
Üdözöllek kedves Mijó,olvasgaton szorgalmassan, hogy te is aktivizálod magad igen intenziven..De van értelme??? Azokkal a problémákkal amik igazán kovácsolnák a hazánk, mint a világ jövöjét süket fülekre talál...Áporodott, penészes,hányingert okozó vélenények kerülnek a porondra.Szimte hihetetlen, hogy enyire skatujázott lenne ma az átlag polgár.Ez a mindenhez értő kormány már annyi hibát követett el, hogy egy lexikont lehetne írni róla, ök a mindent??dók!!!.De az ellenzéknek csúfolt valami sem marad a hátukmögött.Bevált a "nagy nyugati" szisztéma a KÉ-TP-ÁR-TR-ED-SZ-ER,igy az kerül mindig a tetöre mely a v i l á g ú r a i érdekeit képviseli hüségessebben "demokratikus alapon"..Ez a szisztéma ami prostituálja azt a tökéletest megközelítö államformát amit Demokráciánk neveznek.Hogy ezt látni lehessen ahhoz 150-diopriás zsemüvegre van szüksége az átlag polgárnak, amit nem gyátanak a részükre.Igy lehet öket etetni naponta dupla adagokkal.
Ez az E.U.való csatlakozás szinte beteges gondokodási hullámokat idéz elő gongolkodó emberekben.Mint két oldal hazudik a végtelenségig.Be-beszélik azt, hogy ami rossz az nekünk jó,100-ból 90-nek fogalma nincsen arrol, hogy mi is az a E.U... Senkitöl nem hallottam még azt,hogy ha valaha kiakarna lépni egyik tagállam, mi arra a jogi lehetöség, és mik lehetnek a következményei??? Vagy ez a teljes nemzeti, jogi, gazdasági,öngyilkosság,kötelező mindenkire aki egyszer belépett??? Na de erről ennyit.
Bizzunk abban ami szinte lehetetlen,egy szabad független, békés, jövőbe.
Előzmény: Mijo (0)
Mijo Creative Commons License 2002.12.14 0 0 0

Szervusz Lajos Bátyám! Nagyon helyes, csak aktiváld magadat minél gyakrabban.

Én vitatkozom veled! Szerintem az USA csak halovány mása a mi nagyságunknak. Az az ország az igazi világhatalom, melyben egy irodaház 4.000 m2-es területét (lásd Budapestország, Hattyúház!), havi nettó 20 euróért bérlik négyzetméterenként. Ennél kevesebbért már Manhettenben is lehet bérleményhez jutni :(!

"A jó háborúja a Gonosz ellen."

Igen, volt belőle részünk :((... Amikor a fejünk felett röpködtek a szinte mindvégig tagadott "jó" bombázók, megszállva "gonosz" szomszédainkat, rokonainkat, és nem utolsósorban magyarjainkat. Miközben zajlott a honvédelmi karcsúsítás a végeken, szüntették meg sorra a laktanyákat :(!

Előzmény: sydbaj (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!