A Sharm Resort (mi is ide megyünk nyáron) egyből mély vizes partú. 2 mólón lehet bemenni, gyönyörű korallkertek vannak előtte, tehát egyből rövid mólón (2db lehetőség a vízbejutásra: egy fa bejáró és egy műanyag móló van) lehet vízbe jutni, ahol egyből eléd tárul, a Vörös-tenger csodálatos, egyedülálló, vízalatti világa!Kis homokos helyek akadnak "dagonyázni", de ezek nagyon mini területek a part és a nagyobb sziklák tövében. Ez a rész nagyon szélvédett, szél esetén is pompásan lehet sznorizni a hotel előtt és hosszan el is lehet bóklászni, úszni.
A másik hotel, a Ghazala Garden, teljesen más parton fekszik, egy nagy öbölben (Naama Bay az öböl neve), korall nincs közvetlen itt az öböl belsejében a partközelében. Szép homokos, lassan mélyülő a partja, és ez a part ritkább Sharmon. Sok hotel itt, egyből korallfal előtt épült, és sziklás a part. A Ghazala Beach a testvér hotele a Garden-nek, mivel a Garden nem parti szálloda! Egy út választja el a 2 hotelt egymástól. De a két hotel átjárható. A Garden-ben lévő vendégek használhatnak mindent, a Beach részen is. A Ghazala Gardens szebb hotel és allinc. ellátást kínál, a Beach rész félpanzióban foglalható, nyilván ők nem fogyaszthatnak a Gardenbe.
A Ghazala Garden-t én annak ajánlom, aki szereti a homokos lassan mélyülő tengerpartot, és nem bánja, habár az egyik legszebb korallos tengernél nyaral, de mégsem tud, csak úgy a saját hotele előtt sznorizni, búvárkodni. Ha pedig sznorizni akar, akkor elmegy egy hajós kirándulásra. Hozzáteszem némi korall ott is van az öbölben, sőt a két széle korallos, de nagy öböl ahhoz, hogy nyáron korallokat keresgéljünk.
Felszíni búvárkodáshoz (snorlkeling) szerintem nem érdemes kint érelni, hanem itthon venni előre megfelelőt. A Decathlon-ban érdemes megnézzétek, és nem kell drágát venni, a legolcsóbb is jó! Bérelni drágább sokkal kint és vásárolni is többért lehet, plusz időhúzás is a kint töltött időből ezt keresgélni még akkor is ha a hotel bazárban is lehet kapni általában!
A hasi bajoktól nem kell félni csak okosan kell csinálni, pl csapvíz nem fogyasztható, és mi a fogunkat is inkább a hotelben kapott palackos vízzel szoktuk mosni. Salátákat csak keveset eszünk, mert elvileg nem csapvízzel mossák, de azt ugye nem látjuk. Ez vonatkozik a gyümölcsökre is, de nyuggodtan ehettek azt is okosan :) vagy meg kell hámozni vagy letörölni. Én szoktam kis salit szedni ,de nem viszem túlzásba. Eszünk gyümit is :) A nyers szószokkal is vigyázni kell. Na meg kezet mosni mindig ajánlott, a zselés kézfertőtlenítőt érdemes vinni. Sok hotelben az étterem bejáratánál is ki van téve ilyen zselés kézfertőtlenítő. Sokan mást szednek össze nem a helyi bacit és azt hiszeik az. Már a reptéren a gépen is bárhol minden amit sok ember használ, tapogat fertőzhet. ugyanúgy az allinc. étteremben kinyitogatott ételes tárolók fogantyúja is, ezért mondom ,h fertőtlenítés legyen, persze nem kell paranoiásan csinálni csak kicsit jobban figyelni erre odakint! Előre szedni nem kell semmit, vagy, ha nagyon félsz max. probiotikumot, vagy vitaminokat :) max lesz egy kis placebo hatása, ami nem baj :) Sok ember esküszik rá, h visznek kis laposüvegben pálinkát, és evés előtt kortyolnak belőle, mert ,h fertőtlenít, de ez is jó placebonak :) Mi nem szoktunk :) Így se kapok el semmit. Antinal a neve az egyik kint használatos gyomorfertőtlenítőnek, amit CSAK akkor és nem megelőzésre kell bevenni ,ha hasi fájdalmat érzel. Ezt sok helyen árulják, a hotel patikájában is (alkudni kell ha sokat mondanak érte kb 2usd a 24-es ára max) De ha köttök ,mert azt feltétlen kell utasbiztosítást, van a hotelben is orvos és segít, ha nagyobb hasi gond van , esetleg hányás is és láz. Nem érdemes várni, h majd jobban leszel, sztem egyből a dolog súlyához mérten doki vagy Antinal ! Vagy ha nem hat az Antinal akkor azonnal orvos! A doki 1 nap alatt rendbe tesz!
Másik amit össze szoktak keverni még a helyi bacival, nem is azt kapták el és azt hiszik! Ez az, h még nyáron is teljesen kibírható a hőmérséklet , mert száraz meleg van, és sokan kint vannak a napon délben , és kapnak egy enyhe napszúrást, aztán bemennek a klímás szobába, vagy étteremben, isznak jeges vagy túl hideg üdítőket és kicsit még többet is esznek, és mivel más a fűszerezés, az olaj így ezek együttes hatása is kiválthat hasmenést esetleg hányást ,lázat! De ez nem a helyi baci amitől annyian tartanak és ha valaki először készül ,akkor az első kérdések egyike :)
Szóval óvatosan és nem lesz gond !
Remélem tudtam segíteni! Ha esetleg ajánlhatok az út lefoglaláshoz irodát, írj rám privátban a nevem alatt megtalálod az e-mail címem. Hajós sznoris programra is tudok magyar szervezőt!
Mi aug. közepén mennénk 1 hétre a Sharm Resort vagy Gazala Gargent ajánlanátok? A hasmenés ellen fellehet készülni itthon? Érdemes vinni valamit ami a gyomrot védi? Vagy már itthon szedni valamit? Kint ha búvárkodni, snookerezni szeretnénk mit ajánlotok? Felszerelést bérelhető? Tud valaki ebben segíteni?
Sziatok! Köszi a sok segítséget!!! A Sharm Resort és a Sharm Pláza között pár ezer ft. a különbség. 2hetet még nem tudtunk eltölteni sehol. 1 hétnél,10 napnál nem igazán érdekel a szoba és a kaja de 2 hét az már hosszú idő. Köszi!!!
A Sharm Resort egy nagyon szép öbölben fekszik (Korall kerteknek is hívják az előtte és a mellette lévő hotelek előtt húzódó korallzátonyt). Több pozitív visszajelzés volt erről a hotelről, mint a Siva Sharm-ról, ha e kettő körül kell választani, akkor a Sharm Resort-ot ajánlanám (márcsak a partja miatt is).
Szia. Nézd meg a restplatzboerse ajánlatait, a Siva Sharm aug. elejére csak 579 euro kettő hét, Csak kíváncsiságból néztem meg mert a Sensatorit akartam ajánlani, az 1038 abban az időpontban.
Sziasztok! Nagyon tanácstalan vagyok...! Kis segítséget kérek. 2 hétre mennénk hosszas gondolkodás után Sharmra. 1 hét kevés pihenni, 11-12 napos túrnust ide nem találtam. Így két hetet szeretnénk. Itt még nem voltunk, Hurghada , Makadi , 4-szer. Szeretnénk ezt kipróbálni. 4 csillagos szállodákat néztem, 08. első 2hete. Siva Sharm, Sharm resort. Kb. ez fér bele a keretünkbe, az utazás napjai is kötöttek. 07.28,28,30 indulással. Ezt a két szállodát találtam 400 körüli árban.( INVIA) Vélemény ha tudtok!? Esetleg más szálloda!? Ha már két hét ,nem szeretnék nagyon pocsék helyre menni. Előre is köszönöm!!!
4 hete töltttünk 1 hetet a Cyrenben, bár szezon előtti időszak volt, de nagyon jól éreztük magunkat. a vendégek többsége, ukrán és arab, elvétve néhány, német, angol. Ennek megfelelően a szálloda alkalmazkodik az ukrán igényekhez és nekik szólnak az esti programok. Nappal is a ukrán DJ állítja össze a zenét, ami üvölt a medencénél. Van csendesebb hely, vagy a part amit lehet élvezni ha vki nem kíváncsi erre. A hurghadai szállodában nem voltunk így nincs összehasonlítási alapunk.
A Cyrenben kiváló taxi szolgáltatás működik nagyon rendes mindkét sofőr bártan kimozdulhattok velük.
A Cyrene-ben van valami esti program? ( a fakir és hastánc estét nem nevezném annak)
Régen voltam itt, akkor még Melia volt a neve, de nem igazán emlékszem erre.
Valami olyan, ahol esetleg szól a zene, esetleg táncolni is lehet. A Baron-ban láttam hogy van, de az elég meredek áron megy.
Nem komolyra gondolok, csak este "történjen" valami, ha van ár ingerencia, és ne kelljen kimozdulni a szállodából. Aki esetleg volt Hurghada Makadi Palace-ban max. az a szint lenne az igény :) (valami zörögjön és lehetőleg ne oroszul :D)
Mindig a szállodai szervezés a legdrágább. Ha az angol/német/orosz valamelyikét beszéled, akkor szerencséd van, mert rengeteg helyi utazási iroda van, amely ugyan azt a programot jóval olcsóbban árulja. A neten is rájuk lehet találni, de érkezés után városi séta keretében is beléjük ütközöl... Jah és sokszor a fakultatív árából is lehet alkudni. Ugyan ez igaz a búvárkodásra is, rengeteg szolgáltató van, érdemes szétnézni a piacon.
A hotelbe érkezve másnap de. lesz egy fogadóóra, ott az ETI helyi képviseleténél be lehet fizetni fakultatív programokra. Elvileg ezeken biztosított a magyar idegenvezető, de ha nincs sok magyar turista, akkor csak angol. Ezen kívűl vannak helyi progi szervező irodák + a hotelben is lesznek programokat ajánló irodák, van egy helyiség vagy pult ahol ezekre jelentkezni lehet. A partról pedig lesznek vizes progi szervezők is. Vizes programra viszont én ajánlom a magyar Divingpro.hu-t megnézd, egy kedves magyar házaspár csinálja, merülés vagy csak hajós sznoris progik.
Az Old Market-ben van egy szimpatikus helyi progiszervező, mi őket fogjuk a nyáron kipróbálni, nevük Marco Tours FB-n fent vannak, Viberen vagy Messengeren is meg lehet angolul v oroszul, olaszul beszélni velük a progikat . Ha nem beszéltek se gond, fordításban is meg fogja érteni, és nyilván ezeken csak helyi angolul beszélő arab idegenvezető lesz , van .
Júniusban utaznánk Sharm el Sheikh-be,az után szeretnék érdeklődni hogy a fakultatív programokat az utazási irodánknál,vagy esetleg máshol érdemes foglalni?
Köszönöm. A sok hezitálás után Hurghada, Törökország, Sharm végül ma délelőtt befizettünk a Radissonba. Reménykedünk, hogy azért jó lesz. Októberben megyünk csak.
Én nem voltam , de hallottam a korall ott nem a legjobb , a hotel biztosa jó, a part lehet szeles, és akkor nem nagyon tudtok fürdeni, amúgy kisvíz nincs .
Idén fogunk először Egyiptomba menni, nászútra, egy körutazással egybekötött tengerparti üdülés lesz, 2 hét.
Már csak egy szállodát kellene kiválasztanunk Sharm el Sheikh-ben.
A tapasztaltabb utazóktól szeretnék tanácsot kérni, hogy melyik területen van szép korall, ahol sznorkelezni is lehet, de nem túl keskeny az a sáv, ahol sekély a víz. Azért kérdezem, mert a szállodánál, amit az utazási irodában ajánlottak (Sharm Club Resort) ott kb. 20 méter gyönyörű korall után hirtelen mélyül a víz, ami szerintem nem ideális, túl keskeny. Nagyon jó úszó vagyok, szeretek merülni szabadtüdővel, snorkelezni is, de a mély, nyílt tenger valamiért ijesztő számomra.
Megköszönném, ha ajánlanátok szállodákat, ahol szép a víz alatti világ, és hosszabban is tart. Ha nem is lehet a Fáraók Tours-nál választani, talán a közelében van megfelelő.