Az van, hogy a Dave (lytnin) által írott rendszer most már ki tudja számolni az egyes bajnokságok Élő pontszámait, és ezt automatikusan meg is teszi (igaz, egyelőre nem publikálja).
Viszont a későbbi bajnokságokra való jelentkezési listákon már mindig a mindenkor aktuális overall Élőket mutatja. Azaz, amit most látsz, abban minden olyan bajnokság Élője benne van, ami novemberben befejeződött. Tehát a VB/Plate már benne van, de a MM, meg az összes többi nemzeti bajnokság, amik mostanában érnek véget, még nincsenek.
A magyar csapatok kilétét nyilván az is befolyásolja majd, hogy az idei MM pontszámok beszámítása (és a korábbiak diszkontálása) után mik lesznek a magyar játékosok Élői, és aztán majd megint jöhet a szokásos egyezkedés, hogy jó-e a pontszámok szerint csapatokat csinálni, vagy esetleg valahogy máshogy kéne.
Egyébként meg a lista tetején klikk arra, hogy "Sort by SP ranking" és akkor minden ország indulóit SP szerint rendezi, azaz ki tudod hámozni a várható csapatokat.
De addig is, boldog karácsonyt és újévet mindenkinek.
őt keressétek: "Rocquel" , s drukkoljatok neki, bent van a top31-ben ... ha szerencsétek van, s továbbra is jól küzd, akkor viszont elkerülhetitek őt a vasárnapi Tantrix Mesterek Tornáján
Amíg nem végleges a létszám, nem találok ki semmit, mert úgyis lehet elölről kezdeni... (egyébként meg 16-ig megy a tavalyi rendszer, szükséges számú bye-jal).
Kérdésem lenne nekem is, hánykor kezdünk? Az ország távoli sarkából indulok aznap reggel (na jó, inkább délelőtt, ha egy mód van rá). 15h már tökéletes, korábban gázos.
Lassan a végéhez ér a VB. A vigaszágon már csak a bronzmeccs van hátrakét brit között. A főágon viszont két olyan tantrixos találkozott akik velem is játszottak.
Syagrius a főágról vert ki (ellene az utolsó 3 meccsen olyan hülyeségeket csináltam, hogy magam is meglepődtem), míg thylacine a vigaszágról búcsúztatott. Viszont ellene az utolső meccsen ha nekem jön be egy lapka akkor én vertem volna ki őt.
A vigaszágon a hosszabbítás miatt búcsúztam, a vigaszágon meg annak hiánya miatt.
Most legalább is így látom.
A főágon Tommg már sajnos csak a bronz éremért viaskodhat, őt az a Yoseph verte ki akivel Tomi tavaly az EB döntőt játszotta. Ez az összecsapás messze nem úgy dőlt el mint az.
A másik ágon a Pekkot búcsúztató Shunter került a döntőbe.
Ha már az aranyért nem tudok neked drukkolni akkor a bronzért hajrá Tommg.
Másodszor pedig azt vettem észre, hogy szép lassan kezd megérni a helyzet egy a focihoz hasonlatos Bajnokok Ligájára a Tantrixban is. Van már Magyar Bajnokság (Ezt azért irom nagybetűvel mert nálunk működik a Mesterbajnokság is), de van francia, német, spanyol, lengyel, holland és svéd is.
Amit viszont nagyon hiányolok az a brit bajnokság, de azt nem a mi feladatunk megszervezni és lebonyolitani.
Európán kivül pedig ausztrál és nem utolsó sorban új-zélandi bajnokság is zajlik.
Talán lehetne egy ilyen egy napos bajnokság ahol a győztesek (vagy a dobogósok)
összemérnék erejüket egy-egy (akármennyi) csoportban egyetlen meccs erejéig. Majd a csoportgyőztesek (esetleg még a legjobb másodikok) bejutnának a KO szakaszba ahol szintén egy-egy meccsen dőlne el a továbbjutás és a végső győzelem.
Igaz viszont, hogy a naptár eléggé zsúfolt, ennek helyet találni nem biztos, hogy lehetne, és nem tudom mennyire csökkentené a szinvonalat ha a legjobbak közül jónéhánynak elfoglaltsága van arra a napra.
Köszi Sirpi, és ha már itt tartunk, azt is említsük meg, hogy Sirpi kemény 0,4 TP-vel maradt el mögöttem. Az utolsó körben nagyon-nagyon megverte az addig egész hétvégén veretlen Skweekit.
Amúgy a DO nagyon jó hangulatban telt, a holland játékosok nagyon kedvesek és vendégszeretőek voltak, ezért mindenkinek tudom ajánlani a jövőben.
Tudom, már ezerrel megy a vb, de egy pillanatra azért emlékezzünk meg a DO-ról is, ahol igen erős mezőnyben Máriának (skweeki és benopi mögött) sikerült megszereznie a 3. helyet! Gratula neki!!!
Ott született meg két meccs közti szünetben a következő feladvány ötlete, amit aztán hazaérve ki is dolgoztam:
Sárga lép, és (a kék elleni reménytelen helyzete ellenére) igyekszik a lehető legjobb eredményt elérni a meccsen. Mi a legjobb lépése? Feladványkép