Igen Kata, ez pontosan így van! De hogy a Népszínház utcabeliek valójában tisztában voltak-e ezzel hajnalok-hajnalán, erre nem mernék mérget venni. De ne is áruljuk el nekik, had gondolkodjanak mi is lehetett az? :-D
Figyelj Sanci! " Az ostorcsattanás igazából egy miniat?r hangrobbanás: a bojt átlépi a hangsebességet." Szerintem erre már a Népszínház utcában is rájöttek....
Andras most hivott, hogy küldjem el neki a tavalyi darabunk anti-slageret, a Dinnyés számot, es egyben felszolitott, hogy irjak mar valamit a forumra. Mindkét kivansaganak eleget teszek!
Egyben egy ujabb rentveny: Kitöl szarmazik az alabbi idezet, ki zenesitette meg öket es melyik olvasotaborban hangzottak el, hol es milyen darabban:
"A kisgyerek ki voltam, mégis él még"
Csak nyugdijasok palyazhatnak. Nyeremény: András sörei az elözö pályázatból.
még én is itt vagyok ám:) Kedves Ági én megyek 14.-én Debrecen Kispál háttérbe szorult nálam, most első az olvasótábor. próbálom lelkesetíni kedves debreceni barátaimat, olvasótábor terén s ha minden igaz viszek is 2 embert. :) Debrecen még mindig csodás. üdv:anett
Főleg András figyelmébe: Íme valaki közelebb hozza azt a muzsikát amin én szocializálodtam, ahoz amin Te illetve ti! (persze szilveszterről tudom hogy mindketten széles körben művelödtünk, és nagy közös halmazzal rendelkezünk, talán ezt növelhetem most: Íme egy mindjárt két átírat Két Dr Dre meterműből: Biches ain't shit: http://youtube.com/watch?v=2_N3CK-6CHk Illetve az ösklasszikus "staright outta compton (=egyenesen a gettóból gagxta zoli nyitóalbumának lopott címe) : http://youtube.com/watch?v=otL6FvpALQg Ennek az erdetijét is felrakom a kontaraxt kedvéért: http://youtube.com/watch?v=nkPb4s0-QcI
Az angolul nem tudoknak meg kell elégednie néhány ízes káromkodással, de a többiek a gangster rap szövegeinek mélyelemzésébE kezdhetnek. Ahogy minden népmesében vannak jók (a homie-k) és rosszak ( a rendőrök és a más bandához tartozók), aztán persze a jó győz mint a mesében csak több az erőszak és/vagy a szex benne.. na azért nem olyan durva mint egy shakespeare királydráma.. a szerkezete is egyszerűbb Ennyi volt ma a kortárs irodalomóra! szevasztok
bocs a hoszú szövegért, e-mailben is elmegy majd mindenkinek, tehát mi leszünk a házigazdák..
Kérnék minden ifjú (és "nyugdíjas") olvasótáborost, aki szeretne részt venni, hogy nekem is jelezzen, mert házigazdateendőket látunk majd el reggeltől. Kérném szabaddátenni ezt a hétvégét, fontos lenne! Nagyon jó lesz felidézni, vagy megismerni sok sok ember olvasótáborhoz fűződő emlékét! És meg kell mutatnunk a régi generációnak, hogy nem hiába kezdték ezt a szép és mindenki életét meghatározó mozgalmat, mert van utánpótlás!!!
A Magyar Garabonciás Szövetség és a Hatvani Ratkó József Közművelődési Egyesület tisztelettel meghívja Önt a
35 ÉVES AZ OLVASÓTÁBOR országos jubileumi konferenciára és találkozóra
2007. április 13-14-én Hatvanba, a Hatvani Művelődési Központ és Könyvtárba és Nagykökényesen, az Általános Iskolába
TÁMOGATÓINK:
Magyar Garabonciás Szövetség
A KONFERENCIA PROGRAMJA:
2007. április 13., péntek
10.30 Ünnepélyes megnyitó Csutak Attila szövetségi elnök, Magyar Garabonciás Szövetség Farkas Kálmánné elnök, Ratkó József Közművelődési Egyesület 10.45 „Kezdetben volt a tisztás” Előadó: Dr. Vasy Géza irodalomtörténész, egyetemi tanár 11.15 A HNF Olvasótábori munkacsoportjától a Garabonciás Szövetségig Előadó: Maróti István, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa 11.45 A Magyar Garabonciás Szövetség megalakulásától napjainkig Előadó: Lukács László, a Magyar Garabonciás Szövetség ügyvezető elnöke 12.10 Az ötágú síp. A határon túli magyar irodalom megismertetése az olvasótáborokban Előadó: Kulcsár Katalin, a Magyar Rádió munkatársa 13.00 Ebéd- és kávészünet 14.00 Az olvasótáborok közösségépítő és személyiségfejlesztő szerepe Előadó: Dr. Nagy Attila olvasáskutató 14.30 A történelmi azonosságtudat kialakítása az olvasótáborokban Előadó: Dr. Kovács Gábor, a MTA Filozófiai Intézet munkatársa 15.00 Zenei édesanyanyelvünk az olvasótáborokban Előadó: Ördög Mária karnagy-tanár, Nyíregyházi Főiskola 15.30 Katartikus pillanatok az olvasótáborokban Előadó: Rigó Béla szerkesztő, költő 16.00 Szünet 16.20 „A tanúságtevők” Kerekasztal beszélgetés a kezdetekről Vendégeink: Czakó Gábor, Kamarás István, Kovács István, Szentmihályi Szabó Péter, Varga Csaba, Vasy Géza, Zombori Ottó. 18.00 Vacsora 19.00 In memoriam Nagy Gáspár Az emlékest előadója Vasy Géza irodalomtörténész, egyetemi tanár Versmondással közreműködik Havas Judit előadóművész 20.00 „Mondok, mondok éneket, falra írok képeket” Jónás Péter rendező mesél az olvasótábori darabok értékteremtéséről, ezt követi A hatvani egykori és jelenlegi olvasótáborosok népzenei estje 20.30 órától koccintással egybekötött baráti szóváltás, közben részletek vetítése a Parlament a füvön című videofilmből. 23.00 Zárszó
2007. április 14., szombat
9.30 Különjáratú autóbusszal indulás a Könyvtár elől Nagykökényesre 10.00 órától Szakmai referátumok a tábori tapasztalatokról. Felkért előadók: Kemenes Tamás tanár, egykori táborlakó Ferencz Éva tanárnő, kiscsoportvezető, táborszervező Fehér Ágnes tanárnő, jelenlegi táborvezető 11.00 Vita, hozzászólások 12.30 Ebéd (Gulyáságyúban főtt leves igen tartalmasan) 13.30 A vita folytatása 15.00 Zárszó 15.15 Visszautazás autóbusszal Hatvanba, onnan hazautazás.
TUDNIVALÓK:
A jelentkezés határideje: április 6., péntek!
A részvételi napok számától függetlenül 1000 Ft (Egyezer Ft) hozzájárulást kérünk valamennyi kedves résztvevőtől. Az összeget a megérkezéskor kell befizetni. Szállásról a Damjanich János Szakképzési Intézet Kollégiumában gondoskodunk. A 13-i ebéd és vacsora a könyvtár szomszédságában lévő városházi étteremben. A 14-i reggeli 8.00 órakor a könyvtárban, ebéd Nagykökényesen, az iskolában lesz. A Nagykökényesre ki- és visszautazáshoz különjáratú autóbuszról gondoskodunk.
Várjuk jelentkezésedet!
A jelentkezési lap elküldhető postán (vagy e-mailben) Postai cím: Hatvani Művelődési Központ és Könyvtár (HMKK) Ratkó József Közművelődési Egyesület 3000 Hatvan, Kossuth tér 3. Kocsis István e-mail címe: zalkocs@t-online.hu
Üdvözlettel:
Lukács László sk. MGSZ ügyvezető elnök 06 30/9087112 Kocsis István sk. RJKE egyesületi titkár 06 30/4699832
J E L E N T K E Z É S I L A P (visszaküldendő április 6-ig)
Jelentkezem a 2007. április 13-14-én rendezendő olvasótábori konferenciára és találkozóra.
Név: Lakcím: E-mail: Telefonszám:
Április 13-án szállást kérek szállást nem kérek
a nagykökényesi találkozón részt veszek nem veszek részt (a megfelelő választ kérjük aláhúzni!) Aláírás
mint újságíró álltam hozzá a témához és ezt találtam:
Tudósok menni Oroszország
A patinás moszkvai progresszív-zenei kiadó, a Bad Taste Records felfedezte magának a Tudósokat, akik állításuk szerint Közép-Európa legjobb dada-diszkó jazz-punk együttese. Hogy megismerésüket a széles néptömegek számára is hozzáférhetõvé tegyék, eldöntötték, hogy kiadnak egy új Tudósok lemezt. Ez a kiadvány a Tudósok angol nyelven az amszterdami Paradiso-ban 2004 április 15-én adott koncertjét rögzíti, amely I Live Science címmel jelenik meg a napokban a moszkvai kiadónál. Ezt a kiadványt bemutatandó, és persze az Oroszországi Magyar Évad mûsorát színesítendõ küldetésen utazik a Tudósok Moszkvába, ahol két vezetõ klubban, a Kitajszkij Ljodcsek Sao Da-ban (március 18-án), majd a Dom-ban (március 19-én) és Szentpéterváron a Platforma klubban (március 20-án) lépnek fel. (www.tudosok.badtaste.ru).
Ennek nem árulom el a címét mert akkor már túl könnyű lesz, szóval azért is tettem ide hogy ne unatkozzatok:) :
"ültem ma az utcán, megpróbáltam a kis madzagokat csoportosítani, gombolyagokba összenyomni, amikor egyszer csak egy nagy darab sportolót láttam elrohanni elõttem - hová-hová ilyen gyorsan ?- kérdeztem - jaj, nagyon nagy bajban vagyok, üldöz a halál, s én el akarok bújni elõle, futok a tûzoltókhoz, ott biztosan úgy el tudok bújni, hogy sose talál meg. furcsa egy pasi , gondoltam, s folytattam a munkámat, elõvettem kis dominós dobozomat, s kezdtem a kis madzagokat belecsoportosítani, amikor ismét egy rohanó embert vettem észre, s ez is sportoló volt - mi a baj barátom ? – kérdeztem - rohanok a halál elõl, el akar kapni, de én elbújok a tûzoltóknál, ott biztos nem talál meg soha hát ez már aggasztó, gondoltam, s elõvettem mandzsettáimat a zsebembõl, hét darab volt és lehetetlen volt párosítani õket, mégis megpróbáltam színük, kedvességük, bizalmuk szerint, arra is gondoltam, hogy esetleg a szebbeket betegyem a dominós dobozba, amikor ismét lihegést hallottam, s egy eszeveszetten rohanó szerencsétlen sportolót láttam meg - hová-hová Karcsikám ? –kérdeztem - jaj, jóember segítsen, félek a haláltól, állandóan üldöz, s én nem tudok tõle elbújni, nem tud valami biztonságos helyet ? - dehogynem, menjél a tûzoltókhoz, a pincéjükben úgy elbújhatsz, hogy sose talál rád - köszönöm, rohanok is – mondta és elfutott a mandzsettákat mégse a dobozba tettem, hanem újságpapírba csomagoltam és a kabátom belsõ zsebébe tettem, s megpróbáltam a kabátom vállára két kis kitüntetésszerû szalagot ragasztani, de nem sikerült, s ekkor maga a rettenetesen ronda és unalmas halál futott felém - hová-hová ?- kérdeztem - a tûzoltókhoz – mondta - miért mész a tûzoltókhoz ? - mert ott egy csomó futó vár rám s találkozóm van velük ma, s elfutott fut a halál, gondoltam magamban, fut a halál ...