Keresés

Részletes keresés

Bau Creative Commons License 2002.03.09 0 0 51
Ja és a Nikon 775 sem tud ISO 200 -at, csak 100 -at.
Előzmény: XsaraMan (49)
Bau Creative Commons License 2002.03.09 0 0 50
én is láttam 775 -nel készült képeket, nálam azokkal pont az volt a baj, hogy túl világosak lettek.(szobai vakus képek) Tehát szinte ordított, hogy vakuval készültek a képek, nem voltak természetesek.
A 2800 -as vakus képei viszont nagyon jók, gyakran nem is látszik rajta hogy vakus.

Sötétben, félhomályban, tehát amikor már szabad szemmel is gyengén látunk, akkor jobbak az átnézős keresők mint az EVF -ek, de ha a szobában ég a lámpa, akkor ez az előny is megszünik. Sötét félhomályban meg elég ritkán kell fényképezni.

Sötétben, bulifotózásra tényleg nem a alkalmas a 2800-as, nincsen is értelme egy 6x -os optikai zoom -os gépet ilyenre használni. A legolcsóbb gép, ami használ segédfényt, az a Canon A20 -as, de a tesztek szerint nem igazán jó a segédfénye, talán a hamarosan megjelenő A30-asban már javítottak ezen.

Előzmény: XsaraMan (49)
XsaraMan Creative Commons License 2002.03.09 0 0 49
Sziasztok!
Mielőtt megvettem volna a 2800-t elmentem megnézni, de úgy néz ki kikaptam a Fujinak legkedvezőtlenebb feltételeket.
Fuji 2800-t Nikon Coolpix 775-tel összehasonlítva szobai megvilágításban:
Fuji 2800 nem tud csak 100ASA-t, míg a 775 automatikusan valt 200-ra, ha kell. Az elkeszult kepek a 775-tel világosabbak (színesebbek is) lettek, nekem jobban tetszettek. Az is igaz, hogy a Fuji-é élesebb volt.
Engem még zavart az is, hogy gyengébb megvilágítás mellett az EVF-ből és a kijelző-ből is eltűntek a színek. Ha még sötétebb van valószínüleg ez csak romlik, az AF-ről nem beszélve.
A neten a külföldi véleményeket ezután átolvastam és azt tapasztaltam, hogy aki panaszkodik az a benti felvételekre panaszkodik, a kintiekkel nincs gond.
Előzmény: ibarom (48)
ibarom Creative Commons License 2002.03.09 0 0 48
persze előbbi esetekben vakut használva értem, hogy lehet-e normális képet csinálni...
ibarom Creative Commons License 2002.03.09 0 0 47
igazából asszeretném tudni, hogy mit jelent, amikor azt modják, h gyenge fényviszonyoknál nem valami jó a 2800-as. pl.? mi számit rossz fényviszonynak. szoba csillár fényénél éjszaka? u.e. a szoba kisebb lámpával? szürkület a szabadban? mi a nyavaja? :-) köszi (éjszaka nem akarok fényképezni...)
Mogorva Creative Commons License 2002.03.09 0 0 46
Nem. A Casio 4000, a Canon S30 amiken biztosan van. Csak ezek kissé drágábbak.
Előzmény: ibarom (45)
ibarom Creative Commons License 2002.03.08 0 0 45
Mogorva, tudsz ilyen gépet ebben az árkategóriában?
Mogorva Creative Commons License 2002.03.08 0 0 44
Ha ilyesmiben gondolkodsz, mindenképpen olyan gépet keress, amin VAN AF segédfény. Ami tkp. egy nagy fényerejű LED, ami pár méteren belül biztosít annyi fényt, hogy az autofokusz működjön. A Fujin tutira nincs.

HA nincs AF, akkor legalább a fókusztávlegyen kézzel állítható... A full automata gépeknek a tudománya megáll ilyen esetekben.

Előzmény: ibarom (43)
ibarom Creative Commons License 2002.03.08 0 0 43
vannak valakinek buliban (azaz sötét, rossz fényviszony stb), vakuval,stb no a lényeg: extrém fényviszonyokban készitett képei a neten? persze finepix 2800-al készitett...
F707 Creative Commons License 2002.03.03 0 0 42
"A lencsék Zeiss gyártmányúak."

A lényeg felől megnyugtattál. :)

Mogorva Creative Commons License 2002.03.03 0 0 41
XsaraMan!

Küldtem mailt. Olvasd el!

Előzmény: XsaraMan (37)
Bau Creative Commons License 2002.03.03 0 0 40
Ha jól láttam, akkor 144e Ft áfával a GAIA -nál, szerintem az a 4e Ft nem éri meg a kockázatot + a magyar nyelvű leírás hiányát.
Előzmény: Mogorva (39)
Mogorva Creative Commons License 2002.03.03 0 0 39
Mindkettő ugyanolyan nyugat európai importból származó gépeket forgalmaz MEGRENDELÉSRE!

Mondani, ha kell én is mondok neked bármit AMIT HALLANI SZERETNÉL.

Mennyiért mérik a Hansánál és a Gaia-nál a 2800-at?

Bau Creative Commons License 2002.03.03 0 0 38
Szerintem vegyed inkább a Fotex nagykerben, a digitfotó topicban megtalálod a címét.
Én 148eFt -ért vettem ott, és ha jól tudom még mindig annyi.
XsaraMan Creative Commons License 2002.03.03 0 0 37
Hosszas vívódás után (Fuji 2600 vs. Fuji 2800 vs. Canon EOS 300) döntöttem, jövő héten veszek egy 2800-t.
Ezt a gépet legolcsóbban, számlaképesen a Hansanal vagy a Gaianal lehet megkapni. Hansaról Mogorva lebeszélt. Gaiaval beszéltem, javítási időre 1,5 hetet mondtak, ha ez még 2 hét is, nekem elfogadható.

Lszi., aki Hansanal vagy Gaianal vásárolt írja le, hogy mennyire korrektek.

Köszi: Xsaraman

Mogorva Creative Commons License 2002.03.03 0 0 36
A lencsék Zeiss gyártmányúak. Az objektív felépítése viszont ugyanaz mindegyiknél.
Előzmény: F707 (35)
F707 Creative Commons License 2002.03.01 0 0 35
Mogorva

A S75/85 ön nem Zeiss objektív van? Vagy az u.a. a Canon cucc?

Bau Creative Commons License 2002.02.27 0 0 34
ááá, hozzáedződik az ember szeme félhomáyban is, csak idő kérdése :)
Előzmény: Mogorva (33)
Mogorva Creative Commons License 2002.02.26 0 0 33
Nos, igen... a fényerő valóban az egyik legfontosabb dolog. A baj, hogy az olcsó gépek műanyaglencsés objektívjeitől nem szabad csodát várni. Az első, amit ajánlani tudok ebből a szempontból, az a Casio QV-3500. F2.0-2.5 induló fényerejű 3x zoom átfogású Canon objektívvel. Ugyanazzal, ami a Canon G1 / G2-n, valamint a Sony S75 /85-n és az Epson 3000-en van.

Mindez egy 140+ÁFA áru gépen, igen széles szolgáltatási választékkal (3,34 Megapixel, 3× zoom optika (Canon) + 2×/4× digitális zoom, 8MB CFC, full manuális beállíthatóság, TIFF opció, Best-Shot látvány mód, programozhatóság, mozgó- és panoráma felvétel, vaku, videojel kimenet, soros + USB port), azt hiszem elég baráságos...

Mondjuk, azt el kell ismerni, a Fuji 2800 nagy zoomja rettentően tetszett nekem is. A hétvégén volt nálam egy ilyen gép, és el kell ismerni a kisebb felbontást sokszor kompenzálni lehet a nagyobb zoom-al... Persze félhomályban többszörösen is megvan az ember lőve... Egyrészt az átlagos fényerejű objektív, másrészt az EVF miatt. Merthogy látni semmit... :)

Előzmény: XsaraMan (31)
Mogorva Creative Commons License 2002.02.26 0 0 32
ESZEDBE NE JUSSON A HANSÁNÁL MEGVENNI!

Hordhatod vissza hozzájuk, ha bármi gondja van, mivel a magyarországi szerviz nem fogadja el a garanciájukat, ők is külföldre hordják. Persze ha nem zavar, hogy esetleg hosszú hetekig nincs géped...

Esetleg nézd meg ezt a topikot!

Előzmény: XsaraMan (28)
XsaraMan Creative Commons License 2002.02.26 0 0 31
A fényerőnél arra gondoltam, hogy az objektív fényereje F3.5 / F8.7, zoomja pedig 38 - 114 mm, a 2800-asé pedig F2.8 / 4.8 / F8.2, zoomja 38 - 228 mm-esnek felel meg.
A fényerő a mániám, mert a mostani gépem (Nikon zoomos kompakt gép), ha vakut használ, akkor abból jó kép ritkán születik.
Előzmény: Bau (29)
wilard Creative Commons License 2002.02.26 0 0 30
Az EW-ban 160 ezer a 2800-as. Vajon mitől olcsóbb akkor az áruház?
Bau Creative Commons License 2002.02.26 0 0 29
nézd meg ezt a leírást:
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/fx2600/

Szerintem egy jó kis gép, kicsit butább a 2800 -nál, de bruttó 106e Ft -ot nagyon megér.

ha megteheted, akkor vegyél inkább 2800 -ast, de ha nem, akkor a 2600 -os is nagyon jó választás

egyébként miért lenne kevés a fényereje szerinted?

Előzmény: XsaraMan (28)
XsaraMan Creative Commons License 2002.02.26 0 0 28
A 2600-as nagyon jó áron (85+ÁFA) lehet kapni a Hansa-nál. Van valakinek tapasztalata?
Érdemes inkább a drágább 2800-t venni vagy ezért az árért ezt kell venni?
Nem kevés a 2600-as fényereje szerintetek?

Üdv: XsaraMan

Pet99 Creative Commons License 2002.02.21 0 0 27
Sziasztok,

Van egy elado Fuji markaju 16Mb-os SmartMedia kartyam. Ha erdekel irj vagy hivj 30-9996260
Megegyezunk. :o)

SperS Creative Commons License 2002.02.18 0 0 26
Na, felhozom egy kicsit ezt a topic-ot!!!

Ma megvettem ezt a kis csodát!!!!!!!!
kb.: 1 órája van meg, de most sötét van...

A későbbiekben viszont ha van kérdésem, akkor itt is felteszem!!!!!

Üdv: SperS

matusek Creative Commons License 2002.02.16 0 0 25
Nekem tegnap ota van meg, es eszmeletlen jo!
Csak dicserni tudom!!!

Ma kint voltam a Heatrow repteren London mellett, es keszitettem nehany kepet fel es leszallo gepekrol. (Ez a repter a vilag legforgalmasabb legikikotoje, es percenkent jonnek-mennek a gepek, tehat nem unatkoztam)

A kepek elesek, szinnel teltek, raadasul marha jol szorakoztam. Az esti letoltesnel kicsit aggodtam, mert ez volt a fenykepezo elso igazi megmerettetese, de nincs miert szegyenkeznie, egyszeruen fantasztikus.

Szerintem nem veletlenul lett az ev gepe a sajat kategoriajaban.

SperS Creative Commons License 2002.02.15 0 0 24
Szia!

Köszönöm a választ!!! Egy kicsit elkésett, mivel már megrendeltem, és hétfőn megyek érte!!!!!!!!!!!
Szerintem nekem is nagyon tetszeni fog, mivel amolyan Szmena Szimból rutinnal rendelkezem!
Már nehezen bírom ezt a pár napot!!!!

Ez a topic egyébként is megnyugtat, mivel mindenki dicséri....:-))))
Kösz még1X...

Hétfőtől gondolom már én is nagyon boldog leszek:-)))))))))))

Üdv: SperS

Előzmény: matchbox (23)
matchbox Creative Commons License 2002.02.15 0 0 23
Szia,

Karácsony óta van meg a 2800-som. Azóta rengeteg képet csináltam vele. Csak a legjobbakat tudom mondani róla. Ami eleinte zavaró volt egyedül a mérete, nagyon pici, de hamar meg lehet szokni. Nem vagyok egy fotomágus, inkább amatör szinten müvelem a fotózást. Pont ideális a gép nem kell állitgatni, gyönyörü képet csinál automatán. A kérdéseidre visszatérve. Nem tudom mennyi helyet foglal a videó, nincs sok értelme szerintem. 1 perces felvétel a max. a felbontás olyan amilyen a zoom nem müködik! Ezzel fénykepezni kell, videozni ott a videokamera. Nekem 1600mAh akkuk vannak hozzá kb. 200-220 felvételt csinál vele. A hozzáadott 16MB kártyára 19-20 kép fér el a legnagyobb felbontásban. Igen kezeli a 128 MB kártyát.

Előzmény: SperS (21)
Mogorva Creative Commons License 2002.02.12 0 0 22
Én már körbe fogdostam és ki is próbáltam, bár nekem nem Fujim van. A tapasztalatok:

- Műanyagból van, bár az ezüst szín ránézésre komolyabbnak mutatja. Kézbe véve kellően műanyag érzése van az embernek, mivel könnyű nagyon, de ez nem feltétlen baj. A gép szinte valószínűtlenül kicsi... Mikor megláttam meglepődtem, mert a fotók alapján nagyobbnak képzeltem.

-Az EVF jól használható. Nappali fényviszonyok mellett. Ha kevés a fény, szerintem ott állsz meglőve, mert szinte semmit sem látsz. Más kérdés, mit fotózól sötétben? :)

-A jó képeket elsősorban a sokadik generációs CCD-nek és a jó objektívnek köszönhetően csinálja, nem pedig az automatika miatt. Bár az is kell a dologhoz nyílván. Nekem viszont nagyon hiányzik róla a manuális vezérlés, de érthető, hogy az alsó árszegmenseb célzott géppel nem akartak konkurenciát maguknak. Bár a 4900 időközben megszünt (sajnos..), így ezt sem igazán értem.

-Kezeli a 128MB-os SM kártyát, mint minden 1 évnél újabb gép.

-Az EVF miatt nyílván nem túl sokat bír az aku, bár gyanítom anniyt mint egy 1-2 évvel ezelőtti modell biztosan. 120-130 közöt saccolom, de nem volt módomban kipróbálni ilyen szempontból.

A többi kérdést passzolom. Mindenesetre javaslom mielőtt döntesz nézd meg a ma már csak kicsit drágább 3 megapixeles gépeket, mint a Minolta 304, Olympus 3020 és a Casio 3000/3500...

-Kezeli a 128MB

Előzmény: SperS (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!