én is láttam 775 -nel készült képeket, nálam azokkal pont az volt a baj, hogy túl világosak lettek.(szobai vakus képek) Tehát szinte ordított, hogy vakuval készültek a képek, nem voltak természetesek.
A 2800 -as vakus képei viszont nagyon jók, gyakran nem is látszik rajta hogy vakus.
Sötétben, félhomályban, tehát amikor már szabad szemmel is gyengén látunk, akkor jobbak az átnézős keresők mint az EVF -ek, de ha a szobában ég a lámpa, akkor ez az előny is megszünik. Sötét félhomályban meg elég ritkán kell fényképezni.
Sötétben, bulifotózásra tényleg nem a alkalmas a 2800-as, nincsen is értelme egy 6x -os optikai zoom -os gépet ilyenre használni. A legolcsóbb gép, ami használ segédfényt, az a Canon A20 -as, de a tesztek szerint nem igazán jó a segédfénye, talán a hamarosan megjelenő A30-asban már javítottak ezen.
Sziasztok!
Mielőtt megvettem volna a 2800-t elmentem megnézni, de úgy néz ki kikaptam a Fujinak legkedvezőtlenebb feltételeket.
Fuji 2800-t Nikon Coolpix 775-tel összehasonlítva szobai megvilágításban:
Fuji 2800 nem tud csak 100ASA-t, míg a 775 automatikusan valt 200-ra, ha kell. Az elkeszult kepek a 775-tel világosabbak (színesebbek is) lettek, nekem jobban tetszettek. Az is igaz, hogy a Fuji-é élesebb volt.
Engem még zavart az is, hogy gyengébb megvilágítás mellett az EVF-ből és a kijelző-ből is eltűntek a színek. Ha még sötétebb van valószínüleg ez csak romlik, az AF-ről nem beszélve.
A neten a külföldi véleményeket ezután átolvastam és azt tapasztaltam, hogy aki panaszkodik az a benti felvételekre panaszkodik, a kintiekkel nincs gond.
igazából asszeretném tudni, hogy mit jelent, amikor azt modják, h gyenge fényviszonyoknál nem valami jó a 2800-as. pl.? mi számit rossz fényviszonynak. szoba csillár fényénél éjszaka? u.e. a szoba kisebb lámpával? szürkület a szabadban? mi a nyavaja? :-) köszi (éjszaka nem akarok fényképezni...)
Ha ilyesmiben gondolkodsz, mindenképpen olyan gépet keress, amin VAN AF segédfény. Ami tkp. egy nagy fényerejű LED, ami pár méteren belül biztosít annyi fényt, hogy az autofokusz működjön. A Fujin tutira nincs.
HA nincs AF, akkor legalább a fókusztávlegyen kézzel állítható... A full automata gépeknek a tudománya megáll ilyen esetekben.
vannak valakinek buliban (azaz sötét, rossz fényviszony stb), vakuval,stb no a lényeg: extrém fényviszonyokban készitett képei a neten? persze finepix 2800-al készitett...
Hosszas vívódás után (Fuji 2600 vs. Fuji 2800 vs. Canon EOS 300) döntöttem, jövő héten veszek egy 2800-t.
Ezt a gépet legolcsóbban, számlaképesen a Hansanal vagy a Gaianal lehet megkapni. Hansaról Mogorva lebeszélt. Gaiaval beszéltem, javítási időre 1,5 hetet mondtak, ha ez még 2 hét is, nekem elfogadható.
Lszi., aki Hansanal vagy Gaianal vásárolt írja le, hogy mennyire korrektek.
Nos, igen... a fényerő valóban az egyik legfontosabb dolog. A baj, hogy az olcsó gépek műanyaglencsés objektívjeitől nem szabad csodát várni. Az első, amit ajánlani tudok ebből a szempontból, az a Casio QV-3500. F2.0-2.5 induló fényerejű 3x zoom átfogású Canon objektívvel. Ugyanazzal, ami a Canon G1 / G2-n, valamint a Sony S75 /85-n és az Epson 3000-en van.
Mindez egy 140+ÁFA áru gépen, igen széles szolgáltatási választékkal (3,34 Megapixel, 3× zoom optika (Canon) + 2×/4× digitális zoom, 8MB CFC, full manuális beállíthatóság, TIFF opció, Best-Shot látvány mód, programozhatóság, mozgó- és panoráma felvétel, vaku, videojel kimenet, soros + USB port), azt hiszem elég baráságos...
Mondjuk, azt el kell ismerni, a Fuji 2800 nagy zoomja rettentően tetszett nekem is. A hétvégén volt nálam egy ilyen gép, és el kell ismerni a kisebb felbontást sokszor kompenzálni lehet a nagyobb zoom-al... Persze félhomályban többszörösen is megvan az ember lőve... Egyrészt az átlagos fényerejű objektív, másrészt az EVF miatt. Merthogy látni semmit... :)
Hordhatod vissza hozzájuk, ha bármi gondja van, mivel a magyarországi szerviz nem fogadja el a garanciájukat, ők is külföldre hordják. Persze ha nem zavar, hogy esetleg hosszú hetekig nincs géped...
A fényerőnél arra gondoltam, hogy az objektív fényereje F3.5 / F8.7, zoomja pedig 38 - 114 mm, a 2800-asé pedig F2.8 / 4.8 / F8.2, zoomja 38 - 228 mm-esnek felel meg.
A fényerő a mániám, mert a mostani gépem (Nikon zoomos kompakt gép), ha vakut használ, akkor abból jó kép ritkán születik.
A 2600-as nagyon jó áron (85+ÁFA) lehet kapni a Hansa-nál. Van valakinek tapasztalata?
Érdemes inkább a drágább 2800-t venni vagy ezért az árért ezt kell venni?
Nem kevés a 2600-as fényereje szerintetek?
Nekem tegnap ota van meg, es eszmeletlen jo!
Csak dicserni tudom!!!
Ma kint voltam a Heatrow repteren London mellett, es keszitettem nehany kepet fel es leszallo gepekrol. (Ez a repter a vilag legforgalmasabb legikikotoje, es percenkent jonnek-mennek a gepek, tehat nem unatkoztam)
A kepek elesek, szinnel teltek, raadasul marha jol szorakoztam. Az esti letoltesnel kicsit aggodtam, mert ez volt a fenykepezo elso igazi megmerettetese, de nincs miert szegyenkeznie, egyszeruen fantasztikus.
Szerintem nem veletlenul lett az ev gepe a sajat kategoriajaban.
Köszönöm a választ!!! Egy kicsit elkésett, mivel már megrendeltem, és hétfőn megyek érte!!!!!!!!!!!
Szerintem nekem is nagyon tetszeni fog, mivel amolyan Szmena Szimból rutinnal rendelkezem!
Már nehezen bírom ezt a pár napot!!!!
Ez a topic egyébként is megnyugtat, mivel mindenki dicséri....:-))))
Kösz még1X...
Hétfőtől gondolom már én is nagyon boldog leszek:-)))))))))))
Karácsony óta van meg a 2800-som. Azóta rengeteg képet csináltam vele. Csak a legjobbakat tudom mondani róla. Ami eleinte zavaró volt egyedül a mérete, nagyon pici, de hamar meg lehet szokni. Nem vagyok egy fotomágus, inkább amatör szinten müvelem a fotózást. Pont ideális a gép nem kell állitgatni, gyönyörü képet csinál automatán. A kérdéseidre visszatérve. Nem tudom mennyi helyet foglal a videó, nincs sok értelme szerintem. 1 perces felvétel a max. a felbontás olyan amilyen a zoom nem müködik! Ezzel fénykepezni kell, videozni ott a videokamera. Nekem 1600mAh akkuk vannak hozzá kb. 200-220 felvételt csinál vele. A hozzáadott 16MB kártyára 19-20 kép fér el a legnagyobb felbontásban. Igen kezeli a 128 MB kártyát.
Én már körbe fogdostam és ki is próbáltam, bár nekem nem Fujim van. A tapasztalatok:
- Műanyagból van, bár az ezüst szín ránézésre komolyabbnak mutatja. Kézbe véve kellően műanyag érzése van az embernek, mivel könnyű nagyon, de ez nem feltétlen baj. A gép szinte valószínűtlenül kicsi... Mikor megláttam meglepődtem, mert a fotók alapján nagyobbnak képzeltem.
-Az EVF jól használható. Nappali fényviszonyok mellett. Ha kevés a fény, szerintem ott állsz meglőve, mert szinte semmit sem látsz. Más kérdés, mit fotózól sötétben? :)
-A jó képeket elsősorban a sokadik generációs CCD-nek és a jó objektívnek köszönhetően csinálja, nem pedig az automatika miatt. Bár az is kell a dologhoz nyílván. Nekem viszont nagyon hiányzik róla a manuális vezérlés, de érthető, hogy az alsó árszegmenseb célzott géppel nem akartak konkurenciát maguknak. Bár a 4900 időközben megszünt (sajnos..), így ezt sem igazán értem.
-Kezeli a 128MB-os SM kártyát, mint minden 1 évnél újabb gép.
-Az EVF miatt nyílván nem túl sokat bír az aku, bár gyanítom anniyt mint egy 1-2 évvel ezelőtti modell biztosan. 120-130 közöt saccolom, de nem volt módomban kipróbálni ilyen szempontból.
A többi kérdést passzolom. Mindenesetre javaslom mielőtt döntesz nézd meg a ma már csak kicsit drágább 3 megapixeles gépeket, mint a Minolta 304, Olympus 3020 és a Casio 3000/3500...