Csíkosként vettem vagyis nagyon picinek, és akkor még nem volt ennyire erős sárga alptónusa. Kereskedésben vettem, ahol eddig semmi gondom nem volt semmivel sem.
Nem adom vissza annak az ba..mnak a gekit, még akkor sem ha fél évembe kerül hogy meggyógyuljon, vagy ha soha sem lesz teljesértékű! Szerencsétlen gekkó csak elpusztulna, ha visszavinnéd.
Szombaton lesz tuti a diagnózis, a doki elviszi a széklet mintát és megvizsgálja.
Ha volt annyi ideje az eladónak, hogy jó sokáig etesse festékkel, sok év kell amíg kitisztul. Mennyi idősen vetted? Ebből ki tudjuk 100%-osan deríteni! írd meg, aztán nyomozunk tovább! Honnan vetted? Tenyésztő?
Akit a fényképen mutattam nem új, már 3 éve nálunk van. (A betegről nem csináltam még képet.)
Én biztos nem adok neki semmilyen festéket tudtommal, mert tücsit eszik Korviminnal és néha kefírt, meg kevés gyümölcsöt. Így mitől sárga az alaptónusa?
Egyértelműen színezett. Ha sárga egy gekko pisije, az már nagyon gagyi! Akkor annyi időt sem engedett az állatnak az utolsó színezés óta, hogy kiürítse a festékanyagot, gyorsan piacra dobta. De a választ is megkaptuk bélparazita!
Menjetek vissza, és kérjétek el a pénzeteket, ez nagyon durva!
Mindenképpen növendéket kell venni yellowban. Egy 2 hetes gekkót nem tudnak színezni, hiszen 1-1,5 hétig nem is eszik. De még az 1-2 hónaposba sem tudnak belenyomni annyi festéket, hogy sárga legyen.
alpha, bélparazitás a gekkid? Erre miből lehet rájönni?
Amúgy a tiédet és nekem a másikat színhordozóként adta el..
Mindenesetre akkor lehet, hogy 2hét mulva visszamegyek Bp-re! Meglesz a címe is, és van bizonyítékom is, hogy tőle vettem és, hogy mennyiért..meg a kedves viselkedéséről is. Azért nehogymár befőtt tegye el a nagymamit!:)
Nah, itt a jobboldalit (amelyik nincs bekarikázva!) néztem ki, és ő helyette kaptam a sárgát..nameg a bekarikázott is nálam van, csak kissé roszabb színben került hozzám..az egyik oldalán meg van egy kemény dudor,pociján is van egy pukli..Ezen a képen a sárga eredeti lehet?..én annak néztem..
A flamingós dolgot tudom énis és eszembe is jutott. A vizelet színe sárga úgylátom mind2 nősténynél..ezis a festéktől van? meg hogy a sárga éjjel-nappal alszik?De drurván nyomja ám..van hogy ha kiveszem, próbál elfutni, aztán szem becsuk..
Tud valaki esetleg normális, megbízható tenyésztőt akinek esetleg van/szokott lenni eladó IGAZI yellow nősténye? Akár pici(min. féléves), akár nagy? Mindenesetre szépen megkérem a srácot, hogy cserélje ki nekem az állatkát. Remélem élni fog a dologgal..
Mondjuk, ha olyan nagyon drága a festék, akkor árilag még jól járhattam, csakhogy ha tudom, hogy nem igazi yellow-t ad, eleve nem utazok értük ennyit. Mind1, ebből is tanul az ember. A lényeg, hogy a hímemet(ő a kedvenc) úgynézki sikerült a dokival együtt meggyógyítani!;)
Ha meg kell valakinek kínai tűzhasú gőte, még mindíg eladók a picikéim.
Attól függ mennyi festéket kapott. Ha elég ahhoz, hogy megszínezze hosszú távra, akkor így marad. De a flamingókról beszélt nekem. A flamingó mitől piros. Attól, hogy természetes körülmények között garnela rákot eszik, ez festi. Az állatkertekben ezt pirospaprika etetésével oldják meg! Amennyiben nem jut festőanyaghoz, bizony kifehéredik! Állatkertben dolgozik a hüllős haverom.
Hát halljátok, ez az átverős mizéria eléggé elkeserítő... :-( Szép, hogy már csak abban lehet megbízni, aki egyszer sem vert át... ehhez viszont az kell, hogy bepróbálkozz tenyésztőkkel és esetlegesen ráfázz...
A sárga szín szerintem idővel kiürül a gyík szervezetéből, illetve az a része, ami lerakódott a bőrben, a vedlések során lassan "lekopik".
A Szegedi srác Kocsis Bence! Őt viszont ajánlani tudom nagyon is!! Nagyon korrekt kissrác, és ő nem dobozban hanem egy madárpókos(pók nélküli) kis terráriumban adta át a gekkót! Adott hozá leírást is, sőt az egyik pókját is kivette, hogy megnézhessük.!:)Meg ugyebár visszaveszi a gekkit ha kiderülne, hogy hím.
Dongal: A picike kb szeptember-novemberi kelésű! Eddig lánynak tűnik,de úgyis visszaveszik ha hím.
A sárga gekkó..az egyik oldalán amúgy látszódik egy tűnyom..legalábbis a beteg gekkóm mikor szurit kapott ilyen volt az oldalán. Mikor jön le róla a sárga szín..? A feje számomra különleges, mert tök lapos fölül,mint egy kígyónak. Okozhatja ez a színezési mizéria nála, hogy jóformán éjjel-nappal alszik..?
A srác:
Bp., 18. ker, Tileczky Dániel! van mobilszám, mail cím,myvipen is fentvan, megvan a b.nője telszáma. Amúgy eleve gyanús volt tőle, hogy nemakarta megadni a nevét, hogy myvip-en utánanézzek,de megmondtam neki h anélkül nincs üzlet.
18. kerben vannak amúgy ismerőseim, az egyik akkora mint egy gorilla:) Simán a fülére tudnának lépni a gyereknek,de azzal nemvagyok kisegítve ha jól elanyázzák..
Amúgy a terrárium-on hirdeti az állatait, a fent említett mailcímen.
Én biztos közzétenném. Csináljunk egy feketelistát, kitől ne vásároljunk, mert a megjártuk velük, vagy valaki nagyon közeli ismerősünket, barátunkat ejtették át, akinek a szavát 100%-ig elhisszük.
Kezdem. Velencén van egy házaspár Új Roland és felesége. Soha ne üzleteljetek velük.
És hogy juttatják beléjük? Injekcióstűvel? A már kikelt picibe, vagy még a tojásban lévőbe?
(bocs a sok hülye kérdésért, de kiváncsi vagyok - mielőtt kikapnék, nem, én nem szeretnék ilyet csinálni, csak állatnál még nem hallottam ilyenről, csak virágoknál)
Egyébként a piciknél milyen kortól lehet megállapítani a nemüket?
A yellow nekemis fura volt, de nemtudtam h létezik ilyen festék, hogy a fekete pöttyöket nem festi be..vagy azis csak rávan festve? A mákom annyi, hogy ugyanannyiért kaptam mint a többit egy nagyon bunkó Bp.-i gerinctelen állattól..már sorry.. A pincurka Szegedről való és a kissráccal megegyeztünk, hogy ha mégsem nőstény akkor visszaveszi.
A yellowról még annyit, hogy nemis azt kaptam, amelyiket képről kinéztem, de egy parkolóban vettem át és nem kis utat tettem meg érte. Ezenkívül a helyszínen közölte velem a drágaság, hogy tojásos a sárga gekkó+lehet h a többi is..bár már ebben sem vok biztos h tojásos lehet.
Mindenesetre..ha valakinek van eredeti yellow nősténye..vagy olyan amelyiknek csak a fején és a farkán vannak pöttyök akkor érdekelne csere(akár 2-t adok 1ért), vagy esetleg meg is venném..
Amúgy nem a yellow kicsinyek miatt kellett a színváltozat, egyszerűen tetszik. Ha nemlesz neki az életben tojása akkoris szeretnék egy rendes yellowt.
A Bp.-i srác nevét közzétegyem? csakhogy mást netudjon átvágni..
Igen, sajnos van ilyen. Azt írtam, hogy rettenetes drága a festék, de ami a legnagyobb átcseszés, hogy még csak kísérleti szakaszban van, hogy hányadik generáció lesz valóban színes. Tehát magyarul, ha azért veszed a a színváltozatot, hogy a tenyésztés során értékesebb utódokat kapjál, akkor már be is buktad. Nevetséges, de nézd meg jobban azt a kis nőstényt. Mintha virágporral szórták volna le, és a farka tövétől már nem jutott volna a virágporból.
De a második eseten még jobban kiakadtam. 100 ÉVE TENYÉSZTŐ EMBER SEM MONDJA MEG EKKORA PÉLDÁNYOKRÓL MILYEN NEMŰEK. Nagyon át lett vágva szegény. Ha szerencséje van az eladónak, akkor sikerült neki a tipp, ellenkező esetben én nagyon megruháznám.
Köszi a gyors válaszokat. Amúgy tényleg baj van a kicsivel. A púposság az nem jellemző rá, de a jobb oldali végtagjai nem fejlődtek ki rendesen. Különösen a mellsővel van baj, azt egyáltalán nem tudja használni, a hátsó sem tökéletes, az ujjaknál van rendellenesség, de úgy néz ki, az megerősödött és mostanra tudja használni.
Most kétnaposan másodszor is vedlik. Mik a tapasztalatok, volt arra példa, hogy végtag rendebejött, vagy legalábbis használhatóvá vált?
Sajnáljuk a kicsit, de fel vagyunk rá készülve, hogy így képtelen lesz létezni.