Ja, bocsi:) A teljes költségvetés kb 20m ft, de hogy mekkora hitel kell majd, azt pontosan én sem tudom, mert ugye addig nő az önerőnk, de az alapozás is elvisz valamennyit, de kb 12-13m ft hitel kell majd szerintem.
Szerintetek van remény,hogy jövőre építési hitelt kapjunk a következő adatokkal: házaspár 35 év alatt, jelenleg 6 millió ft önerő, üres telek építési engedéllyel, együttes havi jövedelmünk ingadozó: 210e-260e(túlóráinktól függ) Én az alacsony jövedelem miatt aggódok, hogy kapunk-e erre annyi hitelt, h befejezhessük a házat, de most gyorsan döntenünk kell, mert az alapozást és a kiemelést még most ősszel meg akarjuk csinálni. Belevágjunk??Köszi előre a hozzászólásokat! :)
Ugyan nem ide tartozik a kerdesed, de peldaul CIB-nel a CIBezz jonak tunik, ha nem csak disznek tartod (a legtobb banknak van specko egyetemistaknak szolo csomagja, de lehet hoyg amire neked kell, arra van ami felnott csomag jobb). Amugy meg meg tudod nezni a bankvaltas.hu portalon, a sajat hasznalati szokasaidnak megfeleloen (de ott nincsenek benne a diakszamlak).
Tanácsot szeretnék tőletek kérni.Úgy tudom,hogy az ösztöndíj miatt bankszámlát kellene nyitnom.Viszont nem vagyok jártas a témában.Hol lenne érdemes nyitni.
csak tudom, hogy baj van és segíteni szeretnék nekik.
Őszintén irigylem a szüleidet, hogy ilyen gyerekük van.
(Én egyedül nevelem a lányomat és igyekszem bevonni a pénzügyi dolgokba. Már ő is nézi a piacon az árakat. A hitelről is ő beszélt le.... majd meglesz az a festés, annyira nem rittyós a lakás..és nekem is van sajnos Cetelemes tartozásom, de most minden "bejött" pénzt (az ő zsebpénzét is amit a nagyitól kap) oda teszek be, és már "csak" 50ezer a tartozásom, nem beszélve a kamatról, ami jóval csökkent.)
Arra a lakasra mar nem fognak tudni adossagrendezot tenni. Ha mar konnyitett a hitele, akkor ott elvi lehetoseg sincs varialni. Hitelt csak ujabb torlesztore kaphatnanak. Szoval akkor segit csak merhetoen, ha sokkal jobb kondicioval van, mint a hitelkartya (ami nem nehez, mert kb. a providentnel olcsobb csak, de fedezet nelkul azert nem sok lehetoseg van).
a szüleim nem akarnak ebbe bele vonni, nem aakrják, hogy ezzel én foglalkozzam! ők akarják megoldani! (20 éves vok). csak tudom, hogy baj van és segíteni szeretnék nekik.
akkor mondom, hogy beszéljenek ilyen hitel ügyiintézővel.
annyit tudok, hogy van a 3 hitelkártya, lakáshitel, kocsi!
kb 14 millát ér a házunk, és ha jól tudom, akkor kb a lakás hitelünk felment 10 milla körülire. de ez csak becslés.
van rá esély, hogy találunk olyan hitelt amivel kifizethetünk legalább 2 hitelkártyát?
szóval elég lenne 600-800 ezer huf is!
amúgy a lakáshitel törlesztésre kaptunk segítséget a banktól. kevesebbet kell fizetnünk, bár nem sokkal!
több hitelünk nincs, szóval ha maradna a lakás, kocsi meg a felvett mostani hitel akkor sztem ezt tudnánk fizetni! de ha nem akkor is eladjuk a kocsit és akkor úgy már biztos!
Miert "olyan" iroda kell? Eleg egy hitelugyintezo, me'g az se biztos hogy minden bankkal kapcsolata fontos (bar a valasztek miatt artani nem art, de elviekben egy bank is eleg lehet ha az a "legjobb" a vegen), aztan hadd szoljon. Nem ertem. A kocsit ha eladod akkor a hitelet kell torlesztened, addig nem irathato at, tehat az a hitel nem marad (bar ketsegkivul sokkal jobban jarnal, ha a hk-k helyett a kocsihitel maradna...) Max. nem marad toke a hitelkartyakra. Azonnal. De havonta megtakaritod az autotorlesztot, es abbol elkezded fogyasztani a hitelkartyakat. De persze az a legjobb, ha valaki aktiv hitelintezovel osszeulsz, van itt a forumban is par.
Azt azért megkérdezném tőletek,hogy miért ragaszkodtatok idáig Credit Hillhez?
A Credit Hill nem egy csodaszer,egy ismert hitelközvetítő cég,aki kapcsolatban van 15 bankkal és annak a termékeit közvetíti.
Mindezt teszi 4%-os sikerdíjjért. Ugyanezt a szolgáltatást és ügyintézést megkapjátok teljesen ingyenesen-díjmentesen más cégektől. Tehát nem kell se előre se utána fizetni.....
A bankba bemenni is egy lehetőség,viszont a tapasztalat az,hogy a bankban fafejek az ügyintézők és nem érdekeltek föltétlen a sikeres hitelben.
az a helyzet hogy a credithill nem ad, vagyis olyan hitelt tudna adni, ügye ami nekünk nem jó, mert annyit kellene kifizetni előre, amiért intézkednek!
az a helyzet, hogy kb 3 hitelkártya tartozás egy milla!
k&h-nál van az egyik hitelkártya meg a lakás hitel is. a lakáshitel fizetve van, de ha nem tudjuk fizetni a hitelkártyát és felbontja a szerződést akkor, mi van ha felbontja a lakás hitel szerződést is? van rá esély?
az a bosszantó, hogy a szemét hitelkártyák miatt kell paráznunk! olyan egyszerű lenne ha azok lelennének tudva, de egyszerűen nem győzzük!
a kocsi árából fedezni tudnánk a hitelkáryákat, de ügye akkor a kocsi törlesztését ugyan úgy fizethetnénk!
holnap bemennek az egyik bankba a szüleim, hogy mit tudnának intézni, de nem tudom hogy kaphatnánk e kölcsönt!
Most csak hangosan gondolkodok. 1. Vajon a haz mennyire van leterhelve? A c.h.-es kivaltas felteszem csak akkor menne, ha me'g fer ra teher. Ez mostanaban magas chf-nel es alacsony hitelezhetosegnel csekelyebb valoszinusegu 2. Mennyi a havi torlesztodben (a lak.hitelre) a toketorlesztes? HA (nagyon felteteles HA) a bankkal meg tudnal egyezni, hogy egyelore csak kamatot + kktg-t fizetsz, a toket meg nem a relative olcsobb lakashitelen hanem a hitelkartyakon csokkented, akkor ez mar eleg lenne hogy kijojjel a godorbol? 3. Autohitel ha jol ertem 900e, az auto mennyit er? Mert 2-300e-bol mar turheto "gurul" kategoriaju kocsit lehet venni, es ha csak ennyivel tobbet er a hitelnel, mar akkor a megsporolt autohitel-torleszto miatt szinten jobban tudnad csokkenteni a hitelkartyas tartozasaidat. A lenyeg, hogy a hitelkartyak szunjenek meg, minel elobb. Ha kivaltani lehetne, az lehet hogy kicsit gyorsabb fellelegzes most, ellenben sokkal hosszabb tavon megmarad a teher.
Elhiszem neked amit láttál. Azt azért elmondom,hogy én evvel foglalkozom évek óta a saját cégem berkein belül és bár nem sok ilyen ügyfelem van,még senkinek nem árverezték el a házát pár 100.000 Ft-ért. Sőt.... olyan is akad,aki a jelzálog hitelét nem fizeti 2 év óta és még mindig csak végrehajtás van az ingatlanon.
Tehát az figyelhető meg az országos riogatás ellenére,hogy a bankok az utolsó percig megpróbálják más úton-módon behajtani a kintlevőséget és csak ha minden kötél szakad,akkor kezdeményeznek a végrehajtókon keresztül árverést.
Minden tiszteletem mellett,azért arra kérlek,hogy ne riogassuk itt az embereket. (Mondjuk nem árt félni,abban igazad van)
De.... ha valakinek van egy 300.000 Ft-os HK-ja és az bedől,attól még nem fogja a házat senki elvinni. Főleg úgy,hogy a jelzálog hitelét rendesen fizeti.
A 300-as HK-t a legrosszabb esetben valóban átadják végrehajtónak de te már speciálisan hallottál olyan esetről,hogy árvereztek egy 10 milliós lakást a 300-as HK miatt egyedül? :)
100 és 100 megoldást találhat együtt a bank és az ügyfél,hogy a hitelkártya rendeződjön. (faktoring cég részletekben stb...)
Na azert ez igy altalaban nem igaz. Ugy igaz, hogy arra hitelt felvenni, hogy a _torlesztoreszlet_ kijojjon belole, az tenyleg csak sulyosbitja a helyzetet. De egy magas kamatu hitelt _kivaltani_ (azaz a tokejet kifizetni) egy masik, kedvezobb hitellel, az nagyon mas kerdes, semmikeppen sem szabad osszemosni!
Ez nem banktól függ.... nincs összefüggés a két dolog között.
Felmondtak egy hiteledet(kártyádat stb...) ha nem fizeted vissza vagy nem tudják a fizudból vonni(ez a jobbik eset,mert így elképzelhető,hogy nem küldd rá végrehajtást) akkor jogában áll végrehajtót elrendelni .
Nem fizeted a törlesztőt, felmondják a hitelszerződést, egyben esedékessé válik a teljes összeg. Ha nem fizeted ki, átadják végrehajtónak, aki felméri a vagyontárgyakat (autó, TV, stb.), és ha azokból nem jön össze, akkor elindítja az ingatlan árverését. Felértékelik, aztán kitűzik az árverést (lakottan is).
Alapból nem de ha felmondják a hitelkártyátokat és nem fizetitek ki záros határidőn belül,akkor a legroszabb esetben végrehajtást rakhatnak az ingatlanra.
Ez nem jelenti azt,hogy elviszik a házatokat de a végrehajtás a tulajdoni lapon nem túl jó ómen az álmoskönyv szerint.
illetve még az is érdekelne, hogy az egyik hitelkártyánk annál a banknál van ahol lakáshitel is. és ha nem tudjuk fizetni a hitelkártyát, de a lakástörlesztőt igen, úgy a bank elveheti a házat?
van neten a credithillnél ilyen adósságrendező kalkulátor. ott néztük és azt símán bírnánk fizetni. tudom, hogy nem a legjobb megoldás, de azért azt lehetne fizetni!
feltéve ha egyártalán tudnánk fizetni! bár muszály valami, mert csütrötökig van határidő a hitelkártya tartozással.
amióta ez van, természetessen nem élünk nagy lábon!
a lakást azt gondnélkül tudnánk fizetni, ha a hitelkártya nem lenne.
és mégegyszer megkérdeze, ha tudtok légyszi válaszoljatok. hogy működik a behajtás? az előző hozzászólásomban leírtam mire volnék kíváncsi! ha tudtok légyszi válaszoljatok!
köszi a gyors választ! szóval akkor ez az adósságrendező hitel nem megoldás!
amúgy, ha a hitelkártyákat rendezni tudnánk para nem lenne! arra sincs megoldás valamilyen banki kölcsönnel?
ha más nem lesz, akkor gondolom a kocsi ellesz adva, ez természetes!
de az érdekelne, hogy ügye a 3 hitelkártya ügye mind különböző banknál van. és mondjuk a 3-ból 2nek nem bírunk törleszteni, akkor mit visznek? mind a 3on van kb 300ezer tartozás, vis az 1iken már csak 100ezer (ezt tudjuk fizetni). az egyik bank elviszi a kocsit, és az árából levonja a tartozást, a maradékot visszakapjuk, vagy ez hogyan működik? 300ezer tartozásért vihetik a házat?
Autót saját kézből eladni, vételárat a banknak átengedni. Hitelkártyákat szétvágni, bevinni a banknak. Lakásból kisebbe költözni. Maximum 15 éves szuzukit szabad venni, ha tényleg nem megy a tömegközlekedés. A megélhetésen kívül semmire nem szabad költeni mindaddig, amíg 2-3 hónapnyi megélhetésre való megtakarítás össze nem gyűlik.
Tömören ennyi. Biztosan szarul esik, de ez a megoldás.
a szüleim nem állnak túl jól anyagilag, sőt, mondhatnám, hogy egyáltalán nem!
van kocsi törlesztő, lakástörlesztő, mindez még nem is lenne gond, tudnák fizetni, de van 3 vagy 4 hitelkártyatartozás! már hónapról hónapra élünk, de egyedül a hitelkártyák miatt. kb az összes hitelkáryta tartozás olyan 1-1,2 millió lehet!
most azon gondolkodnak, hogy adósságrendező hitelt vesznek fel, hogy rendezni tudják a hitelkártya tartozásokat.
de azon is gondolkodnak, hogy a hitelkártyákon kívül a kocsi maradék tartozását is szeretnék rendezni, így olyan 2 milliót akarnának kérni, adósságrendezésre!
a credithillt ajánlották, holnap mennek be érdeklődni, csak kíváncsi vagyok hogy mi várható! tudnak segíteni? a házunk olyan 14 milliót ér!
ja és annyit, hogy az egyik hitelkártyára már olyan felszólítás jött, hogy ha nem fizetjük ki az esedéskes részletet, akkor polgári pert indítanak! ez mit jelent?
a kocsit veszik el, vagy a házat is elvehetik a hitelkártyatartozás miatt?