Keresés

Részletes keresés

geodo1 Creative Commons License 2016.07.05 0 0 8029

felmész pl. a biztositas.hu-ra. veszel egy olyan biztosítást, ami fizet fogorvosi ellátást is (mert ez nem általános, de miután beírod, hogy mikortól és meddig, és kiadja a lehetőségeket, akkor ott mindegyiknél meg tudod nézni a feltételeit).

miután megvetted, talán nem volna rossz, ha ki is nyomtatnád az e-mailben elküldött kötvényt, de lehet, hogy az adatok is elegek lesznek róla (kötvényszám, biztosító adatai, stb.)

ha ez megvan, helyben, ott, megkérdezed, hogy hol van (vagy vannak) fogorvosok. elmész hozzá, jelzed, hogy külföldi vagy és biztosítás terhére menne a dolog, esetleg odaadod neki a kinyomtatott kötvényt. ha elfogadja (ezért feltétlenül maradj ismert, nagy biztosítónál most), akkor elvégzi az ellátásod.

ja, és valszeg a biztosítót is fel kell hívnod, náluk bejelentened, hogy ellátást szeretnél kérni a biztosításod terhére.

ameddig él a biztosításod, addig ugyanez, nyilván a biztosításkötés nélkül. :)

Előzmény: Tarzy52 (8027)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2016.07.05 0 0 8028

Szerintem menjetek be Sartiba. A főutcán van a Sithon Travel irodája, ott tudnak magyarul, biztosan útba igazítanak.

Vagy menjetek el a Hanna Hausba, ők is magyarok, tudnak segíteni abban, hogy merre van olyan fogorvos, aki biztosításra kp. fizetés nélkül kihúzza a fogadat.

(Gyökérkezelést eléggé nehezen fizetne ki a biztosító.)

Előzmény: Tarzy52 (8027)
Tarzy52 Creative Commons License 2016.07.05 0 0 8027

Ott a pont! Telitalálat

Van egy rossz fogam amitöl a foginyem begyúlladt. Fájdogál, meg is gyógyulhat, de  nem szeretnék úgy járni, hogy sokba kerüljön, vagy miatta elöbb keljen hazamenni.

Az az igazság, hogy nincs az egész kintlétre biztosításom.

Volt az ideútra, van egy AIG három hónapos "ajándék ingyenes" ez július utolsó napján 24 óráig jó.

Tulajdonképpen az "eljárás" érdekelne, hogyan kell bonyolítani, és esetleg a fogorvos címe.

Előzmény: Tevemadár (8024)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2016.07.05 0 1 8026

Ha a fórumra tud írni, akkor van internet, ha van internet, akkor tud interneten biztosítást kötni :-)

Katana750 Creative Commons License 2016.07.05 0 0 8025

Onnan a kempingből nem köthet online biztosítást?

Tevemadár Creative Commons License 2016.07.05 0 0 8024

Szerintem Tarzy52 május vége óta kinn van Sikia közelében (kemping) és elvileg marad is szeptemberig, azért kért segítséget...

Előzmény: Pierr_Kardán (8023)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2016.07.04 0 0 8023

Szerintem jobban jársz, ha kötsz interneten egy hetes BBP biztosítást és annak a terhére intézed az orvost.

Az EU egészségkártyára csak azok a szolgáltatások ingyenesek neked, mint a helyi görögöknek, nem hiszem, hogy ingyen lenne ott a fogorvos a helyieknek...

Előzmény: Tarzy52 (8022)
Tarzy52 Creative Commons License 2016.07.04 0 0 8022

Sziasztok!

Valaki tud Sartiban, vagy közelében olyan fogorvost, aki EU egészségkártyát elfogad beavatkozásért? pl foghuzás!

Katana750 Creative Commons License 2016.07.04 0 0 8021

Mi az, hogy beregad az oldal? Szerintem csak annyi van, hogy nem Szárti a cél a rendszeresen ide íróknak az idén. 5x voltam már ott és az idén nem oda megyek. Akik csak érdeklődnek, valamit tudni szeretnének ritkán térnek vissza az információszerzés után.

Előzmény: József Lóth (8020)
József Lóth Creative Commons License 2016.07.02 0 2 8020

Sziasztok!Beragadt az oldal vagy idén senkinek nincs  élménye Sartiról?

Katana750 Creative Commons License 2016.06.16 -7 2 8019

Ha nem gyűlölted(gyűlöltétek) meg a fogadtatás miatt az utazásos topikokat nézz fel az autóval Görögországba topikra is! Ott a pályadíjakat is kitaglaltuk meg stb. Ha nincs kedved én ide is leírom neked, bár gondolom van bakkártyád és úgyis azt használod a tranzitdíjak fizetésekor! Ez a jobbos balos dolog csak vicc volt. Jó utat és jó időt kívánok a nyaralásra(is)!

Előzmény: Motorkiller (8015)
Tarzy52 Creative Commons License 2016.06.16 0 1 8018

A " mi kedvencünk 3,1 kg.....!

Előzmény: Bujazliz (8009)
Boar... Creative Commons License 2016.06.16 -4 7 8017

Tök jó, hogy benéztél de most már mehetsz is tovább, nincs itt semmi látnivaló...

Előzmény: Motorkiller (8016)
Motorkiller Creative Commons License 2016.06.15 -9 4 8016

Taníts már a tiszteletről....

Előzmény: Boar... (7991)
Motorkiller Creative Commons License 2016.06.15 -7 4 8015

Köszi az infot. SRB-MK-GR az útvonal. A repülés.. nem tartozik a kedvenc sportok közé;) Aki utazott már, az tudja hogy mindennel együtt nem biztos hogy a legjobb megoldás, még a rövidebb utazási idővel kecsegtetve sem. 2 éve pl Krétáról hazafelé csak 6 órát ültünk a repülőre várva majd hajnalban még 3 óra vezetés haza. Plusz eltűnt a babakocsink az éterben :) fáradt gyerkőc cibálása+ csomagok cibálása kocsi bérlés stb....

Kocsiba be ablakot le 1 nap haza 10 nap pihenés magyarba;) majd egy 13 órás éjszakai vezetés és ott is vagyunk. A nászutunk is Sarti-ban volt szintén kocsival 5 éve.

A történelmi hitelesség érdekében meg kell jegyeznem hogy, a bal nem feltétlen a jobb.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Jobb_%C3%A9s_bal_oldali_k%C3%B6zleked%C3%A9s

Előzmény: Katana750 (7996)
geodo1 Creative Commons License 2016.06.15 0 1 8014

nagyon aranyos a kutyus! :))

Előzmény: Bujazliz (8012)
Motorkiller Creative Commons License 2016.06.15 -12 3 8013

Pont az ilyen bumburnyákok miatt vagyunk mi is "migránsok". Azt hiszem a párom feltett egy normális érdeklődő kérdést, amire te a kis okoska már lecsaptál és csorgó nyállal megmutattad mennyire is vagy Magyar... Ha keserű az életed tegyél róla, hogy ne legyen az ;)

Itt is csak idézni tudom egy Magyar zenekar szövegét "jobb és bal, f@sz és szopó" Ez az elvakult pártkatonákra is passzol.

Mindenki másnak aki értette a politikai indíttatás nélküli kérdést annak köszönjük a válaszokat.

Előzmény: Pierr_Kardán (7995)
Bujazliz Creative Commons License 2016.06.15 0 5 8012

Egy leonbergi keverék, végtelen nyugodtsággal és kedvességgel. Természetes mindig pórázon viszem, és igazodok a nem kutyás emberekhez.

Szájkosarat sosem kellett feltenni neki, és meglehetősen nagy gondba lenne, ha a vendéglős kéretlenül kihozva a vizet a szájkosár miatt nem tudna inni.

Az eddigi tapasztalatom az, hogy egyetlen zavaró tényező olykor, hogy nagyon sokan meg akarják simogatni, és erre nincs esetleg annyi időnk.

(12 évesen már nem szalad oda mindenkihez.)

(Fürdés a görög partokon.)

Előzmény: Okusaba (8011)
Okusaba Creative Commons License 2016.06.15 -2 0 8011

Ugye a kutyát pórázon és szájkosárral viszed nyilvános helyre? Egy ekkora kutyának már a jelenléte is zavaró lehet.

Tarzy52 Creative Commons License 2016.06.15 0 1 8010

A kutyát vinnivel nincs gond, a mi Picúr-kánk aki egyébbként kislány, hiperaktív. Nem lehet megültetni, csak akkor nyogodt ha mind a két gazdit látja, vagy alszik. Még sokat kell tanulnia. Ha esetleg összefutunk meglátod.

Bujazliz Creative Commons License 2016.06.15 0 1 8009

Nem tudom tapasztaltad-e, de a kutyát szinte mindenüvé lehet vinni.

Tavaly, amikor a Rea-ban   -többször is - vacsoráztunk,  az olaszok is 2 kiskutyával (akik játszadoztak) vacsiztak.

Sartiban is beültünk kávézni, természetesen kutyával.

A mi kedvencünk ráadásul 40 kilós.

Előzmény: Tarzy52 (8007)
geodo1 Creative Commons License 2016.06.15 -7 8 8008

megnyugtatni a többiek nyugtatták meg a kérdezőt és nem te. te foglalkoztál nyelvészeti kérdésekkel, vezetéstechnikai dologgal, adtál eljutási ötletet, kiosztottad (rossz szokásod szerint) a többieket, adtál (fals) politikai helyzetértékelést, de a kérdésről mindössze egy tőmondatnyit írtál. azt is minek, hiszen azt, hogy ne aggódjon, mindenki más is megírta.

Előzmény: Katana750 (8005)
Tarzy52 Creative Commons License 2016.06.15 0 1 8007

Szia!

Mi nemigen járunk el máshová étkezés céljából. Ennek egy oka van, a kutyus. Fiatal még, nem lehet egyedül hagyni, és egyébbként is fözöcskézünk magunknak és neki!

Amúgy a hely szép, szép a kilátás, kirándultunk már arra felé.

Előzmény: Bujazliz (8006)
Bujazliz Creative Commons License 2016.06.14 0 1 8006

Szia!

Mi tervezzük ezt meglátogatni. Panorámás taverna.

Voltatok már itt?

Előzmény: Tarzy52 (8004)
Katana750 Creative Commons License 2016.06.14 -8 3 8005

Amíg a topiknyitó ezt nem teszi meg én minden esetben szeretném(engedelmeddel) megnyugtatni azokat az utazni vágyókat, akik ez után(migránshelyzet) érdeklődnek. Ha a helyzet elromlik, úgysem számít miről beszélünk(vagy nem beszélünk) itt. Ha a topiknyitó ilyen kérést fogalmaz meg természetesen én is teljesítem a kérését. Meg kéne barátkozni a gondolattal, hogy sokat volt téma a migránshelyzet és vannak akik ezt tekintik az elsőrendű letisztázandó feladatnak. Szerintem ez nem idegengyűlölet. Aztán jöhet a girosz meg a mentes víz ára. 

Előzmény: Pierr_Kardán (7998)
Tarzy52 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 8004

Üdv!

OFF !!

Kérdezz nyugodtan, amire tudok válaszolok. A kemping nekünk jó, nyugis, a tenger elég közel van, de elég távol is, hogy pihenni is lehessen, van sok árnyékos hely, tiszta, itt a bolt, a napi vásárlás megoldott!

És jó árat kaptunk szezonra. Tavaly is itt voltunk egészen szeptember elejéig.

ON !!

Előzmény: edusoka (8002)
Tarzy52 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 8003

Szia!

OFF!

Még nem tudom, menne bele, de még neki elég hidegnek ítélem a vizet, csak most junius 30-án lesz egy éves, így még nem találkozott ekkora vízzel, és nem tudom, hogy tud-e egyáltalán úszni?

Majd meglátjuk, ha sima lesz a víz, és egyedül belemegy!

ON!

Előzmény: Pierr_Kardán (8001)
edusoka Creative Commons License 2016.06.14 0 0 8002

Szia,

de jó nektek, köszi a képeket, de nagyon irigykedek, mert mi csak augusztus elején megyünk Sartira, mindig át szoktunk menni Sikiára, majd meglátogatunk:-) Imádunk ott strandolni, illetve állandóan az öblökben nézzük a halakat, meg a tengert pipával, szemüveggel. Ez a kemping jó, ahol vagytok?  Lehet, majd kérdeznék privátban ha lehet, ígérem nem fogok sokat zavarni. Jó pihenést. Remélhetőleg az általad vázolt helyzet nem fog negatív irányba változni. Az útról nem kérdezek, mert nyilván májusban és a csúcsszezonban nem egyenlőek az esélyek:-) Bocs ha kissé off lettem:-)

üdv Eduso

Előzmény: Tarzy52 (7999)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2016.06.14 -1 5 8001

M ügyben nem nyilatkozom, én mondtam, hogy arra ne írjon senki :-))

Offos kérdés: a kutyus szereti a vizet? Mindenhol azt olvasom, hogy a yorkie jól úszik, de a miénk (pontosabban a barátnőmé :-)) utálja a vizet...

Előzmény: Tarzy52 (8000)
Tarzy52 Creative Commons License 2016.06.14 0 1 8000

A képek lemaradtak!

Előzmény: Tarzy52 (7999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!