Volt 14 eladott labdánk az se kevés,plusz a négy magyar játékosunk mezönyböl 9 böl egyet dob be azért ez nagyon gáz,jó lenne példát venni a paksról rudez ott van kettö három külföldi meg két jó magyar.Nálunk akkor volt eredmény mikor ment a rolinak az sajnos már négy éve nem nagyon dupla duplázik plusz volt egy fodor marcink vagy egy kiss kornél és horváth marci.Tavaly a laziccsal leglább volt védekezés és a légiosok ezerszer jobbak voltak most kéne hozni egy ötödik légiost akkor talán
Sajnos borzasztóan gyenge csapatunk van. Ennek a csapatnak, ebben a formájában nincsen esélye a rájátszásra. A magyar mag nem tud segíteni a légiósokon Roli sérült, Boris felkötött kézzel üli ki éppen a második félidőt Szolnokon, ha ők hosszú távra kidőlnek a rotáció és az edzésmunka is mehet a kukába.
A fiatalok egy-egy villanáson kívül nem tudnak sajnos semmit hozzátenni, Beni pedig B csoportos szint. Ilyen magyar mag mellet 4-5 olyan spíler légiós kellene akiket talán az elmúlt 4-5 év keretéből lehetne egyenként összerakni, nemhogy az idei csapatban lennének meg.
A jelenlegi 5-9-es mérleg és a 10. hely abszolút reális kép, ez a csapat ennyit tud, kiesni nem fogunk, de alkalmatlanok vagyunk a rájátszásra. Újabb szezon mehet a kukába, újabb szezonban nem sikerült elérni a kitűzött célt, újabb szezonban b@sz pofán minket a valóság.
"Filipovics Gordan több, mint négyszázötven tétmérkőzésen lépett pályára a Kaposvári KK színeiben és több mint négyezer-kettőszáz pontot dobott, mindkettőben a második az örökranglistán Hendlein Roland mögött."
"Indítsuk a hetet egy győztes mérkőzés összefoglalójával. Jöjjenek a Hübner Nyíregyháza BS elleni meccs legszebb jelenetei, köszönjük szurkolónknak a felvételt!"
https://www.sonline.hu/helyi-sport/2022/12/otthon-csalad-baratok-valora-valtak-gordan-filipovics-almai "Mindig fantasztikusak voltak a szurkolóink, rengeteget segítettek abban, hogy kiváló eredményeket érjünk el. Soha nem úgy álltam hozzájuk, hogy én vagyok a „nagy” Gordan Filipovics, hanem mindenkire barátként tekintettem. Ha hívtak, akkor mentem velük például meginni egy sört, de természetesen a sport volt az első. Miután a gyerekeim megszülettek ők kerültek az élre, aztán a kosárlabda, majd a feleségem."
Hát én a Szeged meccs óta most voltam először, és sok pozitívumot azért nem láttam. A védekezés helyenként működött, és nyertünk, kb. ennyi.
Az új néger irányítóban semmit nem mutatott, csak az 1-1-zés. Oké, hogy szép számokat hozott, de gólpasszt mennyit adott, nagyon úgy játszott, hogy ő is csak egy tucat streetballer, sokat dobott, ő nyerte meg, de.... Arisban több az irányító, ő mozgatta is a csapatot meg fazont szabott a tamadasainknak, aztan ugye rola is kiderult, hogy 2-es elsosorban (annak szerintem elit), es csak eliranyitgat masodsorban.
Gabric jokezo dobo, de labon egy szinttel lassabnak tunt joparszor, mint a tobbiek.
Hughes extra, mint a tavalyi magas negerunk, de erovel o sem birja vegig majd.
Csorit vegre hasznaltuk, Benitol nekem viszont ez nagyon keves, pedig a 2022-es naptari evben tenyleg a legjobbat hozza ki magabol, végtelenül rendes gyerek meg minden, tudja a helyet, szerepet a csapatban, de ilyen testtel, felepitessel egyszerűen nem ertem, hogy miert nem lett jobb jatekos a 7-8. embernel. Roland már sajnos ennyi, szep volt, jo volt, de ez mar elonyugdij. Sosem fogom tudni megbocsatani a Klubnak, hogy ekkora helyi ikonnak es legendanak, aki a klubhuseg mintakepe a bajnoksagban (Fepun es rajta kívül nem tudok mondani messze senkit ebben a kategoriaban), sosem tudott egy valoban eremeselyes csapatot melle tenni. A két negyedik helyes csapatból az első csak-csak, alulról surolva, a masodiknak mar inkabb szerencse volt az elodonto.
Na de visszaterve a tegnap elotti meccshez, Halmai ujfent tetszett nekem, de Borisz miert nem jatszott? Fasirtban van Rudezzel/(sel?) is?
Ja es A Spori. En most voltam először ott újra az Arena ota, es hozza kepest nagyon tornaterem benyomasom volt, eros visszalepes, persze ertheto okokbol. Az atepites miatt vhogy a nosztalgia sem fogott el, pedig huszonx ev alatt azert volt reszem ott megannyi sikerben, boldog gyozelemben, bajnoksagban, oromben, unneplesben es szivbemarkoloan szomoru pillanatokban is, emlekek, baratsagok sokasaga kot szerencsere a regi Sporihoz. De ez mar egy uj, egy masik.
Boldog Karacsonyt mindenkinek! Eredmenyesebb masodik kort kivanok, de szamomra a realitas, minden csopogo kincstari duma ellenere a 10-11. hely, ebben a szezonban is.
Gratulálok a Nyír1 elleni idegenbeli győzelem után az újabb hazai győzelemhez Csapatnak, Szakmai Stábnak! Deac sérültjeinek, hiányzóinak mielőbb felépülést, visszatérést. Végre októberi Szöged elleni után sikerült ismét nyerni hazai pályán, először a kicsiben, most volt a legjobb hangulat, mindenki átérezte a meccs fontosságát, súlyát, zsinórban 2 győzelem 5-8-as mérleggel letudtuk az első kört, remélhetőleg a második kör sikeresebb lesz és elérjük a kitűzött célt. Isiah legyen inkább ÍB, hozott egy új impulzust, lendületet, ez látszott a meccs kezdetétől, ráadásul mellette a többi légiós is feljavult (Szeba, Toma, Mike). Nagyon kellett a győzelem mindenkinek pályán belül és pályán kívül is, tökéletesen látszott. Örültem, hogy sokkal több Szurkoló, néző volt, mint amennyit vártam előzetesen, hétköznap, Adventi készülődés, legutóbbi hazai, formaingadozás stb. jó, hogy többen is haza tudtak térni, jó volt velük együtt, közösen szurkolni, sokat jelentett. Ronca üzenete is célba ért: "S Kaposváron nagyszerű szurkolók voltak, vannak és lesznek is."
Így hazai óévzárásként sikerült visszaszereznetek a bizalmat, örömet, mosolyokat, boldogságot, amiket annyira hiányoltam korábban. Tetszett, hogy a Klub készült, bemutatás után szaloncukor "zápor", Halmai Petra Olimpikon úszónk feldobása, félidei dobóverseny, persze a körítés úgy teljes, hogy a győzelem is ott van mellette. Jó volt látni és átélni a végén közös ünneplést Gordannal, aki mikrofont ragadt akkor meg úgy a lefújás után egy pillanatra elfelejtettem a korábbi sok dühöt, mérget, feszültséget. Igazi hullámvasút szezon eddig, magasságok, de iszonyú mélységek.
Ami tetszett:
- Jól kezdtünk, uraltuk a meccs nagy részét, 34 percen át vezettünk. - ÍB első hazai debütálásán, bátran vállalt, fellépett a végén vezérként 84-82-nél, mikor a triplát ráemelte, nem voltam nyugodt, mert előtte nem ment neki, de bement, eldöntötte, 9/10 90% büntető, 7! kiharcolt fault, 3 pattanó, 1 szerzett és csak 1 eladott labda. Persze sokat vállalt, remélhetőleg, ha jobban beilleszkedik még jobban bevonja a társakat. - Clutch stat ÍB és Szeba 9 pont, túloldal Mócsán 8. - Beni fontos kosara, kellett nagyon, Mike kifújása után. - Eladott labdák száma (11). - Támadópattanók száma (10), második esély. - Halmai Danival +5.
Nem tetszett:
- A korán megszerzett 12 pontos előny gyors leolvadása. - Technikaink száma, minket sújtottak rendesen, a túloldalon bezzeg elmaradt, néma síp mikor Puska Bencét hátulról lökték meg levegőben, az csúnya volt. - 7 kihagyott büntető hazai pályán sok. - Borisz, Márkó nem játszatása, kellenek a rotációba, ha sérültek, vagy betegek, akkor érthető döntés, és tárgytalan, de meglepett, hogy nem játszottak.
u.i: Gratulálok Oroszlányi Barátainknak, hogy bejutottak a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé, teljesen megérdemelten, sok sikert a Kupában, remélem kedvező sorsolás lesz, szurkolunk.
Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek, külön kiemelve Szurkolótársakat, Oroszlányi Barátokat.
"– Kitartást kérünk tőlük – felelte arra a kérdésre Hendlein Roland, mit üzen a szurkolóknak –, hiszen a bajnoki szereplésünk nem olyan, mint azt az előszezon után várhatták. De azon dolgozunk, hogy minden jobban menjen és sikerüljön, s tudjuk azt a teljesítmény hozni, mint a felkészülési összecsapásokon. Bízom benne, hogy bár hétköznap lesz a meccs, sokan kilátogatnak és buzdítanak minket a Kaposvári Városi Sportcsarnokban, mert tudjuk, a pályán a hatodik ember a néző. S Kaposváron nagyszerű szurkolók voltak, vannak és lesznek is.
Lukács Norbert mandulaműtétje, valamint Jimmy Gavin sérülése miatt két kulcsember is kiesett az Olajbányász aktív rotációjából. Gavin felépüléséig a klub vezetése egy új légióst igazolt.
A szakmai stáb választása arra a Dayon Griffinre esett, aki a Kaposvár csapatában mutatkozott be a magyar bajnokságban. A szerkezetváltás mellett döntő somogyiaktól Griffin most az Olajbányászhoz szerződött két hónapra. Az elsősorban kettes poszton használható játékos csapata egyik legjobbja volt, az Olajbányász szurkolói is emlékezhetnek rá, 19 ponttal terhelte meg az Olaj kosarát a két klub kaposvári meccsén még a bajnokság elején.
Dayon Griffin már megérkezett Szolnokra, s amennyiben a szakmai stáb úgy dönt, pályára is léphet a Honvéd ellen december 21-én szerdán.
Jó hírek, hogy nem az "elátkozott" BUSZACSA, jelentősen nőttek az esélyeink az új irányító várható debütálásával, új helyszínnel, túloldal full bordásfal. :)
Inkább azon kellett volna elgondolkodnunk, hogy a Csorvásival csak egyel többen vagyunk , teljesen használhatatlan, nulla....Arra sem alkalmas, hogy csereként beálljon 2 percre.
Miért kellett vele két éves szerződést kötni? Bármilyen értelmes opció lehetett volna helyette.
Tegnap nyert a nyiregy a honvéd ellen,ami jó mert a honvéd is beelözött volna minket,tavalyi légiosaink ezerszer többet értek és a lazics mester is legalább volt védekezésünk és kétszer több gyözelmünk tavaly ilyenkor.Óriási visszalépés van idén most már nézöszámban is,sose voltunk ilyen kevesen mecsen mint a sopron ellen,vehetnék példát a paksról nyomja most két-három légissal meg jó engesfild és a kovács aztán van kétszer több gyözelmük mint nekünk a rudez megbukott már nincs semmi megújulás,elképzelés a játékosok feladják hat percel a mecs elött az edzö meg nem tudja felrázni öket szerintem ami nem megy nem kéne eröltetni, dzunics jó lenne edzönekvagy ha sporolás van akkor legyen a szöke-gordán páros ez az év ugy is kuka csak ne esünk ki
Jól hangzott augusztusban, szeptemberben, hogy új külföldi edző, névadó szponzor, fiatalok beépítése, playoff cél, magyar kupa, aztán jött a valóság és pofászb*szott mindenkit. Értékelhetetlen az eddigi teljesítmény, egyetlen pozitívum a szombathelyi győzelem, ami mára már mit sem ér.
Rossz látni, hogy az előrelépés minimális jeleit sem mutatjuk, egyéni és csapat szinten sem. Magyar kupa kuka playoff nagy eséllyel kuka. Ha belegondolunk akkor pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mit tudunk felmutatni ebben a szezonban, ha szeretnénk érdemi magyar játékost szerezni Roli és Csorvási helyére.
Gratulálok a Sopronnak és az őket elkísérő drukkereiknek!
Az elmúlt évek leggyengébb nézőszáma, akik kijöttek nekik köszönet, dicséret, le a kalappal, a legutóbb alsóházi tét nélkülieken voltak ennyien a kicsiben. A sport öröm, ebben a szezonban mikor örültünk legutóbb KKKK meccsek után?
A 2017 óta hosszabbításokban már benne volt, akkor 7 vereség után lemondott Fekete Ádám de most újra felteszem a kérdést.
Kupán való részvétel úgy tűnik, 2017 után sem szakad meg, vajon a másik cél elérhető, teljesíthető változás, változtatás nélkül?
Érdeklődnék, hogy van olyan a Klubnál, Szurkolók, nézők között, aki még hisz, bízik abban, hogy Iván be tud minket vinni 3-8 után, 2017 után a rájátszásba, középszakasz nélkül, ami ugye a célkitűzés volt szezon előtt, úgy, hogy a legutóbbi 8 meccsből 1-et nyertünk meg? Ha van, akkor kérem írja le, hogyan, miként, győzzön meg, érveljen, köszönöm előre is, ha nincs, akkor miért ő még mindig a vezetőedzőnk, miért nem Szikó-Gordan páros? Déri Gumit idézném “szellemhajó, irányítás nélkül” Mogyi podcastjét ajánlom, mindenki hallgassa meg, érdemes.
Guba érthetetlen módon kiment a reklámtáblához, mikor a játékosok a pacsizás után levonultak, összeszólalkozott, elpattant nála a húr, nem csodálom, a lelátón lévők közül többekkel összeveszett, vitatkozott, repkedtek a válogatott szidalmak, szitkozódások, teljesen feleslegesen. Ő nem a Klub alkalmazottja, de szívén viseli a Klubbot, becsülöm ezért, nem is haragszom rá, de nem ez a módja, megértem, mondtam is neki, hogy ezzel nem értek egyet, felesleges volt kijönni, egymással vitatkozni, pláne Szurkolókkal, ahogy Szurkolóknak is egymással, ebből sosem lehet jól kijönni. Akit vártam volna, hogy ki áll elénk, nem jött oda, de a Klubtól volt olyan, aki odajött, elnézést kért, őt nagyon sokra tartottam eddig is, ezután pláne, sajnálom. Hadd mondja el, ordítsa, kiabálja el mindenki a véleményét a lelátón, nem kell a másikat csitítani, meg csöndesíteni, a kritikát el kéne (kellene) fogadni, ahogy a másik véleményét, tudom nagyon nehéz, számtalanszor vitáztam, veszekedtem, ahelyett, hogy hagytam volna, elengedtem volna. Ezt a sok felgyülemlett feszültséget, dühöt, energiát magunk oldalára kell fordítanunk és remélem a Deac elleni hazai szezonzárón ki tudjuk adni magunkból, méltóképpen búcsúzni az évtől, de a változások, változtatások elkerülhetetlenek.
“Nincs védőháló, így zuhanunk, a mindenből a semmibe Ha kérdeznéd, majd csak, annyit mondunk, így kellett ennek lennie Dől a kártyavár, szembeszállnál, futsz, de nincs hová, rossz úton jártál Földet ér az ég, tűzbe fordul, ne várj, nincs tovább, most kell, hogy mozdulj” Useme – Mindenből a Semmibe
Újabb vereség,ezúttal itthon a Soprontól.De hogy valami pozitívumról is essen szó:most nem ázott be a csarnok és lehet Kométa-KKK sálat is kapni röhejes 9000(!!!!!!)forintért....😘