Keresés

Részletes keresés

furtstenfeld Creative Commons License 2016.03.24 0 0 5122

Szia!

A múzeum részre lehet venni  jegyet (7 vagy 8 euro volt azt hiszem) és betekintést lehet nyerni ha szerencséd van színház terembe is. Ezt amikor a jegyet veszed  megmondják,azt is ha próba van( mi akkor voltunk,a kérésük az,hogy ne zavarjuk a próbát) vagy azt,hogy nem lehet benézni.

Előzmény: szbildiko (5121)
szbildiko Creative Commons License 2016.03.24 0 0 5121

Sziasztok!

Kérdésem lenne. Hogyan lehet bejutni a Milánói Scalaba? Ahányszor voltam, még mindig zárva találtam. Van-e belépőjegy?

Köszönöm a válaszokat!

anblock_italia Creative Commons License 2016.03.22 0 0 5120

Az a dióhéj a lényeg! :-) Örülök, nagyon rossz olyat olvasni, ha valaki csalódottan jön haza. Az időjárással is szerencsétek lehetett, én nem mernék bevállalni egy ilyen korai időpontot. Olaszország nagyon klassz, imádjuk, és ez a fontos! Remélem még sokszor "találkozunk" más olasz vidékeken!

Előzmény: secatt (5118)
secatt Creative Commons License 2016.03.21 0 0 5119

Tömegközlekedési sztrájk miatt nálunk is rezgett a léc az egyik este. Navigli után a metró zárva, sztrájk... A szálláshely távol... Volt egy 15-20 percnyi kilátástalanság, majd megoldódott: találtunk egy tök rendes iparost, aki segített rajtunk. A villamosok ha ritkábban is, de működtek :-)

Előzmény: anblock_italia (5115)
secatt Creative Commons License 2016.03.21 0 0 5118

2 és fél napunk volt Milanora, 1 teljes nap pedig a tóra. Szerda délelőtt érkeztünk, vasárnap hajnalban jöttünk haza.

Milánóban megvolt a dóm (alul, felül), a galéria többször is, a Scala (bent is), a Szent Ambrus, a San Maurizio, a San Satiro, Sforza kastély, mögötte a park, az utolsó vacsora templomostól, a Navigli, a San Siro stadion, a Gae Aulenti tér, plussz a kiruccanás lenyege: egész estés rockkoncert a Teatro degli Arcimboldiban.

Szombaton a tó egész nap.

Bergamobol repültünk, szállás a Cenisio környékén.

Dióhéjban ez volt. Élveztem minden másodpercét. :-)

anblock_italia Creative Commons License 2016.03.21 0 0 5117

A "hazafelé" alatt persze Milánót értem :-)

mihi81 Creative Commons License 2016.03.21 0 0 5116

Sziaszotk!

Húsvét vasárnap nyitva lesznek az éttermek Milánóban?? Március 27.

Boltok gondolom zárva??!!!

Köszönettel:

Mihi

anblock_italia Creative Commons License 2016.03.21 0 0 5115

Látod, ügyes voltál, és jó is, hogy nem válaszoltam, mert mi Bergamóból mentünk, és hazafelé sem láttunk olyan lehetőséget, hogy a Centraléra menne vonat Varennából, és csak összekavartalak volna. Mi varennából jövet Leccóban leszálltunk átszállás céljából hazafelé, és a vonatunk a Garibaldi pályaudvarra érkezett. Aztán az már egy más történet, hogy Leccóban rossz vonatra szálltunk, amit pár megálló után kivontak a forgalomból..., majd szívbajt kaptam, hogy vonaton vagy pályaudvaron fogunk éjszakázni, mert hogy aznap ráadásul vasutas sztrájk is volt. De megoldódott :-)

Örülök nagyon, hogy jól sikerült és szép emlékeid maradtak! Remélem azért Milánó is tetszett, nekem kellett volna rá több is, mint két nap, de azért láttuk Milánót.

Előzmény: secatt (5113)
Flower2000 Creative Commons License 2016.03.21 0 0 5114

Szerintem 1 nap is elég a városból, a comói tóból meg három is kevés. Megírnád, hogy milyen volt a növényzet, milyen virágok nyíltak most? Biztos szép lehetett már a természet is, hisz nálunk is nyílik már pár virág. Turista mennyi volt?

Előzmény: secatt (5113)
secatt Creative Commons License 2016.03.21 0 0 5113

Nem kaptam választ, de nem is baj. Picit visszaolvasgattam itt, és úgy döntöttünk, hogy inkább Varenna mint Como. Sima volt, vonattal mentünk a Centrale-ről Varennaba, majd áthajóztunk Bellagioba. Mindkettőt részletesen bejártuk. Hát, gyönyörű volt. Nem is tudom, hogy voltam-e még máshol ennyire szép helyen, talán Burano tetszett még ennyire.

4 napot voltunk összesen kint, ebből 3 nap volt Milano és 1 a tó... A városból talán 2 nap is elég lett volna. Szép időnk volt végig.

Előzmény: anblock_italia (5111)
JOSBOMO Creative Commons License 2016.03.21 0 0 5112

Múlt hét végén voltam Bergamoba+Comói tónál. Bergamoba volt egy Hop Hop nevű streetfood fesztivál, ahol a legnépszerűbb stand a magyar volt. Kürtőskalácsot árultak, de sajnos senki nem tudott magyarul. Mindenesetre azért jó volt látni, hogy milyen sorok kígyóztak a kürtőskalácsért:)

anblock_italia Creative Commons License 2016.03.20 0 0 5111

Remélem kaptál választ emailben, én mindig bizonytalan vagyok kicsit az ilyesmiben, ezért nem írtam, de nagyon kíváncsi vagyok sikerült-e a dolog! Kérlek írjál róla.

Előzmény: secatt (5109)
Cilikécske Creative Commons License 2016.03.20 0 0 5110

Uhh, köszi. Jó hogy mondod. A jegyvásárlás nem az erősségem:)

Előzmény: 'szti (5086)
secatt Creative Commons License 2016.03.18 -1 0 5109

Természetesen jó ide a válasz, csak érkezzen  :-)

Az idojaras napos, kirándulni megfelelő...

Bővebben majd miután hazaérek.

Előzmény: liticarb (5106)
anblock_italia Creative Commons License 2016.03.18 0 0 5108

Akartam kérdezni, hogy milyen az időjárás, de ha kirándulni akartok, akkor biztos klassz! :-) Aztán majd mesélj!!! Ez itt így szokás :-)

Előzmény: secatt (5105)
anblock_italia Creative Commons License 2016.03.18 0 0 5107

:-) Engem is meglepett, hogy lehet kapni és nem is drágán, de most nem volt rá keretem, remélem, még pár hónap múlva is fogok kapni. Én sem csak egyfélét vennék!

Előzmény: musztika (5104)
liticarb Creative Commons License 2016.03.18 -1 0 5106

Ide is jó a válasz vagy email-ben kéred?

Előzmény: secatt (5105)
secatt Creative Commons License 2016.03.18 -1 0 5105

Sziasztok,

Sürgős segítségre van szükségem.

Milanoban vagyunk, es holnap szeretnénk elmenni Varennaba meg Bellagioba.

Olvasgattam, de nem tiszta a kép. Cadornarol kellene menni Comoba?

Vagy a központi pályaudvarról Varennaba?

Ha jól értem, Varenna es Bellagio közt komp van...

De ha Comoba érkezek, hogyan jutok el onnan Varennaba?

Vagy: hanyagoljam Varennat meg Bellagiot, es legyen csak Como meg a fogaskerekűzés?

Szóval sürgős eligazítást igényelnék, mondjuk holnap kora reggelig :-))

musztika Creative Commons License 2016.03.10 0 0 5104

vettem Firenze-t és Velence-t is, bibi:-))))

ráadásnak meg egy Közép-Amerika-t és egy Nagy-Britannia és Észak-Írországot...

szerintem ezek a könyvek már csoda számba mennek...

múltkor Pesten egy gagyi piacon egy bácsitől vettem talán öt darabot is...

Előzmény: anblock_italia (5103)
anblock_italia Creative Commons License 2016.03.09 0 0 5103

Nem is tudtam, hogy van Milánós is! De jó lett volna pedig! Muszáj lesz keresnem egyet, legalább utólag tudjam meg, miket lett volna érdemes megnézni! :-(

Előzmény: musztika (5098)
manyesz1 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 5102

MKedves József, 

Lentebb már írtam neked, én az Orio Shutle buszt vettem igénybe, előre foglaltam, akcióban 4 euró volt. Most azt hiszem, hogy 5 euró/ffő 1 útra. De, szerintem ott is felszálhatsz bármelyike, ahogy kilépsz a terminálból jobbra többen is állnak táblákkal. Ma 5 euró volt az egyik táblán, de gondolom, hogy mindegyik ugyanannyiba kerül. A gép egyébként Debrecenből 14:25 körül száll le, mi a 14:50- es buszt simán elértük. A késést szerintem olaszos lazasággal kezelik, és a következő buszra is felszállhatsz. 

Mi 48 órás jegyet vettünk, amit a metrón mindig érvényesíttetni kellett, mert csak akkor tudtunk áthaladni. A villamoson sípolt  1x, így oda utána csak felszálltunk, és a buszra is.

Napigegyet mi a Centrale egyik trafikjában vettük vettük meg, ki is van írva BIGLETTI. Automatát nem találtunk, csak vonatjegyeset. Elég nagy az a pályaudvar ;)

A Google térképen ha rákeresel A templomra- akár okostelefonon is, tudsz útvonaltervet is készíteni. Mehetsz gyalog, busszal, villamossal, és metróval is. A kiindulási ponttól mmegtalálod a lehetőségeket. De, a Dómtól gyalog is, 20 perc séta kb.

Előzmény: JÓZSEF5010 (5101)
JÓZSEF5010 Creative Commons License 2016.03.08 0 0 5101

Kedves Fórumozók !

Mivel először utazom  Milánóba ,ezért érdeklődnék a Bergamo reptér --Milanó transzferrel kapcsolatban:

----Ha az interneten elővételben veszem a jegyet ,akkor olcsóbb-e  ? ?? 

-----Mi van ha késés egyéb ok miatt az időpontot tartani nem tudom ,később felszállhatok ????

------A Miláno napijegyeket a  közlekedési eszközökön az első érvényesítést követően is be kell helyezni a jegykezelő automatába ?????

------ Az Utolsó Vacsora freskó helyszínének eléréséhez melyik közlekedési eszköz  (metro, troli ,villamos) a legjobb ????

Kösz

furtstenfeld Creative Commons License 2016.03.07 0 0 5100

Szia!

Amikor én voltam,akkor igen,annak ellenére hogy próba is volt( csendben kellett lenni)

Előzmény: JÓZSEF5010 (5099)
JÓZSEF5010 Creative Commons License 2016.03.07 0 0 5099

Kedves Fórumozók

Kérdésem: a  " Teatro alla Scalla -t" színház termét meg lehet-e tekinteni napközben ???

musztika Creative Commons License 2016.03.07 0 0 5098

Múlt héten Nyíregyházán járva belebotlottam egy kis antikváriumba, ahol kőkemény 100.-Ft/darab áron beszereztem néhány Panorámás útikönyvet, többek közt a Milánót is.

Hát van még mit megnézni a tavak környékén, nem is gondoltam volna!

anblock_italia Creative Commons License 2016.03.05 0 0 5097
Flower2000 Creative Commons License 2016.03.05 0 0 5096

Majd megnézem mit lehet ott látni. Köszi.

Előzmény: liticarb (5095)
liticarb Creative Commons License 2016.03.05 -1 0 5095

Igen voltam, Como után oda megy a vonat. Lehet sétálni a városban egy kicsit, aztán vissza.

Előzmény: Flower2000 (5094)
Flower2000 Creative Commons License 2016.03.05 0 0 5094

Svájba, ezt nem tudtam, biztos azért, mert úgy benyúlik Chiasso Olaszországba. Voltál ott?

Előzmény: liticarb (5092)
Flower2000 Creative Commons License 2016.03.05 0 0 5093

Igen, mindezek kiderültek, köszi. Iseo tóra is. Már eldöntöttem, hogy veszek ilyet.

Előzmény: liticarb (5092)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!