A múzeum részre lehet venni jegyet (7 vagy 8 euro volt azt hiszem) és betekintést lehet nyerni ha szerencséd van színház terembe is. Ezt amikor a jegyet veszed megmondják,azt is ha próba van( mi akkor voltunk,a kérésük az,hogy ne zavarjuk a próbát) vagy azt,hogy nem lehet benézni.
Az a dióhéj a lényeg! :-) Örülök, nagyon rossz olyat olvasni, ha valaki csalódottan jön haza. Az időjárással is szerencsétek lehetett, én nem mernék bevállalni egy ilyen korai időpontot. Olaszország nagyon klassz, imádjuk, és ez a fontos! Remélem még sokszor "találkozunk" más olasz vidékeken!
Tömegközlekedési sztrájk miatt nálunk is rezgett a léc az egyik este. Navigli után a metró zárva, sztrájk... A szálláshely távol... Volt egy 15-20 percnyi kilátástalanság, majd megoldódott: találtunk egy tök rendes iparost, aki segített rajtunk. A villamosok ha ritkábban is, de működtek :-)
2 és fél napunk volt Milanora, 1 teljes nap pedig a tóra. Szerda délelőtt érkeztünk, vasárnap hajnalban jöttünk haza.
Milánóban megvolt a dóm (alul, felül), a galéria többször is, a Scala (bent is), a Szent Ambrus, a San Maurizio, a San Satiro, Sforza kastély, mögötte a park, az utolsó vacsora templomostól, a Navigli, a San Siro stadion, a Gae Aulenti tér, plussz a kiruccanás lenyege: egész estés rockkoncert a Teatro degli Arcimboldiban.
Szombaton a tó egész nap.
Bergamobol repültünk, szállás a Cenisio környékén.
Dióhéjban ez volt. Élveztem minden másodpercét. :-)
Látod, ügyes voltál, és jó is, hogy nem válaszoltam, mert mi Bergamóból mentünk, és hazafelé sem láttunk olyan lehetőséget, hogy a Centraléra menne vonat Varennából, és csak összekavartalak volna. Mi varennából jövet Leccóban leszálltunk átszállás céljából hazafelé, és a vonatunk a Garibaldi pályaudvarra érkezett. Aztán az már egy más történet, hogy Leccóban rossz vonatra szálltunk, amit pár megálló után kivontak a forgalomból..., majd szívbajt kaptam, hogy vonaton vagy pályaudvaron fogunk éjszakázni, mert hogy aznap ráadásul vasutas sztrájk is volt. De megoldódott :-)
Örülök nagyon, hogy jól sikerült és szép emlékeid maradtak! Remélem azért Milánó is tetszett, nekem kellett volna rá több is, mint két nap, de azért láttuk Milánót.
Szerintem 1 nap is elég a városból, a comói tóból meg három is kevés. Megírnád, hogy milyen volt a növényzet, milyen virágok nyíltak most? Biztos szép lehetett már a természet is, hisz nálunk is nyílik már pár virág. Turista mennyi volt?
Nem kaptam választ, de nem is baj. Picit visszaolvasgattam itt, és úgy döntöttünk, hogy inkább Varenna mint Como. Sima volt, vonattal mentünk a Centrale-ről Varennaba, majd áthajóztunk Bellagioba. Mindkettőt részletesen bejártuk. Hát, gyönyörű volt. Nem is tudom, hogy voltam-e még máshol ennyire szép helyen, talán Burano tetszett még ennyire.
4 napot voltunk összesen kint, ebből 3 nap volt Milano és 1 a tó... A városból talán 2 nap is elég lett volna. Szép időnk volt végig.
Múlt hét végén voltam Bergamoba+Comói tónál. Bergamoba volt egy Hop Hop nevű streetfood fesztivál, ahol a legnépszerűbb stand a magyar volt. Kürtőskalácsot árultak, de sajnos senki nem tudott magyarul. Mindenesetre azért jó volt látni, hogy milyen sorok kígyóztak a kürtőskalácsért:)
Remélem kaptál választ emailben, én mindig bizonytalan vagyok kicsit az ilyesmiben, ezért nem írtam, de nagyon kíváncsi vagyok sikerült-e a dolog! Kérlek írjál róla.
:-) Engem is meglepett, hogy lehet kapni és nem is drágán, de most nem volt rá keretem, remélem, még pár hónap múlva is fogok kapni. Én sem csak egyfélét vennék!
Nem is tudtam, hogy van Milánós is! De jó lett volna pedig! Muszáj lesz keresnem egyet, legalább utólag tudjam meg, miket lett volna érdemes megnézni! :-(
Lentebb már írtam neked, én az Orio Shutle buszt vettem igénybe, előre foglaltam, akcióban 4 euró volt. Most azt hiszem, hogy 5 euró/ffő 1 útra. De, szerintem ott is felszálhatsz bármelyike, ahogy kilépsz a terminálból jobbra többen is állnak táblákkal. Ma 5 euró volt az egyik táblán, de gondolom, hogy mindegyik ugyanannyiba kerül. A gép egyébként Debrecenből 14:25 körül száll le, mi a 14:50- es buszt simán elértük. A késést szerintem olaszos lazasággal kezelik, és a következő buszra is felszállhatsz.
Mi 48 órás jegyet vettünk, amit a metrón mindig érvényesíttetni kellett, mert csak akkor tudtunk áthaladni. A villamoson sípolt 1x, így oda utána csak felszálltunk, és a buszra is.
Napigegyet mi a Centrale egyik trafikjában vettük vettük meg, ki is van írva BIGLETTI. Automatát nem találtunk, csak vonatjegyeset. Elég nagy az a pályaudvar ;)
A Google térképen ha rákeresel A templomra- akár okostelefonon is, tudsz útvonaltervet is készíteni. Mehetsz gyalog, busszal, villamossal, és metróval is. A kiindulási ponttól mmegtalálod a lehetőségeket. De, a Dómtól gyalog is, 20 perc séta kb.
Múlt héten Nyíregyházán járva belebotlottam egy kis antikváriumba, ahol kőkemény 100.-Ft/darab áron beszereztem néhány Panorámás útikönyvet, többek közt a Milánót is.
Hát van még mit megnézni a tavak környékén, nem is gondoltam volna!