Hehehe. Nekem is ket halozati eszkozom van, eth0, es eth1. Van egy beepitett WLAN kartyam, meg egy normal ethernetes LAN kartya. Ugyanugy 1 percet elszorakozik, es nem tudja felhozni az eth0-t. Ugyanugy megy utana az ADSL. A helyzet nalam annyiban valtozott, hogy vettem egy 802.11 routert, es szeretnek Linux alol is csatlakozni wireless halozaton keresztul. De sajna nem sikerul. Azt hogy lehet megnezni, hogy igazabol melyik eth a wireless es melyik az ethernet?
Megoldást nem tudok, meg lehet, hogy nem is ugyanarról beszélek, de nekem bootoláskor rengeteget piszmog az eth0 "felhozásával", majd azt mondja, hogy nem sikerült. Ezután kifogástalanul megy az ADSL és a device manager jellegű nemtudommicsodában látja is az eszközt.
Segítettem? :-)
Sikerült már valakinek wireless LAN-t belőni Mandrake 10 alatt? ELjutok oda, hogy WLAN beállításait elkezdem megadni, beírom az ESSID-t (gondolom uaz, mint az SSID), mondok neki fix IP-t, mert vhol azt olvastam, hogy a DHCP nem megy... Mégsem csinál semmit.
Mit javasolsz ehhez? Ha jól látom a Mandrake backup ilyet alapban nem tud. Ami kényes az a cyrus imap mailszerver tartalma, gondolom crontabból a mirror idejére a mailek leszedését a pop3-as fiókokból le kell állítsam.
Nem akarok teljes mentést, a különbözet mentése bőven elég. A tömörités azért is fölösleges mert a cucc nagyrésze tömöritett audió fájl. A gyakran változó .doc .xls fájlok mentése pár perc alatt meg kellene legyen naponta.
Használja valaki a Mandrake backup toolját? Nem tudom lebeszélni aról hogy tar.gz-s mentést csináljon, nekem egy mezei tar elég lenne.
A Vezérlőpultban csak közli gogy tar.gz -vel ment, de átállítani nem tudom. Az etc/drakxtools/drackbackup/drackbackup.conf-ban van egy OPTION COMP=TAR.GZ bejegyzés, de hiába írtam át TAR-ra, nem változott semmi. Mit kell ide irjak hogy me GZ-zen?
Végülis az még nem baj ha nem történik semmi. :-))) Ennyitől csak nem robban...
A lényeg az lenne hogy használja a codecet. Persze ez lehet hogy már a csoda kategória ?
Én csak ezért nem próbálom ki, mert most egészen jól megy mindenem, abból meg még sose jött ki semmi jó ha túl kíváncsi voltam.
Az elsőben van egy /etc/mplayer/codecs.conf ami nagyon hosszú. Mi történik, ha letöltöd a codeceket, kicsomizod ahova kell? Ezt nem próbáltam, először akartam kérdezni. De megnézem. Szerintem optimista forgatókönyv szerint nem történik semmi, pesszimista szerint elromlik. :-)
No, az én mdk10-emen a 2.lemezen van egy mplayer-1.0-0.pre3.13.mdk.i586.rpm és egy mplayer-gui... (külön codec csomagot nem találtam) Ezt is megnézem, de nekem egy 0.9es valami rémlik.
Nekem is csak, de szigorúan csak konzolosig. Több helyen is láttam már más progikat a szokásos redhat csomagon kívül, egyebek mellett mdk-ban is. Ez nem lenne baj, ha elterjedne. Végülis elég nagy / vezető disztribúció...
"Win32 codecek: ha az MPlayer-t x86-os gépen fogod használni, valószínűleg használni akarod őket. Töltsd le a Win32 codec-eket az MPlayer codec lapról, majd tömörítsd ki őket a /usr/lib/codecs könyvtárba MIELŐTT még az MPlayer-t lefordítanád, különben nem lesz Win32 támogatás befordítva."
Köszönöm.
A gond az, hogy nekem még életemben nem sikerült gui-sat fordítani, csak konzolosat, de az felhasználóbarátság szempontjából nagyon kevés - nekem. Mindig olyan spirálba kerültem a dependenciákkal, hogy feladtam...
Olvastam annak idején - meg úgy is csináltam -, hogy be kell fordítás előtt másolni a nemtudommárhova, csak reménykedtem, hogy van valami huszárvágás...
Szerintem is, és előtte el kell olvasni a doksi kapcsolódó részét, az megmondja mit honnan kell letölteni és hová kell kibontani. Azután az ujraforgatáshoz nekem a voodoo3-hoz ilyesmit kellett produkálni:
./configure --enable-gui --enable-tv --enable-tdfxfb --enable-3dfx --language=hu --enable-menu