Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2008.05.09 0 0 4520
Meg az is lehet, hogy lenne lehetoseged szulni - meg van lehetoseged allergiara is. . .soha nem lehet tudni.
Előzmény: Törölt nick (4515)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4512
Bojti - nagyon jo hallani, hogy vannak meg helyek ahol igy gondolkodnak es elnek! Szerintem is az embernek valtoztatnia kell a hozzaallasan - mert azon tud, nagyobba tenni kicsi telket nem.

No meg ha nincs eleg hely a macskak es kutyak szamara, annal jobban oda kell figyelni, hogy ne szaporodjanak tul - es humanus modon, nem puskaval.

Ha az embereknek nem lenne tisztelettudo a gondolkodasuk, lehet akarmekkora is az a telek, megtalaljak az utat arra, hogy egymasnak bosszusagot okozzanak.
Előzmény: bojti (4511)
bojti Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4511
Örülök, hogy ezek a falunevek mondanak Neked valamit, igen, ez az Őrség és a Vendvidék, nagy telkekkel, hagyományos paraszti élettel és értékekkel.
Nem élnek itt olyan nagy állatvédők, mint azt Opamacska gondolja, nem is azért szóltam hozzá, pusztán felháborított, hogy valaki nyilvánvaló valótlanságot állít teljes mellszélességgel, és olyan embereket lezombiz, akik erre nem szolgáltak rá.
A békés egymás mellett élést egyébként, amit az emberek itt magas kerítések nélkül tudnak gyakorolni, másutt is megfogadhatnák az emberek - ez csak részben magyarázható a településszerkezettel, én inkább az emberek életszemléletében látom a siker titkát - elfogadják és segítik egymást. Hogy konkrét példákat is mondjak a topik témájához kapcsolódva, a szomszédom nem engedi a kutyájának, hogy megfogja az utcára kitévedő macskámat, én pedig a saját kutyámnak nem engedem meg, hogy megfogja az ő tyúkjait-kacsáit, stb, amik az én kertemben grasszálnak, mivel védjük a másik tulajdonát.
Előzmény: atomgond (4510)
atomgond Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4510

Ne feledjétek, hogy ezek még igazi falvak (az Őrséget jól ismerem, családból élnek ott), az átlag telekméret több száz, vagy több ezer nöl, nem ritkán hektárokban mérhető.

Még a vita elején említettük, hogy egy több hektáros tanyán valószínűleg sokkal kevéssé -vagy egyáltalán nem- zavaró egy macska, mint egy nagyvárosi, vagy nagyfalusi környezetben, ahol egy telek sokszor nem több 150-200nöl-nél. 

Ha pedig hasonlítunk, akkor ismét azt kell mondanom, hogy egyéb téren is érdemes vizsgálódni, ugyanis ezeken a helyeken nem ritkán a kutya is kószálhat, általában az sem zavar senkit. Mert van tér, kisebb falvakban pedig mindenki ismer mindenkit, így a falu állatait is jól ismerik. Nem így egy városban, vagy nagyközségben.

Egy sűrűn lakott városban tudomásul vették a kutyatartók, hogy ott ez már nem működik, a kutyákat zártan kell tartani, hogy ne legyen probléma. Macskánál ez még nem érkezett el. Majd el fog.

A természetvédelem topikban épp arról tárgyalunk, hogy minden baj oka a túlnépesedés. Nagyon nagy probléma ez, és vélhetően csúnya vége lesz egyszer!

Előzmény: Opamacska (4504)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4509
Azt hiszem mindenki mint ideiglenes megoldast tartja szamon - mert elofordulhat, hogy jon az ivartalanitas, csak a tuzeles elobb jott. Meg mindig jobb, mint a meglevo magzatokkal egyutt operaltatni a cicat.
Előzmény: atomgond (4508)
atomgond Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4508

Az hogy drága= pénzkérdés.

Csak részben, mert ha nem elég hatékony -márpedig pl. a nap esetében a 20% hatásfok nagyon gyenge-, akkor egészen egyszerűen nem éri meg. Ha egy befektető fele annyiból építhet atomerőművet mint naperőművet, ráadásul 10x több energiát tud termelni az atommal, akkor nem fog napelemekbe fektetni.

A másik probléma, hogy a napenergia szintén szakaszos üzem, tehát azonos a probléma, mint a szélenergiánál. Egyik pillanatban tűz a nap, akkor termel mondjuk 5gigawattot, másik pillanatban meg borult az ég, akkor meg csak 1-et. A fogyasztás/terhelés viszont ettől független, mondjuk átlagosan 3-4gigawatt. Tehát egyszer túltermelés van, máskor alultermelés. Mivel az elektromos energia tárolása nem igazán megoldott, instabil lesz a rendszer. Persze bízom benne én is, hogy idővel valamit kitalálnak erre is, de egyelőre nem nagyon látni olyan megoldást, ami ilyen gigászi energia tárolására hosszabb távon is biztonsággal képes lenne.

Továbbá, a gyenge hatásfoknak köszönhetően egy foszilis erőmű napelemmel való kiváltásához, egy komplett városnyi területet kellene befedni napelemmel, ami lehetetlenség. 

Engem az állatorvos beszélt le a tablettáról, mondván hogy hosszútávon kárt okozhat a macska szervezetében pl. daganatot.

Ez jogos, de akkor az eredeti felvetést vizsgálva, sajnos nem számít alternatívának.

Előzmény: Opamacska (4502)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4507
Azért, mert a fogamzásgátló tartós használata állatoknál igen gyakran (szinte mindig) igen csúnya következményekkel jár.
Hím állatoknál meg eleve nem működik, ugye.

(Aktív állatvédő körökben érdekes elméletek szoktak születni arról, hogy miért olyan fontos valakinek a háziállata "férfiassága"..)
Előzmény: atomgond (4491)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4506
Ha magadat is figyelmesen olvasod, bizonyára észreveszed, hogy azt írtad, semmiféle javaslatot, vagy annak kísérletét nem olvastad még tőlem.
Ezért voltam bátor ismét ideidézni a slaggal riasztást.
Sőt, akkor azt is elismétlem, hogy ennek hatékonysága NEM elvi okoskodás, hanem a csecsemőkorától allergiás (afféle genetikai selejt..) öcsém miatt évek gyakorlatán alapuló tapasztalat.
Ha soxor elmagyarázod, hogy ez nem válik be, akkor is tény marad, hogy bevált.
Előzmény: atomgond (4492)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4505
Hm :)). . .. Hm. .. :)) Hm. . . :))
Opamacska Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4504
Ez több szempontból tetszik! Kösz!
1. Nem egyedüli a példám
2. Kiderül hogy nem feltétlen zombi a tűrőképes szomszéd, legfeljebb állatbarát tetleg is, nemcsak szöveg szinten.
Én sem gondoltam, hogy ilyen sok falu van kerítések nélkül, mégis békében.
Előzmény: bojti (4501)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4503
Rossz helyen kopogtatsz ; ) Inkább úgy írom: nyitott kapukat döngetsz.
Nem én írtam, hogy genetikai selejt aki nem bírja a pollent : ) (nem szószerinti idézet)
Barátunk kb. azt írta, hogy azért allergiásak a gyermekek, mert az anyukák agyon fertőtlenitik a környezetüket. Persze ebben is van igazság, de csak részigazság!
Ja! Anyukám előző generáció:50 fölött lett mindenféle bőrallergiája. Kihúz a kertben egy maréknyi gazt,utána könyékig lehámlik a bőre.
Előzmény: atomgond (4495)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4502
Erőmű: erre utaltam csak nem ilyen részletesen. Az hogy drága= pénzkérdés.
A technológia folyamatosan fejlődik és egyre elérhetőbbé válik.
Macs- fogamzásgátlás: kinek mi felel meg. Engem az állatorvos beszélt le a tablettáról, mondván hogy hosszútávon kárt okozhat a macska szervezetében pl. daganatot.
Előzmény: atomgond (4491)
bojti Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4501
Ne haragudj, de ez úgy marhaság, ahogy van. Menj el ezekbe a falukba: Nemesnép, Márokföld, Szentgyörgyvölgy, Velemér, Gödörháza, Magyarszombatfa, Bajánsenye, Őriszentpéter, Pankasz, Magyarföld, Máriaújfalu, Kétvölgy - ha nem közvetlenül a főúton mész, ahol a turisták is járnak, el fogsz csodálkozni. Nincsenek kerítések, mindenkinek a jószága szabadon járkál, emiatt senki sem vitatkozik.
Előzmény: Törölt nick (4489)
atomgond Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4500

Létzett allergia régebben is, de a mai méretekhez képest elenyésző volt, és ez a lényeg. Az orvosi irodalom szerint, az utóbbi 30évben sokszorosára nőtt az allergiások száma, és népbetegséggé vált. Csak magyarországon, a népesség 20% már érintett valamilyen formában, ami iszonyatos szám. Ha pedig egyre több az asztmás, szénanáthás kisgyermek, akkor hogy lenne már korfüggő?

Pl. ott van a csontritkulás, na az korfüggő. Az allergia nem az.

Előzmény: ZsuR (4499)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4499
Jajj dehogynem - csak nem kategorizaltak igy. . .volt regen is sokfele nyavalya - de nem kapott akkora nyilvanossagot mint most. No meg az emberek megadassal turtek a sorsukat. . .:((
Előzmény: atomgond (4495)
atomgond Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4498

Korábbi felsorolásomból kimaradt:

- elektromos macskanyakörv: (kiváló megoldás kerítés nélküli házakban is. Ha kutyánál működik meseországban, akkor bárhol máshol is, még macskánál is működni fog). "Megoldásként alkalmas"

ZsuR Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4497
En igazan utalok ilyent leirni, de annyira kikivankozik belolem. . .lehet, hogy a szolo savanyu kicsit?
Előzmény: Törölt nick (4489)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4496
Mondd, miert gondolod hogy helyesen elni csak kenyelmetlenul lehet??? Az az ember hulye aki a kenyelmetlen megoldasokat valasztja amikor ott a masik is - raadasul hatekonyabb.
Előzmény: atomgond (4494)
atomgond Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4495

A kolléganőmnek meg napallergiája lett 40 fölött, pedig ő sem vitrinben nőtt!
Öregszünk : )

Ez nem korfüggő. Az előző generációk még nem is nagyon ismerték az allergiát, még 80évesen sem. Ma pedig már egészen kicsi gyerekek is szenvednek tőle sajnos. Az életmóddal, természetpusztítással van baj, és főleg, a pénzérdek által diktált felesleges fogyasztással, és abból eredő mérhetetlen szennyezésel, valamint a természetidegen anyagokat előállító vegyiparral. Annyi semmire se használható, felesleges hulladékot még nem gyártottak az ember létezése óta, mint az utóbbi 50-70évben. Meg is van az eredménye. A nyugati típusú fogyasztói társadalom sokáig nem tartható fenn, ez a létforma elfogyasztja maga alól a bolygót. Nem is oly soká.

Előzmény: Opamacska (4485)
atomgond Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4494

es nekem sincs az a feladat hetenkent, hogy macskafogamzasgatlot kell beadni. . .

Nem lehet,  hogy ez itt a lényeg? ;-)

Előzmény: ZsuR (4475)
atomgond Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4493

Már az emberi fogamzásgátló hormonmaradványai is kimutathatók a szennyvízben,

Ez így igaz, sőt, már az ivóvízben is! Angliában volt erről egy tanulmány. Annyian fogyasztanak hormontartalmú, vagy az idegrendszerre ható (antidepresszáns, nyugtató stb.) szereket, hogy azok maradványai a vizelettel a csatornákon keresztül visszajutnak a folyókba, majd a Déli vidékeken, még a parti szűrésű kutakon keresztül is eljutnak a vezetékes ivóvízhálózatba. A Délebbi vidékeken pedig az emberek 80%-ának szervezetében kimutathatók voltak ezek a vegyületek, még azoknál az embereknél is, akik életükben nem szedtek semmilyen hasonló "gyógy"szert.

Előzmény: Törölt nick (4469)
atomgond Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4492

Ha figyelmesen olvasol, bizonyára megtalálod a slaggal elriasztós-este locsolós javaslatomat.

Ha figyelmesen olvasol láthattad volna, hogy kb. négyszer magyaráztam el, miért nem jó ez a megoldás a gyakorlatban. ;-)

Lapozzunk!

Előzmény: Dogfüggő (4455)
atomgond Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4491

A macskáknak létezik fogamzásgátló tabletta.

No, akkor felvetődik a kérdés, miért ivartalanít, csonkoltat, kiheréltet egy állítólagos állatbarát, ha -magad mondtad, van alternatíva- tehát azonos hatásfokkal megoldhatná a kérdést sokkal humánusabb módon is? Itt két lehetőség van:

1. nem azonos a hatásfoka a két eljárásnak, ez esetben nem nevezhető alternatívának

2. azonos a hatásfoka, csak a macskatartó valamiért mégis a kést választja. Ez pedig a macskatartókra nézve nem vet jó fényt, különös tekintettel arra, milyen hevesen küzdenek az ember, állatokhoz való humánusabb viszonyáért.

A szeneserőmű kiváltható: víz, szél, nap ill. geotermikus energiával-pénz kérdés

Sajnos nem jó. A víz rombolja a vizi -és rajta keresztül egyéb- ökoszisztémákat, és pont a klímaváltozás határán azt sem lehet figyemen kívül hagyni, hogy a folyók vízszintje drasztikus változásokon is átmehet az elkövetkező évtizedekben. Tehát hosszútávú megoldásnak nem túl előnyös. A szél esetében szintén komoly probléma van a madarakkal kapcsolatban (nagy veszélyt jelent rájuk), és nem megoldott a szakaszos üzemből adódó energiaingadozás kiegyenlítése, az energia tárolása sem. A nepenergia jelenleg nem elég hatékony, ipari méretekben semmiképpen, a nepelemek hatásfoka legjobb esetben is 20% körüli, és nagyon drága az előllításához szükséges technológia. 

Előzmény: Opamacska (4467)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4490
Szoknya!
Anyukám kerités nélküli házban él Magyarországon. Szomszédait nem zavarja a macskája, ami jön megy. A szomszédé is ezt teszi : ). Nálunk van kerités, de a macsokat ez nem zavarja. Itt sem panaszkodott még egy szomszéd sem.
Tehát itt sem példa nélküli az, hogy valaki nem ugrik dupla szaltót egy csavargó macskát látva!( Ez csak két kiragadott volt, de tudnék még példát a környezetemben.)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4488
Háááát, én is kritikus vagyok ilyen szempontból. Sok mindenbe sok mindent bele lehet magyarázni, bizonyíték (tényleges, konkrét bizonyíték) nem sok mindenre van. Szerintem a legalapvetőbb a helytelen életmód, beleértve az étkezést és a mozgáshiányt. Minden sz*rt összeeszünk, lehetőleg sokat belőle, aztán leülünk a tv elé, és csodálkozunk, hogy egyszer csak összeomlik az egész kényes izé, ami a testünk. Még aki egészségesen akar élni, az is mit tehet? A biokaja marha drága (már ha létezik egyáltalán tényleg bio manapság), a legtöbben az összetevőket se nézzük meg (én sem), aztán esszük a sok E-t, adalékanyagot, meg színezéket, aztán esetleg kimegyünk sportolni a légszennyezettségbe... Nem egyszerű ez, kérem.
Előzmény: Island* (4486)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4487
Talán nem bántanak érte. Amúgy kösz. UTána nézek mint lehetséges oknak.
Előzmény: Island* (4486)
Island* Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4486
Tökéletesen OFF itt a "macskák között", de azért ha belevágtunk már leírom:

Persze legyél fenntartásos, aztán ha utánaolvasol jobban majd rájössz. Én is így voltam vele, aztán 35 év után nagy változások álltak be az életemben....
Csak tipp....józan paraszti ésszel kezdj el azon gondolkodni, hogy kik élnek a Földön a leghosszabb ideig, egészségesebben mint mi például és vajon miért?

Kulcsszavak: Étkezés. (Mit, mennyit, hogyan)
Víz.(PH, alacsony ásványianyagtartalom) és
környezet.

Aztán ha jó pár külföldi oldalnak is utánanéztél ebben a témában akkor olvashattad, hogy azok a hunzák (Pakisztánban) élnek a legtovább akik zömmel növényevők, alacsony ásványianyagtartalmú, lúgos PH-jú forrásvizet isznak és minimális stressz van az életükben. Ez igaz a Szardiniaiakra és egy kicsiny japán sziget lakóira is, de még sorolni lehetne a jó példákat, akiket kutattak pont ezek miatt....

A lényeg, hogy babakorunkban vagyunk a leglúgosabbak és ezáltal a legegészségesebbek. Az immunrendszerünk és a szervezetünk lúgos ph mellett működik jól. A vér maga is lúgos tartományban működik. Amíg anyatejen élünk sincs gond (az is lúgos), de azután a kedvezőtlen étkezési szokások (hús, tojás, tejtermék fogyasztás) miatt elkezdődik a savasodás és a mérgek lerakódása. Ez utóbbi miatt van például az elhízás is....
Előzmény: Opamacska (4484)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4485
Azt el is felejtettem, hogy 2 éve az imádott paradicsomtól (saját kerti) apró hólyagok vannak a szám szélén, meg az ujjaim között. Állitólag a likopin miatt.
A kolléganőmnek meg napallergiája lett 40 fölött, pedig ő sem vitrinben nőtt!
Öregszünk : )
Előzmény: Gabiiiiii (4483)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4484
Akkor közel 20 éve savasodok : ) . Most olvasok róla egy könyvet (még az elején), ha végére érve erre jutok akkor lehet...... Sok érdekeset találtam benne. A hiba bennem van, de a legtöbb ilyen "divatos" dolgot fenntartásokkal fogadom. Meg kell emésztenem stb. Meglátjuk.
A többi felnőttkorban szerzett allergiát is ez okozza szerinted? Mert szerintem azért nagyon benne van a növekvő környezetszennyzés!
Előzmény: Island* (4480)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.05.08 0 0 4483

sajnos meg kell erositselek....Hiaba erzi magat az ember sokaig 20 evesnek,nem az....nekem 40 evig kutya bajom sem volt,azota sikerult "beszereznem" egy massziv fem- es napallergiat....

hiaba,esek szet:)

Előzmény: Opamacska (4472)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!