Keresés

Részletes keresés

sanyipapa Creative Commons License 2010.02.24 0 0 5280

Na itt van az eb elhantolva. A szabályok szerint ez nem volt passzív játék, legfeljebb unalmas, arra pedig nincs szabály. Különben elgondolkodtál már azon hogy a jónéhány kapusvédés és kapufa után a védekező csapat miért nem tudta összeszedni a kipattanó labdákat,holott arra meg volt alehetősége.

Azzal hogy passzív játékot jeleztetek a vétlen csapatot sujtottátok az ügyetleneket meg akarva-akaratlan segítetétek.

Előzmény: melicio89 (5278)
melicio89 Creative Commons License 2010.02.24 0 0 5279
egyébként nem vagyok kezdö játékvezetö! én is sokmindent megéltem, nagyon sok meccsel a hátam mögött és szerintem már nagyon ujjat nem lehet mutatni. és a nézök véleményén én csak röhögni szoktam, föleg mikor olyat mondanak aminek semmi köze nincs a szabályhoz!!
Előzmény: Spori99 (5277)
melicio89 Creative Commons License 2010.02.24 0 0 5278
nem azért raktuk fel a kezünket mert h nem lötték be a gólt, hanem azért mert már hosszu ideje támadtak és kezdett passzív lenni akárhogy védett a kapus!
Előzmény: Spori99 (5268)
Spori99 Creative Commons License 2010.02.24 0 0 5277

Azért egy-két "oroszlánbarlangban" megnézném,hogyan tudsz mindig minden körülmények között azonos ítéletet hozni!!!

Mutass egy játékost,aki mindig minden körülmények között azonos szinten játszik!

Amúgy Attus-nak igaza van! Nem lehet minden korosztálynak azonos módon fújni!

Ha képzetlen játékosnak mindig mindent lefújsz elveszed a játék örömét és elmegy a kedve,mert nincs sikerélménye!

Előzmény: Gozo (5274)
Gozo Creative Commons License 2010.02.24 0 0 5276
De ez rögzítve van a szabálykönyvben. És Ő azt mondta, hogy a szabálykönyv szerint mindig azonos ítélet születik a körülményektől függetlenül.
A játékvezetők életkora nem játszhat szerepet...
Előzmény: attus germanicus (5275)
attus germanicus Creative Commons License 2010.02.24 0 0 5275
Tegyük hozzá, hogy bizonyos esetekben maguk a szabályok rögzítik, hogy másképp kell eljárni fiatal ill. képzetlen játékosok esetében, vagy, hogy más a helyes ítélet a mérkőzés utolsó percében.
Előzmény: Gozo (5274)
Gozo Creative Commons License 2010.02.24 0 0 5274
A főnökötök mondta egyszer nekem, hogy szerinte az a jó bíró, aki bármilyen körülmények között, bármilyen mérkőzésen, bármilyen szituációban és a mérkőzés bármely szakaszában egy döntést azonos módon és helyesen a szabálykönyv szerint hoz meg.
És milyen igaza van. Azonos szabálytalanságot azonosan kell megítélni a szabálykönyv alapján, mindegy, hogy serdülők játszanak vagy felnőtt válogatottak, mindegy, hogy a VB döntőn vagy egy megyei bajnokin, mindegy, hogy 10 ezer vagy 23 néző előtt, és mindegy hogy a mérkőzés első percében vagy az 53. perceben történik az.
Előzmény: Spori99 (5272)
kagye Creative Commons License 2010.02.24 0 0 5273
Úgy tűnik, nem tettem elég feltűnő szmájlit a beírásom végére ...
Előzmény: Spori99 (5272)
Spori99 Creative Commons License 2010.02.24 0 0 5272

Szerintem senki sem bántja! A fiatal kollégák pedig még nem érzik igazán a különbséget és gyakran kapkodnak. Az a baj,hogy a passzív játékot mindenki időhöz és nem támadási szándékhoz köti. Ez a szitu nagyon jó példa erre. És ne felejtsük el a közönség nyomását ilyen esetekben!

A passzív jelzés után az esetek nagyobb hányadában rontott lövések és kapkodás jellemzik a csapatokat.

Előzmény: kagye (5270)
Gozo Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5271
Biztos azért lőttek 4-szer 5-ször kapura addig, mert nem akartak gólt lőni...
Előzmény: kagye (5270)
kagye Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5270
Még mielőtt bárki bántaná a - bizonyára fiatal - játékvezetőt, ajánlom megfontolásra, amit később leírt: "...miután feltettük a kezünket utána rögtön gólt is értek el belöle." Igazán csak a védekező csapat lehet bosszús, hogy a - szerintem is felesleges - passzívjelzéssel végül is a támadókat serkentette gólszerzésre a bírópáros :)))
Előzmény: Spori99 (5268)
Gozo Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5269
Ehhez nincs mit hozzáfűzni...
Hogy lehet passzív egy csapat ha 4-szer 5-ször is kapura lő egy támadáson belül?
Jó, ez extrém eset ami ritkán történik meg, de ez is jelzi, hogy valami nincs rendben a játékvezetői felfogással.
Előzmény: melicio89 (5259)
Spori99 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5268

"...egyik csapat 4-5 lött már kapura de mindig háritott a kapus és már muszály volt feltenünk a kezünket hogy passzív, a nézötérröl meg azt kaptuk meg hogy most védett a kapus és akkor nem lehet passzív."

Ha már játékvezető vagy ne írj ilyet,hogy muszáj feltenni a kezed 4-5 lövés után!

Azért passzív,mert a kapus védett? Vagy kevés a kapuralővések száma?

Mit kéne még tennie a csapatnak,hogy gólratörőbben támadjon?

melicio89 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5267
akkor viszont nem értem az oroszokat, h két különbözö szabályt engednek. igy is rövid az idö nem h még a passzívot is meghagyták.
Előzmény: attus germanicus (5266)
attus germanicus Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5266
Nem, az oroszoknál megmaradt a passzív játék, tehát ugyanúgy el lehet venni 35 előtt is passzívért (tehát megmaradt részben a szubjektivitás is), de maximum 35 másodpercig lehet támadni.
Előzmény: johevi (5264)
melicio89 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5265
ebben teljesen igazad van. ebböl is látszik h soha nem lehet olyan szabályt alkotni amit nem lehet kijátszani. :D
Előzmény: johevi (5264)
johevi Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5264
Emberhátrányban lévő csapat 35 másodpercig ( akármeddig fixen ) elpasszolgathat a saját kilencesén? Egész pályás cicázás menne és megtehetné gólszerzési szándék nélkül....
Előzmény: attus germanicus (5253)
melicio89 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5263
ezt szabály is irja hogy a passzív játék megszünik ha: 1 a kapus véd 2 kapufára lövik 3 ha progresszív itélet születik. ez a 3 eset mikor a passzív megszünik. De akkor is ha mondjuk mind 3 dolgok megtörténik, akkor sem lehet hagyni egy csapatott percekig támadni hagyni mert akkor nincs játék. Tehát valahol megkell huzni a vonalat, és ez ténylegesen a játékvezetöknek a döntése. és nem hiszem h erre az lenne a legalkalmasabb megoldás hogy idöhöz kötnénk a támadásokat. Nem szeretnék senkit ezzel a mondtatommal megsérteni de hülységnek tartom, hogy idöhöz kössük.
Előzmény: attus germanicus (5262)
attus germanicus Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5262
Tudom, hogy sokan nem értenek ezzel egyet, de én úgy gondolom, ha a lövés eljut a kapuig, akkor új támadás kezdődik, és csak akkor legyen passzív, ha ez az új támadás passzívvá válik.
melicio89 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5261
Nem. a passzív játékot érzéssel szoktuk megitélni. Egyébként a passzív játék szabálya az is ha valaki gólhelyzetben nem kapura lövi a labdát. de amit irtam akkor nem ez állt fent hanem egyszerüen nem tudták a támadásukat befejezni eredményesen és már annyira hosszu ideje támadtak h már a passzív jelzést kellet használni, ami az érdekesége h miután feltettük a kezünket utána rögtön gólt is értek el belöle.
Előzmény: kagye (5260)
kagye Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5260
Elnézést, de most elmagyaráztad nekünk, hogy ugyan nem értesz egyet a támadóidő maximalizálásával, de azért te egy idő után csak elvennéd a labdát, mert az mégsem járja, hogy egy csapatnak ilyen szerencséje legyen! És mennyi is a türelmi határ? Mondjuk akkor, ha a támadó együttes kihagy egy hetest, de visszakerül a labda hozzá, ha a védekező csapat kétszer kiállítást érően szabálytalankodik, plusz a kapus háromszor taccsra rúgja az átlövő bombáját?
melicio89 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5259
Üdv mindenkinek!! Én nem értek egyet azzal h a passzív játékot idöhöz kellene kötni, mert akkor nagyon megtördelik a játékot, és ha egy erős csapat találkozik egy rosszabb csapattal akkor az egyik nem lő gólt mert addig nem tud elérni olyan poziciot , hogy gólt löhessen!! Meg ahogy visszaolvastam sokan irják, hogy a jv-k nem egységesen itélik meg a passzív játékot, hát én is játékvezető vagyok és nincs két azonos támadás így a passzív játék megitélése is eléggé nehézkes, föleg ugy, hogy a második passz után már mindenki passzívot akar. 17-én fújtam mérközést és az egyik csapat 4-5 lött már kapura de mindig háritott a kapus és már muszály volt feltenünk a kezünket hogy passzív, a nézötérröl meg azt kaptuk meg hogy most védett a kapus és akkor nem lehet passzív. Sajnos lehet mert nem lehet hagyni hogy 20 percig tamadjanak mert állandóan véd a kapus. ( ez csak egy kis történet volt) Üdv mindenkinek.
Andebol75 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 5258
Igazad van és arról nem is beszélve, hogy vannak még megye bajnokságok, ahol szabadtéren játszanak... ott még időmérő sincs:D
Előzmény: zsanna (5257)
zsanna Creative Commons License 2010.02.18 0 0 5257
De, igen nagy gond. Ugyanis nem csak NBI-es csapatok vannak, hanem például megyebajnokságban szereplők is. És éppen elég összekotorni a terembérleti díjat, meg a játékvezetők díját + eho-ját (ami idén lazán 16 %-kal növeli meg a játékvezetőkre fizetendő költségkeretet, akkor is, ha a játékvezetői díjak nem emelkednek :-((( ), arra már marhára nincs pénzünk, hogy még ezt is megfizessük....
Előzmény: sosesose (5248)
johevi Creative Commons License 2010.02.17 0 0 5256
Szerintem meg így jó ( kevésbé rossz.. ) ahogy van :-))
Előzmény: Gozo (5255)
Gozo Creative Commons License 2010.02.17 0 0 5255
Ez szerintem nem így van. Hidd el, hogy pályafutásom során jóval több győztes meccsen szerepeltem mint vesztesen és még sem tartom megfelelőnek a jelenlegi passzív játékra vonatkozó szabályokat. Pontosabban azt, ahogy alkalmazzák, szubjektíven.
Előzmény: Andebol75 (5251)
Spori99 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 5254
Szerintem inkább veszíteni kell tudni....
Előzmény: Andebol75 (5251)
attus germanicus Creative Commons License 2010.02.17 0 0 5253
35 másodperc.
Előzmény: Dormas (5252)
Dormas Creative Commons License 2010.02.17 0 0 5252
Úgy láttam, hogy nem volt róla szó, tudja valaki pontosan mennyi a támadóidő az orosz bajnokságban?
Előzmény: RnD (5250)
Andebol75 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 5251
Sok-sok okosságot találtak ki már a kézilabdára.
Volt olyan, aki messzebbre akarta vinni a vonalakat a kaputól, volt aki a labdát akarta nehezíteni, és olyan is akadt, aki a meccs idejét akarta változtatni!
Egyikből sem lett semmi!
A játék így jó, ahogy van és mindig a vesztes csapatoknak van baja a szabályokkal. Ez így van velünk is:D
Meg kell tanulni nyerni és akkor minden jó lesz:D
Előzmény: Gozo (5249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!